ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ( ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

10 Ιουνίου 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

oikonomopoylosΘα ξεκινήσω σήμερα να λέω δυο -τρία πράγματα πριν σας καλημερίσω ,για το σημερινό τραγούδι που επέλεξα για εσάς εν το μέσο της εβδομάδας που διανύουμε ,''Για χίλιους λόγους''

λοιπόν κυριολεκτικά για μερικούς και μεταφορικά για κάποιους άλλους ,δεν χρειάζεται φίλοι μου να είναι χίλιοι οι λόγοι για τους οποίους αντιλαμβάνεσαι ότι πρέπει να την ''κάνεις'', νομίζω ότι και ένας να είναι ο λόγος με την οργή που νιώθεις μέσα σου φαντάζει εκατομμύρια λόγοι , για ένα Σ’ αγαπώ που ζητάτε τους πνίγεται ,τους πιέζετε ,μα δεν καταλαβαίνεται φίλοι μου ότι δεν ,δεν δεν ,θέλουν ,απλά να επιβεβαιώσουν τον αντρισμό τους ,δεν θέλουν τίποτα άλλο από εσάς που αντιστρόφως τους δίνετε τόση Αγάπη που δεν την ονειρεύτηκαν Ποτέ !!!!! οπότε εσείς ξέρετε πως θα διαχειριστείτε το ''κακό'' που σας έχουν προκαλέσει , π.χ προδοσία ,κοροϊδία ,παραμύθι ,ψέμα ,και σκληρή καρδιά σαν πέτρα που ούτε να σκύψεις κάτω δεν θέλεις για να την ''σηκώσεις' 'Δώστε λοιπόν χίλιους λόγους ότι δεν Αξίζουν την Αγάπη σας και ας περναν καλά με τις όποιες διαθέσιμες ...... όμως να ξεκινήσουμε να λέμε Καλημέρες και να ανεβάσουμε την διάθεσή μας έτσι όπως μόνοι μας κάνουμε εδώ και καιρό ,Καλημέρα στους φίλους που επισκέπτονται την ηλεκτρονική εφημερίδα του Volvinews. Καλημέρα στον όμορφο μου κόσμο που επισκέπτεται την στήλη μου καθημερινά( και πόσο στεναχωριέμαι που θα είμαστε μαζί για λίγο ακόμη) ,Καλημέρα στον δήμο Βόλβης στα ορεινά και παραλιακά τμήματα ,στους Έλληνες του εξωτερικού την ωραιότερη καλημέρα μου και στους συνεργάτες μου καλημέρα και καλή δουλειά, πάμε να δούμε αυτά που έψαξα και βρήκα σήμερα για εσάς με πρώτο θέμα τον καιρό που μάλλον στο ζώδιο και με συγχωρείτε είναι Δίδυμος (ασταθείς ) ας ελπίσουμε να γίνει το θαύμα και ο ανάδρομος Ερμής να ξεκουμπιστεί για να χαρούμε επιτέλους τον Ελληνικό ήλιο και τις Ελληνικές μας θάλασσες...
Άστατος καιρός - Συνεχίζεται το φθινοπωρινό σκηνικό
Σποραδικές βροχές ή καταιγίδες αναμένονται, σήμερα Τετάρτη, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά
Σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οι οποίες στη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τις απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ στα δυτικά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
''Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα
24ωρη απεργία από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο''.
Κλειστά θα είναι σήμερα τα φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) πραγματοποιεί 24ωρη προειδοποιητική απεργία για το θέμα της απελευθέρωσης του δικτύου διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ)."Όχι άλλη επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους", "τα "παιχνίδια" με την αγορά του φαρμάκου δημιουργούν ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση" λένε μεταξύ άλλων οι φαρμακοποιοί.
Το Σάββατο 13 Ιουνίου ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει προγραμματίσει Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων από ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.
''Αγάπη: Τα οφέλη της στην υγεία του ανθρώπου''.
Και όχι μόνο. Η αγάπη είναι ισχυρό παυσίπονο
Οι ερευνητές λένε ότι μια φωτογραφία του αγαπημένου μας προσώπου ενεργοποιεί το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου, δηλαδή μπορεί να δρα σαν φάρμακο. Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι εφόσον αυτό είναι γνωστό θα ήταν δυνατόν να μας βοηθήσει για την ανακούφιση του πόνου χωρίς τη χρήση φαρμάκων που προκαλούν παρενέργειες.
Η αγάπη συχνά καταλήγει να είναι επίπονη για τους ανθρώπους που την βιώνουν. Αλλά στις αρχές της ευτυχίας, όντος συμβάλλει στην μείωση του πόνου - τουλάχιστον στη φυσική του μορφή. Αυτό είναι το πόρισμα, που αναφέρθηκε, σε μια μελέτη επιστημόνων μεταξύ των οποίων και ενός ψυχολόγου που ασχολήθηκαν με αυτόν τον πόνο και μελέτησαν την αγάπη.
