''Το Τραγούδι της ημέρας'' Πέμπτη 16 Μα'ι'ιου 2019
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

16 Μαϊος 2019
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Χριστός Ανέστη και καλή σας ημέρα αγαπητέ κόσμε .Πέμπτη σήμερα και έχω πολύ καλή διάθεση άσχετα με αυτά που ακούω και βλέπω γιατί μπορεί να είμαι μακρυά από την χώρα αλλά.....όλα μαθαίνονται ! Τέλος πάντων πολύ καλημέρα σας και πάμε να δούμε τις ειδήσεις σε τίτλους .

Αγριες μάχες

Πώς συγκρούονται στα μπαλκόνια και στα τηλεοπτικά σποτ οι Τσίπρας και Μητσοτάκης

Στην πραγματικότητα οι κεντρικοί σχεδιασμοί αντιλαμβάνονται τις κάλπες αυτές ως ζωτικής σημασίας για την επόμενη μέρα, για την προετοιμασία των εθνικών εκλογών, για τη συσπείρωση των κομματικών δυνάμεών τους. Κι ως τέτοια υπόθεση τις αντιμετωπίζουν.

Δεν έπεισαν οι παροχές

Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ με 7,6% και μετά τα δώρα Τσίπρα

Σταθερό προβάδισμα οκτώ μονάδων επί του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Νέο Λύκειο: Τι αλλάζει σε μαθήματα, εξετάσεις, βαθμολόγηση

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε  η Υπουργική Απόφαση για το νέο Λύκειο, που ισχύει από το 2019. Μεταξύ άλλων στην απόφαση καθορίζονται οι ομάδες και κλάδοι μαθημάτων, ο τρόπος και χρόνος εξέτασης και βαθμολόγησης, οι υποχρεώσεις μαθητών και επιτηρητών κατά την εξέταση καθώς και ο τρόπος διατύπωσης των θεμάτων.

Κι εκκίνηση ποδηλατικής λαμπαδηδρομίας

Τελετή αφής της «Φλόγας του Πόντου» παρουσία Γιάννη Μώραλη

Παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη πραγματοποιήθηκε χθες, η τελετή αφής της «Φλόγας του Πόντου», στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στην πλατεία Αλεξάνδρας.

Τρολάρει τον ΣΥΡΙΖΑ

Το νέο προεκλογικό σποτ του ΚΙΝΑΛ : «Όχι άλλο δεξιά το τιμόνι»

Στην γραμμή ότι η πολιτική ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται από την ίδια πλευρά, το νέο προεκλογικό σποτ του ΚΙΝΑΛ τρολάρει τον ΣΥΡΙΖΑ. Κεντρικό σύνθημα: «Όχι άλλο δεξιά το τιμόνι». Υπάρχει άλλος φωτεινός δρόμος για την Ελλάδα και τους Έλληνες, τονίζει το ΚΙΝΑΛ.

Το μήνυμα της 26ης Μαΐου

Μητσοτάκης: Η κάλπη των ευρωεκλογών είναι εθνική κάλπη

«Το μήνυμα της ευρωκάλπης την 26 Μαΐου πρέπει να είναι ένα μήνυμα πάρα πολύ ισχυρό. Όχι απλά ένα μήνυμα αποδοκιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπληρώνοντας πως «θα πρέπει να είναι ένα μήνυμα ισχυρής στήριξης της Νέας Δημοκρατίας».

Στο Λονδίνο

Ελαιόλαδο και μέλι σάρωσαν τα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς

Στον διεθνή διαγωνισμό ελαιόλαδου (London International Olive Οil Competitions 2019) εκ μέρους της Ελλάδας υπήρξαν 110 συμμετοχές, εκ των οποίων βραβεύτηκαν (με πλατινένια, χρυσά, αργυρά και χάλκινα βραβεία) σε διαφορετικές κατηγορίες έντασης και ποιότητας ελαιόλαδου 40 εταιρίες.

ΠΗΓΗ-ΤΑ ΝΕΑ 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 16/5/2019

Άστατος με βροχές, καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις, κυρίως στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα.

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές με πιθανές χαλαζοπτώσεις κυρίως σε: Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, βορειοδυτική Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά και λίγες τοπικές βροχές στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι, Νοτιάδες, στα πελάγη μέτριοι στο Ιόνιο έως ισχυροί, 4-6 Μποφόρ.

Θερμοκρασίες, στη βόρεια Ελλάδα από 7 έως 22, στη νότια από 12 έως 25 και στις νησιωτικές περιοχές από 14 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, συννεφιά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 21 βαθμούς.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά. Άνεμοι ασθενείς, 3-4 Μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς.

ΠΗΓΗ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16 ΜΑ'Ι'ΟΥ

1717 Φυλακίζεται στη Βαστίλη ο Βολταίρος για προσβολή του αντιβασιλέα, Φίλιππου Β' της Ορλεάνης.

1770 Η 14χρονη Μαρία Αντουανέτα παντρεύεται στις Βερσαλλίες το 15χρονο Λουδοβίκο Αύγουστο, τον μετέπειτα Λουδοβίκο ΙΣΤ', ο οποίος στη συνέχεια στέφεται βασιλιάς της Γαλλίας. Η νέα βασίλισσα παρουσιάζεται στην γαλλική βασιλική αυλή.

1897 Ήττα των ελληνικών στρατευμάτων στο Δομοκό (Ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1897).

