ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

27 Μαρτίου 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

R-2341253-1278192635.jpegΑυτό που ζούμε φίλοι μου με τον καιρό δεν υπάρχει ,σαπίλα ,βροχή ,μουντάδα ,κρύο ,σκόνη Αφρικής ,η ατμόσφαιρα αποπνικτική τέλος πάντων ένα χάλι ζούμε και ελπίζουμε σε ένα θαύμα που θα φέρει επιτέλους την Άνοιξη ,

τι και αν φοράμε Μάρτη στα χέρια μας ;;;ο μήνας μας αποχαιρετά με χειμωνιάτικο πρόσωπο και μη νομίζετε αγαπητέ μου κόσμε ότι ο Απρίλιος θα είναι άκρως Ανοιξιάτικος ,χαχαχαχαχαχα ας γελάσουμε ,τις πρώτες μέρες που θα κάνει την παρουσία του τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου ......Παρασκευή σήμερα 27/3 και έστω με λίγο ανεβασμένη την διάθεσή μου είμαι κοντά σας για να σας πω την πιο τρελιάρικη Καλημέρα του Δήμου Βόλβης ,καλημέρα λοιπόν κόσμε μου ,καλημέρα απανταχού σε όλους τους Έλληνες ,σε εσάς που εργάζεστε και σε εσάς που απολαμβάνετε το καφεδάκι σας συντροφιά με τα νέα και τις ειδήσεις του Volvinews.Δεν θα σας πω κάτι για τον ''άρρωστο καιρό '' εξάλλου όλοι νιώθουμε την κακοκαιρία στο πετσί μας ,σας έχω άλλες ειδήσεις και πάμε να ξεκινήσουμε το ''σεργιάνισμα'' στον κόσμο.

ΉΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ 100 ΔΟΣΕΙΣ...

Περίπου 350 εκατ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν τις επόμενες ημέρες περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι, οι οποίοι άφησαν απλήρωτο το «χαράτσι» που εισπραττόταν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ το 2013 (ΕΕΤΑ). Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προετοιμάζεται να βεβαιώσει τις εν λόγω απλήρωτες φορολογικές οφειλές και να καλέσει τους φορολογουμένους είτε να εξοφλήσουν το χρέος τους έως το τέλος Απριλίου είτε να το εντάξουν στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση των εκατό δόσεων, με ελάχιστη μηνιαία καταβολή 20 ευρώ. Το καλό είναι ότι, παρότι θα κληθούν να το πληρώσουν έναν χρόνο μετά, δεν θα έχουν την παραμικρή προσαύξηση και επιπλέον θα μπορέσουν να εντάξουν την οφειλή τους σε 100 δόσεις

''ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟ 2013''

Έως τις 30 Ιουνίου θα υποβληθούν εφέτος οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ενώ τα εκκαθαριστικά σημειώματα θα εξοφληθούν σε τρεις δόσεις, η πρώτη ως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη ως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως τέλος Νοεμβρίου. Τις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και διευκρινίσεις σχετικά με τους υπόχρεους και τις διαδικασίες υποβολής περιγράφει εγκύκλιος της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι δεν έχουν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης οι 18άρηδες οι οποίοι δεν έχουν εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό.

Πιο αναλυτικά, μεταξύ άλλων, στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι:

- Ο φορολογούμενος που έχει συμπληρώσει το 18° έτος της ηλικίας του, υποχρεούται να δηλώνει όλα τα εισοδήματά του, πραγματικά ή τεκμαρτά, τα φορολογούμενα με οποιονδήποτε τρόπο (πχ βάσει κλιμακίων ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενα. Εξαιρετικά, δεν υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης οι φορολογούμενοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν αποκτούν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.

- Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος σε κάθε περίπτωση.

- Οι κάτοικοι εξωτερικού υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα, μόνον όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα, φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλίμακας ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενο, από πηγές Ελλάδας. Αντιθέτως, ένας κάτοικος εξωτερικού που διαθέτει π.χ. δευτερεύουσα κατοικία/επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα ή προβαίνει σε αγορά ακινήτου/αυτοκινήτου στην Ελλάδα, εφόσον δεν αποκτά πραγματικό εισόδημα στη χώρα μας, δεν υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

- Για τα ενήλικα προστατευόμενα τέκνα (φοιτητές, κ.ά.) δεν προβλέπεται εξαίρεση από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης, ακόμα και εάν αυτά αναγνωρίζονται ως εξαρτώμενα μέλη του φορολογούμενου, εφόσον αποκτούν εισόδημα.

