Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022

Καλημέρα σε όλο τον κόσμο του volvinews. Καλή εβδομάδα να σας ευχηθω, να είναι ήρεμη και οσο γινεται πιο χαλαρη, πολλα αυτα που μας συμβαινουν τα οποια δε θα σχολιασω.

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και καλή εβδομάδα .Δευτέρα σήμερα 14 Μαρτίου σχεδόν στην μέση του μήνα και η άνοιξη αγνοείται και θα αγνοείται για άλλες λίγες ημέρες ακόμη και θα δείτε πιο κάτω στο άρθρο τι εννοώ όχι εγώ αλλά η Ε.Μ.Υ  και  και μέσα σε όλα αυτά έχουμε την ακρίβεια που χτυπάει κόκκινο και έχει γονατίσει τα νοικοκυριά ,δεν ξέρουμε που θα πάει αυτή η κατάσταση και ευχόμαστε να μη γίνουν τα πράγματα χειρότερα αντί καλύτερα .

Είδαμε και ''άσπρη μέρα'' αφού η καταιγίδα με το όνομα ''Φίλιππος'' επισκέφτηκε τον δήμο μας με αρκετό χιόνι όπου το χαρήκαμε αρκετά και περισσότερο τα μικρά παιδιά όμως η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες θα συνεχίζει να είναι σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή αλλά και  κατά την διάρκεια της ημέρας θα ανεβαίνει αρκετά αλλά άπο την ερχόμενη Πέμπτη το βράδυ ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα ''χτυπήσει''την βόρεια Ελλάδα πάλι με χιονοπτώσεις σύμφωνα πάντα με τα τελευταία στοιχεία άπο την Ε.Μ.Υ. ,θα τα δούμε όμως μέσα στην εβδομάδα αυτά τα στοιχεία πιο αναλυτικά και σήμερα μόνο λίγα στοιχεία άπο πολύ έγκυρο μετεωρολόγο που θα διαβάσετε παρακάτω.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Δευτέρα με χαμηλές θερμοκρασίες - Πότε και πού θα βρέξει

Καιρός σήμερα 14/3

Στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το νότιο Ιόνιο προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα δυτικά, όπου θα φτάσει τους 11 με 13 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 09 με 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Δευτέρα 14 Μαρτίου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Δευτέρα 14 Μαρτίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στη Χαλκιδική και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από -05 (μείον 5) έως 11 βαθμούς, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Μαρουσάκης: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια το Σαββατοκύριακο - Οι περιοχές...

Σήμερα Δευτέρα (14/3), το βαρομετρικό χαμηλό που έχει σχηματιστεί στην περιοχή του νότιου - νοτιοανατολικού Αιγαίου ενισχύει και πάλι του βοριάδες κι έτσι το κρύο θα επιμείνει ενώ θα εκδηλωθούν και κάποια πρόσκαιρα φαινόμενα στα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Καθώς θα πηγαίνουμε προς τα μέσα της εβδομάδας, θα δούμε ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει στους 18 - 20 βαθμούς Κελσίου.

Άλλη μία ψυχρή εισβολή ωστόσο, αναμένεται να φτάσει στην περιοχή μας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ειδικότερα, το Σάββατο πολική μάζα κατεβαίνει και πάλι από την περιοχή της Ρωσίας και της Ουκρανίας και φέρνει ξανά πολύ κρύο και χιόνια. Θα πέσει κατακόρυφα λοιπόν η θερμοκρασία από τους 18 κοντά στους 5 βαθμούς Κελσίου .

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Βομβαρδίστηκε πολυώροφο κτήριο στο Κίεβο λίγο πριν τις νέες διαπραγματεύσεις...

Ουκρανία

Στον νέο γύρο των διαπραγματεύσεων Ρωσίας - Ουκρανίας που, κατά πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί σήμερα (14/3)με τηλεδιάσκεψη έχει στραμμένο το βλέμμα του ο πλανήτης καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μπήκε στην 19η ημέρα.

