ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ( ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2015)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

22 Μαϊος 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

giorgos gianniasΓ'αυτό και εγώ σας αγαπώ ,γιατί είστε καθημερινά κοντά μου ,γιατί στηρίζετε την καθημερινή μου προσπάθεια ,γιατί λέμε αλήθειες και μουσικοταξιδεύουμε παρέα στην μουσική ,σας αγαπώ και είναι αλήθεια

γιατί μου δίνετε δύναμη να ανταπεξέλθω καθημερινά στην στήλη μου και να κάνω ότι καλύτερο μπορώ μέσα σε αυτές τις ''γραμμές'' που μου δίνει το Volvinews ,γ'αυτό σας αγαπώ και σας Καλημερίζω καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή γιατί αν δεν αντέχει κάποιος την Αγάπη σας.....Βρείτε αλλού το στήριγμα και την σωστή αποδοχή προς εσάς...Καλημέρα λοιπόν μέσα από τα δικά μου μάτια ,τι και αν ο καιρός μπορεί σήμερα να μας τα ''χαλάσει'' για άλλη μια φορά;;; Το Σαββ/κο φίλοι όμως η θερμοκρασία θα φτάσει στον Δήμο μας ως και τους 30 βαθμούς ,πάμε να δούμε μαζί τα άρθρα που επέλεξα για το κλείσιμο της εβδομάδας μας.
''Πανελλήνιες Εξετάσεις -Κρίση Πανικού σε Μαθητές''.
Όπως αναφέρει ο τύπος του Βόλου (e-volos.gr), δυο μαθητές έπαθαν κρίση πανικού λόγω πανελλαδικών εξετάσεων. Τα περιστατικά ανησύχησαν τους μαθητές αλλά και τους γονείς της περιοχής. Οι πληροφορίες μιλούν για μια 17χρονη κοπέλα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς και για έναν νεαρό. Και οι δυο είναι καλά στην υγεία τους ενώ θα συμεμτάσχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις.
Τι είναι όμως η κρίση πανικού και πότε μπορεί να συμβεί; Όπως αναφέρει ο ψυχίατρος κύριος Γεώργιος Φλώρος:
-Πόσο πιθανό είναι να πάθει ένας μαθητής κρίση πανικού στις εξετάσεις;
Κρίση πανικού στις εξετάσεις δεν είναι πολύ συχνή. Αυτό που συμβαίνει συχνά είναι τα παιδιά λόγω του άγχους να μην καταφέρνουν να πάνε να δώσουν εξετάσεις ή είναι πολύ κοντα στα συμπτώματα μιας κρίσης πανικού και έντονου άγχους και δεν αποδίδουν καθόλου καθόλη τη διάρκεια των εξετάσεων. Δεν μπορούν να συγκεντρωθούν καθόλου λόγω του άγχους και μοιραία δεν καταφέρνουν να γράψουν καλά.
-Τι είναι η κρίση πανικού;
Είναι το σημείο που το άγχος ξεφεύγει από τα όρια μας κυριεύει και χάνουμε κατά μια έννοια την επαφή με το περιβάλλον κλειδωνόμαστε σε έναν κόσμο που κυριαρχεί ο φόβος και ο τρόμος. Υπάρχουν πολύ έντονα σωματικά συμπτώματα όπως η αίσθηση ότι δε μας φτάνει ο αέρας να αναπνεύσουμε, ότι πνιγόμαστε, ότι η καρδιά μας πάει να σπάσει, χτυπάει γρήγορα και πολύ έντονα, πολύ έντονα σωματικά συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν όπως ζαλάδα ακόμα και λιποθυμία αλλά πιο σπάνια. Εκείνη την ώρα το άτομο αισθάνεται πραγματικά ότι μπορεί ακόμα και να πεθάνει!
-Πώς μπορεί να αντιμετωπίσει ένας μαθητής ένα τέτοιο περιστατικό;
Συνήθως υπάρχουν κάποια πρόδρομα σημάδια άγχους στη συμπεριφορά του μαθητή που πρέπει να προσέχουμε και να δίνουμε σημασία στην ψυχολογιή υποστήριξη του παιδιού. Αν εμφανιστούν τόσο έντονα συμπτώματα όπως λόγου χάρη το ότι δεν μας φτάνει ο αέρας -ο υπεραερισμός όπως λέμε, το να παίρνουμε πολύ γρήγορες αναπνοές - μπορεί να βοηθήσει το να έχουμε μαζί μια χάρτινη σακουλίτσα και να αναπνεύσει για λίγα λεπτά μέσα από τη χάρτινη σακούλα. Αυτή είναι μια τεχνική που μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση. Κάτι που επίσης μπορεί να βοηθήσει είναι η απόσπαση της προσοχής λίγο πριν τις εξετάσεις. Τι μπορεί να είναι αυτό; Μια κουβέντα χαλαρή με κάποιον συμμαθητή πριν την εξέταση, ένα τηλέφωνο με έναν γνωστό ή φίλο.
-Οι γονείς πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στην περίοδο των εξετάσεων;
