ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

30 Μαρτίου 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

oikonomopoylosΕπιτέλους ήλιε μας κάνε την εμφάνιση σου και ''βγες '',να ζεστάνεις την φύση ,τον κόσμο και τις καρδιές μας...Αγαπητοί μου φίλοι ,όμορφε μου κόσμε. ,γλυκες μου κυρίες και αγαπητοί μου κύριοι Καλή σας ημέρα

και καλή εβδομάδα σε όλους μας.Δευτέρα 30 /3 σήμερα προ τελευταία ημέρα αυτού του βροχερού μήνα και με ανεβασμένη την διάθεση μιας και ο καιρός για την εβδομάδα που διανύουμε θα μας κάνει την χάρη και θα ''αφήσει'' την Άνοιξη να έρθει επιτέλους σε όλους μας ,τώρα για την Μ. Εβδομάδα και τι μέλι γενέστε με τον καιρό δεν θα σας απογοητεύσω σήμερα αλλά τις επόμενες ημέρες δυστυχώς θα το κάνω μια και ιο έγκυρες σελίδες που βλέπουμε τον καιρό μεταδίδουν συνεχώς τη κακοκαιρία που μάλλον θα έχουμε το Άγιο Πάσα στην χώρα μας ,τέλος πάντων φίλοι μου ας χαρούμε όσο ο ήλιος κάνει την εμφάνιση του και πάμε να μουσικοταξιδέψουμε μαζί στην Ελλάδα και στον κόσμο με νέα και ειδήσεις που επέλεξα και σήμερα για εσάς

Από 2-5 έτη αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό για το ασφαλιστικό που θα τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» από τις επικείμενες ρυθμίσεις δεν θα θιγούν όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα εξόδου, ενώ είναι αμφίβολο αν θα διατηρηθούν όλα τα κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Δηλαδή, όσοι έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης ως το 2012, αλλά πιάνουν την ηλικία εξόδου σε 2-5 χρόνια, δεν είναι σίγουρο ότι θα «διασωθούν».

Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό θα επηρεάσουν όλες τις κατηγορίες των ασφαλισμένων που συνταξιοδοτούνται πριν από τα 62.

Σχεδόν σίγουρο είναι ότι όσοι απέχουν ως 5 χρόνια από το 58ο έτος θα επωμιστούν την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 ως 4 έτη, δηλαδή αντί για τα 58 η έξοδος θα έρθει στα 60 ή στα 62.

Ένα από τα υπό εξέταση σενάρια είναι να διατηρηθούν τα κατοχυρωμένα δικαιώματα της 35ετίας για ένα ή δυο ακόμη χρόνια. Δηλαδή, όσοι είχαν μέχρι το 2012 την 35ετία να διατηρήσουν τη δυνατότητα εξόδου στη σύνταξη στα 58 ή στα 59 για ένα ή δύο ακόμη έτη.

Έτσι, όσοι θα έχουν μέσα στο 2016 ή το 2017 την ηλικία των 58 ή 59 θα μπορούν να αποχωρήσουν.
Αν όμως ένας ασφαλισμένος γίνεται 59 το 2018, τότε είναι πιθανό να επηρεαστεί από τις αλλαγές.
Ένας τρόπος για να κατοχυρωθούν όσοι δεν έχουν συμπληρώσει την 35ετία ως το 2012 είναι να κάνουν αναγνωρίσεις πλασματικών ετών.

Τα πλασματικά έτη μπορούν να αναγνωριστούν και με την αίτηση συνταξιοδότησης και να προστεθούν στο έτος που θέλει ο ασφαλισμένος να συμπληρώσει την 35ετία, ενώ υπάρχει και η επιλογή της αναγνώρισης πλασματικού χρόνου μόνο για κατοχύρωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
Με τα σημερινά δεδομένα, η αναγνώριση πλασματικού χρόνου συμφέρει να γίνει για να συμπληρωθεί η 35ετία τα έτη 2011 και 2012.

Όσοι θέλουν να συμπληρώσουν την 35ετία το 2010 για σύνταξη στα 58 μπορούν να αναγνωρίσουν μόνο χρόνο επιδοτούμενης ανεργίας ή και ασθένειας εντός της τελευταίας 10ετίας. Στο Δημόσιο αναγνωρίζεται και η στρατιωτική θητεία.