Ουκρανία: Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες από τον βομβαρδισμό κτηρίου κατοικιών στο Κίεβο

Δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν όταν οβίδα έπληξε κτίριο κατοικιών στο Κίεβο, μετέδωσε η κρατική ουκρανική τηλεόραση και δήλωσε ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών Αντόν Γκερασένκο.

ΕΛ.ΑΣ.: Τα «μυστικά» των «ποντικών» στα εμπορικά κέντρα – Ειδικές τσάντες και «εξαγωγές» σε Αλβανία...

ΕΛ.ΑΣ.: Τα «μυστικά» των «ποντικών» στα εμπορικά κέντρα – Ειδικές τσάντες και «εξαγωγές» σε Αλβανία

Σπείρα με «ειδίκευση» στις κλοπές στα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Αθήνας «ξηλώθηκε» από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, η οποία εκτιμά ότι οι «επαγγελματίες» τους είδους είχαν καταφέρει να αποκομίσουν κέρδη που ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με καταγωγή από την Αλβανία έκαναν «χρυσές» δουλειές, χαρτογραφώντας τις κινήσεις των ανδρών των εταιρειών σεκιούριτι που επιτηρούν τα πολυκαταστήματα. Αίσθηση προκαλεί επίσης ότι φέρονται να είχαν φτιάξει ειδικά διαμορφωμένες τσάντες, με εσωτερική επένδυση, προκειμένου να μην ενεργοποιούνται τα αντικλεπτικά συστήματα στις εισόδους και εξόδους των μεγάλων καταστημάτων.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ελληνικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για πυρηνικό ατυχήμα και τα χάπια ιωδίου...

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ελληνικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για πυρηνικό ατυχήμα και τα χάπια ιωδίου

Ανησυχία έχουν προκαλέσει και στην Ελλάδα το ενδεχόμενο πυρηνικού ατυχήματος με βάση όσα συμβαίνουν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το ελληνικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για πυρηνικό ατύχημα

Στην περίπτωση ενός τέτοιου ατυχήματος, που όλοι απευχόμαστε, θα απαιτηθούν επείγοντα μέτρα προστασίας από την ραδιενέργεια για τους κατοίκους της Ουκρανίας και των γειτονικών περιοχών. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την Ουκρανία και για τη χώρας μας δεν θα απαιτηθούν τα περισσότερα από τα σχετικά μέτρα.

Σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης εξαιτίας σοβαρού ατυχήματος σε πυρηνική εγκατάσταση εκτός συνόρων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αυτό που πιθανόν να χρειαστεί στην περίπτωση της Ελλάδας είναι ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ελέγχων σε τρόφιμα και ζωοτροφές. Είναι ενδεχόμενος ο περιορισμός στην κατανάλωση συγκεκριμένων προϊόντων που έχουν παραχθεί σε περιοχές κοντά στην περιοχή της πυρηνικής εγκατάστασης. Λόγω ακριβώς της απόστασης δεν θα χρειαστούν πιο δραστικά μέτρα, όπως η χορήγηση χαπιών ιωδίου.

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Ανατροπή για την Μαλένα – Δεν «έφυγε» από ηπατική ανεπάρκεια...

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Ανατροπή για την Μαλένα – Δεν «έφυγε» από ηπατική ανεπάρκεια

Επιτροπή ιατροδικαστών φέρνει ανατροπή με το πόρισμά της σχετικά με τον θάνατο της Μαλένας.

Νέα διάσταση στο θρίλερ με τον θάνατο των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα φέρνει η πληροφορία σχετικά με τον θάνατο της Μαλένας, του πρώτου από τα τρία κορίτσια που έφυγε από τη ζωή, καθώς η άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών που ελέγχει τις εκθέσεις των θανάτων της Μαλένας και της Ιριδας με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος της Δευτέρας» ως προς τη Μαλένα «κατά 99% θ’ απορρίψει ότι η αιτία του θανάτου της ήταν η ηπατική ανεπάρκεια».

Έκτακτο βοήθημα το Πάσχα: Ποιοι θα το λάβουν - Επέκταση επιδότησης για ρεύμα και αέριο.

