ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2015)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

08 Μαϊος 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

antypasΚαι θα μιλάω ,και θα λέω πράγματα που μπορεί να είναι ''σκληρά'' ,και θα κράζω και πολλά άλλα ,και όποιος γουστάρει ακολουθεί...Καλημέρα στην όμορφη μουσική μου παρέα ,καλημέρα σε όλο τον δήμο Βόλβης ,στους απανταχού Έλληνες ,

σε όλους εσάς που επισκέπτεστε την ηλεκτρονική εφημερίδα του Volvinews ,Παρασκευή σήμερα 8 του Μάη και σαν να δρόσισε χτες με το μπουρίνι που πήγε να μας τα ''χαλάσει'' χτες βράδυ αλλά μας πέρασε ξώφαλτσα ,σήμερα αίθριος ο καιρός με την θερμοκρασία φίλοι μου σε κανονικά επίπεδα για την εποχή που διανύουμε ,πάμε να δούμε λίγο πιο αναλυτικά.
'Καιρός: Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και νεφώσεις
Πέφτει ο υδράργυρος'
Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια και λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι κυρίως στα ορεινά τμήματα, αναμένουμε την Παρασκευή 8 Μαΐου. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 και τοπικά 30 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 11 έως 27 και τοπικά 29 στη βόρεια Ελλάδα, 14 έως 28 και τοπικά 30 στη δυτική Ελλάδα, 13 έως 27 στο βόρειο Αιγαίο και από 16 έως 30 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από τα βόρεια έως 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένιση από το απόγευμα και από τα δυτικά.
''Ξεκινάει τον Ιούνιο το πρόγραμμα άσκησης για 3.600 άνεργους
Θα παρασχεθούν εξειδικευμένες και εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες''
Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για δράσεις Συμβουλευτικής, Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Πρακτικής Άσκησης σε ειδικότητες της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, που στόχο έχει την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων 3.600 νέων ανέργων, ηλικίας 18 έως 24 ετών, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.
Στην υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος, βάσει προγραμματικής σύμβασης με το αρμόδιο υπουργείο, συμπράττουν, μεταξύ άλλων, η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).
Όπως τόνισε η πρόεδρος του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη: "Στην εξωστρεφή επιχειρηματικότητα στηρίζονται εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και από τις εξαγωγές προσδοκούμε τη δημιουργία προϋποθέσεων οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης. Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντική η επιτυχία του προγράμματος, ώστε να καλυφθεί το έλλειμμα τεχνογνωσίας που συχνά καταγράφεται ως προς την εξαγωγική στρατηγική, ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας και να αυξηθεί η εξαγωγική της βάση».
Το Πρόγραμμα
Μέσω του προγράμματος, θα παρασχεθούν εξειδικευμένες και εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, καθώς και κατάρτιση και πιστοποίηση στους νέους ανέργους, με στόχο την ενίσχυση των προσόντων τους, ώστε να αποτελέσουν σημαντικό απόθεμα ανθρώπινου δυναμικού με ειδικές γνώσεις και τεχνικές σε θέματα εξωστρέφειας, κομβικής σημασίας για την ελληνική οικονομία.
Το πρόγραμμα προσφέρει οφέλη για τις επιχειρήσεις σε δύο επίπεδα:
Βραχυπρόθεσμο: Με πλήρη επιδότηση απασχόλησης νέων 18-24 ετών για περίπου 2,5 μήνες
Μακροπρόθεσμο: Βελτίωση της προσφοράς εργασίας από ανθρώπινο δυναμικό που εισέρχεται στην αγορά εργασίας
Συγκεκριμένα, για τους συμμετέχοντες νέους και νέες, ανέργους, προβλέπονται 120 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 260 ώρες πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και στις 13 περιφέρειες της χώρας.
