ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

01 Απριλίου 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

Rita SakellariouΦίλοι μου καλοί και αγαπημένοι ,όμορφα μου αλάνια ,άνθρωποι της δουλειάς και του μεροκάματου ,κόσμε μου και μουσικοί μου ακόλουθοι πάμε μαζί και σήμερα Τετάρτη

να υποδεχτούμε την καινούργια ημέρα και φυσικά τον νέο ,τρελό Μήνα , μήνας της άνοιξης του Πάσχα ,της χαράς και της αγάπης ,Καλημέρα σε όλους σας απανταχού στους Έλληνες και Καλό μας Μήνα κόσμε μου ,να μας ''μπει'' έτσι όπως γουστάρει ο καθένας ,φυσικά Πρωταπριλιά και ψέματα πάνε λέει μαζί ,ναι ενώ τους υπόλοιπους μήνες είμαστε όλοι αληθινοί ,βέβαια εγώ δεν θα σας πω κάποιο ψέμα αλλά σίγουρα θα ακούσετε από εμένα αλήθειες ...Μάλλον σήμερα θα ακουστούν οι μεγαλύτερες αλήθειες φίλοι μου ,για προσέξτε το λίγο ,πάμε λοιπόν να δούμε μαζί νέα και ειδήσεις και θα ξεκινήσω με το έθιμο της Πρωταπριλιάς...
Μέσα στο πέρασμα των καιρών έχουμε συνηθίσει κάθε Πρωταπριλιά να λέμε μεταξύ μας μικρά αθώα ψέματα για να κοροϊδέψουμε τους άλλους. Το έθιμο αυτό προέρχεται από την Ευρώπη και κυκλοφορούν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που γεννήθηκε το έθιμο αυτό. Δύο από αυτές, όμως, είναι οι επικρατέστερες.
Η πρώτη εκδοχή θέλει αυτό το έθιμο να έχει ξεκινήσει από τους Κέλτες, οι οποίοι ήταν ήταν δεινοί ψαράδες. Η εποχή του ψαρέματος ξεκινούσε την 1η Απριλίου. Όσο καλοί ψαράδες όμως και να ήταν, την εποχή αυτή του χρόνου τα ψάρια πιάνονται δύσκολα. Έτσι και αυτοί, όπως προστάζει ο «κώδικας δεοντολογίας» των ψαράδων όλων των εποχών, έλεγαν ψέματα σχετικά με τα πόσα ψάρια είχαν πιάσει. Αυτή η συνήθεια, έγινε με το πέρασμα του χρόνου έθιμο.
Η δεύτερη εκδοχή, που θεωρείται και ποιο βάσιμη ιστορικά, θέλει γενέτειρα του εθίμου την Γαλλία του 16ου αιώνα. Μέχρι το 1564 η πρωτοχρονιά των Γάλλων ήταν η "1η Απριλίου". Την χρονιά αυτή όμως, και επί βασιλείας Καρόλου του 9ου, αυτό άλλαξε και Πρωτοχρονιά θεωρούνταν πλέον η 1η Ιανουαρίου. Στην αρχή αυτό δεν το δέχτηκαν όλοι οι πολίτες. Οι αντιδραστικοί συνέχιζαν να γιορτάζουν, την παλαιά πλέον, πρωτοχρονιά τους την 1η Απριλίου, ενώ οι υπόλοιποι τους έστελναν πρωτοχρονιάτικα δώρα για να τους κοροϊδέψουν. Το πείραγμα αυτό μετατράπηκε με τον καιρό σε έθιμο.
Το έθιμο αυτό ήρθε και στην Ελλάδα και διαφοροποιήθηκε αποκτώντας μια ελληνική χροιά. Η βασική ιδέα βέβαια παρέμεινε ίδια. Λέμε αθώα ψέματα με σκοπό να ξεγελάσουμε το «θύμα» μας. Σε κάποιες περιοχές, θεωρούν ότι όποιος καταφέρει να ξεγελάσει τον άλλο, θα έχει την τύχη με το μέρος του όλη την υπόλοιπη χρονιά. Σε κάποιες άλλες πιστεύουν ότι ο «θύτης» θα έχει καλή σοδειά στις καλλιέργειες του. Επίσης το βρόχινο νερό της πρωταπριλιάς, θεωρούν μερικοί, ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Όσο για το «θύμα», πιστεύεται ότι, σε αντίθεση με τον «θύτη», θα έχει γρουσουζιά τον υπόλοιπο χρόνο και πιθανότατα αν είναι παντρεμένος θα χήρεψει γρήγορα.
''Στοιχεία ΣΟΚ -Τι δείχνει το Επίσημο Πόρισμα από τις εγκληματολογικές εξετάσεις του Βαγγέλη Γιακουμάκη''
Στα χέρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων βρίσκεται πλέον το επίσημο πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. για το θάνατο του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα, το οποίο θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση, αναφέρεται πως βρέθηκε μεγάλη ποσότητα αίματος στην μπλούζα, το παντελόνι, και το κομποσκοίνι που είχε στο αριστερό του χέρι ο 20χρονος φοιτητής, το οποίο ταυτοποιήθηκε με το δικό του DNA.
Επίσης, στα νύχια του Βαγγέλη Γιακουμάκη βρέθηκε μόνο δικό του DNA κάτι που δείχνει ότι δεν προηγήθηκε πάλη με άλλο άτομο. Από τα κλειδιά και το μαχαίρι δεν κατέστη δυνατή η εξαγωγή αξιοποιήσιμου γενετικού υλικού για ταυτοποίηση, καθώς είχε περάσει πολύ καιρός από το θάνατο του νεαρού και είχαν μεσολαβήσει βροχές και έντονη κακοκαιρία.
