TO ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 16/12
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

16 Δεκεμβρίου 2018
(1 Ψήφος)

Καλή σας ημέρα απο την "μουντή" και βροχερή Θεσ/νίκη μας! 9 μόνο μέρες μας μείνανε για την πιο όμορφη, ζεστή και οικογενειακή γιορτή, γι αυτό βάλτε τα γιορτινά σας και απολαύστε το! Ενημερωτικά, η αγορά εδώ στην πόλη ανοιχτή σήμερα, όπως και τις επόμενες δύο Κυριακές...κάντε τα ψώνια σας με υπομονή και να θυμάστε πως κι όλοι αυτοί που σας εξυπηρετούν τις γιορτές, θα ήθελαν επίσης να είναι με τις οικογένειές τους!

Πάμε τώρα στα δικά μας και τον σούπερ διαγωνισμό με τα χρήσιμα δώρα που προσφέρει ο κ. Ι Βαλερής, υποψήφιος δήμαρχος Βόλβης με τον συνδυασμό "Τα πάντα για την Βόλβη" και γνωστός σε όλους για το κοινώνικό του έργο και την αγάπη του προς τον συνάνθρωπο! Εσείς αφήνετε τα σχόλιά σας στη μουσική μας στήλη και 6 τυχεροί κερδίζουν! Οι τρείς πρώτοι θα κερδίσουν απο μια γαλοπούλα, ένα μπουκάλι κρασί κι ένα κουτί γλυκά και οι επόμενοι τρείς θα κερδίσουν απο πέντε κιλά χοιρινό κρέας, ένα μπουκάλι σαμπάνια και απο μια βασιλόπιτα. Η πρώτη κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου και η δεύτερη την εβδομάδα πριν την Πρωτοχρονιά, θα σας πούμε πότε το συντομότερο!

Στη μουσική μας παρέα θα φέρω για σήμερα το υπέροχο συγκρότημα των ΠΥΞ-ΛΑΞ που είχε αξιοσημείωτη επιτυχία, έχοντας στο ενεργητικό του δώδεκα χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. Η ονομασία τους προέρχεται από την αρχαιοελληνική γλώσσα και σημαίνει:Με γροθιές και κλωτσιές. Τα βασικά μέλη του συγκροτήματος ήταν οι: Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Μπάμπης Στόκας και ο Μάνος Ξυδούς. Δημιουργήθηκαν το 1989 κι εμφανίστηκαν στη δισκογραφία το 1990. Το συγκρότημα διαλύθηκε το 2004, όμως επανασυνδέθηκε το 2011 με μια πανελλαδική περιοδεία προς τιμήν του Μ Ξυδούς.

Στις αρχές της δεκαετίας του 90, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας, δυο παιδικοί φίλοι προερχόμενοι από τις δυτικές συνοικίες γύρω από την Αθήνα, παρέδωσαν κάποια ηχογραφημένα τραγούδια στον Μάνο Ξυδού, ο οποίος εκείνη την περίοδο εργαζόταν σε δισκογραφική εταιρεία και με τη βοήθεια του τρίτου άρχισε να διαφαίνεται δισκογραφικά η ύπαρξη των Πυξ Λαξ. Το όνομα του συγκροτήματος δόθηκε από έναν υπάλληλο της δισκογραφικής, τον Δημήτρη Φεργάδη. Ένα χρόνο αργότερα πραγματώθηκε ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος. Ο δίσκος ονομαζόταν "Τι άλλο να πεις πιο απλά" και κυκλοφόρησε το 1990. Ένα χρόνο μετά εκδόθηκαν οι: "Ζόρικοι Καιροί", και δύο χρόνια αργότερα¨: "Ο ήλιος του χειμώνα με μελαγχολεί", στον οποίο τους βοήθησε συμμετέχοντας ο Βασίλης Καρράς με το τραγούδι: "Άστην να λέει"! Από το δίσκο αυτό και ύστερα, το συγκρότημα άρχισε να καθιερώνεται και να γίνεται όλο και γνωστότερο στο κοινό. Το 2004 οι Πυξ Λαξ ανακοινώνουν πως θα διαλυθούν, αφού προηγηθούν συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ένας ακόμη ζωντανός δίσκος. Ο δίσκος ονομάστηκε: "Τέλος" και περιέχει πολλά από τα γνωστά τραγούδια τους, με συμμετοχές καλλιτεχνών που παραβρέθηκαν στις εμφανίσεις του Λυκαβηττού στις 18 Σεπτεμβρίου του 2004. Αυτό ήταν το τέλος των Πυξ Λαξ, που χαρακτηρίστηκαν ως ένα από τα πιο αξιόλογα ελληνικά συγκροτήματα των τελευταίων δεκαετιών. Με την ολοκλήρωση του κύκλου αυτού τα μέλη του συγκροτήματος ακολούθησαν αυτόνομη δισκογραφικά πορεία.

Το 2010, έξι δηλαδή χρόνια μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, έφυγε από τη ζωή ένα από τα ιδρυτικά μέλη, αλλά και ο υπεύθυνος για την είσοδο των Πυξ Λαξ στην ελληνική δισκογραφία Μάνος Ξυδούς. Ήταν εκείνος που ως παραγωγός στις αρχές, αλλά και ως ενεργό μέλος αργότερα, άφησε το δικό του μουσικό κι όχι μόνο, στίγμα στο συγκρότημα. Το καλοκαίρι του 2011, οι Πυξ Λαξ επέλεξαν να πραγματοποιήσουν μια μικρή περιοδεία συναυλιών σε κάποιες πόλεις της Ελλάδας, συναυλίες οι οποίες θα συνέβαιναν αργότερα καθώς είχαν προηγηθεί συζητήσεις μεταξύ του Μάνου Ξυδού και του μουσικού παραγωγού Νίκου Λώρη. Επισπεύστηκαν όμως λόγω του θανάτου του Μάνου Ξυδού ένα χρόνο νωρίτερα, με αποτέλεσμα αυτός ο κύκλος να κλείσει με αυτήν την περιοδεία, ως φόρο τιμής στον Μάνο Ξυδού. Τον Δεκέμβριο όμως του 2016, ανακοινώθηκε επισήμως μια νέα περιοδεία για το καλοκαίρι του 2018 για να τιμήσουν τα 30 χρόνια Πυξ Λαξ. Στις 25 Μαίου του 2018, οι Πυξ Λαξ επέστρεψαν με τον καινούργιο δίσκο: "Μια Μέρα Πριν Τον Χειμώνα", που περιλαμβάνει 14 νέα τραγούδια.

Αυτάαα λοιπόν και για σήμερα, σας εύχομαι καλή εβδομάδα, δεν σας υπόσχομαι για το άλλο Σαββατοκύριακο ότι θα τα πούμε, γιατί θα είμαι κι εγώ μια από αυτούς που θα εξυπηρετούν τις γιορτές...χαχα! Γι αυτό όπως είπαμε υπομονή, γιορτινά χαμόγελα και σας φιλώωω!!!

 

 

 

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top