ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 7/6 – Σ.ΜΑΛΑΜΑΣ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

07 Ιουνίου 2015
(0 ψήφοι)

Καλησπέρα κόσμε! Τι έγινε ρε παιδιά μ’αυτόν τον καιρό; Μήπως μας τα έχει μπερδέψει ολίγον τιιι ;;; Καλοκαίρι σου λέει……μετά έχει άδικο η Μαρία μας που φωνάζει;

 

αρχείο λήψηςΤελοσπάντων,να έρθουμε στα δικά μας και σήμερα θα ασχοληθούμε με τη ζωή του Σωκράτη Μάλαμα! Καλή εβδομάδα να έχουμε,με περισσότερο ήλιο θέλω να πιστεύω…και τα λέμε το επόμενο Σαββατοκύριακο (πρώτα ο Θεός)! Φιλιά σε όλους!

Ο Σ.Μάλαμας γεννήθηκε στις 29/9/1957 στη Συκιά Χαλκιδικής.Οι γονείς του ήταν αγρότες. Ο πατέρας του ήταν περιστασιακά και ξυλοκόπος.Έκοβε και κατέβαζε πεύκα από τα ψηλά του βουνού με μουλάρια και άλογα. Όταν ήταν πέντε ετών οι γονείς του αποφάσισαν να μεταναστεύσουν στη Γερμανία,στη Στουτγάρδη. Μείνανε σε ένα διαμέρισμα μαζί με άλλες τρεις οικογένειες Ελλήνων,κάθε οικογένεια σε ένα δωμάτιο.Γρήγορα ο Σωκράτης,αρρώστησε βαριά για περίπου έναν χρόνο.Ο οργανισμός του δεν μπορούσε να προσαρμοστεί στο κλίμα.Έτσι,στα 12 επέστρεψε στην Ελλάδα και έκανε τις δυο πρώτες τάξεις του γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη, όπου έμενε η αδερφή του και στην Γ' Γυμνασίου πήγε σχολείο στον Άγιο Νικόλαo Χαλκιδικής. Όταν τελείωσε το σχολείο ξαναγύρισε στη Γερμανία,μπήκε κατευθείαν στο προκαταρκτικό εξάμηνο για ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος κι έκατσε εκεί δυόμισι χρόνια, συνεχίζοντας παράλληλα τις μουσικές σπουδές που είχε ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη.Γυρίζοντας στην Ελλάδα,πήγε φαντάρος και μετά ξεκίνησε να δουλεύει στο Πόρτο Καρράς.Γρήγορα όμως,αποφάσισε να φύγει και να κατέβει στην Αθήνα για να γραφτεί στο Εθνικό Ωδείο, στην πλατεία Βάθη.Ξεκίνησε στο τμήμα του Β.Ασημακόπουλου,ενός σπουδαίου κιθαρίστα, κι ενώ ήταν καλός, η οικονομική ανάγκη τον έκανε να αρχίσει να δουλεύει στα σκυλάδικα,κάτι που δεν του άρεσε ποτέ.Μετά από τρεισήμισι χρόνια γύρισε στη Θεσσαλονίκη,όπου έπιασε δουλειά ως δάσκαλος στο Ωδείο Βορείου Ελλάδας.Πάλι όμως, αναγκάστηκε να δουλεύει σε μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη,παράλληλα όμως έγραφε μόνος του τραγούδια για να ξεφεύγει από όλο αυτό το πράγμα που δεν του άρεσε καθόλου. Μετά άρχισε να παίζει τα δικά του κομμάτια σε μικρούς χώρους και τότε τον πρόσεξε ο αείμνηστος Νίκος Παπάζογλου,ο οποίος τον έπεισε να μπει για ηχογράφηση στο στούντιο και να ετοιμάσει την πρώτη του δουλειά, με τίτλο «Ασπρόμαυρες Ιστορίες» το 1989.Σταδιακά η πορεία του καλλιτέχνη έγινε ευρύτερα γνωστή και αγαπήθηκε από το κοινό.

Είναι παντρεμένος εδώ και αρκετά χρόνια και έχει αποκτήσει 5 παιδιά, τα οποία θεωρεί δώρα στη ζωή του και τους πιο πολύτιμους φίλους του.Επίσης,αξίζει να αναφέρουμε πώς γράφτηκε το τραγούδι: «Πριγκιπέσσα» που γνώρισε τόσο μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Το τραγούδι αυτό το έγραψε για τη σημερινή του γυναίκα, επειδή δεν είχε χρήματα να της πάρει δώρο! Ο ίδιος δεν αντιλήφθηκε αμέσως το ταξίδι αυτού του υπέροχου τραγουδιού στο χρόνο και στον κόσμο, σε αντίθεση με τη γυναίκα του που εξέφρασε αμέσως το θαυμασμό της!

Eγώ όμως δεν θα σας αφιερώσω την "Πριγκηπέσσα",θα σας χαρίσω ένα άλλο αγαπημένο,υπέροχο τραγούδι του!


 .

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top