''Το Τραγούδι της ημέρας ''Πέμπτη 2 Μα'ι'ου2019
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

02 Μαϊος 2019
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Χριστός Ανέστη και καλό μήνα σε όλους τους αναγνώστες ,τους φίλους ,τους εχθρούς της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας καλημέρα όλη μέρα στους απανταχού Έλληνες και ξεκινάω ''το ενημερωτικό και μουσικό ταξιδάκι μας''όπως κάνω καθημερινά .Ελπιζω να περάσετε όμορφα χτες Πρωτομαγιά και απ΄'οτι είδα σε διάφορες φωτογραφίες που ανεβάζατε καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας στο facebook μάλλον περάσετε πολύ όμορφα.Και του χρόνου λοιπόν κόσμε μου να είμαστε γεροί για να ξανά γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά.

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του λοιπόν και ας δούμε τις ειδήσεις σε τίτλους.

Δίνει μάχη η 8χρονη Αλεξία – Πώς έφτασε η αστυνομία στον 54χρονο

Ο 54χρονος ιδιοκτήτης βενζινάδικου από το όπλο του οποίου προήλθε η σφαίρα που τραυμάτισε σοβαρά στο δεξί κρόταφο την 8χρονη Αλεξία, στις Θεσπιές Θηβών θα απολογηθεί την Παρασκευή.

Ποιες ημέρες θα κλείσουν τα σχολεία λόγω των εκλογών

Για τις ευρωεκλογές αλλά και για τους δύο γύρους των δημοτικών - περιφερειακών εκλογών.

Τη Δευτέρα 6 Μαΐου ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα σε σχολεία και τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα, μετά τις διακοπές του Πάσχα.

 

Πάντως, τόσο μέσα στον Μάιο όσο και το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, σχολεία και σχολές αναμένεται να κλείσουν, λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Σύμφωνα με παλαιότερες εγκυκλίους, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν λειτουργούσαν την Παρασκευή πριν τις εκλογικές αναμετρήσεις και την αμέσως επόμενη Δευτέρα.

Φέτος οι αυτοδιοκητικές εκλογές και οι ευρωεκλογές έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 26 Μαΐου 2019.

Ετσι, τα σχολεία της ΠΕ και της ΔΕ και τα τριτοβάθμια ιδρύματα αναμένεται να μη λειτουργήσουν την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, αλλά και τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019.

Όσον αφορά τον επαναληπτικό γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου αυτός διεξαχθεί, οι πολίτες θα κληθούν στις κάλπες στις 2 Ιουνίου 2019.

Έτσι, τα σχολεία σε ΠΕ και ΔΕ αναμένεται να μη λειτουργήσουν στις 31 Μαΐου και στις 3 Ιουνίου 2019.

Ομοιος ομοίω...

Πώς ο Τσίπρας κάλυψε τις αθλιότητες Πολάκη και γιατί γυρίζει μπούμερανγκ

Δεν είναι δυνατόν να ρίξει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνησή του εξαιτίας του Π. Πολάκη, αλλά είναι ανεκτό να σηκώσουν όλοι μαζί τον σταυρό της κυβερνητικής αλαζονείας που τους φόρτωσε ο πρωθυπουργός;

Μόλις ανοίξει η Βουλή

Μητσοτάκης: Καταθέτουμε τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου

Το σχέδιο του για την επόμενη μέρα, ξεδίπλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του, αποκαλύπτοντας μάλιστα – σε μία κίνηση αιφνιδιασμού – ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή για τη μη μείωση του αφορολόγητου.

«Αχυράνθρωπος ο Γκουαϊδό»

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση συντάσσεται με την ΕΕ για «ήπιο πραξικόπημα» στη Βενεζουέλα

Στον χαρακτηρισμό της κυβέρνησης ως «μεντεσέ των Αμερικάνων και της ΕΕ» επιμένει το ΚΚΕ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλου σχετικά με τη Βενεζουέλα.

Ευκαιρία για αγορές

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Ξεκινούν σήμερα – Τι πρέπει να προσέξετε

Την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά, με προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών από τις 11:00 έως τις 18:00.

Μπαρτσελόνα: Η δεύτερη ομάδα που φτάνει τα 500 γκολ στο Champions League

H Μπαρτσελόνα με τα τρία γκολ κόντρα στην Λίβερπουλ έφτασε τα 502 στο Champions League και έχει λιγότερα μόνο από την Ρεάλ Μαδρίτης.

3-0 τη Λίβερπουλ

Αποθέωση για «Μπάρτσα» και Μέσι

Η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε άλμα πρόκρισης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς νίκησε με 3-0 την Λίβερπουλ. Ο Μέσι ήταν ξανά φανταστικός πετυχαίνοντας δύο γκολ για τους Καταλανούς.

Αλλού ήλιος, αλλού βροχές

Με δύο πρόσωπα ο καιρός την Πέμπτη

Αστατος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη καθώς στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα…

στατος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη καθώς στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία θα βελτιωθεί ο καιρός.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές στα ηπειρωτικά ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη κατά τόπους στα δυτικά, τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3-5 μποφόρ, ενώ στα νότια πελάγη τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

 

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία και Θράκη

Στη Δυτική Μακεδονία αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και στην Κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΗΓΗ-ΤΑ ΝΕΑ .gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 2 του ΜΑΗ

Σαν σήμερα, 2 Μαΐου 2011 σκοτώνεται στο Πακιστάν από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις ο εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και ιδρυτής της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντ.

