ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ( ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

19 Ιουνίου 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

ploytarxos''Όλα Αλλάζουν ....Όταν εσύ Αλλάζεις !
Jim Rohn ( 1930-2009 , Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας)
Ο Jim Rohn μοιράζεται, εδώ και 30 χρόνια, τις αρχές και τη φιλοσοφία του για την επιτυχία με περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Κάτοχος πολλών βραβείων, έχει ήδη γράψει 25 βιβλία!


Κάπως έτσι φίλοι μου ξεκινάμε και σήμερα το άρθρο της μουσικής στήλης του Volvinews ,με σοφό ρητό από έναν πολύ σοφό συγγραφέα ,και αφού το εμπεδώσαμε ας στείλω τις Καλημέρες της Παρασκευής σε όλους εσάς που θα ''σερφάρετε'' και σήμερα στα δικά μας χωράφια εδώ στην ηλεκτρονική εφημερίδα μας ,Καλημέρες γλυκές στον δήμο Βόλβης απ'άκρη σε άκρη ,καλημέρες σε όλους τους επισκέπτες της σελίδας ,καλημέρα στους Απανταχού Έλληνες καλημέρα στις φίλες και τους φίλους που καθημερινά είναι εδώ κοντά μου και μουσικοταξιδεύουμε παρείτσα ,και βλέπουμε φίλοι μου ότι ο καιρός είναι το πιο απαισιότατο ζώδιο του καλοκαιριού (δεν θα σχολιάσω πιο ζώδιο είναι ο Ιούνιος ) ,πάμε να δούμε τις εξελίξεις του και τι ετοιμάζει για το Σαββ/κο που είναι μια ανάσα .
''Πότε βελτιώνεται ο καιρός
Αναλυτική πρόγνωση''.
Άστατος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα νότια.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά πρόσκαιρα βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
''Θυμός: Πρέπει να τον εκφράζεις ή όχι τελικά;''
Ο θυμός είναι ένα πανανθρώπινο, οικουμενικό συναίσθημα, το οποίο απαντά σε ερεθίσματα που απειλούν το αίσθημα δικαίου μέσα μας όπως και την αυταξία μας. Το αίσθημα αδικίας, προσβολής, ντροπής, υποτίμησης, ταπείνωσης, οι σκέψεις ότι ο άλλος καταπατά τα δικαιώματά μας, η ανημπόρια να υπερασπιστούμε το σωστό για μας είναι επιπλέον λόγοι που μας οδηγούν στο θυμό. Ο θυμός εκδηλώνεται με λεκτική, μη λεκτική ή σωματική επιθετική συμπεριφορά κυρίως όταν θεωρούμε ότι κάποιος τρίτος είναι υπεύθυνος για μια δυσκολία που βιώνουμε . Η ταχύπνοια, η ταχυκαρδία, η αύξηση της πίεσης του αίματος, της αδρεναλίνης και της νοραδρεναλίνης είναι συνοδευτικές σωματικές αλλαγές στο θυμό και ιδιαίτερα επι-βαρυντικές για τον οργανισμό μας.
Ο θυμός όμως μπορεί να στραφεί και μέσα μας εάν πιστεύουμε ότι εμείς φταίμε ή εάν δεν τολμούμε να τον εκφράσουμε προς τα έξω και αφήσουμε το συναίσθημα της ενοχής να μας κυριεύσει. Εδώ οι αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, οι καταχρήσεις και η μελαγχολία καραδοκούν. Ορισμένοι συσσωρεύουν το χρόνιο θυμό τους και ζουν σε μια κατάσταση χρόνιας και ήπιας επιθετικής ετοιμότητας, ενώ άλλοι εκρήγνυνται στιγμιαία με ακραίο τρόπο, ύστερα από τον οποίο «επιτυγχάνουν» ένα είδος κάθαρσης του.
Πότε ο θυμός γίνεται πρόβλημα για ένα άτομο; Υπάρχει κατάλληλη θεραπεία;
Η απειλή μιας επερχόμενης αδικίας μπορεί να είναι εξίσου ισχυρή με το πραγματικό βίωμα της αδικίας. Το άτομο αδυνα τεί να διαχωρίσει αν ο λόγος που το έκανε να θυμοϋσει ήταν ένα απειλητικό γεγονός ή αν ήταν ο ίδιος του ο εαυτός. 11 δυσκολία αυτή στο διαχωρισμό ανάμεσα στη λογική και στο συναίσθημα κάνει ορισμένα άτομα να υποφέρουν περισσότερο από τα συναισθήματα τους. 11 «διαλείπουσα εκρηκτική διαταραχή» εντάσσεται στις διαταραχές ελέγχου των παρορμή-σεων. ενώ ο επιπολασμός της αγγίζει περίπου το 4-6% του γενικού πληθυσμού. Χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτες εκρήξεις οργής παρορμητική επιθετικότητα και εκρήξεις βίας ή φθοράς και από μια αναντιστοιχία ανάμεσα στο εκάστοτε π>αίσιο και τις υποκειμενικές αντιδράσεις του ατόμου.
