TO ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 30/06/19
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

30 Ιουνίου 2019
(1 Ψήφος)

Καλημέραααα!!! Και κάπως έτσι αποχαιρετούμε τον Ιούνιο με τη γιορτή των 12 Αποστόλων, όπως σας είπα κι εχθές. Οι Απόστολοι του Χριστού θα ξεχωρίζουν μέσα στην Ιστορία της Εκκλησίας, σαν οι υπέρλαμπροι αστέρες πρώτου μεγέθους της πνευματικής ζωής. Η ενότητα που είχαν μεταξύ τους, αλλά και η ηθική τους, συνέβαλε στην πνευματική εν Χριστώ αναγέννηση του κόσμου. Χρόνια πολλά λοιπόν στον Απόστολο και την Αποστολία!

Έτοιμοι να υποδεχτούμε τον Ιούλιο, τον μήνα των διακοπών, τον μήνα των εκλογών και τον Αλωνάρη μας αφού στον μήνα αυτό γίνεται το αλώνισμα των σιτηρών. Παλαιότερα, όταν δεν υπήρχαν οι σύγχρονες μηχανές, οι γεωργοί μας καθάριζαν από τα αγριόχορτα το αλώνι που βρίσκονταν σε μέρος που να το φυσούν οι περισσότεροι άνεμοι και ήταν στρωμένο με πέτρα ή συχνότερα με χώμα.Το αλώνι είχε σχήμα κυκλικό και στη μέση βρίσκονταν το «στρέντζερο», το ξύλινο δοκάρι γύρω από το οποίο έτρεχαν τα ζώα που θα αλώνιζαν τα στάχυα. Τα άλογα ή τα γαιδούρια, ήταν ζεμένα το ένα δίπλα στο άλλο και γυρνούσαν γύρω από τον κεντρικό στύλο ποδοπατώντας έτσι τα στάχυα. Πολλές φορές χρησιμοποιούσαν και την «δοκάνα», μια ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα που θρυμμάτιζε τα στάχυα. Κατόπιν με ένα δικριάνι σαν φτυάρι ξεκινούσε το λίχνισμα, η διαδικασία που ξεχώριζε τον καρπό από το άχυρο με την βοήθεια του ανέμου. Με το λίχνισμα συνδέεται και ο προφήτης Ηλίας που διαφεντεύει τους ανέμους και τον γιορτάζουμε στις 20/7. Με το καλό λοιπόν, να μας έρθει αύριο ο νέος μήνας!

Τραγούδι για σήμερα θέλω κεφάτο πολύ και θα σας αφιερώσω απ'αυτά τα "δικά μου ακούσματα" που ξεσηκώνουν...χαχα! Ευτυχώς στον δήμο μας διοργανώνουν πολλές μουσικές εκδηλώσεις και τα πανηγύρια καλά κρατούν...

Καλές βουτιές κόσμεεεε, να περνάτε τέλεια, απολαύστε την θάλασσα και τον λαμπερό ήλιο της Ελλαδίτσας μας!!! Για ένατη κατά σειρά χρονιά, ο δήμος Βόλβης αναδεικνύεται ως μια από τις περιοχές με τις πιο καθαρές και οργανωμένες παραλίες, καθώς οκτώ ακτές του, σε Ασπροβάλτα, Βρασνά και Σταυρό απέσπασαν το διεθνές βραβείο ποιότητας "Γαλάζιες Σημαίες" και για το 2019.

 

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top