ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ( ΤΡΙΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

14 Ιουλίου 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

oikonomopoylosΚαλημέρα όλη μέρα ελπίζουμε τουλάχιστον. Δύσκολες καταστάσεις, άσχημες ώρες και η διάθεση στα κόκκινα. Ας δούμε επιγραμματικά κάποια σημεία που αφορούν τη σημερινή ειδησιογραφία. Και ας αρχίσουμε με ..απεργίες που επίκειται να γίνουν …

* Εικοσιτετράωρη απεργία προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Σε απεργία 24 ωρών προχωρά η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή, διοργανώνοντας απεργιακά συλλαλητήρια σε Αθήνα και επαρχία, σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη προσανατολίζεται επίσης και η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

*24ωρη απεργία των φαρμακοποιών την Τετάρτη
Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιουλίου, αποφάσισε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στα μέτρα που περιλαμβάνονται στη νέα συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών, όπως το άνοιγμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και η απελευθέρωση των δικτύων διανομής για τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ), υποστηρίζοντας ότι αυτά οδηγούν «στη διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης».

*Ποιοι πλήττονται από τους νέους φόρους που φέρνει η συμφωνία

Ποιους καίει το βαρύ πακέτο μέτρων. Ψηφίζονται μέχρι την Τετάρτη στη βουλή τα πρώτα προαπαιτούμενα. Μποναμά μέτρων που αναμένεται να πλήξει σφόδρα μισθωτούς, συνταξιούχους, νοικοκυριά, επιχειρήσεις, καταναλωτές, αλλά και αγρότες περιλαμβάνει η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών που επετεύχθη στις Βρυξέλλες, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τριετές πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 82-86 δισ. Ευρώ.

*Η μετάβαση στη μετά ΤΑΙΠΕΔ εποχή

Τι θα περιλαμβάνει το ταμείο - μαμούθ των 50 δισ. ευρώ. Ποια περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου θα ενταχθούν και με ποιο τρόπο.

Στο εν λόγω ταμείο - μαμούθ αναμένεται να μεταφερθούν περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, όπως εταιρείες, μετοχές, οικόπεδα, κτηριακά συγκροτήματα, βραχονησίδες, παραλίες, εθνική γη, παλιά στρατόπεδα, καθώς επίσης θυγατρικές και ακίνητα των τραπεζών, ύψους έως και 50 δισ. ευρώ.

Υπολογίζεται ότι στο ταμείο, που αποτελεί μέρος της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών για το τρίτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της χώρας, αναμένεται να ενταχθούν περισσότερα από 70.000 ακίνητα.

Η ένταξη των ακινήτων θα πραγματοποιηθεί μετά από σχετική αξιολόγηση, υπό την επιτήρηση πάντα των δανειστών, ενώ στόχος του θα είναι η άντληση εσόδων έως 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση και την πώληση των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων.

Μέσα στα δυσάρεστα ας πούμε και κάτι ευχάριστο, ο καιρός θα είναι ..καλοκαιρινός.!!

*Η πρόγνωση του καιρού

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με μεμονωμένες μπόρες στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε την Τρίτη 14 Ιουνίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 36 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 20 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να φτάνει τους 34 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια και ζέστη, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς στον Σαρωνικό και μέτριοι στον Ν. Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα γύρω ορεινά, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι

Για «χίλιους λόγους» λοιπόν όπως είδατε σήμερα δεν είμαστε και η ..πλέον ευδιάθετη παρέα ….

Για αυτό ας ακούσουμε τον Νίκο Οικονομόπουλο και να σας στείλω την μουσική μου καλημέρα. Καλημέρα σε όλους σας, καλημέρα στους συνεργάτες μου, καλημέρα εξαιρετικά στο Μαράκι μας (περιμένω νέα , να ακούσουμε και κάτι ευχάριστο επιτέλους) !


K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top