Έρευνες αποκαλύπτουν ένα σημαντικό βιολογικό υπόβαθρο πίσω από τη διαταραχή. Ο διάλογος και η δυνατότητα εκλογίκευσης μιας δύσκολης για μας κατάστασης αποτελεί υγιή λύση στη διαχείριση της καθημερινότητάς μας. Εκλογίκευση όμως δεν σημαίνει καταπίεση του θυμού, η οποία μπορεί να αποβεί εξίσου επιβαρυντική για τον ψυχισμό του ατόμου ανάλογη με την επιθετική έκφραση του θυμού. Στις περιπτώσεις αυτές όπου ο θυμός αποτελεί εμπόδιο στη δυνατότητα του ατόμου να ζει φυσιολογικά την καθημερινότητά του προτείνεται η γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία που στοχεύει στον εντοπισμό και στον έλεγχο των αρνητικών σκέψεων του ατόμου που εντείνουν το θυμό του («Πάλι με αδικούν») και των αρνητικών συμπεριφορών που τον διατηρούν (π.χ., βίαιες εκρήξεις).
Κείμενο της ψυχολόγου - ψυχοθεραπεύτριας Μυρσίνης Κωστοπούλου. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο βιβλίο Μιλώντας για εμάς και τα προβλήματά μας. Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Καστανιώτη για την ευγενική παραχώρηση του υλικού.
'' Πρακτική άσκηση στα ΕΛΤΑ για φοιτητές και σπουδαστές
Το πρόγραμμα ξεκινά από τον επόμενο Σεπτέμβριο''.πηγή -news.gr
Πρακτική άσκηση διάρκειας έξι μηνών, προσφέρουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε προπτυχιακούς φοιτητές Οικονομικής Κατεύθυνσης, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Mάρκετιγκ, Πληροφορικής και άλλων σχολών.
Το πρόγραμμα ξεκινά από τον επόμενο Σεπτέμβριο, και θα υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2015 - 2016, σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Στο πρόγραμμα μπορούν να πάρουν μέρος φοιτητές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, καθώς και μαθητές επαγγελματικών σχολών του ΟΑΕΔ σε ειδικότητες επαγγελματιών και τεχνιτών, που θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία στις τεχνικές υπηρεσίες των ΕΛ.ΤΑ.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στις γραμματείες των σχολών οι οποίες θα καταρτήσουν τις σχετικές λίστες.
Η επιλογή θα γίνει μέσω του συστήματος Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής 'Ασκησης Φοιτητών «Atlas» αλλά και των Γραφείων Διασύνδεσης των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
''ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 19 Ιουνίου''.
2000 : Η Ελλάδα υπογράφει την ένταξή της στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση
1951 : Πεθαίνει ο Άγγελος Σικελιανός, Έλληνας ποιητής
1970 : Γεννιέται ο Έλληνας τραγουδιστής, Αντώνης Ρέμος.
Η φίλη σας ,δηλ εγώ ήθελα σήμερα να σας αποχαιρετήσω χαλαρά ,παρέα με τον Γιάννη Πλόυταρχο και το νέο του τραγούδι ''Γιατί έχω Εσένα'' ,μπαλαντοιδές αλλά δεν μας πειράζει καθόλου ,και θα μου επιτρέψετε να το αφιερώσω σε εμένα και σε ότι έχω μέσα μου ,καθώς επίσης σε εσάς όλους που είστε κοντά μου σε τέτοιες στιγμές που χρειάζομαι φίλους ,σας ευχαριστώ και πάλι...Να ευχηθώ καλό σας Σαββ/κο ,να περάσετε πολύ ,πολύ ,πολύ όμορφα ας μην αφήσετε τον καιρό να χαλάσει την διάθεσή σας ,να προσέχετε τον εαυτό σας ,να μου στείλετε και κανα μήν να δω πως περνάτε και να πιείτε για μένα καμιά δεκαριά σφηνάκια τεκίλα ,λοιπόν εμείς μαζί και πάλι την Δευτέρα Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος με όλα αυτά που θα κουβαλάω μαζί μου είτε καυστικά είτε οτιδήποτε αξίζει να υποθεί σε 10 γραμματοσειρές ,Καλημέρες ,καλό μεσημέρι σας και καλό βράδυ σε όλους ....Φιλιά στα μούτρα σας ....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ !


K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top