Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και καλός ήλθατε στην μουσική και ενημερωτική στήλη του www.volvinews.gr .Την καλημέρα να στείλω και στον χορηγό μας το Coffee-Bar ''HENDRICK'S'' στην τοποθεσία Πλατάνια στον Σταυρό/Θεσ/νίκης που θα προσφέρει σε έναν τυχερό/η ένα Μπουκάλι μετά και το πέρας του διαγωνισμού μας που διεξάγεται στην ομάδα μας στο facebook .

Εκεί μπορείτε να πάρετε μέρος καθημερινά αφήνοντας απλά τα σχόλια σας κάτω άπο κάθε ανάρτηση που βλέπετε με ''το τραγούδι της ημέρας'',να ευχαριστήσουμε πολύ την διεύθυνση του Coffee-Bar ''HENDRICK'S'' για την ευγενική του χορηγία και να ευχηθώ σε όσους παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό μας καλή επιτυχία.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Καιρός σήμερα 24/11

Στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς στα βόρεια και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση την Παρασκευή

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά. Θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς στα βόρεια και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου.

-Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 24 Νοεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα...

Σαν σήμερα 24 Νοεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1639 Ο Άγγλος αστρονόμος Τζερεμάια Χόροκς παρατηρεί τη διέλευση της Αφροδίτης μπροστά από τον Ήλιο, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη που είχε κάνει ο ίδιος.

1642 Ο Ολλανδός θαλασσοπόρος Άμπελ Τάσμαν ανακαλύπτει ένα νησί στα νότια της Αυστραλίας, το οποίο προς τιμή του θα ονομαστεί Τασμανία.

1826 Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης επιτυγχάνει μεγάλη νίκη στην Αράχωβα κατά των Τουρκαλβανών, οι οποίοι χάνουν 1.300 άνδρες.

1884 Ιδρύεται στην Αθήνα η ΕΟΑ (Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων), με πρώτο πρόεδρο τον Διάδοχο Κωνσταντίνο και σκοπό τη διοργάνωση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Το 2000 η ΕΟΑ θα μετονομαστεί σε ΕΟΕ (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή).

1901 Ανοίγει τις πύλες του για το κοινό το Βασιλικό Θέατρο στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Αγίου Κωνσταντίνου. Χτίστηκε με σχέδια του Ερνέστου Τσίλερ και είχε πρότυπο για την πρόσοψη, τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού στην Αθήνα. Το θέατρο θα επανιδρυθεί με νόμο το 1930 ως Εθνικό Θέατρο.

1908 Άγνωστη ασθένεια καταστρέφει τις βελανιδιές στην Κρήτη. Οι κάτοικοι κάνουν λιτανεία, μεταφέροντας στο νησί από τη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους την Αγία Ζώνη της Θεοτόκου.

1912 Συναντώνται στο Λονδίνο οι αντιπροσωπείες Τουρκίας, Βουλγαρίας και Σερβίας για την ειρήνη, μετά το τέλος του Α' Βαλκανικού Πολέμου. Τις συζητήσεις θα παρακολουθήσει και ο έλληνας πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος.

1912 Ελληνικό απόσπασμα απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα στη Βόρειο Ήπειρο, αλλά λόγω ισχυρών πιέσεων από τους Οθωμανούς θα αναγκαστεί να υποχωρήσει προς την Κέρκυρα.

1920 Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της 22ας Νοεμβρίου που ανακοινώνει η κυβέρνηση δείχνουν ότι το 98% του ελληνικού λαού ψήφισε υπέρ της βασιλείας και της επιστροφής του Κωνσταντίνου στο θρόνο της Ελλάδας. Η κυβέρνηση τηλεγραφεί στον Κωνσταντίνο να επανέλθει το συντομότερο στην Ελλάδα.

1929 Πέθανε ο Γιατρός, δημοσιογράφος, πολιτικός και πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζορζ Κλεμανσό

1939 Η Γκεστάπο εκτελεί στην Τσεχοσλοβακία 120 μαθητές, που κατηγορήθηκαν για αντιναζιστική συνωμοσία.

1940 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Σλοβακία προσχωρεί στις δυνάμεις του Άξονα.

1944 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν για πρώτη φορά το Τόκιο.

1947 Το Κογκρέσο των ΗΠΑ καταδικάζει 10 καλλιτέχνες που αρνούνταν να «συνεργαστούν» με την Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών του Γερουσιαστή Μακάρθι, καταδίδοντας τους κομμουνιστές συναδέλφους τους.

1951 Το ερευνητικό πλοίο «Καλυψώ» του Ζακ Υβ Κουστό σαλπάρει από την Τουλόν για το πρώτο ταξίδι του με κατεύθυνση την Ερυθρά Θάλασσα.

