Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι,να είμαστε όλοι καλά και να έχουμε υγεία ,δεν ξεκινάω το άρθρο όμορφα και έτσι όπως θα ήθελα μιας και τα γεγονότα για τον ιό τ΄ρεχουν ασταμάτητα .Καλή υπομονή σε όλους μας μιας και δυστυχώς το lockdown είναι προ των πυλών μετά και το χθεσινό ρεκόρ των 600 και κρουσμάτων ...Ηθελέστα και παθέστα όπως λέει ο σοφός λαός ...Η κρισιμότητα της κατάστασης, αποτυπώθηκε κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτών για την εξάπλωση του ιού, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον καθηγητή Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη.

«Πρωταγωνίστρια» της εν λόγω κατάστασης παραμένει και η Αττική, όπου σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατάσταση είναι εύθραυστη, άρα ακόμα επικίνδυνη και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση.

Την ίδια ώρα, κρίσιμα είναι τα πράγματα και στη Θεσσαλονίκη μετά και τα τελευταία αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται στην πόλη. Από τα 667 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στη χώρα, τα 250 αφορούν την Αττική και τα 125 τη Θεσσαλονίκη, ενώ στο επίκεντρο των επιστημόνων μπαίνει η Καστοριά, οι Σέρρες και τα Ιωάννινα.

Μάσκες παντού και τοπικά lockdown 

Νυχτερινή σύσκεψη στο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε άλλωστε την Τρίτη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τα συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη και τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα να εκτιμούν την κατάσταση. Αν και δεν αποφασίστηκαν νέα μέτρα, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, οι αποφάσεις μετατίθενται για Παρασκευή, όπου θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη.

Πάντως η Θεσσαλονίκη είναι μία ανάσα να μπει από το «επίπεδο 3», ενώ μπορεί να μπει ακόμη κι εντός της ημέρας,. Ενώ, Ιωάννινα και Καστοριά βρίσκονται ένα βήμα πριν από το τοπικό lockdown – όπως αυτό που ισχύει ήδη στην Κοζάνη.

Στο «τραπέζι» έπεσε ξανά η πρόταση για καθολική χρήση μάσκας ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, τουλάχιστον για τις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο – και η Αττική - αλλά δεύτερο χρόνο.

Η κρίσιμη ηλικιακή ομάδα 18-39

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ανησυχία προκαλεί η μετακίνηση των νέων από περιοχή σε περιοχή. Συχνό φαινόμενο αποτελεί η διασπορά τους από μια πόλη στην οποία υπάρχουν περιοριστικά μέτρα με το κλείσιμο καταστημάτων σε άλλη για να διασκεδάσουν, γεγονός που αδιαμφισβήτητα «τρομάζει» λοιμωξιολόγους και Πολιτική Προστασία.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε έκκληση στους νέους ζητώντας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι από τα χθεσινά κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη ο μέσος όρος ηλικίας ήταν τα 30 έτη και στην Αθήνα τα 33 έτη.Τελικά μυαλό δεν θα βάλουμε ούτε οι άνω των 40 ούτε οι νέοι που όλα δείχνουν πως είναι και υπαίτιοι για την διασπορά ,δεν το λέω εγώ οι ειδικοί το λένε ,γαυτό οι γονείς κάντε ότι είναι να κάνετε τώρα και μιλήστε στα παιδιά όσο το δυνατόν με καλύτερο τρόπο για όλο αυτό που συμβαίνει γιατί φαντάζομαι κανείς δεν θέλει να ξανά μπούμε στην διαδικασία να ζητούμε άδεια από το κράτος για να πάμε μια βόλτα στο βουνό .στη θάλασσα και στο σούπερ μάρκετ !!!!!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης (21/10) η ΕΜΥ.

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων - Αυτές τις περιοχές θα χτυπήσουν ισχυρές καταιγίδες

Η κακοκαιρία που εκδηλώνεται στη νότια νησιωτική χώρα με ισχυρέςβροχές και καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, θα συνεχιστεί και σήμερα Τετάρτη (21-10-2020), ενώ εξασθένηση των φαινομένωναναμένεται σταδιακά από την Πέμπτη (22-10-2020).

