''Το Τραγούδι της ημέρας ''Παρασκευή 12 Απριλίου 2019
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

12 Απριλίου 2019
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

 

Κυρίες και κύριοι αγαπητοί αναγνώστες της μουσικής στήλης της ιδιωτικής εφημερίδας www.volvinews.gr καλή σας ημέρα να έχουμε όλη μια όμορφη Παρασκευή Του Ακάθιστου Ύμνου Στην Υπεραγία Θεοτόκο μας ,αυτό ήταν τέλος και Οι Χαιρετησμοί ,να είμαστε όλοι καλά για να Τους ξανά ακούσουμε και του χρόνου.Ολοταχώς πάμε για Το Άγιο Πάσχα έχουμε πολλά να πούμε και να κάνουμε πριν Τα Άγια Πάθη Του Χριστού μας.

ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ 

Ακάθιστος ύμνος ονομάζεται γενικά κάθε ορθόδοξος χριστιανικός ύμνος ο οποίος ψάλλεται από τους χριστιανούς πιστούς σε όρθια στάση. Έχει επικρατήσει όμως να λέγεται έτσι ένας ύμνος («Κοντάκιο») της Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τιμήν της Θεοτόκου, γνωστός ως Τη Υπερμάχω Στρατηγώ, ο οποίος ψάλλεται στους ναούς τις πέντε πρώτες Παρασκευές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τις πρώτες τέσσερις τμηματικά, και την πέμπτη ολόκληρος. Είναι ένας ύμνος που αποτελείται από προοίμιο και 24 οίκους (στροφές) σε ελληνική αλφαβητική ακροστιχίδα, από το Α ως το Ω (κάθε «οίκος» ξεκινά με το αντίστοιχο κατά σειρά ελληνικό γράμμα).

Ο Ακάθιστος ύμνος θεωρείται ως ένα αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας. Είναι γραμμένος πάνω στους κανόνες της ομοτονίας, ισοσυλλαβίας και εν μέρει της ομοιοκαταληξίας. Η γλώσσα του είναι σοβαρή και ποιητική και πλουτίζεται από κοσμητικά επίθετα και πολλά σχήματα λόγου (αντιθέσεις, μεταφορές, κλπ). Το θέμα του είναι η εξύμνηση της ενανθρώπισης του Θεού μέσω της Θεοτόκου, πράγμα που γίνεται με πολλές εκφράσεις χαράς και αγαλλίασης, οι οποίες του προσδίδουν θριαμβευτικό τόνο.

Ο ύμνος αυτός ονομάζεται «Ακάθιστος» από την όρθια στάση, που τηρούσαν οι πιστοί κατά τη διάρκεια της ψαλμωδίας της. Ολοι οι πιστοί έψαλαν τον Ακάθιστο ύμνο όρθιοι, υπό τις συνθήκες που θεωρείται ότι εψάλη για πρώτη φορά, ενώ το εκκλησίασμα παρακολουθούσε όρθιο και την ακολουθία της εορτής του Ευαγγελισμού, με την οποία συνδέθηκε ο ύμνος.

Ενώ είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο ύμνος ψαλλόταν ως ευχαριστήρια ωδή προς την υπέρμαχο στρατηγό του Βυζαντινού κράτους, εντούτοις το πρόβλημα της σύνθεσης του Κοντακίου του Ακάθιστου Ύμνου παραμένει μέχρι και σήμερα ένα από τα σημαντικότερα και δυσκολότερα φιλολογικά προβλήματα, καθώς οι μελετητές όχι μόνο δεν έχουν ακόμη καταλήξει στο ποιος, πότε και γιατί συνέθεσε τον ύμνο αυτό, αλλά οι γνώμες τους εμφανίζουν και μεγάλες αποκλίσεις.

Μονή Χιλανδαρίου

Στο Καθολικό της μονής Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους φυλάσσεται η εικόνα της Θεοτόκου του Ακαθίστου Ύμνου. Κατά την παράδοση,  το έτος 1837 ξέσπασε πυρκαγιά, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μοναχοί έψαλλαν τον Ακάθιστο Ύμνο και η εικόνα παρέμεινε άθικτη. Το γεγονός αυτό εορτάζεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 12 Ιανουαρίου.

χουσα θεοδόχον ἡ Παρθένος τὴν μήτραν, ἀνέδραμε πρὸς τὴν Ἐλισάβετ. Τὸ δὲ βρέφος ἐκείνης εὐθὺς ἐπιγνόν τὸν ταύτης ἀσπασμὸν ἔχαιρε καὶ ἅλμασιν ὡς ἄσμασιν ἐβόα πρὸς τὴν Θεοτόκον{Η Θεοτόκος επισκέπτεται τη συγγενή της Ελισάβετ, η οποία κυοφορεί τον Πρόδρομο, και ανταλλάσσουν προφητικούς λόγους }