Όσοι αξιοποιήσουν τις διατάξεις των πλασματικών ετών έχουν δικαίωμα να αναγνωρίσουν 4 πλασματικά έτη από σπουδές, παιδιά, κενά ασφάλισης ανεργία κ.λπ. και να τα κολλήσουν στο 2011, για να συμπληρώσουν 35ετία εκείνη τη χρονιά, ενώ για να συμπληρώσουν την 35ετία το 2012 αναγνωρίζουν ως 5 πλασματικά έτη.

Η διαφορά είναι, ότι με 35ετία το 2011 αποχωρούν στα 58 αφού έχουν 1 επιπλέον έτος ασφάλισης, δηλαδή 36 συνολικά, ενώ με 35ετία το 2012 αποχωρούν στα 59 εφόσον έχουν - μετά το 2012 - άλλα 2 έτη ασφάλισης, δηλαδή 37 σύνολο (newsone.gr)

''ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ ΣΠΡΙΝΤ

022837

Εντυπωσιακό φινάλε για τα ελληνικά πεντάλ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας στο Άπελντορν.

Το γυναικείο tandem των Αργυρώς Χαλκιαδάκη και Ηρώς Μηλάκη (πιλότος) κατέλαβε την πέμπτη θέση στον τελικό του σπριντ, σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ, την ίδια στιγμή που οι Θανάσης Μπαράκας και Κωνσταντίνος Τρουλινός (πιλότος) ήταν όγδοοι στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, πετυχαίνοντας, επίσης, εθνικό ρεκόρ.

Η πρόκριση των δύο πληρωμάτων στην οκτάδα του σπριντ, αλλά και η γενικότερη αγωνιστική τους παρουσία στη διοργάνωση, θα χαρίσει στην Ελλάδα πολλούς και σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να εξασφαλίσει περισσότερες από τις δύο θέσεις που έχει ήδη για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016.

Στις γυναίκες, το ελληνικό δίδυμο κατέλαβε την πέμπτη θέση τόσο στα προκριματικά, όσο και στους αγώνες κατάταξης. Η επίδοση που είχαν στα προκριματικά ήταν 12.187, συντρίβοντας το ρεκόρ που κατείχαν οι ίδιες από τον περασμένο Φεβρουάριο στο ΟΑΚΑ με 12.418.

Οι Χαλκιαδάκη/Μηλάκη στα προημιτελικά αντιμετώπισαν την Ιαπωνία, ενώ έφτασαν στην κατάκτηση της πέμπτης θέσης μετά την αναμέτρηση με την Πολωνία (13.582).

Οι Μπαράκας/Τρουλινός στα προκριματικά κατέλαβαν την όγδοη θέση με επίδοση 10.859, ενώ κατέρριψαν και το ρεκόρ των Στεφανάκη/Τρουλινού, που κρατούσε από τον Μάρτιο του 2011 με 10.969.

Στα προημιτελικά, αντιμετώπισαν τη Μ. Βρετανία, ενώ στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 7-8 ηττήθηκαν από τους Ισπανούς. Η όγδοη θέση μεταξύ 13 πληρωμάτων αποτελεί τεράστια επιτυχία για δύο αθλητές που συμπληρώνουν μόλις μερικούς μήνες... συνεργασίας!


Η τελική κατάταξη και η κατάταξη των Ελλήνων:

Σπριντ γυναικών:

1. Μ. Βρετανία (Θορνχιλ/Σκοτ)
2. Αυστραλία (Ο` Κόνορ/Χαργκρέιβ
3. Ιαπωνία (Κανούμα/Τανάκα)
...
5. ΕΛΛΑΔΑ (Χαλκιαδάκη/Μηλάκη)


Σπριντ ανδρών:

1. Μ. Βρετανία (Φατσι/Μίτσελ)
2. Ισπανία (Πόρτο Λαρέο/Βιλανουέβα Τριντιθαθ)
3. Ολλανδία (Μπανγκμά/Μέλντερ)
...
8. ΕΛΛΑΔΑ (Μπαράκας/Τρουλινός) (newsone.gr)

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ

1be96875591aac9f331573bb468d248c L

Δεν αρκεί να γυμνάζεστε έντονα και να πίνετε πράσινο τσάι για να διατηρείτε τον μεταβολισμό σας σε υψηλά επίπεδα.