Πιο συγκεκριμένα, θα επηρεαστούν:

1. Η Κρήτη μέχρι τις βραδινές ώρες της Πέμπτης.

2. Οι Κυκλάδες, κυρίως οι δυτικές, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης.

3. Τα Δωδεκάνησα μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Αναλυτικά καιρός την Τετάρτη σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Στο Αιγαίο προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη, τις δυτικές Κυκλάδες και τις πρωινές ώρες πιθανώς στην Εύβοια.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα ανατολικά 6 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στη Θράκη έως το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή-Newsbomb.gr

Σαν σήμερα 21 Οκτωβρίου 1992 η παραίτηση Σαμαρά από την ΝΔ

Σαν σήμερα 21 Οκτωβρίου 1992 η παραίτηση Σαμαρά από την ΝΔ

1805. Ναυμαχία του Τραφάλγκαρ: Το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό υπό τις διαταγές του ναύαρχου Οράτιου Νέλσον κατατροπώνει τον γαλλοισπανικό στόλο στις ισπανικές ακτές. Ο Νέλσον, όμως, τραυματίζεται και πεθαίνει σε ηλικία 47 ετών.

1825: Δημοσιεύεται για πρώτη φορά στη “Γενική Εφημερίδα της Ελλάδος” το ποίημα του Διονυσίου Σολομού “Ύμνος εις την Ελευθερία”, που μετά την απελευθέρωση θα γίνει ο Εθνικός Ύμνος της χώρας.

Ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν (πολυτονικάὝμνος εἰς τὴν Ἐλευθερίαν) είναι ποίημα που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός το 1823, τμήμα του οποίου αποτελεί τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας (από το 1865) και της Κύπρου από το 1966. Αποτελείται από 158 στροφές ή 632 στίχους.

Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψι
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψι,
ποὺ μὲ βία μετράει τὴν γῆ.

Ἀπ’ τὰ κόκκαλα βγαλμένη
τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!

1858: Εγκαινιάζεται στο Παρίσι το περίφημο καμπαρέ “Καν-Καν”.

1879: Δοκιμάζεται με επιτυχία από τον Τόμας Έντισον ο πρώτος ηλεκτρικός λαμπτήρας πυράκτωσης (διήρκεσε 13½ ώρες προτού σβήσει).

1912: Ο ελληνικός στρατός Ηπείρου απελευθερώνει την Πρέβεζα και αφοπλίζει την τουρκική φρουρά δυνάμεως 810 ανδρών.

1918: Πραγματοποιείται το πρώτο εργατικό συνέδριο στην Ελλάδα, στο φουαγιέ του “Βασιλικού Θεάτρου” στην Αθήνα, που θα οδηγήσει στην ίδρυση της ΓΣΕΕ.

1922: Συγκροτείται το έκτακτο στρατοδικείο, που θα δικάσει τους υπαίτιους της Μικρασιατικής Καταστροφής, στην περίφημη “Δίκη των Εξ”. Η σύνθεση του αποτελείται από τους Αλ. Οθωναίο, ως πρόεδρο και Βούλγαρη, Πεπονή, Ζουρίδη, Γεωργιάδη και Γρηγοριάδη ως μέλη.

1929: Σκάνδαλο με το ψωμί ξεσπά στην Ελλάδα, όταν γίνεται γνωστό ότι οι αλευροβιομηχανίες εισάγουν σιτάρι κατώτερης ποιότητας και το πουλούν πανάκριβα ως εκλεκτής ποιότητας.

1931: Οκτωβριανή Εξέγερση στην Κύπρο: Ο Ελληνισμός της Κύπρου εξεγείρεται εναντίον της αγγλικής αποικιοκρατίας, ζητώντας την ένωση με την Ελλάδα. Στη Λευκωσία, το πλήθος κρατώντας ξύλα και πέτρες κατευθύνεται προς το Κυβερνείο και το πυρπολεί. Σε πόλεις και χωριά άοπλος ο λαός συγκρούεται με την Αστυνομία. Ο απολογισμός είναι 15 Κύπριοι νεκροί και 60 τραυματίες.

1948: Στην Ουάσιγκτον γίνεται η πρώτη επίδειξη αποστολής τηλεομοιοτυπίας, γνωστότερη ως φαξ.

