ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ( ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΙΟΥ 2015)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

29 Μαϊος 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

karadhmos dimitrisΕίμαστε καλά ,είμαστε πάρα πολύ καλά ,και θα συνεχίσουμε να είμαστε είτε προσπαθούν μερικοί να μας κάνουν μα μην είμαστε ....Εμείς θα είμαστε καλά είτε σας αρέσει είτε όχι.....Να αρχίζω να καλημερίζω λοιπόν κόσμε μου ,και θα ξεκινήσω με τον ορεινό όγκο του δήμου Βόλβης ,

θα καλημερίσω τον όμορφο κάμπο του δήμου ,και φυσικά την καλημέρα μου σε όλα τα παραλιακά τμήματα του δήμου μας ,Καλημέρα επίσης στους Έλληνες φίλους του εξωτερικού ,καλημέρα σε εσάς που εργάζεστε ,σε εσάς που πίνετε το καφεδάκι σας ,σε εσάς που ετοιμάζεστε για τα ψώνια σας ,Καλημέρα κόσμε μου απανταχού ....Ημέρα μνήμης σήμερα και δεν πρέπει να ξεχνάμε ..''Η Άλωση της Πόλης'', γκουγκλάρετε λίγο για να διαβάσετε την Ιστορία εγώ μέσα σε λίγες σειρές δεν μπορώ να το κάνω και να σας δώσω ένα άρθρο ,είναι στο χέρι σας να ψάξετε και να διαβάσετε την Ιστορία. Ας δούμε τι έχω σήμερα Παρασκευή 29/5 για εσάς που επισκέπτεστε την σελίδα μας.
Συνεχίζουν οι βροχές και οι καταιγίδες και σήμερα Παρασκευή και μάλιστα σε κάποιες περιοχές θα είναι ισχυρές. Από σήμερα πάντως θα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενίσουν.
Αναλυτικά στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη
''Τα χαρακτηριστικά που έχουν οι περήφανοι άνθρωποι''.
Είναι κάποιοι άνθρωποι που χαράζουν μια πορεία στην ζωή τους, επιμένοντας να ακολουθούν αξίες που μπορεί να μην εκτιμούνται πια .. κάποιοι μπορεί να τους βλέπουν «μικρούς», μα μέσα τους να ζηλεύουν την δύναμή που αυτοί δείχνουν. Σαν έναν Δον Κιχώτη που τολμά να τα βάζει με ανεμόμυλους ενώ αυτοί φοβούνται.
Άλλοι όμως, κρυφά τους θαυμάζουν, και τους θυμούνται για πάντα, ως φάρους που τους ενέπνευσαν, που δεν άφησαν τις ανθρώπινες αξίες να χαθούν όταν υπήρχε τρικυμία...Έλεγε κάποτε ένας τέτοιος «άθικτος» άνθρωπος, μάρτυρας σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ότι ενώ προσπαθούσε να απεγκλωβίσει τον κόσμο από τα άμορφα σίδερα…κοίταξε για μια στιγμή γύρω του, είδε αρκετούς να παρακολουθούν διστακτικά… τον παραξένεψε γιατί απλά κοιτούσαν…ίσως να δίσταζαν, ίσως να «μάθαιναν» από το παράδειγμά του.. Μακάρι να ήταν αυτό…να «μάθαιναν»…Ο ίδιος ντρεπόταν που φαινόταν «ήρωας», δεν ήθελε να «ξεχωρίζει»… Μου είπε την φράση… «ίσως πρέπει να έχεις βιώσει τον ανθρώπινο πόνο, για να μπορείς να τον καταλάβεις και να θες να τον σταματήσεις, όπου υπάρχει…»
Οι περήφανοι άνθρωποι λοιπόν είναι αυτοί που δεν ζητούν χάρες για να διακριθούν, δεν θυσιάζουν τον εαυτό τους για να πάρουν εύκολα μία θέση που θα τους δώσει αξία, αναγνώριση των ικανοτήτων τους… Αντίθετα δίνουν οι ίδιοι αξία στην θέση που έχουν, όποια και αυτή να είναι, βοηθώντας τους γύρω τους… Οι τίτλοι ξέρουν, δεν δίνουν αξία. Αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν «μέσα» στους ανθρώπους, τον πυρήνα τους, αυτός τους ενδιαφέρει.
