TO ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 23/2/19
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

23 Φεβρουαρίου 2019
(1 Ψήφος)

Να ' μαι κι εγώωω...καλό απογευματάκι να έχουμε φιλαράκια μου! Άντε επιτέλους την είδαμε και την "Ωκεανίς" σήμερα κι είδαμε άσπρη μέρα!

Δεν πιστεύω να δημιουργήθηκαν και πολλά προβλήματα αν κρίνω από δω που βρίσκομαι εγώ, αλλά αν έχετε να αναφέρετε κάτι μπορείτε να το κάνετε κάλλιστα εδώ "στο τραγούδι της ημέρας" και τα σχόλιά σας!

Ας φιλοξενήσουμε σήμερα στη μουσική στήλη μας το συγκρότημα "ΜΕΛΙΣΣΕΣ" το οποίο δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2008. Η ιδέα για την δημιουργία μιας μπάντας ξεκίνησε από τον Ιάκωβο, κάτι που ο Θάνος κι ο Χρήστος είχαν ήδη σκεφτεί. Έτσι μετά από αρκετές συναντήσεις με θέμα το στήσιμο του συγκροτήματος, κι υπό την αναζήτηση ενός μουσικού που παίζει πλήκτρα, ο φρονιμίτης του Θάνου έφερε στο τραπέζι έναν πολύ καλό φίλο με τον οποίο είχαν παίξει και παλιά μαζί, τον οδοντίατρο Παντελή. Το όνομα τις μπάντας είχε γίνει θέμα σε πολλές συζητήσεις που έκαναν πριν ακόμα αρχίσουν να γράφουν και να παίζουν μουσική...αλλά ήρθε το καθοριστικό βράδυ που κατέληξαν οριστικά στο όνομα: «Μέλισσες», αφού όλη τους η συζήτηση με τον Παντελή γινόταν με μουσικό χαλί ένα πλανόδιο, που πουλούσε μέλι. Σιγά-σιγά άρχισαν να γράφουν τα πρώτα τους τραγούδια, όπως το «Κρυφά» και το «Μυστικό». Σύντομα όμως κατάλαβαν ότι έλειπε κάτι από την μπάντα, κάτι που να γεμίσει και να δώσει ρυθμό. Έτσι ήρθε στην κουβέντα ο Κώστας, που ήδη έπαιζε σε μαγαζί με τον Χρήστο και τον Ιάκωβο και επειδή φυσικά ο κόσμος είναι πολύ μικρός, ήταν και φίλος με τον Παντελή, χωρίς οι υπόλοιποι να έχουν την παραμικρή ιδέα γι' αυτό.

Οι ηχογραφήσεις στο στούντιο δεν άργησαν πολύ να έρθουν αφού σε λιγότερο από ένα χρόνο είχαν γράψει σχεδόν όλα τους τα κομμάτια.Χωρίς κανένα live στην πλάτη ως «Μέλισσες» αλλά ξέροντας ο ένας τον άλλο στο live λόγω του ότι όλοι είχαν παίξει μεταξύ τους κάπου, τους έγινε πρόταση ναι παίξουν στο «Mad Day Live». Αυτό ήταν το πρώτο live σαν «Μέλισσες» και ύστερα ακολούθησαν ακόμη περισσότερα lives και η συνεργασία με τη Universal Music. Το πρώτο τους τραγούδι με τίτλο «Κρυφά» κυκλοφόρησε digital και οπτικοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Ρήγο κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του κόσμου. Το «Κρυφά» παραμένει 3 μήνες στο TOP 10 του ελληνικού ραδιοφώνο ενώ το video clip έχει ξεπεράσει τα 700.000 views στο youtube. Τον Μάρτιο του 2010 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο: "ΜΥΣΤΙΚΟ", ο οποίος περιλάμβανε 12 τραγούδια, συμπεριλαμβανομένων το: «Κρυφά» και «Κινέζος», με τον οποίο συμμετείχαν στον ελληνικό τελικό της Eurovision του 2010. Το 2010 έλαβαν το βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα δύο χρόνια αργότερα, οι "Μέλισσες" κυκλοφορούν τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά τους, με τίτλο "Άκου" με πολλές και γνωστές επιτυχίες που ακούγονται παντού, ενώ το 2014 άλλαξαν εταιρεία και υπέγραψαν συμβόλαιο με την επιτυχημένη Panik Records. Το 2017 δύο μέλη του γκρούπ, ο Ιάκωβος και ο Παντελής αποχωρούν και συνεχίζουν πλέον οι: Χρήστος Μάστορας, Κώστας Μαυρογένης, Θάνος Λαΐτσας και Σπύρος Κουδούνης. Σε όποιο μουσικό σχήμα κι αν βρεθούν οι "Μέλισσες", το σίγουρο είναι πως θα συνεργαστούν άψογα και θα ανεβάσουν το θερμόμετρο της διασκέδασης στα ύψη. Η μοναδική τους ενέργεια πάνω στη σκηνή είναι αυτή που έχει κάνει το συγκρότημα "Μέλισσες" να ξεχωρίσει και να αγαπηθεί τόσο πολύ απο τον κόσμο. Έτσι σήμερα, έπειτα από αρκετά χρόνια πορείας και μεγάλων επιτυχιών, αποτελούν ένα απο τα πιο σημαντικά μουσικά συγκροτήματα της Ελλάδας. 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top