1952: Από τη Μόσχα, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης, λέει το περίφημο: “Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος… άσπρος σκύλος, μαύρος σκύλος, όλοι οι σκύλοι μια γενιά!” και δηλώνει, ότι η ΕΔΑ πρέπει να κατέλθει ανεξάρτητη στις εκλογές.

1964: Ο Αιθίοπας Αμπέμπε Μπικίλα γίνεται ο πρώτος δρομέας που κερδίζει 2ο συνεχόμενο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στον Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με 2:12.11.2 (το πρώτο ήταν το 1960), όπου αυτή τη φορά τρέχει με παπούτσια, ενώ 5 εβδομάδες πριν είχε υποβληθεί σε εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας.

1972: Αεροπλάνο της «Ολυμπιακής» που εκτελεί το δρομολόγιο Κέρκυρα – Αθήνα πέφτει στη θάλασσα, έξω από το Ελληνικό. Νεκροί 37 επιβάτες του.

1980: Επανεντάσσεται η Ελλάδα στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, μετά την αποχώρηση της το 1974, διαμαρτυρόμενη για την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.

1981: Ορκίζεται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή η νέα κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

1992: Την παραίτησή του από βουλευτής της ΝΔ ανακοινώνει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη διαφωνία του με την κυβέρνηση στο θέμα των Σκοπίων.

1993: Στο Μπουρούντι, στρατιωτικές δυνάμεις ανατρέπουν και δολοφονούν τον πρόεδρο, Μαλτσιόρ Νταντάγιε, τερματίζοντας το τρίμηνο πείραμα εκδημοκρατισμού της χώρας.

1994: Εννέα νεκροί, πλημμυρισμένες κατοικίες και μαγαζιά και πρωτοφανείς καταστροφές σε δρόμους και αυτοκίνητα είναι ο τραγικός απολογισμός των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων, που πλήττουν περιοχές της Αθήνας.

Πηγή-Thepressroom.gr

  Αυτά και για σήμερα Τετάρτη 21 του Οκτώβρη και δυστυχώς δεν μπορούμε να χαρούμε ούτε με τις Παρελάσεις για την 28η ούτε τίποτε.Δεν ξεκίνησα καλά το άρθρο μου αλλά θα το τελιώσω με ένα πολύ όμορφο τρόπο ,λοιπόν ακούσατε ,ακούσατε ....Είναι γεγονός ότι έχουμε διαγωνισμό ναι κυρία μου έχουμε διαγωνισμό ο οποίος θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα 26 του Οκτώβρη (του Αγίου Δημητρίου ) και θα διαρκέσει 15 ημέρες ,δηλ 2 εβδομάδες .Δεν θα σας πω πολλά τώρα να είστε όμως έτοιμοι/ες για να σχολιάζετε καθημερινά κατά την διάρκεια του διαγωνισμού ,από Δευτέρα ως και Κυριακή εννοώ και στην στήλη της Ρούλας Παναγιωτίδου οπότε και μετά κλήρωση με όλα τα σχόλια που θα μπουν στην κληρωτίδα μας .Μείνετε συντονισμένοι και δείξτε μας την αγάπη σας με την καθημερινή σας παρουσία στην μουσική στήλη του www.volvinews.gr .

Την καλημέρα μου σας στέλνω και σας εύχομαι να περνάτε όμορφα και δεν χρειάζεται πολλά σούρτα-φέρτα ιδιαίτερα στην Θεσσαλονίκη και την Σέρρες ,εαν όμως είναι επιτακτικό να γίνει ,φορέστε την μάσκα σας και μην συνωστίζεστε εκεί που υπάρχει πολύς κόσμος.Αυτό βέβαια πρέπει να το εφαρμόσουμε και στα χωριά ,προσοχή και η μάσκα απαραίτητη.Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

 

 

KΙΟΥΝΕΦΕ

21 Οκτ 2020

Πρόκειται για ένα νόστιμο γλύκισμα που προέρχεται από τα βάθη της Μ.Ασίας κι έχει περάσει στην Κωνσταντινούπολη με το όνομα κιουνέφε. Στην Ελλάδα συνήθως φτιάχνεται με διάφορα τυριά, μιας και δεν υπάρχει το αυθεντικό τυρί dil peyniri που πωλείται σε κορδόνια!

Κατηγορία ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Top