Έκτακτο βοήθημα το Πάσχα: Ποιοι θα το λάβουν

Με την ακρίβεια να «γονατίζει» τα νοικοκυριά όλο και περισσότερο, η κυβέρνηση προχωρά στη χορήγηση ενός έκτακτου επιδόματος, για τις ημέρες του Πάσχα, όπως είχε γίνει και τα προηγούμενα Χριστούγεννα.

Πάσχα: Ποια νοικοκυριά θα το λάβουν...

Οι δικαιούχοι θα είναι οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Τετάρτη 16/03. Η χορήγηση του επιδόματος αναμένεται να γίνει εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, μεταξύ 18 με 21 Απριλίου.

Αναμένεται να ενταχθούν:

  • Χαμηλοσυνταξιούχοι
  • Έγγαμοι με παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες – Αφορά σε χαμηλόμισθους που λαμβάνουν οικογενειακό επίδομα
  • Δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
  • Άτομα με αναπηρία που λαμβάνουν προνοιακό επίδομα

Κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος θα είναι το ετήσιο εισόδημα του 2020 (δηλώσεις 2021), αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία (παλαιές αντικειμενικές αξίες).

Εισοδηματικά κριτήρια χαμηλοσυνταξιούχων:

  • Άγαμοι: Έως 7.200 ευρώ – Έγγαμοι: Έως 14.400 ευρώ
  • Αξία περιουσίας: Έως 200.000 ευρώ
  • Ύψος επιδόματος: 250 ευρώ (+50 ευρώ/παιδί)

Εισοδηματικά κριτήρια οικογενειών με παιδιά:

  • 1 παιδί: Ετ. Εισόδημα έως 10.500 ευρώ
  • 2 παιδιά: Ετ. Εισόδημα έως 12.000 ευρώ
  • 3 παιδιά: Ετ. Εισόδημα έως 13.500 ευρώ
  • Ύψος επιδόματος: 250 ευρώ (+50 ευρώ/παιδί)

    238.000 νοικοκυριά Ελαχ. Εγγυημένου Εισοδήματος

    Θα εισπράξουν: Ένα επιπλέον επίδομα

    173.000 άτομα με αναπηρία

    • Θα λάβουν: 250 ευρώ
    • Κριτήρια: Να λαμβάνουν προνοιακό επίδομα.
    • -Για τους οικιακούς καταναλωτές με κυμαινόμενα τιμολόγια και για την πρώτη κατοικία, η επιδότηση είναι 150 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τις πρώτες 155 κιλοβατώρες μηνιαίας κατανάλωσης (έναντι 150 kwh που ήταν το όριο το Φεβρουάριο) και για κατανάλωση από 156 έως 310 kwh, (από 300 kwh), η επιδότηση είναι 110 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Έτσι η συνολική επιδότηση διαμορφώνεται στα 40,03 ευρώ.

      -Για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο η επιδότηση παραμένει στα 170 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τις πρώτες 310 κιλοβατώρες (αντί για 300) χωρίς την προϋπόθεση της πρώτης κατοικίας.

    • -Για τους επαγγελματικούς καταναλωτές, με κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως τάσης, η επιδότηση παραμένει σε 65 ευρώ/ΜWh για όλη τη μηνιαία κατανάλωση.

      Για το φυσικό αέριο η κρατική επιδότηση τον Μάρτιο παραμένει στα 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα για όλους τους καταναλωτές (οικιακούς και μη, εκτός των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας).

      Στο μεταξύ, η τιμή για την ηλεκτρική ενέργεια στο Χρηματιστήριο ενέργειας διαμορφώνεται αύριο στα 281,75 ευρώ ανά μεγαβατώρα, αυξημένη κατά 11 % σε σχέση με τη σημερινή αλλά σε χαμηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες καθώς η αυριανή τιμή είναι η τρίτη χαμηλότερη (μετά την Πολωνία και τη Βουλγαρία).

      Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η επιδότηση σε ρεύμα και φυσικό αέριο επεκτείνεται και τον Απρίλιο.

