Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (13/6) - Μ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ – Μ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

13 Ιουνίου 2015
(0 ψήφοι)

makes cristodoulopoulosΚαλησπέρα αξιότιμα φιλαράκια μας! Τι μου κάνετε; Εύχομαι να είστε καλά και φυσικά να χαίρεστε τον ήλιο και τη θάλασα,στις ωραίες παραλίες του δήμου μας!

Για σήμερα σκέφτηκα φίλοι μου…καλή η κουλτούρα και το έντεχνο,αλλά αν δεν ακούσεις και λίγο κλαρίνο δεν γίνεται ! Ειδικός σε αυτά; ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος μαζί μας να μας ανεβάσει τη διάθεση,οπότε να είμαστε κι έτοιμοι για τις νυχτερινές μας εξορμήσεις…!

Ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος…ο Άρχοντας! Γεννήθηκε στις 16/2/48 στον Άγιο Σώστη της Αμαλιάδας. Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στη μουσική από μικρός (12 ετών) ως οργανοπαίκτης, στην αρχή σαν κιθαρίστας και αργότερα ως κλαρινίστας και μετά τραγουδιστής στο δημοτικό τραγούδι. Άνθρωπος περήφανος για τη καταγωγή του, ποτέ δεν έκρυψε ή ντράπηκε να δηλώσει ότι είναι Τσιγγάνος (με το Τ κεφαλαίο) όταν πολλοί συνάδελφοι του προσπάθησαν μια ζωή να αποκοπούν από τις ρίζες τους όσο ψηλότερα ανέβαιναν.
Όπως αναφέραμε, ξεκινά τραγουδώντας δημοτικά τραγούδια σε κέντρα και πανηγύρια και κάπου εκεί τον ανακαλύπτει ο Β. Σαλέας και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Δουλεύει με τον Σαλέα, μαθαίνει τα μυστικά του τραγουδιού και προετοιμάζουν υλικό για το πρώτο του δίσκο. Ο Σαλέας όμως πεθαίνει και το εγχείρημα σταματά. Μετά συνεργάζεται με τον Γ. Κόρο και τότε ο πρώτος του δίσκος είναι γεγονός το 1977. Έτσι κι ο Μάκης γράφει επίσημα το πρώτο του τραγούδι, «Παντρεμένοι κι οι δυο» (στίχοι και μουσική,όλα δικά του) και μπαίνει στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού. Η επιτυχία είναι μεγάλη, ο Μάκης μπαίνει στα πρώτα ονόματα της νύχτας. Ακολουθούν οι επιτυχίες : «Μελαχροινάκι», «Μια τσιγγάνα μου το είπε», «Αδειανό το προσκεφάλι» κ.α. Το 1984 συνεργάζεται με τον στιχουργό Αντρέα Σπυρόπουλο και με παραγωγό τον Διονύση Σαββόπουλο κυκλοφορεί στη ΛΥΡΑ το: «Όλα αρχίζουν τώρα». «Τα στέφανα», το «Πληγωμένο χελιδόνι» κ.α. τραγουδιούνται παντού κι από όλους και το 1987 κυκλοφορούν δύο ακόμα δίσκοι το: «Καίγεται ο μαχαλάς» και το «Ραγισμένα μάτια» από τον οποίο ξεχωρίζουν οι «Αμπάρες» και γίνονται το σουξέ της χρονιάς.Ο Μάκης έχει τραγουδήσει τραγούδια του Καλδάρα, Σαλέα, Πάριου, Περπινιάδη, Σούκα, Καμπουρίδηόπως και έχει γράψει τραγούδια για τη 
Γλυκερία, Νίκο Παπάζογλου και Γ.Μαργαρίτη,μεταξύ άλλων.

Καλή σας ακρόαση!

Ρούλα Παναγιωτίδου

Τελευταία άρθρα από τον/την Ρούλα Παναγιωτίδου