Η επιχείρηση με τον κωδικό «Τζερόνιμο» ξεκίνησε στις 11 μ.μ. τοπική ώρα όταν δύο ελικόπτερα Black Hawks με 23 άνδρες των ειδικών δυνάμεων Seals, έφυγαν από το αεροδρόμιο στο Τζαλαλαμπάντ. Το ξεκίνημα της επιχείρησης δεν ήταν καλό. Το πρώτο Black Hawk προσγειώθηκε έξω από το τείχος του σπιτιού που κρυβόταν Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Μέσα ήταν πλέον μόνο μια ομάδα.

Στον πρώτο όροφο οι αμερικανοί στρατιώτες βρήκαν ένα ζευγάρι. Και οι δύο πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν. Η ομάδα στη συνέχεια μπήκε στον πρώτο όροφο και έψαξε όλα τα δωμάτια. Ενώ ανέβαινε τη σκάλα βρήκε τον 23χρονο γιο του Λάντεν, Χαλίντ. Τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν.

Τρεις αμερικανοί συνέχισαν να ανεβαίνουν και έφτασαν στον τρίτο όροφο της κατοικίας. Εκεί είδαν τον Λάντεν.

Το τι ακριβώς έκανε τότε ο Μπιν Λάντεν και πως αντέδρασε όταν τα κομάντο όρμησαν στο δωμάτιό του και πυροβόλησαν τη γυναίκα του δεν έχει εξακριβωθεί. Το βέβαιο είναι ότι οι καταδρομείς δεν περίμεναν να διαπιστώσουν αν και πως θα αντιδράσει και αμέσως του έριξαν τη θανάσιμη βολή.Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα έπεσε νεκρός στο πάτωμα του δωματίου του.

Η σορός του Οσάμα μπιν Λάντεν μεταφέρεται αμέσως στο αεροπλανοφόρο «Carl Vinson», στην Αραβική θάλασσα. Η ταφή του γίνεται μέσα σε διάστημα 24 ωρών από τον θάνατό του, όπως ορίζει ο ισλαμικός νόμος. Η τελετή διαρκεί περίπου μία ώρα πάνω στο αεροπλανοφόρο και πραγματοποιείται σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο. Η σορός του ρίχνεται στη Αραβική θάλασσα από το κατάστρωμα του αεροπάνοφόρου.

1893: Διοργανώνεται στο Παναθηναϊκό Στάδιο το πρώτο συλλαλητήριο των ελλήνων σοσιαλιστών για την Εργατική Πρωτομαγιά. Στο πλήθος απευθύνεται ο ιδρυτής του κινήματος στην Ελλάδα, Πλάτων Δρακούλης.

1919: Η 1η Μεραρχία του Ελληνικού Στρατού αποβιβάζεται στη Σμύρνη με εντολή του συμμαχικού συμβουλίου και γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό από το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της πόλης. Αρχή της Μικρασιατικής Εκστρατείας.

1940: Ματαιώνονται οριστικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες, λόγω των πολεμικών γεγονότων. Αρχικά ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στο Τόκιο και στη συνέχεια στο Ελσίνκι.

1941: Ο 17χρονος μαθητής Μαθιός Πόταγας εκτελείται στη Βυτίνα από τις δυνάμεις Κατοχής. Είναι ο πρώτος αντιστασιακός.

1945: Η τελευταία μέρα της Μάχης του Βερολίνου ανάμεσα στους Γερμανούς και τους Σοβιετικούς που είχε ως αποτέλεσμα την οριστική ήττα και παράδοση της Ναζιστικής Γερμανίας και το τέλος του πολέμου στην Ευρώπη.

1949: Ο Άρθουρ Μίλερ τιμάται με το βραβείο Πούλιτζερ για το θεατρικό έργο του «Ο Θάνατος του Εμποράκου».

1969: Το μεγαλοπρεπές πλοίο Κουίν Ελίζαμπεθ ΙΙ ξεκινά το παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον της Αγγλίας για τη Νέα Υόρκη.

1976: Οι τρόφιμοι του Οίκου Τυφλών εξεγείρονται και καταλαμβάνουν το οίκημα του ιδρύματος στην Καλλιθέα. Είναι η πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία που ένα κομμάτι του αναπηρικού χώρου εμπράκτως αμφισβητεί τον περιθωριακό ρόλο που του έχει επιβληθεί, αρνούμενο τον κοινωνικό πατερναλισμό και τους φορείς - εκπροσώπους του. Ηγετικό ρόλο στην κινητοποίηση είχε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

1982: Στη διάρκεια του πολέμου στα  Φόκλαντ το καταδρομικό «Στρατηγός Μπελγκράνο» της Αργεντινής βυθίζεται από το βρετανικό υποβρύχιο «Conqueror». Περισσότεροι από 350 άνδρες σκοτώνονται.

1998: Ιδρύεται στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με στόχο να καθορίσει και να εφαρμόσει τη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2010: Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ανακοινώνει νέα σκληρά μέτρα, στο πλαίσιο της συμφωνία για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Την ίδια ημέρα, το Eurogroup εγκρίνει την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ.Το μνημόνιο προβλέπει ελέγχους της ελληνικής οικονομίας ανά τρίμηνο.

ΠΗΓΗ-THEPRESSROOM.GR

Mε ένα τραγούδι ''δυναμίτη''θα σας αφήσω κια θα σας αποχαιρετήσω για σήμερα Πέμπτη 2 του Μάη .Δίνουμε όμως ραντεβού για αύριο Παρασκευή Πρώτα Ο Αναστάντας Χριστός και μέχρι τότε να περνάτε όμορφα ,να χαμογελάτε ,να μη λέτε ψέμματα (δεν είναι ο κόσμος χαζός,φτάνει ,βγάλτε την καραμέλα από το στόμα ,πείτε την αλήθεια και μόνο ,μη λέτε τα συνήθει ψέμματα για να σας λυπάτε ο κοσμάκις ).Φιλιά στα μούτρα σας.....ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ,ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top