1954 Γεννήθηκε ο σερβοβόσνιος σκηνοθέτης, ηθοποιός και μουσικός, Εμίρ Κουστουρίτσα

1957 Πέθανε ο Μεξικάνος ζωγράφος, Ντιέγκο Ριβέρα, που έμεινε στην ιστορία για τις τοιχογραφίες του

1963 Πυροβολείται θανάσιμα την ώρα που μεταφέρεται στις φυλακές του Ντάλας ο Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ, κρατούμενος για τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι. Δράστης είναι ο Τζακ Ρούμπι, ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου και θαυμαστής του Κένεντι. Εκατομμύρια πολίτες παρακολουθούν το φόνο από την τηλεόραση.

1969 Επικυρώνεται, με την ταυτόχρονη υπογραφή της σε Ουάσιγκτον και Μόσχα, η Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων.

1972 Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ ζητά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

1974 Στην Αθήνα πραγματοποιείται η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία για την πρώτη επέτειο του Πολυτεχνείου. Παίρνουν μέρος ένα εκατομμύριο διαδηλωτές. Απαιτούν την τιμωρία των χουντικών και την απαλλαγή της χώρας από την αμερικανοκρατία.

1983 Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης απελευθερώνει έξι ισραηλινούς κρατουμένους και τους ανταλλάσσει με 4.424 Παλαιστινίους που βρίσκονται στις φυλακές του Ισραήλ.

1991 Πέθανε ο Βρετανός τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος «Queen», Φρέντι Μέρκιουρι

1993 Πεθαίνει ο Αμερικανός κιθαρίστας της μπλουζ Άλμπερτ Κόλινς.

1999 Ο Γιώργος Τζελίλης κατακτά τρία αργυρά μετάλλια στην κατηγορία των 69 κιλών και ο Βαλέριος Λεωνίδης τρία χάλκινα στην ίδια κατηγορία, κατά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Πηγή-Thepressroom.gr

Ιδέες για να φτιάξετε μαζί με τα παιδάκια σας τα δικά τους στολίδια .

 

Περιέχει μια εικόνα του:

Περιέχει μια εικόνα του:

felt Christmas ornaments

Gingerbread man

Περιέχει μια εικόνα του: Świąteczne ozdoby z guzików, filcu i tkanin

Περιέχει μια εικόνα του: 14 SUPER CUTE Reindeer Crafts for the Kids to Make this Christmas!

Red and White Angel Ornament | kateym71 | Flickr

51d14648663-podarki-k-prazdnikam-elochnye-igrushki-iz-n0150 (525x700, 267Kb)

Περιέχει μια εικόνα του: Заколки РёР· фетра (идеи). Обсуждение РЅР° LiveInternet - Р РѕСЃСЃРёР№СЃРєРёР№ Сервис Онлайн-Дневников

Περιέχει μια εικόνα του: 35+ Awesome DIY Christmas Hanging Basket Ideas to Make Your Outdoors Look Festive

Περιέχει μια εικόνα του: juledekoration

Περιέχει μια εικόνα του: Ιδέες Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης με κουκουνάρια 2022 για όλο το σπίτι

Περιέχει μια εικόνα του:

48 Amazing DIY Pine Cone Crafts & Decorations - A Piece Of Rainbow

Περιέχει μια εικόνα του: National Tree Company Pre-Lit Artificial Christmas Hanging Basket, Glittery Bristle Pine, Decorated With Frosted Pine Cones, White LED Lights, Christmas Collection, 20 Inches

Περιέχει μια εικόνα του: Found on Pinterest

Top 10 Inspirational Christmas Front Porch Decorations

Αυτά για σήμερα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και κλείνω με το τραγούδι της ημέρας που είναι μια ευγενική προσφορά άπο το Coffee-Bar ''HENDRICK'S''

στον Σταυρό που εκτός άπο την διασκέδαση θα προσφέρει στο κερδισμένο μέλος μας μετά και την λήξη του διαγωνισμού που διεξάγεται στην ομάδα μας στο facebook ένα Μπουκάλι για να το απολαύσετε στον ανακαινισμένο χώρο του καταστήματος είτε με την παρέα σας είτε με όποιον γουστάρετε εσείς ,το θέμα είναι ότι με όποιον επιλέξετε να το πιείτε θα περάσετε υπέροχα μιας και κάθε Σαββατόβραδα η διασκέδαση χτυπάει ''κ'οκκινο''.

Θα σας αποχαιρετήσω με ένα πολύ γνωστό και αγαπητό τραγούδι άπο τον αείμνηστο Freddie Mercury μιας και όπως θα είδατε πιο πάνω στο άρθρο σαν σήμερα έφυγε άπο την ζωή .Ενάς τεράσστιος καλλιτέχνης που τόσο νέος βιάστηκε να ''φύγει'...Να περνάτε καλά σε ότι επιλέγετε να κάνετε και να θυμάστε -Όταν κατηγορούν σε εσάς άλλους ανθρώπους το ίδιο θα κάνους και στους άλλους για εσάς ...Κανόνας ! Φιλιά στα μούτρα σας ,,,,ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

 

 

Top