Ζάλην ἔνδοθεν ἔχων λογισμῶν ἀμφιβόλων, ὁ σώφρων Ἰωσὴφ ἐταράχθη· πρὸς τὴν ἄγαμόν σὲ θεωρῶν καὶ κλεψίγαμον ὑπονοῶν Ἄμεμπτε· μαθὼν δέ σου τὴν σύλληψιν ἐκ Πνεύματος Ἁγίου, ἔφη  {Ο Ιωσήφ, μνηστήρας της Παρθένου, αμφιβάλλει, αλλά ενημερώνεται από τον άγγελο για το μυστήριο της συλλήψεως}

κουσαν oἱ ποιμένες τῶν Ἀγγέλων ὑμνούντων τὴν ἔνσαρκον Χριστοῦ παρουσίαν· καὶ δραμόντες ὡς πρὸς ποιμένα, θεωροῦσι τοῦτον ὡς ἀμνὸν ἄμωμον ἐν γαστρὶ τῆς Μαρίας βοσκηθέντα, ἥν ὑμνοῦντες εἶπον {Ο Χριστός γεννιέται και οι ποιμένες έρχονται και Τον προσκυνούν} κτλ 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ 

Τηλεφώνημα για βόμβα στην βουλή .

Επί τόπου έχουν σπεύσει κλιμάκια της αστυνομίας, ενώ έχει αποκλειστεί ο χώρος.

Αγνωστος τηλεφώνησε στις 08.08 π.μ. στα γραφεία του zougla.gr προειδοποιώντας για ύπαρξη βόμβας «και μέσα και έξω από τη Βουλή. Θα υπάρξουν θύματα. Κανονίστε» είπε ο άγνωστος πριν κλείσει το τηλέφωνο.

Συντάξεις: Στα θρανία μέχρι τα 67 έτη λόγω των δραματικών περικοπών

Οι επιπτώσεις του νόμου Κατρούγκαλου στην εκπαίδευση και στους εκπαιδευτικούς είναι δραματικές οδηγώντας τους να παραμένουν στην υπηρεσία μέχρι τα 67 χρόνια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ραγδαία αλλαγή του καιρού: Βροχές μέχρι την Τρίτη

 Καταιγίδες αναμένονται τόσο στα ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικές περιοχές, ανεξαρτήτως ώρας της ημέρας, γεγονός που οφείλεται στη συνδυασμένη επίδραση των προαναφερθέντων ατμοσφαιρικών διαταραχών και της αστάθειας που παρουσιάζει η τροπόσφαιρα κατά την άνοιξη.

ΠΗΓΗ-ΤΑ ΝΕΑ 

Ο ΚΑΙΡΟΣ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο Παρασκευή 12/04/2019 στις περισσότερες περιοχές της χώρας και στην Αττική από το μεσημέρι και μετά.

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες .

Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βρόχων, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα έχει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ-thepagenews.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

12 Απριλίου 1949 αρχίζει στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη του δημοσιογράφου Γρηγόρη Στακτόπουλου.Ο δημοσιογράφος κατηγορείται ότι βοήθησε τον Αδάμ Μουζενίδη και τον Βαγγέλη Βασβανά να σκοτώσουν τον αμερικανό δημοσιογράφο Τζορτζ Πολκ. Η δίκη διήρκεσε 10 μέρες και η απόφαση εκδόθηκε στις 22 Απριλίου.

Ο Γρηγόρης Στακτόπουλος καταδικάσθηκε σε ισόβιο κάθειρξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία, οι Μουζενίδηςκαι Βασβανάς στην ποινή του θανάτου ως φυσικοί αυτουργοί, ενώ η μητέρα του Γρηγόρη ΣτακτοπούλουΆννα αθωώθηκε. Αργότερα, θα αποκαλυφθεί ότι ο Μουζενίδης το διάστημα της δολοφονίας του Πολκ ήταν νεκρός και ο Βασβανάς εκτός Ελλάδος. Η δικαστική απόφαση αμφισβητείται και γίνεται λόγος για σκευωρία..

Η δολοφονία του Πολκ παραμένει ένα μυστήριο που μπορεί να μη λυθεί ποτέ. Αλλά κανένα μυστήριο δεν υπάρχει για τη μοίρα του Στακτόπουλου. Υπήρξε το αθώο θύμα αξιωματούχων σκληρών και χωρίς αρχές και ενός ελλειμματικού δικαστικού συστήματος που άφησε ένα ανεξίτηλο στίγμα στην ελληνική Δικαιοσύνη.

1606: Οι Άγγλοι επιλέγουν το ενωμένο λάβαρο, πιο γνωστό ως Union Jack, για σημαία τους.

1654: Η Αγγλία, η Σκότια και η Ιρλανδία ενώνονται και συγκροτούν τη Βρετανία.

1820: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης αναγορεύεται αρχηγός της «Φιλικής Εταιρίας».