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε online στο περιοδικό PLoS ONE, προέκυψε από την συνάντηση δύο σημαντικών ανθρώπων, του Arthur Aron του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Stony Brook, που είναι ερευνητής της επιστήμης της αγάπης, και του ο Δρ Sean Mackey, γνωστού επιστήμονα που ασχολείται με θέματα σχετικά με τον πόνο στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Οι δύο επιστήμονες μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, καθώς συμμετείχαν μερικά χρόνια πριν σε ένα Συνέδριο Νευροεπιστημών.
Ήξεραν ότι μερικές παλαιότερες μελέτες είχαν διαπιστώσει ότι η αγάπη ανακουφίζει τον πόνο, αλλά ήθελαν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα και να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει στον εγκέφαλο. Έβαλαν μία ανακοίνωση στην πανεπιστημιούπολη του Στάνφορντ για τα άτομα που βρίσκονταν στους πρώτους εννέα μήνες της σχέσης τους και ήταν ακόμα στο απόγειο του ρομαντικού πάθους.
Ο Jarred Younger, τότε απόφοιτος του Stanford και η ερευνητική του ομάδα εξέτασαν 15 άτομα. Όλοι κλήθηκαν να φέρουν από έξι φωτογραφίες: τρεις των αγαπημένων τους και τρεις των συγκριτικά ελκυστικών προσώπων που είχαν γνωρίσει μέχρι εκείνη την στιγμή στην ζωή τους. Οι ερευνητές θέρμαιναν τις παλάμες των αριστερών χεριών των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα σε βαθμό που προκλήθηκε μέτριος ή υψηλός βαθμός πόνου και σ' αυτό το σημείο της έρευνας ζητήθηκε από τα άτομα να κοιτάξουν μία φωτογραφία, είτε των αγαπημένων τους ή των άλλων προσώπων που θεωρούσαν ελκυστικά.
Στον τρίτο κύκλο των πειραμάτων, οι ερευνητές εξέτασαν τις επιδράσεις της απλής απόσπασης της προσοχής, κάτι που είναι γνωστό ότι μειώνει τον πόνο, για τον λόγο αυτό στα άτομα που πήραν μέρος στην έρευνα ανατέθηκαν καθήκοντα σκέψης (όπως η σκέψη για όλα των αθλήματα που παίζονται χωρίς μπάλα), ενώ οι παλάμες τους θερμαίνονταν.
Η φωτογραφία του αγαπημένου προσώπου καθώς και η διανοητική απόσπαση της προσοχής φάνηκε ότι μειώνουν τον πόνο κατά περίπου το ίδιο ποσοστό: από 36% έως 45% στον μέτριο πόνο, και από 12% έως 13% στον δυνατό πόνο. Αλλά όταν οι επιστήμονες επανέλαβαν το πείραμα, στα υπο έρευνα άτομα κάνοντας τους μια μαγνητική τομογραφία συντονισμού, είδαν ότι η φωτογραφία και η πνευματική λειτουργία -απόσπασης ενεργοποιούσαν εντελώς διαφορετικά τμήματα του εγκεφάλου.
Η απόσπαση της προσοχής απασχολούσε τα υψηλότερα, διανοητικά τμήματα του εγκεφάλου ενώ η φωτογραφία του αγαπημένου τους προσώπου από την άλλη πλευρά, απασχολούσε τα πιο πρωτόγονα τμήματα - τα κέντρα ανταμοιβής δηλαδή που σχετίζονται με τις εξάρσεις και τους πόθους που έχουν σχέση ακόμη και με τους εθισμούς.
Οι επιστήμονες υποδηλώνουν, ότι γνωρίζοντας ένα άτομο πώς να εκμεταλλευτεί τη δύναμη ενός αγαπημένου προσώπου μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του ως προς στην ανακούφιση του πόνου χωρίς φάρμακα που προκαλούν παρενέργειες - ή ακόμη και να βοηθήσει τον εαυτό του αλλά και τους άλλους ανθρώπους να σταματήσουν βλαβερές συνήθειες όπως το κάπνισμα.
''ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 10 Ιουνίου''.
323 π.Χ. : Πεθαίνει ο Μέγας Αλέξανδρος, βασιλιάς των Μακεδόνων και μεγάλος στρατηλάτης
1877 : Ιδρύεται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με πρωτοβουλία της βασίλισσας Όλγας
1915 : Ιδρύεται το Σώμα Ελληνίδων Προσκόπων, το οποίο αργότερα θα μετονομαστεί σε Σώμα Ελληνίδων Οδηγών
1944 : Σφαγή του Διστόμου: Ναζί εκτελούν 218 κατοίκους σε αντίποινα για το θάνατο Γερμανών στρατιωτών.
Αυτά κόσμε μου ,αυτά τα λίγα για σήμερα ,αυτά τα όμορφα που επέλεξα για εσάς ,με ον Ν.Οικονομόπουλο λοιπόν όπως είπα και στην αρχή ''Για χίλιους Λόγους'' κυριολεκτικά ή μεταφορικά όπως θέλετε εσείς ,το ακούμε με τέρμα τον ήχο και σκεφτόμαστε θετικά έτσι φίλοι μου καλοί;;;;μη μας πάρει από κάτω ,η Ζωή είναι πολύ ωραία και αυτοί που θέλουν να είστε μαζί τους το δείχνουν ,αυτοί που δεν θέλουν να σας βλέπουν επίσης το δείχνουν ,οπότε χαμογελάστε ,χαλαρώστε ,απολαύστε τον καφέ σας και την όλη πορεία της όμορφης αυτής ημέρας ,εμείς μαζί και πάλι αύριο Πέμπτη ,προσοχή σε όλα ,φιλιά στα μούτρα σας .....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ


K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top