Αν και οι παραπάνω παράγοντες είναι βασικοί (π.χ. το πράσινο τσάι είναι γνωστό ότι αυξάνει βραχυπρόθεσμα τον μεταβολισμό σας) υπάρχουν ορισμένα λάθη που ίσως κάνετε και ακυρώνετε χωρίς να το καταλαβαίνετε την προσπάθειά σας να χάσετε κιλά ή να διατηρηθείτε στο κανονικό σας σωματικό βάρος.

Δείτε ποια μπορεί να είναι αυτά τα λάθη:

Δεν καταναλώνετε καθόλου γαλακτοκομικά

Οι μυς είναι απαραίτητοι για τη διατήρηση του μεταβολισμού σας. Έρευνα από το πανεπιστήμιο McMaster στις ΗΠΑ έδειξε ότι γυναίκες που κατανάλωναν 3-7 μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα έχασαν περισσότερο λίπος και απέκτησαν περισσότερη μυϊκή μάζα από γυναίκες που κατανάλωναν λιγότερο ή και καθόλου γαλακτοκομικά προϊόντα στην διατροφή τους.

Διατηρείτε σε υψηλά επίπεδα τη θερμοκρασία στο σπίτι

Το καφέ λίπος (ή αλλιώς το "καλό" λίπος) γίνεται πιο ενεργό σε χαμηλότερες θερμοκρασίες για να μας βοηθήσει να κρατήσουμε το σώμα μας ζεστό. Όσο περισσότερο ενεργοποιείτε το καφέ λίπος, τόσο περισσότερες θερμίδες θα καίει ο οργανισμός σας για να κρατήσει ζεστούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζείτε μέσα στο κρύο. Απλά, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο σπίτι κυρίως τις ώρες που πηγαίνετε για ύπνο.

Έχετε αποκλείσει κάθε υδατάνθρακα από την διατροφή σας

Είναι αλήθεια ότι οι υδατάνθρακες συμβάλλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους αποκλείσετε τελείως, ειδικά αν ασκείστε τακτικά. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι μυς σας χρειάζονται γλυκογόνο από τις "αποθήκες" υδατανθράκων στο σώμα σας. Εάν δεν καταναλώνετε αρκετούς υδατάνθρακες, τα επίπεδα του γλυκογόνου σας θα είναι πολύ χαμηλά και δεν θα έχετε την ενέργεια για να ολοκληρώσετε το πρόγραμμα εξάσκησής σας. Ως εκ τούτου, θα καίτε λιγότερες θερμίδες τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την άσκηση, επειδή το σώμα σας δεν θα χρειάζεται τόση ενέργεια για να επανέλθει.

Επιλέγετε τα σνακ με λάθος τρόπο

Αντί για ένα "προϊόν διαίτης" με λίγες θερμίδες, προτιμήστε μια μερίδα ξηρών καρπών. Έρευνα δείχνει ότι τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, ιδιαίτερα στα καρύδια, μπορεί να ενισχύσουν τη δραστηριότητα ορισμένων γονιδίων που ελέγχουν την καύση του λίπους, ώστε να κάψετε περισσότερες θερμίδες όλη την ημέρα. Μισή χούφτα ξηρών καρπών είναι αρκετή.

Λέτε όχι στο αλάτι

Είναι σώφρον να περιορίσετε την κατανάλωση αλατιού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αποκλείσετε τελείως. Το αλάτι περιέχει ιώδιο, το οποίο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο την εύρυθμη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, ο οποίος ελέγχει τον μεταβολισμό σας. Χωρίς αρκετό ιώδιο ο θυρεοειδής σας δεν θα παράγει τις απαραίτητες ορμόνες. (newsone.gr)

 

Συναγιερμός εξεδίδουν τα Αμερικανικά πρακτορεία ειδήσεων για ενδεχόμενο Τσουνάμι στην Νέα Γουινέα

Ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι 1-3 μέτρων, που είχε εκδώσει το Κέντρο Συναγερμού για τσουνάμι στον Ειρηνικό, μετά το σεισμό των 7,5 Ρίχτερ στα ανοικτά των ακτών της Παπούα Νέα Γουινέα. Η γη δονήθηκε σε βάθος 33 χλμ., σε απόσταση 55 χλμ. από την πλησιέστερη πόλη, την Κοκοπό, στο νησί της Νέας Βρετάνης, και 787 χλμ. από τη πρωτεύουσα, το Πορτ Μόρεσμπι, ανακοινώθηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσική

''ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα της δώσει ελπίδες πρόκρισης, μετά το καταστροφικό ξεκίνημα στα προκριματικά του Euro 2016, η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει στις 21:45 την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη. Μετά από τρεις αγώνες, η Εθνική μας βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου της με 1 βαθμό, ενώ αποκορύφωμα της πολύ κακής μέχρι στιγμής πορείας της ήταν η ταπεινωτική ήττα με 0-1 από τις Νήσους Φερόε στο Καραϊσκάκη, η οποία οδήγησε και στην απομάκρυνση του Κλαούντιο Ρανιέρι από τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Με νέο προπονητή στον πάγκο τον παλιό μας γνώριμο Σέρχιο Μαρκαριάν, η Εθνική ελπίζει σε ένα restart, γνωρίζοντας πως πλέον η υπόθεση “πρόκριση” έχει γίνει αρκετά δύσκολη και η νίκη κόντρα στην Ουγγαρία είναι μονόδρομος για την κατάκτηση έστω της τρίτης θέσης, που οδηγεί στα μπαράζ. Οι Μαγυάροι διαθέτουν ένα αξιόμαχο σύνολο, χωρίς βέβαια να αποτελούν φόβητρο, και σίγουρα είναι μία ομάδα στα μέτρα της Ελλάδας, η οποία όμως “διψά” για διακρίσεις, καθώς η τελευταία φορά που η Ουγγαρία εμφανίστηκε σε μεγάλη διοργάνωση (με εξαίρεση τους Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996) ήταν στο Μουντιάλ του 1986. Όσο για το πώς θα παραταχθεί η εθνική μας ομάδα, φαίνεται πως ο Σέρχιο Μαρκαριάν προσανατολίζεται σε ένα 4-3-3 με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Παπασταθόπουλο και Μανωλά, πλάγια μπακ τους Σταφυλίδη και Τοροσίδη, στο κέντρο τους Κυριάκο Παπαδόπουλο (ή Παναγιώτη Ταχτσίδη), Σάμαρη και Κονέ και στην επίθεση τους Φετφατζίδη, Χριστοδουλόπουλο και Αθανασιάδη

''ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 30/3 '

1822 : Οι Τούρκοι σφαγιάζουν τους κατοίκους της Χίου, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ευρώπη 1896 : Πεθαίνει ο πολιτικός και πρώην πρωθυπουργός, Χαρίλαος Τρικούπης 1952 : Ο Νίκος Μπελογιάννης γνωστός και ως "ο άνθρωπος με το γαρίφαλο" εκτελείται μαζί με τρεις ακόμα συντρόφους του στο Γουδί 1961 : Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, με την υπογραφή του συμφώνου σύνδεσης με την ΕΟΚ 1992 : Πεθαίνει ο καθηγητής Μανώλης Ανδρόνικος, που έγινε παγκόσμια γνωστός, όταν ανακάλυψε τον τάφο του βασιλιά των Μακεδόνων, Φίλιππου Β', στη Βεργίνα

Και επειδή γουστάρω κόσμε σήμερα ένα πιο Λαικο τραγούδι με ήρεμες διαθέσεις επέλεξα τον Νίκο Οικονομόπουλο και το κομμάτι Εννοείται για το ''Τραγούδι της ημέρας '' .που σας το αφιερώνω μέσα από την καρδιά μου από όπου και αν επισκέπτεστε την ηλεκτρονική εφημερίδα του Volvinews ,να έχουμε λοιπόν μια ήρεμη και δημιουργική εβδομάδα ,να είστε όλοι σας καλά ,εμείς θα τα ξαναπούμε και πάλι αύριο Τρίτη με αποχαιρετιστήριο τραγούδι για αυτόν εδώ τον μήνα που μας ταλαιπώρησε αρκετά με τα τερτίπια του καιρού ,κόσμε μου γλυκέ ,φιλιά στα μούτρα σας ...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ !


K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top