1902 Ο αρχαιολόγος Βαλέριος Στάης ανακαλύπτει τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, που θεωρείται ως ένα από τα πρώτα υπολογιστικά μηχανήματα.

1916 Υπογράφεται η μυστική συμφωνία Σάικς - Πικό, που ρυθμίζει τις σφαίρες επιρροής μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας στη Μέση Ανατολή. Προβλέπει ότι η Μ. Βρετανία δεν θα αρχίσει διαπραγματεύσεις για την παραχώρηση της Κύπρου χωρίς την έγκριση της Γαλλίας.

1920 Στη Ρώμη, ο Πάπας Βενέδικτος ο 15ος ανακηρύσσει Αγία τη Ζαν Ντ' Αρκ, γνωστή στην Ελλάδα και ως Ιωάννα της Λορένης.

1929 Διοργανώνεται για πρώτη φορά η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ, στο ξενοδοχείο Ρούσβελτ, στο Λος Άντζελες.

1940 Καναδοί και Αμερικανοί αρχίζουν την κατασκευή γέφυρας στο Νιαγάρα. Η γέφυρα κατασκευάζεται ταυτόχρονα και από τις δύο πλευρές.

1948 Ο βαρκάρης Λάμπρος Αντώναρος βρίσκει να επιπλέει στο θαλάσσιο χώρο της Θεσσαλονίκης το πτώμα του αμερικανού δημοσιογράφου Τζορτζ Πολκ, απεσταλμένου του CBS για την κάλυψη του εμφυλίου. Γρήγορα διαπιστώνεται ότι πρόκειται για δολοφονία.

1966 Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας εκδίδει την «Αγγελία της 16ης Μαΐου», με την οποία ξεκινά η Πολιτιστική Επανάσταση.

1970 Άλλοι τέσσερις πεζοναύτες δικάζονται στο Βιετνάμ, με την κατηγορία ότι εκτέλεσαν εν ψυχρώ 16 αμάχους στο χωριό Σονγκ Θανγκ, 43 χιλιόμετρα νοτίως της Ντα Ναγκ.

1974 Ο Χέλμουτ Σμιτ ορκίζεται νέος καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας, μετά την παραίτηση του Βίλι Μπραντ.

1979 Πέθανε ο Αβραάμ Μπεναρόγια, εβραίος σοσιαλιστής πολιτικός. Πρωταγωνίστησε στην ίδρυση της «Φεντερασιόν», του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας (ΣΕΚΕ), μετέπειτα ΚΚΕ, και της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας. (Γεν. 1887)

1988 Με ψήφους έξι υπέρ και δύο κατά, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφασίζει ότι οι αστυνομικοί δε χρειάζονται ένταλμα έρευνας για να ψάχνουν στα σκουπίδια των πολιτών.

1993 Στην Τουρκία, ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ ορκίζεται ως ο 9ος Πρόεδρος, διαδεχόμενος τον Τουργκούτ Οζάλ που πέθανε στις 17 Απριλίου.

ΠΗΓΗ-THEPRESSROOM.GR

Τέλος και για σήμερα και πάω να πιω κανά καφέ να ξελαμπικάρω λιγάκι ,θέλω όμως πριν κλείσω να σας πω να μην αφήνετε τίποτα και κανέναν να σας χαλάει την διάθεση.Επίσης θέλω να αναφερθώ σε κάποια θέματα που με κουράζουν πολύ ,ακούστε λοιπόν και διαβάστε καλά αυτό που γράφω .Εδώ είμαστε για να περνάμε κάποια λεπτά όμορφα ,εδώ είμαστε για να αναρτήσπουμε οτιδήποτε ενδιαφέρων για τον τόπο ,την χώρα ,τον κόσμο ,εδώ είμαστε για να ''μεταφέρουμε''κάποια θέματα επίκαιρα και που απασχολούν τον κόσμο ,εδώ είμαστε για να ''μεταφέρουμε''ειδήσεις και νέα ,δεν είμαστε εδώ για να ''κάνουμε χατίρια '',δεν είμαστε εδώ για να μας λέτε τι θα αναρτήσουμε και τι όχι ,δεν είμαστε εδώ για να μας μεταφέρετε διάφορα θέματα τα οποία θέλετε με την υπογραφή μας να αναρτήσουμε στην σελίδα .Έχετε προφίλ ,έχετε όνομα και επώνυμο και καλό θα ήταν να μιλάτε και να ανεβάζετε στα προφίλ σας αυτά που σας απασχολούν ,δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κρύβεστε ,σοβαρά δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό ,γιατί δεν μιλάτε ;;;;;;;;;;;τι το έχετε το προφίλ σας ;;;;;;για να μιλάτε μόνο στα μηνύματα;;;;;;;; έχεις κάποιο θέμα ;;;;;;γράψτο  λοιπόν στο προφίλ σου ,εμείς τσιράκια ΤΕΛΟΣ .....Δεν έχουμε καθόλου απολαβές αλλά εσείς επιμένετε σε αυτόν τον τρόπο ,εεεε δεν θα κάνουμε την χάρη σε κανέναν.Ευχαριστώ ,καθώς όσα μηνύματα ξανά λάβω θα τα αναρτήσω εδώ στην σελίδα με το όνομα σας για να βλέπει ο κόσμος ότι λαλιά έχετε αλλά τι φοβάστε δεν ξέρωωωωωω.....Αλλού και αλλού ξέρετε να βγάζετε γλώσσα ,το προφίλ σας ;;;;;;;;σας ενοχλεί να φαίνεται η άποψη σας......

Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top