1823: Έκθεση της δωδεκαμελούς επιτροπής, που όρισε η Β’ Εθνοσυνέλευση για να συντάξει ένα πρόχειρο προϋπολογισμό του επαναστατημένου Έθνους, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για την κρισιμότητα της κατάστασης: Τα έξοδα του πρώτου εξαμήνου του 1823 θα ανέλθουν σε 38 εκατομμύρια γρόσια και τα έσοδα σε μόλις 12 εκατομμύρια γρόσια. Η ανάγκη εξωτερικού δανεισμού είναι πλέον μονόδρομος..

1877: Η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και φθάνει ένα βήμα πριν από την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης.

1884: Ψηφίζεται από τη Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Τρικούπη για την ίδρυση παραγωγικής σχολής υπαξιωματικών με την ονομασία Προπαρασκευαστικόν Υπαξιωματικών Σχολείον (σημερινή ΣΜΥ). Λίγες ημέρες νωρίτερα κατεστάλη εν τη γενέσει του κίνημα Υπαξιωματικών που αντιδρούσαν στη νομοθετική πρωτοβουλία Τρικούπη κι έμεινε στην ιστορία ως «Λαρισαϊκά».

1906: Διεξάγεται στο Ποδηλατοδρόμιο, το κατοπινό Στάδιο Καραϊσκάκη, ο αγώνας Ελλάδας – Δανίας για το ποδοσφαιρικό τουρνουά της Μεσολυμπιάδας. Στο ημίχρονο κι ενώ το σκορ είναι 9-0 υπέρ των Δανών, οι παίκτες της Εθνικής μας αρνούνται να εμφανιστούν. Στην ομάδα παίζει και ο 17χρονος Γιώργος Καλαφάτης, ο μετέπειτα ιδρυτής του Παναθηναϊκο.

1911: Ο Γάλλος Pierre Prier ολοκληρώνει την πρώτη non-stop πτήση Λονδίνο – Παρίσι σε 3 ώρες και 56 λεπτά.

1941: Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Βυθίζεται το ελληνικό πλωτό νοσοκομείο «Αττική», μετά από γερμανικό βομβαρδισμό, αν και έπλεε κατάφωτο με εμφανή τα σήματα του Ερυθρού Σταυρού. Το «Αττική» είχε αποπλεύσει από την Καβάλα και την Θάσο με προορισμό τον Πειραιά, μεταφέροντας γιατρούς, νοσοκόμους και τραυματίες. Συνολικά πνίγηκαν 22 άτομα και σκοτώθηκαν 28, μεταξύ των οποίων και ο κυβερνήτης του πλοίου, πλοίαρχος Δημήτριος Μελετόπουλος.

1955: Ο Dr. Jonas Salk από την Αμερική παρουσιάζει το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας.

1961: Ο ρώσος κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που μπαίνει σε τροχιά γύρω από τη Γη, με το διαστημόπλοιο «Βοστόκ 1».

1992: Ανοίγει τις πύλες της η Eurodisney.

1999: Ένας δικαστής περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ αποκαλύπτει, ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον ψευδόταν στην κατάθεση του για τη μη σύναψη ερωτική σχέσης με τη Μόνικα Λεβίνσκι.

2007: Βομβιστής αυτοκτονίας εισβάλει στην καφετέρια της Ιρακινής Βουλής και πυροδοτεί τα εκρηκτικά που έχει πάνω του. Σκοτώνει τον πολιτικό Μοχάμεντ Αουάντ και τραυματίζει 20 άτομα.

2010: Οι υπουργοί οικονομικών των χωρών – μελών της ευρωζώνης δεσμεύονται να συνδράμουν την Ελλάδα, εάν και εφόσον χρειαστεί, στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης που αποφασίστηκε, με ποσό ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2010 με τη μορφή διμερών δανείων, στα οποία θα συμμετάσχουν και οι 15 χώρες – μέλη της ευρωζώνης. Το επιτόκιο θα είναι κυμαινόμενο γύρω στο 5%..

ΠΗΓΗ-Thepressroom.gr

Μη μου πείτε .......σήμερα δεν θα σας αφήσω παραπονεμένους ,πολύ πράγμα γιατί χτες δεν μπορούσα οπότε σήμερα σας τα έγραψα όλα.Αυτά λοιπόν κυρίες μου και κύριοι ,σας εύχομαι να περάσετε ένα πολύ όμορφο Σαββ/κο παρέα με αυτούς που αγαπάτε ,να βγείτε και να διασκεδάσετε ,να χαρείτε και τέλος να χαμογελάτε ,αφήστε τις ξινίλες στους κακούς ανθρώπους ,γιατί ξινίλα στα μούτρα μόνο κακός άνθρωπος έχει ...Σας αφιερώνω την σημερινή μουσική μου επιλογή και σας δίνω ραντεβού για την ερχόμενη Δευτέρα 15 του Απρίλη Πρώτα Ο Θεός .Μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε τους ιερούς ναούς για Τον Ακάθιστο Ύμνο Στην Παναγία μας ,μητέρα και προστάτιδα όλων ......Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΟ ΣΑΒΒ/ΚΟ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

.

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top