Θέλουν ότι επιτυγχάνουν να οφείλεται στην αξία τους και μόνο και δεν τους ενδιαφέρει πόσο σπουδαίοι δείχνουν στους άλλους. Ξέρουν ότι μπορεί ποτέ να μην αναγνωριστεί το καλό που κάνουν, προσφέρουν για να βλέπουν το χαμόγελο στα πρόσωπα των άλλων, και συνήθως τους βρίσκεις μέσα στον «απλό» κόσμο…
Έχουν δοκιμαστεί καιρό στα δύσκολα αυτοί οι άνθρωποι, μπορεί μέσα στην οικογένειά τους, μπορεί πιο μετά στη ζωή… Μπορεί να στηρίχτηκαν κι αυτοί από κάποιον Δον Κιχώτη να παλέψουν, και μετά αυτός έγινε το πρότυπό τους στη ζωή… Γι αυτό και ζητάνε πολύ λίγα για να περάσουν καλά στη ζωή, ανθρώπινα πράγματα, όχι υλικά, μια Δουλτσινέα ίσως...
Έχουν ισχυρή αυτοεκτίμηση γιατί δεν μετράνε τον εαυτό τους και τους άλλους με το τι έχουν στην τσέπη, μα συγκρίνονται με το χειρότερο, και νιώθουν πάντα πολύ πλούσιοι…
Κι έτσι αντέχουν πολύ καιρό σε κακουχίες γιατί είναι ολιγαρκείς, κι έτσι, πάντα ελεύθεροι στην σκέψη… Είναι πάντα ελεύθεροι γιατί δεν ασχολούνται με το τι θα μπορούσαν να κατέχουν… Αυτό τους δίνει ένα εντυπωσιακό πείσμα να παλεύουν για την αξιοπρέπεια, την δική τους ή των άλλων.
Οι άθικτοι άνθρωποι λοιπόν είναι θεματοφύλακες ιδεών και ιδανικών, ακόμη και όταν αυτά κατακτηθούν, και πολλοί τα ξεχάσουν γιατί τα νόμισαν δεδομένα…Στους δύσκολους καιρούς θα είναι εκεί όταν χρειαστεί να τα ξαναθυμίσουν…και θα ξεκινήσουν πρώτοι για τους ανεμόμυλους…
Νικόλαος Βακόνδιος
Ψυχολόγος
Πτυχιούχος Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλονίκης.
''Η κλήρωση του Τζόκερ - Ποιοι είναι οι τυχεροί αριθμοί
Τζακ ποτ και πάλι στην πρώτη κατηγορία''.
Ένα ακόμα τζακ-ποτ σημειώθηκε κατά τη σημερινή κλήρωση του Τζόκερ, καθώς ούτε σήμερα βρέθηκε νικητής στην πρώτη κατηγορία, με το ποσό της επόμενης κλήρωσης να ανέρχεται πλέον στο αστρονομικό ποσό των 9,5 εκατομμυρίων ευρώ!
Οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ είναι οι εξής: 12, 32, 34, 36, 42, και τζόκερ το 16.
''Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι άσκησης''
Κάμψεις (Push-ups): Η κλασική άσκηση
Οι κάμψεις δίνουν έμφαση στο στήθος και τους τρικέφαλους. Ενδυναμώνουν τα χέρια και τον κορμό, ανεβάζουν τον μεταβολισμό και ενεργοποιούν τον πυρήνα μας! Δοκιμάστε να κάνετε μερικά σετ το πρωί! Θα σας αφυπνίσει άμεσα και το σώμα σας θα πλημμυρίσει με ενέργεια, για ένα δυνατό ξεκίνημα για την ημέρα σας!