Βοηθά πολύ οι γονείς να μην είναι πιεστικοί αλλά να προσπαθούν να περάσουν στο παιδί την εικόνα ότι είναι μια μέρα κανονική όπως όλες οι άλλες που κάποιος ξυπνάει, έχει μια υποχρέωση να κάνει και τίποτε παραπάνω. Οι πολλές συμβουλές του τύπου, να προσέχεις, να διαβάσεις αυτό εκείνο, να μη ξεχάσεις αυτό δεν είναι πολύ αποτελεσματικές δεδομένου ότι ο μαθητής έχει κάνει την "προπόνηση" που χρειαζόταν όλη τη χρονιά, ότι ήταν να έχει διαβάσει ένα παιδί το έχει διαβάσει και έχει δώσει πολλές φορές εξετάσεις στη ζωή του και ξέρει στην ουσία πώς να χειρίζεται αυτές τις καταστάσεις και τι πρέπει να κάνει. Πρέπει να δείχνουμε και ότι εμπιστευόμαστε τα παιδιά και να δίνουμε την αίσθηση ότι είναι μια φυσιολογική καθημερινή μέρα. Το να μεγαλοποιούμε τις καταστάσεις με συναισθηματικές κορυφώσεις σίγουρα δε βοηθά. Επίσης οι γονείς πρέπει να έχουν τα αυτιά τους ανοιχτά. Αν το παιδί εκφράζει έντονη αγωνία να μη λέμε " εντάξει, εξετάσεις δίνει και τα άλλα παιδιά άγχος έχουν". Το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και γενικά οι συγκρίσεις δεν κάνουν καλό.
-Και πώς μπορούμε πράγματι να διαπιστώσουμε ότι κάποιος έχει πάθει κρίση πανικού;
Για έναν ειδικό είναι πιο εύκολο, το καταλαβαίνεις από τη σύχγυση που νιώθει το άτομο. Όταν τελειώσει η κρίση πανικού είναι πραγματικά σαν να έτρεχε για τη ζωή του... Δεν είναι κάτι για το οποίο εύκολα κανείς μπορεί να προσποιηθεί.
ΚΑΙΡΟΣ
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικούς όμβρους στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στα ανατολικά.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Θράκη αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στη Μακεδονία νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
''Ποιοι δεν εργάζονται του Αγίου Πνεύματος
Στο Δημόσιο η συγκεκριμένη ημέρα έχει ορισθεί ως επίσημη ημέρα αργία''.
Εργάσιμη είναι η 1η Ιουνίου, όπου γιορτάζεται το Άγιο Πνεύμα, για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τον ιδιωτικό τομέα.
Σε ό,τι αφορά το Δημόσιο η συγκεκριμένη ημέρα έχει ορισθεί ως επίσημη ημέρα αργίας.
Παρόλ' αυτά εξαιρούνται και ορισμένες επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τομέα, όπου ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων δεν θα εργαστούν τη συγκεκριμένη μέρα.
Αυτοί που δεν θα δουλεύουν του Αγίου Πνεύματος είναι οι εργαζόμενοι:
α) στις καπνοβιομηχανίες,
β) στις κλινικές και στα ιατρικά εργαστήρια,
γ) στα ναυτικά πρακτορεία,
δ) στις επιχειρήσεις πετρελαίου και υγραερίων,
ε) στις εφημερίδες,
στ) στα λατομεία πέτρας και χώματος,
ζ) στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς,
η) στις επιχειρήσεις τεχνικών έργων (μόνο για τις ειδικότητες Εργοδηγών Σχεδιαστών και Χειριστών Μηχανημάτων
θ) στους ηλεκτροτεχνίτες
ι) στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών,
ια) στους φωτοστοιχειοθέτες
ιβ) στους φορτ/τές,
ιγ) στα τυπογραφεία
ιδ) στα βιβλιοπωλεία,
ιε) στους θυρωρούς,
ιστ) στους εργοδηγούς - σχεδιαστές κ.λ.π.
''ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 22/5''.
334 π.Χ. : Ο Μέγας Αλέξανδρος νικά τους Πέρσες στη Μάχη του Γρανικού
337 μ.Χ. : Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ο Μέγας, ιδρυτής της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας
1825 : Δολοφονείται η Λασκαρίνα Πινότση, γνωστή ως Μπουμπουλίνα, ηρωίδα της Ελληνικής Επανάστασης
1963 : Δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη εναντίον του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος θα υποκύψει πέντε μέρες αργότερα
2005 : Πεθαίνει ο επί πολλά χρόνια γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης.
Είπα και λάλησα και αγάπη μόνο κόσμε μου ,παρέα φυσικά με ένα από τα αγαπημένα μου ερωτικά και αγαπησιάρικα τραγούδια ,έφτασε η ώρα να σας αποχαιρετήσω ,ο Γιώργος Γιαννιάς κοντά μας και οι ευχές μου για να περάσετε ένα πολύ δυνατό Σαββ/κο ,με πολύ πάθος ,με ένταση ,με γλύκα και τρέλα ,πολύ τρέλα ,μπόλικη τρέλα ,γιατί έτσι είμαστε εμείς ,ανανεώνουμε το μουσικό μας ραντεβού για την Δευτέρα πρώτα ο Θεός ,περάστε λοιπόν όσο καλύτερα γίνετε και αφήστε στην άκρη για λίγο τα άγχη και τις αρνητικές σας σκέψεις ,Φιλιά στα μούτρα σας .....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ !


K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top