ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2015)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

14 Μαϊος 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

kokotasΕπιτέλους ο ήλιος ζεστός μας καλημερίζει και σήμερα Πέμπτη 14 του Μάη ,μια φανταστική ημέρα έχει είδη ξεκινήσει και ελπίζουμε να περάσει και να τελιώσει με τον πιο όμορφο τρόπο ,εγώ εδώ και σήμερα κοντά σας

με πολλά και διάφορα και με Ελληνικό ρυθμό θα σας καλημερίσω με τον δικό μου τρόπο,με την ανεβασμένη μου διάθεση ,με την θετική μου ενέργεια που σας στέλνω απ'άκρη σε άκρη σε όλο τον δήμο Βόλβης και όχι μόνο ,Καλημέρα λοιπόν μέσα από την ηλεκτρονική εφημερίδα του Volvinews στους απανταχού Έλληνες....
''ΚΑΙΡΟΣ''
Άνοδο της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις, πυκνότερες στα ορεινά τις απογευματινές ώρες, αναμένουμε στη χώρα μας την Πέμπτη 14 Μαΐου. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 και τοπικά 30 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 10 έως 27 και τοπικά 29 στη βόρεια Ελλάδα, 13 έως 27 στη δυτική Ελλάδα, 12 έως 26 στο βόρειο Αιγαίο και από 12 έως 26 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα δυτικά με ένταση έως 4 μποφόρ, στρεφόμενοι σε δυτικούς νοτιοδυτικούς, με μικρή ενίσχυση στα νότια τμήματα. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι νότιοι – νοτιοδυτικοί έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
''Ξεκινάει τον Ιούνιο το πρόγραμμα άσκησης για 3.600 άνεργους
Θα παρασχεθούν εξειδικευμένες και εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες''.
Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για δράσεις Συμβουλευτικής, Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Πρακτικής Άσκησης σε ειδικότητες της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, που στόχο έχει την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων 3.600 νέων ανέργων, ηλικίας 18 έως 24 ετών, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.
Στην υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος, βάσει προγραμματικής σύμβασης με το αρμόδιο υπουργείο, συμπράττουν, μεταξύ άλλων, η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).
Όπως τόνισε η πρόεδρος του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη: "Στην εξωστρεφή επιχειρηματικότητα στηρίζονται εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και από τις εξαγωγές προσδοκούμε τη δημιουργία προϋποθέσεων οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης. Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντική η επιτυχία του προγράμματος, ώστε να καλυφθεί το έλλειμμα τεχνογνωσίας που συχνά καταγράφεται ως προς την εξαγωγική στρατηγική, ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας και να αυξηθεί η εξαγωγική της βάση».
Το Πρόγραμμα
Μέσω του προγράμματος, θα παρασχεθούν εξειδικευμένες και εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, καθώς και κατάρτιση και πιστοποίηση στους νέους ανέργους, με στόχο την ενίσχυση των προσόντων τους, ώστε να αποτελέσουν σημαντικό απόθεμα ανθρώπινου δυναμικού με ειδικές γνώσεις και τεχνικές σε θέματα εξωστρέφειας, κομβικής σημασίας για την ελληνική οικονομία.
Το πρόγραμμα προσφέρει οφέλη για τις επιχειρήσεις σε δύο επίπεδα:
Βραχυπρόθεσμο: Με πλήρη επιδότηση απασχόλησης νέων 18-24 ετών για περίπου 2,5 μήνες
Μακροπρόθεσμο: Βελτίωση της προσφοράς εργασίας από ανθρώπινο δυναμικό που εισέρχεται στην αγορά εργασίας
Συγκεκριμένα, για τους συμμετέχοντες νέους και νέες, ανέργους, προβλέπονται 120 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 260 ώρες πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και στις 13 περιφέρειες της χώρας.
Η πρακτική άσκηση θα υλοποιείται από 4 έως 8 ώρες καθημερινά, ενώ οι συμμετέχοντες θα λάβουν και πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων προσώπων.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, προβλέπονται τα παρακάτω στάδια:
Ιούνιος 2015: Εκκίνηση του Portal για την υποδοχή αιτήσεων εταιρειών και ανέργων και τη δημιουργία αντίστοιχου μητρώου επιχειρήσεων και μητρώου ανέργων
Σεπτέμβριος 2015: Εκκίνηση θεωρητικής κατάρτισης
Οκτώβριος 2015: Εκκίνηση πρακτικής άσκηση
Προβλεπόμενη ολοκλήρωση πρακτικής άσκησης έως τέλος Μαΐου 2016
Κατά την έναρξη των δράσεων, οι επιχειρήσεις θα κληθούν να υποβάλουν αιτήσεις συµµετοχής στην Πράξη, προκειµένου να κατανεµηθούν ορθολογικότερα οι προσφερόµενες θέσεις των ωφελούµενων ανά ειδικότητα.
Η αίτηση της επιχείρησης θα αναφέρει:
Τον αριθµό των ατόµων (ανά ειδικότητα) που προτίθεται να απασχολήσει
Τον τόπο υλοποίησης της πρακτικής άσκηση.
Τον αριθµό απασχολουµένων στην επιχείρηση.
''Τρώτε σαν Έλληνες για να έχετε... κοφτερό μυαλό
Η μεσογειακή διατροφή ασπίδα κατά της απώλειας μνήμης''.
Θεωρείται ως ένα από τα μυστικά της μακροζωίας και έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί προληπτικά έναντι καρδιακών ασθενειών, αλλά και της κατάθλιψης.
Τώρα, ερευνητές από τον Καναδά βρήκαν ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να προστατέψει και έναντι της απώλειας μνήμης.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, η έρευνα βρήκε ότι όσοι ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή, έχουν λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν απώλεια της μνήμης και των γνωστικών δεξιοτήτων τους.
Η μεσογειακή διατροφή βασίζεται στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, ξηρών καρπών και σπόρων, καθώς επίσης και στο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, τα ψάρια και τη μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού. Περιλαμβάνει ακόμη, χαμηλή κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων, υδατανθράκων, κόκκινου κρέατος και γλυκών.
Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές παρακολούθησαν 27.860 ανθρώπους από 40 χώρες για περίπου πέντε χρόνια. Οι συμμετέχοντες ήταν 55 ετών και άνω και είχαν διαβήτη ή ιστορικό καρδιακών ασθενειών, εγκεφαλικού ή περιφερικής αρτηριακής νόσου.
Οι ερευνητές εξέτασαν τις ικανότητες σκέψης και μνήμης των εθελοντών στις αρχές της έρευνας, μετά από δύο και μετά από πέντε χρόνια, σημειώνει το δημοσίευμα.
Ακόμη, ρωτήθηκαν για τη διατροφή τους, δηλαδή το πόσο συχνά κατανάλωναν συγκεκριμένα είδη τροφίμων (συμπεριλαμβανομένων των φρούτων, λαχανικών, ξηρών καρπών, δημητριακών ολικής άλεσης, τηγανητά, αλκοόλ) καθώς και την αναλογία ψαριών, κόκκινου κρέατος και αυγών στη διατροφή τους.
Συνολικά, 4.699 άτομα παρουσίασαν μια μείωση στις ικανότητες σκέψης και μνήμης. Όσοι ακολουθούσαν τον πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, εμφάνισαν 24% λιγότερες πιθανότητες γνωστικής εξασθένισης, σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν τις λιγότερο υγιεινές τροφές.
Από τους 5.678 με την πιο υγιεινή διατροφή, περίπου το 14% εμφάνισε γνωστική εξασθένιση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους 5.459 με τη λιγότερο υγιεινή διατροφή ήταν στο 18%.
Ακόμη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα αποτελέσματα αυτά ήταν ίδια όταν έλαβαν υπόψη τους άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να τα επηρεάσουν, όπως η σωματική δραστηριότητα, η υψηλή αρτηριακή πίεση και το ιστορικό καρκίνου.
"Η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής ξεκινά από τα πρώτα στάδια της ζωής ενός ανθρώπου και μπορεί να συνδυαστεί με την υιοθέτηση κι άλλων υγιεινών συμπεριφορών" σχολίασε ο καθηγητής Andrew Smyth από το πανεπιστήμιο McMaster τους Καναδά.
''ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14/5''
1939 : Γεννιέται ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος
1905 : Εγκαινιάζεται το Αιγινήτειο Νοσοκομείο, που στεγάζει τη Νευρολογική και Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, χάρη στο κληροδότημα του Διονυσίου και της Ελένης Αιγινήτου
1952 : Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα αντιτίθεται με ανακοίνωσή της στην επαναφορά της απλής αναλογικής και τάσσεται υπέρ του πλειοψηφικού. Η κυβέρνηση αντιδρά με δήλωσή της: "Ανήκει στον Ελληνικό Λαό και την κυβέρνησίν του να αποφασίζει εκάστοτε με ποίον εκλογικό σύστημα θα διοικηθεί η χώρα"
Και μιας σαν σήμερα γεννήθηκε ο μεγάλος συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος το τραγούδι που διάλεξα για εσάς είναι δικό του και φυσικά με την φωνή του Σταμάτη Κόκοτα είναι το τέλειο πάντρεμα από στίχους και φωνή ,το αφιερώνω σε όλους τους Έλληνες ,από όπου και αν επισκέπτεστε την σελίδα μας ,έτσι γουστάρω σήμερα να έχω στην στήλη μου Ελληνικότατο στοιχείο ,Συρτάκι ,μπουζούκι και πολύ μεράκι γιατί οι Έλληνες έχουμε μπόλικο από αυτό και δεν θα μας το ''πάρει'' κανείς.....Εμείς μαζί και πάλι αύριο Παρασκεύη με το τέλος της μουσικής Εβδομάδας ,μέχρι τότε να προσέχετε τον εαυτό σας ,να περνάτε καλά και να χαμογελάτε συχνά ....Φιλιά στα μούτρα σας ........ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ !


K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top