    • -Πηγή-Newsbomb.gr( οι πληροφορίες πάρθηκαν άπο το MEGA )
    •    

      Σαν σήμερα 14 Μαρτίου

      Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας στο newsbeast.gr

    • 1794: Ο Αμερικανός αγρότης, Έλι Γουίτνεϊ, κατοχυρώνει την πρώτη εκκοκκιστική μηχανή επεξεργασίας βαμβακιού. Μέχρι τότε ο διαχωρισμός των ινών από τους σπόρους γινόταν με το χέρι.

      1826: Απεργία κηρύσσουν οι εργαζόμενοι στο Τυπογραφείο της Διοίκησης, ζητώντας την καταβολή δεδουλευμένων, μεσούσης της Επανάστασης. Πρόκειται για την πρώτη νεοελληνική απεργιακή κινητοποίηση, όπως σημειώνουν οι ιστορικοί του εργατικού κινήματος.

      1879: Γεννήθηκε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, Γερμανός φυσικός, «πατέρας» της θεωρίας της σχετικότητας. Πέθανε στη Νέα Υόρκη στις 18 Απριλίου 1955.

    • 1905: Στην Αγγλία, ιδρύεται η ποδοσφαιρική ομάδα της Τσέλσι.
    • 1905: Εγκαινιάζεται το Αιγηνίτειο Νοσοκομείο, που στεγάζει τη Νευρολογική και Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, χάρη στο κληροδότημα του Διονυσίου και της Ελένης Αιγινήτου.

      1915: Ενώ μαίνεται ο πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, το Βασιλικό Ναυτικό της Μεγάλης Βρετανίας βυθίζει το γερμανικό πολεμικό πλοίο «Δρέσδη», λίγο έξω από τις ακτές της Χιλής.

      1939: Η Σλοβακία κηρύσσει την ανεξαρτησία της υπό γερμανική πίεση.

      1942: Στη Δημοσιονομική Συνδιάσκεψη Γερμανίας – Ιταλίας, στη Ρώμη, για την πολεμική οικονομία, αποφασίζεται η Ελλάδα να καλύπτει τα έξοδα του στρατού κατοχής στην επικράτειά της μέχρι του ποσού του 1,5 δισεκατομμυρίου δραχμών μηνιαίως και το υπερβάλλον να αναγνωρίζεται ως δάνειο της Ελλάδας προς τη Γερμανία και την Ιταλία (Αναγκαστικό Δάνειο).

    • 1948: Το κογκρέσο των ΗΠΑ ψηφίζει το σχέδιο Μάρσαλ.

      1951: Τα στρατεύματα των Ηνωμένων Εθνών ανακαταλαμβάνουν για δεύτερη φορά τη Σεούλ, στα πλαίσια του Πολέμου της Κορέας.

      1957: Τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο, ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης οδηγείται τα μεσάνυχτα στην αγχόνη από τις βρετανικές αποικιακές Αρχές. Δύο λεπτά αργότερα, η καταπακτή ανοίγει και περνά στην αιωνιότητα, σε ηλικία μόλις 19 ετών.

      1964: Δικαστήριο στο Ντάλας βρίσκει τον Τζακ Ρούμπι ένοχο για τη δολοφονία του Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, φερόμενου ως δολοφόνου του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

      1965: Εγκαινιάζεται η νέα λαχαναγορά στου Ρέντη.

      1980: Στην Πολωνία, η πτήση 7 της LOT συντρίβεται κατά την τελική προσέγγιση κοντά στη Βαρσοβία. Χάνουν τη ζωή τους 87 άτομα, συμπεριλαμβανομένης μίας 

      14μελούς αμερικανικής ομάδας πυγμαχίας.

    • 1989: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός, Ανδρέας Παπανδρέου, διαγράφει τους βουλευτές Αντώνη Τρίτση, Γεώργιο Μαγκάκη και Ρούλα Κακλαμανάκη, επειδή ήταν απόντες από την ψηφοφορία εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
    • 1991: Έξι Ιρλανδοί, που είχαν κατηγορηθεί εσφαλμένα για τη βομβιστική επίθεση σε παμπ στο Μπέρμιγχαμ το 1974, ελευθερώνονται μετά από 16 χρόνια στη φυλακή. Πρόκειται για τους «Έξι του Μπέρμιγχαμ», την πολύκροτη υπόθεση που έθεσε σοβαρά ερωτηματικά γύρω από τη λειτουργία της Βρετανικής Αστυνομίας και Δικαιοσύνης.