Τζόκινγκ (Jogging): Πάμε μια γρήγορη βόλτα;
Η πιο αποτελεσματική άσκηση, εκ του συνόλου. Δυναμώνει την καρδιά, βοηθάει στο κάψιμο του λίπους, βοηθά στη σωστή στάση σώματος, βελτιώνει το κυκλοφοριακό και καρδιαγγειακό σύστημα. Επίσης, μειώνει τις πιθανότητες για διαβήτη τύπου 2. Χαρακτηρίζεται ως η πιο εύκολη και ευχάριστη άσκηση! Βέβαια, χρειάζεται διάρκεια, 35-45’ για βέλτιστα αποτελέσματα. Οι πρωινές ώρες είναι η καταλληλότερη ώρα! Όλη την ημέρα θα είστε πλημμυρισμένοι από ενέργεια!
Έλξεις (Pull-ups): Δυναμώστε πλάτη και δικεφάλους
Οι έλξεις δίνουν έμφαση στην πλάτη και στους δικεφάλους. Αυξάνουν τη δύναμη και τη μυϊκή μάζα. Είναι δύσκολη άσκηση και είναι από τις πλέον θεμελιώδεις ασκήσεις για τον άνω κορμό. Βάλτε βραχυπρόθεσμους στόχους επαναλήψεων και αναθεωρείτε τους ανά 15 μέρες!
''ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29/5''.
1453 : Πραγματοποιείται η άλωση της Κωνσταντινούπολης. "Η Πόλις εάλω" μετά από πολιορκία ενός χρόνου. Την ίδια ημέρα χάνει τη ζωή του ο Κωνσταντίνος ΙΑ, ο Παλαιολόγος, ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου
1824 : Τουρκοαιγυπτιακός στόλος φθάνοντας στην Κάσο αποβιβάζει 4000 Αιγυπτίους, οι οποίοι και καταστρέφουν το νησί
1924 : Ιδρύεται η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινοπολιτών (ΑΕΚ) ανήμερα της επετείου για την Άλωση της Πόλης
2008 : Στη λίστα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Economist, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση για τη διάδοση του καπνίσματος με 3.000 τσιγάρα να αντιστοιχούν ανά Έλληνα (δύο πακέτα ημερησίως από την εφηβική κιόλας ηλικία).
Παρασκευή 29/5 και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι μια ανάσα ,αρκετές εκδηλώσεις στον Δήμο μας για τους εορτασμούς της Αγίας Τριάδας ,χθες η συνεργάτιδα μου Σούζη Αρχοντή ανέβασε άρθρο στο που θα γίνουν εκδηλώσεις (πανηγύρια) ,μπορείτε λοιπόν να ανατρέξετε στην σελίδα και να δείτε πιο μέρος μπορείτε να επισκεφτείτε το τριήμερο .Ο Δημήτρης Καραδήμος κλείνει την εβδομάδα μας με το αγαπημένο μου τραγούδι φυσικά ,αλλά και με ένα τραγούδι που το καλοκαίρι του 2014 ακουγόταν παντού και ο κόσμος το περίμενε με ανυπομονησία ,και 'γω από αυτούς ήμουν ειδικά όταν έπινα κανα δυο τεκίλες...Αναμνήσεις .......Κόσμε σας το χαρίζω με τις ευχές μου να περάσετε ένα ξεχωριστώ Σαββ/κο , να περάσετε σουπερ ,να περάσετε έτσι όπως εσείς ονειρεύεστε ,και εμείς μαζί ξανά την Τρίτη πρώτα ο Θεός μέσα πάντα από την ηλεκτρονική εφημερίδα του Volvinews.Εσείς που θα ταξιδέψετε δώστε μεγάλη προσοχή στους δρόμους και καλή επιστροφή .Εσείς που θα παραμείνετε στον Δήμο Βόλβης αξιοποιήστε τις ώρες σας στις παραλίες μιας και ο καιρούλης μας επαναφέρει το καλοκαίρι ,να μείνετε με αυτούς που αγαπάτε και να πάρετε πολύ ,πολύ ,πολύ Αγάπη ...Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ!


K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top