Τέλος, στο χώμα που αφαιρέθηκε από το σημείο που βρέθηκε η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη, δεν εντοπίστηκε το DNA του.
Από μία ενδεχόμενη λίμνη αίματος που θα είχε δημιουργηθεί και θα αποδείκνυε ότι το πτώμα δεν μεταφέρθηκε στο σημείο, αλλά κατέληξε εκεί, ωστόσο κατά την αυτοψία κιόλας ο ιατροδικαστής ήταν επιφυλακτικός κατά πόσο θα προέκυπτε αποτέλεσμα από τα συγκεκριμένα δείγματα εξαιτίας της λάσπης, που υποδήλωνε ότι το αίμα ξεπλύθηκε αρκετά λόγω των νερών και τυχόν υπολείμματα καταστράφηκαν από τις κλιματολογικές συνθήκες.
''Πιστοποίηση Εργαζομένων στα Θαλάσσια μέσα Αναψυχής''
Από το 2006 το τότε Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έπαψε να δέχεται, προς πιστοποίηση, τα πτυχία από τις ισότιμες σχολές του εξωτερικού για εργασία στα θαλάσσια μέσα αναψυχής. Η διαδικασία πιστοποίησης των πτυχίων του εξωτερικού έχει μεταφερθεί στην ΓΓΑ, στο τμήμα προπονητών, η οποία απαίτησε ορισμένες τροποποιήσεις για να εξετάσει την πιστοποίηση.
Ενώ οι απαραίτητες τροποποιήσεις και η κατάθεση των πτυχίων έχουν γίνει από τον Ιούνιο του 2014 η επιτροπή για την πιστοποίηση των πτυχίων δεν έχει ακόμα συνεδριάσει, ενώ βάση νόμου οφείλει να συνεδριάζει κάθε μήνα. Σαν αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης η περσινή σεζόν είναι ήδη χαμένη ενώ κινδυνεύει και η φετινή που ξεκινάει το Πάσχα αναφέρουν σεερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χαραλαμπίδου, Αμανατίδου, Πάντζας.
Οι ερωτώντες βουλευτές αναφέρουν ότι το πτυχίου προπονητή θαλάσσιου σκι αποκτάται με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
1. Έχοντας αποφοιτήσει από τα ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα θαλάσσιου σκι.
2. Έχοντας πτυχίο από ισότιμη σχολή του εξωτερικού (Αγγλικά, Γερμανία)
3. Έχοντας παρακολουθήσει σεμινάριο προπονητών θαλάσσιου σκί.
Μάλιστα αναφέρουν ότι από τα ΤΕΦΑΑ αποφοιτούν μόλις 2-3 άτομα το χρόνο με τη συγκεκριμένη ειδικότητα ενώ τα τελευταία 8 χρόνια δεν έχει γίνει κάποια σχολή Προπονητών Θαλασσίου Σκι.
Οι βουλευτές ζητούν να μάθουν με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα προγραμματιστεί η προβλεπόμενη από το νόμο επιτροπή ώστε να πιστοποιηθούν τα πτυχία των επαγγελματιών και να λάβουν έγκαιρα τις αντίστοιχες άδειες ώστε να μη χαθεί η φετινή σεζόν.
''ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1 Απριλίου ''
1951 : Η ελληνική Βουλή εγκρίνει το νομοσχέδιο για την ψήφο των γυναικών
1822 : Αποφασίζεται με νόμο η σύσταση τακτικού ελληνικού στρατού. Η Γενική Αρχηγία ανατίθεται στο Γερμανό στρατηγό Κάρολο Νόρμαν
1885 : Γεννιέται ο Αττίκ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Κλέωνος Τριανταφύλλου, ο τροβαδούρος της Αθήνας
1900 : Ο πρίγκιπας Γεώργιος διορίζεται Ύπατος Αρμοστής στην Κρήτη
1902 : Γεννιέται η ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη, γνωστή και από τη σχέση της με τον ομότεχνό της Κώστα Καρυωτάκη.
έτσι ρε σας θέλω ,έτσι με ανεβασμένη την διάθεσή σας ,με ασπίδα το χαμόγελο σας ,για να μη μπορεί καμιά ξυνήθρα να σας κάνει κακόκεφους ,βλέπετε τον ήλιο μας ;;;ωραία ,αφού τον βλέπετε δημιουργήστε ,φτιάξτε ,χαρείτε και ετοιμαστείτε να υποδεχτούμε όλοι μαζί τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα ,γ'αυτό και εγώ σήμερα επέλεξα για το τραγούδι της ημέρας την αγαπητή Ρίτα Σακελλαρίου και ''Μια ζωή Πληρώνω'' ,εεεε αφού κ Βαρουφάκη θα βάλεις Χαράτσι και στα κατοικίδια όπως έχεις αναφέρει ,τότε όλα κυλάνε μια χαρά ,σάματι μια Ζωή δεν πληρώνουμε ρε κόσμε;;;και ακόμη που είστε ...Ναι αλλά και μια Ζωή την έχουμε και αν δεν την γλεντήσουμε τι θα καταλάβουμε....κ.τ.λ Ελπίζω να συμφωνείτε και κάπου εδώ σας αποχαιρετώ ,καλό και ευλογημένο μήνα σε όλους ,εμείς μαζί καιμ πάλι αύριο ,προσέχετε τον εαυτό σας και τις μεγάλες αλήθειες που θα ειπωθούν σήμερα ,Φιλιά στα μούτρα σας ...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ


K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top