      1992: Η εφημερίδα «Πράβντα», κάποτε όργανο του Κομουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης, αναστέλλει την κυκλοφορία της.

      1993: 83.000 παιδιά πεθαίνουν στο Ιράκ από την έναρξη του εμπάργκο του ΟΗΕ, το οποίο δημιούργησε φοβερή έλλειψη φαρμάκων και βασικών ειδών διατροφής.

      1995: Τους 23 φτάνουν τα θύματα των διαδηλώσεων στην Τουρκία, οι οποίες επεκτείνονται στην Αγκυρα, την Προύσα και τη Σμύρνη.

    • 1489: Η βασίλισσα της Κύπρου, Κατερίνα Κορνάρο, πουλάει το βασίλειό της στη Βενετική Δημοκρατία.

      1647: Η Βαυαρία, η Κολωνία, η Γαλλία και η Σουηδία υπογράφουν ανακωχή στο Ουλμ.

       

      1794: Ο Αμερικανός αγρότης, Έλι Γουίτνεϊ, κατοχυρώνει την πρώτη εκκοκκιστική μηχανή επεξεργασίας βαμβακιού. Μέχρι τότε ο διαχωρισμός των ινών από τους σπόρους γινόταν με το χέρι.

      1826: Απεργία κηρύσσουν οι εργαζόμενοι στο Τυπογραφείο της Διοίκησης, ζητώντας την καταβολή δεδουλευμένων, μεσούσης της Επανάστασης. Πρόκειται για την πρώτη νεοελληνική απεργιακή κινητοποίηση, όπως σημειώνουν οι ιστορικοί του εργατικού κινήματος.

      1879: Γεννήθηκε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, Γερμανός φυσικός, «πατέρας» της θεωρίας της σχετικότητας. Πέθανε στη Νέα Υόρκη στις 18 Απριλίου 1955.

      1905: Στην Αγγλία, ιδρύεται η ποδοσφαιρική ομάδα της Τσέλσι.

      1905: Εγκαινιάζεται το Αιγηνίτειο Νοσοκομείο, που στεγάζει τη Νευρολογική και Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, χάρη στο κληροδότημα του Διονυσίου και της Ελένης Αιγινήτου.

      1915: Ενώ μαίνεται ο πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, το Βασιλικό Ναυτικό της Μεγάλης Βρετανίας βυθίζει το γερμανικό πολεμικό πλοίο «Δρέσδη», λίγο έξω από τις ακτές της Χιλής.

      1939: Η Σλοβακία κηρύσσει την ανεξαρτησία της υπό γερμανική πίεση.

      1942: Στη Δημοσιονομική Συνδιάσκεψη Γερμανίας – Ιταλίας, στη Ρώμη, για την πολεμική οικονομία, αποφασίζεται η Ελλάδα να καλύπτει τα έξοδα του στρατού κατοχής στην επικράτειά της μέχρι του ποσού του 1,5 δισεκατομμυρίου δραχμών μηνιαίως και το υπερβάλλον να αναγνωρίζεται ως δάνειο της Ελλάδας προς τη Γερμανία και την Ιταλία (Αναγκαστικό Δάνειο).

      1948: Το κογκρέσο των ΗΠΑ ψηφίζει το σχέδιο Μάρσαλ.

      1951: Τα στρατεύματα των Ηνωμένων Εθνών ανακαταλαμβάνουν για δεύτερη φορά τη Σεούλ, στα πλαίσια του Πολέμου της Κορέας.

      1957: Τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο, ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης οδηγείται τα μεσάνυχτα στην αγχόνη από τις βρετανικές αποικιακές Αρχές. Δύο λεπτά αργότερα, η καταπακτή ανοίγει και περνά στην αιωνιότητα, σε ηλικία μόλις 19 ετών.

      1964: Δικαστήριο στο Ντάλας βρίσκει τον Τζακ Ρούμπι ένοχο για τη δολοφονία του Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, φερόμενου ως δολοφόνου του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

      1965: Εγκαινιάζεται η νέα λαχαναγορά στου Ρέντη.