Η πρακτική άσκηση θα υλοποιείται από 4 έως 8 ώρες καθημερινά, ενώ οι συμμετέχοντες θα λάβουν και πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων προσώπων.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, προβλέπονται τα παρακάτω στάδια:
Ιούνιος 2015: Εκκίνηση του Portal για την υποδοχή αιτήσεων εταιρειών και ανέργων και τη δημιουργία αντίστοιχου μητρώου επιχειρήσεων και μητρώου ανέργων
Σεπτέμβριος 2015: Εκκίνηση θεωρητικής κατάρτισης
Οκτώβριος 2015: Εκκίνηση πρακτικής άσκησης
Προβλεπόμενη ολοκλήρωση πρακτικής άσκησης έως τέλος Μαΐου 2016
Κατά την έναρξη των δράσεων, οι επιχειρήσεις θα κληθούν να υποβάλουν αιτήσεις συµµετοχής στην Πράξη, προκειµένου να κατανεµηθούν ορθολογικότερα οι προσφερόµενες θέσεις των ωφελούµενων ανά ειδικότητα.
Η αίτηση της επιχείρησης θα αναφέρει:
Τον αριθµό των ατόµων (ανά ειδικότητα) που προτίθεται να απασχολήσει
Τον τόπο υλοποίησης της πρακτικής άσκηση.
Τον αριθµό απασχολουµένων στην επιχείρηση.
''Τι δώρο θέλουν πραγματικά οι μαμάδες στην Γιορτή της Μητέρας;''
Το ταξίδι της μητρότητας δεν είναι εύκολο και αναμφισβήτητα είναι γεμάτο προκλήσεις για μια μαμά.
Για επιβράβευση δεν σημαίνει ότι στην Γιορτή της Μητέρας οι μαμάδες επιθυμούν 5 λεπτά να αφιερώσουν στον εαυτό τους ή ένα μικρό κουτί με σοκολατάκια (το οποίο δεν θέλουν να μοιραστούν.) Σίγουρα ακόμα και μια χειροποίητη κάρτα θα τους δώσει τεράστια χαρά και θα τις συγκινήσει. Ζητήσαμε πάντως από αγαπημένες μας μαμάδες να μας πουν τι δώρο θέλουν να πάρουν για την Γιορτή της Μητέρας. Δείτε ποια είναι εκείνα που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας!
«Εγώ απλά θα ήθελα να κοιμηθώ λίγο παραπάνω.»
«Θα ήθελα ο σύζυγός μου να παραδεχτεί πόσο καλή μαμά και σύντροφος είμαι και να το γράψει στα social media για να το μάθουν όλοι!»
«Κάποιος να καθαρίσει το σπίτι και να κάνει όλα τα ψώνια του μήνα. Ζητάω πολλά;»«Θα αφήσω μήνυμα στον σύζυγό μου και θα του ζητήσω για δώρο μανικιούρ και πεντικιούρ. Λέτε να μου το αρνηθεί;»
«Κάποιος να αναλάβει τα παιδιά και να τα πάει κάπου για λίγες ώρες. Οπουδήποτε. Έτσι θα μπορώ να πάρω έναν υπνάκο.»«Δέκα λεπτά μόνη μου στο μπάνιο θα ήταν μια χαρά! Μη με ρωτήσετε τι θα κάνω εκεί μέσα!»
«Θέλεις να με κάνεις ευτυχισμένη για έναν ολόκληρο χρόνο; Χάρισε μου ένα διάλλειμα μιας ημέρας μόνο! Θα σ’ αγαπώ για πάντα!»
«Απλό και κλασικό: Λίγα λουλούδια!»
«Θέλω να ιδρώσω στο γυμναστήριο - Χωρίς τα παιδιά.»
«Υπηρεσίες μασάζ μιας ώρας!»
«Κάποιος άλλος να μαγειρέψει το δείπνο για την Γιορτή της Μητέρας.»κ.τ.λ
''ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 8/5''
1821 : Ομάδα Ελλήνων αγωνιστών με επικεφαλής τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, ανακόπτει την πορεία των 8.000 Τούρκων του Ομέρ Βρυώνη, στη Γραβιά του Παρνασσού
1980 : Ο Γεώργιος Ράλλης εκλέγεται αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός της χώρας με μυστική ψηφοφορία από την κυβερνητική ομάδα του κόμματος
1991 : Η τρομοκρατική οργάνωση "17 Νοέμβρη" χτυπά με δύο ρουκέτες, που είχαν κλαπεί από το στρατόπεδο Συκουρίου της Λάρισας τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας "Siemens", στο Μαρούσι.
Παρασκευή λοιπόν και είμαι έτοιμη να σας αποχαιρετήσω και να σας στείλω τις ευχές μου για ένα πολύ όμορφο Σαββ/κο ,και μιας την Κυριακή ,μεθαύριο 10 /5 είναι η Γιορτή της Μητέρας το σημερινό τραγούδι αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλες τις Μανάδες του Κόσμου ,με όλη μου την αγάπη ,σας στέλνω λοιπόν ευχές γλυκιές ,και αισιόδοξες για το Σαββ/κο που έρχεται ,σας στέλνω θετική ενέργεια όσο μπορώ μέσα από εδώ ,να μου είστε όλοι μα όλοι σας καλά ,εμείς μαζί την Τρίτη και μέχρι τότε προσέχετε τον εαυτό σας σαν ......τα μάτια σας ! Φιλιά στα μούτρα σας ....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ !


K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top