- Οι σύζυγοι, κατά τη διάρκεια του γάμου τους, υποβάλλουν κοινή δήλωση για τα εισοδήματά τους, όπου ο φόρος, τα τέλη και οι εισφορές που αναλογούν, υπολογίζονται χωριστά στο εισόδημα καθενός συζύγου. Επιπλέον, οι τυχόν ζημίες του εισοδήματος του ενός συζύγου δεν συμψηφίζονται με τα εισοδήματα του άλλου συζύγου. Σε κάθε περίπτωση, υπόχρεος υποβολής δήλωσης είναι ο σύζυγος και για τα εισοδήματα της συζύγου του. Επισημαίνεται ότι οι σύζυγοι υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση, ο καθένας για τα εισοδήματά του, εφόσον α) έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωσή τους κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης ή β) ο ένας από τους δύο συζύγους είναι σε κατάσταση πτώχευσης ή έχει υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση. Επίσης, χωριστή φορολογική δήλωση υποβάλλεται και σε περίπτωση θανάτου του ενός συζύγου για το φορολογικό έτος μέσα στο οποίο επήλθε ο θάνατος.

- Για τα εισοδήματα των ανήλικων τέκνων, υπόχρεος για την υποβολή της δήλωσης είναι ο γονέας που ασκεί τη γονική μέριμνα ή ο σύζυγος που θεωρείται, κατ' αρχήν, υπόχρεος για την υποβολή της δήλωσης.

'ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΛΕΜΒΟΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΟΥΠΟΛΗΣ''

Πληροφορία για ακυβέρνητη λέμβο στο Θρακικό Πέλαγος, με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων, κινητοποίησε το Λιμενικό Σώμα στην Αλεξανδρούπολη. Άμεσα, περιπολικό σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής μετέβη στην περιοχή, όπου εντόπισε τη λέμβο και περισυνέλεξε με ασφάλεια 24 άτομα. Δύο από τους επιβαίνοντες χρειάστηκε να διακομιστούν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για προληπτικούς λόγους. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης

ΟΙ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΥ ΣΕ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ '

pantofles

Ίσως οι Γραφές αναφέρονται συχνά στην «χάρη» που έχουν τα αντικείμενα που άγγιζαν οι Άγιοι κατά τη διάρκεια της ζωής τους, παρόλα αυτά όμως η εικόνα της πλαστικής παντόφλας είναι αν μη τι άλλο αποκρουστική. Ο λόγος για τις παντόφλες του Αγίου Γέροντα Παϊσιου οι οποίες με πρωτοβουλία ενός Κύπριου Ιερέα τέθηκαν σε προσκύνημα... κάνοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να πάρουν φωτιά, αναδημοσιεύοντας την εικόνα μαζί με πλήθος αρνητικών σχολίων... Δυο πλαστικές παντόφλες βαλμένες σε ξύλινη θήκη υπό μορφή λειψανοθήκης και μια εικόνα του Αγίου Παϊσίου, τοποθετήθηκαν σε τραπέζι στο Ναό προκειμένου οι πιστοί να τις… προσκυνήσουν. Σύμφωνα με δηλώσεις του ιερέα που είχε την ιδέα γι αυτό το ξεχωριστό προσκύνημα στο orthodoxia.info, «επρόκειτο για οικογενειακό κειμήλιο του πατέρα του», ενώ σημείωσε πως αντιδράσεις σημειώθηκαν και στην Κύπρο και πως ο ίδιος κλήθηκε από την Μητρόπολη Λεμεσού, στην οποία ανήκει ο ναός, για εξηγήσεις. «Ήταν λάθος μου που δεν ενημέρωσα πριν την Μητρόπολη» συμπλήρωσε ο ιερέας ενώ προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του λέγοντας πως κατά την διάρκεια εγκαινίων ιερού ναού αφιερωμένου στους Όσιους Αρσένιο και Παΐσιο είχε τεθεί σε προσκύνηση ράσο του δεύτερου. Μετά τις αντιδράσεις το «κειμήλιο» αποσύρθηκε, ωστόσο ήδη οι αρνητικοί σχολιασμοί είχαν ήδη γίνει.

'ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ''

Εντός των ημερών θα ξεκινήσουν αιτήσεις για δυο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, που ενδιαφέρουν τους εκπαιδευτικούς, , ένα στη Θεσσαλονίκη και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ένα στο τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το news.gr παρουσιάζει βασικές πληροφορίες προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Τα δίδακτρα: Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας -Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου: Η παρακολούθηση του Προγράμματος προϋποθέτει την καταβολή διδάκτρων 800 Ευρώ για καθένα από τα 3 εξάμηνα φοίτησης και 400 Ευρώ για το 4ο εξάμηνο (το ΠΜΣ προβαίνει σε μείωση διδάκτρων για σημαντικό αριθμό φοιτητών του, βάσει της επίδοσης και κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων) «Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης – Πανεπιστήμιο Μακεδονίας τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής: Το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης απαιτεί την καταβολή διδάκτρων ύψους 2500 ευρώ για το σύνολο του προγράμματος. ΔΙΔΑΚΤΡΑ «Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης – Πανεπιστήμιο Μακεδονίας «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου – Πανεπιστήμιο Αθήνας 2.500 ευρώ 2.800 ευρώ Ο τρόπος εισαγωγής: «Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης – Πανεπιστήμιο Μακεδονίας «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου – Πανεπιστήμιο Αθήνας Χωρίς εξετάσεις Με εξετάσεις Μετρήσιμα κριτήρια (Βαθμός πτυχίου, δημοσιεύσεις,η επαγγελματική εμπειρία στο αντικείμενο): Μέγιστο 60 μόρια Συνέντευξη: Μέγιστο 40 μόρια Γραπτή Εξέταση: 50% (20% για τη Μεθοδολογία Εκπαιδευτικής Έρευνας και 30% για την εξέταση στην ύλη της Κατεύθυνσης για την οποία ενδιαφέρονται) β. Βαθμός Πτυχίου: 8% γ. Βαθμολογία γνωστικών αντικειμένων ειδίκευσης στον προπτυχιακό κύκλο σπουδών: 6% δ. Επιπλέον προσόντα (2η και 3η ξένη γλώσσα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πρόσθετοι ακαδημαϊκοί τίτλοι, συγγραφικό και ερευνητικό έργο, συμμετοχή σε συνέδρια – επιμόρφωση): 16%. ε. Συνέντευξη: 20%

''ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27/3'

1821 : Ελληνική Επανάσταση: Κηρύσσεται επίσημα η έναρξη της επανάστασης στην Στερεά Ελλάδα στη Μονή Οσίου Λουκά Βοιωτίας από από τον επίσκοπο Σαλώνων Ησαΐα με παρόντες τους οπλαρχηγούς Αθανάσιο Διάκο και Βασίλη Μπούσγο και προκρίτους της περιοχής 1970 : Αρχίζει η δίκη των μελών της Δημοκρατικής Άμυνας, οι περισσότεροι από τους οποίους κατηγορούνται για βομβιστικές ενέργειες κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Ανάμεσά τους, ο Σάκης Καράγιωργας, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο στρατηγός Ιορδανίδης 1977 : Γεννιέται ο Ιωάννης Μελισσανίδης, Έλληνας αθλητής της ενόργανης γυμναστικής 2010 : Πεθαίνει ο Καίσαρ Αλεξόπουλος, φυσικός και ακαδημαϊκός, μέλος της ομάδας ΒΑΝ για την πρόβλεψη των σεισμών. Το τετράτομο έργο του Φυσική καλύπτει όλους τους επιμέρους τομείς της Φυσικής επιστήμης και αποτελεί σημείο αναφοράς στην ελληνική βιβλιογραφία

Τέλος λοιπόν κόσμε και για σήμερα .Αποχαιρετούμε την μουσικό - ειδησιογραφική εβδομάδα με θετική ενέργεια ,τουλάχιστον εγώ έχω μπόλικη και θέλω να σας την μεταδίδω καθημερινά όπως μου την μεταδίδουν και εμένα άνθρωποι που αγαπώ και είναι κοντά μου ,σας το εύχομαι και εσάς ,πάμε να υποδεχτούμε στο τραγούδι της ημέρας τον Άρχοντα ,τον ένα και μοναδικό Στέλιο Καζαντζίδη να μας ερμηνεύει ''Υπάρχουν και Καλά παιδιά '' στην κοινωνία μέσα ,εννοείται φίλοι μου ότι υπάρχουν και αν θεωρείται τον εαυτό σας Καλό παιδί - μάλαμα σας το χαρίζω μέσα από την καρδιά μου ,την μουσική σκυτάλη την αναλαμβάνει το Σαββατοκύριακο η αγαπημένη Ρούλα Παναγιωτίδου ,εγώ να σας ευχηθώ να περάσετε ένα πολύ ήρεμο και γλυκό Σαββατοκύριακο παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα ,μην Ξεχνάτε σήμερα Ο Ακάθιστος Ύμνος στις 7 μ.μ σε όλες τις εκκλησίες ,για να βαδίσουμε αισίως στο Άγιο Πάσχα ,εμείς μαζί και πάλι την Δευτέρα ,να είστε όλοι καλά εσείς και φυσικά οι οικογένειές σας ,φιλιά στα μούτρα σας ....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ !


K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top