      1980: Στην Πολωνία, η πτήση 7 της LOT συντρίβεται κατά την τελική προσέγγιση κοντά στη Βαρσοβία. Χάνουν τη ζωή τους 87 άτομα, συμπεριλαμβανομένης μίας 14μελούς αμερικανικής ομάδας πυγμαχίας.

      1989: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός, Ανδρέας Παπανδρέου, διαγράφει τους βουλευτές Αντώνη Τρίτση, Γεώργιο Μαγκάκη και Ρούλα Κακλαμανάκη, επειδή ήταν απόντες από την ψηφοφορία εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

      1991: Έξι Ιρλανδοί, που είχαν κατηγορηθεί εσφαλμένα για τη βομβιστική επίθεση σε παμπ στο Μπέρμιγχαμ το 1974, ελευθερώνονται μετά από 16 χρόνια στη φυλακή. Πρόκειται για τους «Έξι του Μπέρμιγχαμ», την πολύκροτη υπόθεση που έθεσε σοβαρά ερωτηματικά γύρω από τη λειτουργία της Βρετανικής Αστυνομίας και Δικαιοσύνης.

      1992: Η εφημερίδα «Πράβντα», κάποτε όργανο του Κομουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης, αναστέλλει την κυκλοφορία της.

      1993: 83.000 παιδιά πεθαίνουν στο Ιράκ από την έναρξη του εμπάργκο του ΟΗΕ, το οποίο δημιούργησε φοβερή έλλειψη φαρμάκων και βασικών ειδών διατροφής.

      1995: Τους 23 φτάνουν τα θύματα των διαδηλώσεων στην Τουρκία, οι οποίες επεκτείνονται στην Αγκυρα, την Προύσα και τη Σμύρνη.

      1998: Ο Κώστας Σημίτης ανακοινώνει την υποτίμηση της δραχμής κατά 14%, προκειμένου η χώρα να ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης ισοτιμιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη. H νέα ισοτιμία της δραχμής με το ECU καθορίζεται στις 357 δραχμές. 

    • Σαν σήμερα 14 Μαρτίου 

    •  

      2000: Εν μέσω προεκλογικής περιόδου, σημειώνεται μίνι κραχ στο Χρηματιστήριο Αξιών της Αθήνας, καθώς ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχωρεί κατά 6,65% στις 4.542,65 μονάδες. Δεκάδες επενδυτές συγκεντρώνονται έξω από το Χρηματιστήριο και προπηλακίζουν τον πρόεδρο της Ένωσης Μετόχων, Δημήτρη Καραγκούνη.

      2004: Η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας τοποθετεί ωρολογιακό μηχανισμό σε υποκατάστημα τράπεζας, από την πλευρά της οδού Κωστή Παλαμά, στο Νέο Ψυχικό. Η βόμβα εξουδετερώνεται.

    • Πηγή-Newsbeast.gr
    •  Κυριακή Της Ορθοδοξίας χτες και σε όλες τις Ορθόδοξες εκκλησίες εορτάστικε η ημέρα με μεγαλοπρέπεια και εδώ να πω χρόνια πολλά σε όσους γιόρταζαν ,αυτά άπο εμένα δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο ,μια ο πόλεμος ,μια η ακρίβεια ,ο ιός κτλ που μας έχουν τρελάνει και πραγματικά δεν ξέρω τι θα συμβεί και  χωρίς να θέλω να χαλάσω την ψυχολογία σας τα πράγματα δυστυχώς πάνε άπο το κακό στο χειρότερο ,ας εναποθέσουμε την ελπίδα μας Στον Θεό και πουθενά αλλού .
    • Να είστε καλά ,να προσέχετε τον εαυτό σας και να αισιοδοξείτε όσο μπορείτε ...Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 
    •  Ζωή: Υγεία ?‍♀️ Αγάπη? Χαρά ? Χαμόγελο ? Αισιοδοξία ?Δημιουριία ?  Υπομονή ? Επιμονή ? Φιλότιμο?Καλοσύνη? Καλή Τύχη??… | Picture quotes,  Quotes, Emotions
    •  
Top