΄΄Το Τραγούδι της ημέρας'' Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

02 Οκτωβρίου 2019
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Καλημέρα ,καλημέρα και καλό μήνα με υγεία και χαρά.Χτες λοιπόν λόγο αργίας στην Κύπρο δεν ήμουν κοντά σας ,σήμερα όμως είμαι εδώ με πολύ όρεξη και κέφι καθώς και αισιοδοξία για τον νέο μήνα που μόλις μπήκε χτες.Βέβαια θα ήθελα να πω ότι σήμερα Τετάρτη είναι ημέρα απεργίας στην Ελλάδα οπότε και δεν έχω να σας μεταδώσω ειδήσεις .Θα αρκεστείτε στα νέα για τον καιρό όπου από σήμερα την νύχτα και από τα δυτικά θα ξεκινήσει η μεταβολή του με βροχές ,καταιγίδες και πτωση της θερμοκρασίας.Πριν όμως δούμε τα νέα του καιρού να σχολιάσω λίγο και για την συζήτηση που έγινε προχτές στον δήμο για το μεταναστευτικό.Ένας χαμός λοιπόν όπου οι εναλλαγές των απόψεων έδιναν και έπαιρναν.Υπάρχει και βίντεο στο youtube οπου μπορείτε να ψάξετε και να βρείτε το δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤ3 καθώς εκεί έκανε δηλώσεις και ο δήμαρχος Βόλβης κ Λιάμας που τοποθετήθηκε επί του θέματος του Hot-Spot στο Βαγιοχώρι.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 2/10/2019

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τοπικές νεφώσεις και ηλιοφάνεια, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 2 Οκτωβρίου. Πυκνότερες θα είναι οι νεφώσεις στα δυτικά και από αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν λίγες βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 31 βαθμούς, στην Ήπειρο από 12 έως 30, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 28 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με ίδιες εντάσεις και τάση ενίσχυσης από το βράδυ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στα δυτικά πελάγη έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νότιους με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

-ΠΗΓΗ-NEWSBEAST.GR

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 2 Οκτωβρίου

Σαν σήμερα 2 Οκτωβρίου 322 π.Χ. πέθανε ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος, Αριστοτέλης

1540 Υπογράφεται με γαλλική μεσολάβηση η συνθήκη ειρήνης της Βενετίας, η οποία τερματίζει τον τρίτο βενετο-τουρκικό πόλεμο. Με τη συνθήκη, η Βενετία αναγκάζεται ν' αφήσει στο έλεος των Τούρκων τις Βόρειες Σποράδες, την Αστυπάλαια, την Αίγινα, το Ναύπλιο και τη Μονεμβασιά.

1906 Πέθανε ο Αναστάσιος Χρηστομάνος, έλληνας χημικός, από τους θεμελιωτές της Χημείας στη χώρα μας. (Γεν. 8/3/1841)

1912 Οι Κρήτες βουλευτές γίνονται δεκτοί από την Ελληνική Βουλή, έπειτα από πολύμηνη προσπάθεια να μετάσχουν κι αυτοί στις εργασίες της, ώστε να επισπευσθεί η ένωση της νήσου με την Ελλάδα.

1914 Ο Σπύρος Σπυρομίλιος κηρύσσει την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.

1919 Η γαλλική Βουλή επικυρώνει τη Συνθήκη των Βερσαλλιών.

1924 Υιοθετείται το Πρωτόκολλο της Γενεύης, που ενδυνάμωνε την Κοινωνία των Εθνών.

1935 Η Ιταλία εισβάλλει στην Αιθιοπία.

1941 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Αρχίζει η πολιορκία της Μόσχας από τους Γερμανούς, γνωστή με την κωδική ονομασία "Επιχείρηση Τυφώνας".

1947 Η Διεθνής ομοσπονδία αυτοκινήτου (FIA) καθιερώνει τους αγώνες Γκραν Πρι στην κατηγορία της Φόρμουλα Ένα.

1954 Η Δύση κάνει δεκτό το αίτημα της Δυτικής Γερμανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, παρά τις αντιρρήσεις της Γαλλίας για τον επανεξοπλισμό της

1967 Στην Ελλάδα, καθιερώνεται εξαετής υποχρεωτική εκπαίδευση και 2 βαθμίδες εκπαίδευσης. Επίσης καθιερώνεται η καθαρεύουσα ως γλωσσικό όργανο στην παιδεία.

1968 Η σφαγή του Τλατέλολκο: Χιλιάδες Μεξικανοί διαδηλώνουν κατά των Ολυμπιακών Αγώνων που πρόκειται να αρχίσουν στην πρωτεύουσα της χώρας. Η αστυνομία επιτίθεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα και ανοίγει πυρ: 260 διαδηλωτές πέφτουν νεκροί και 1.200 τραυματίζονται.

 1972 Η Δανία εγκρίνει με δημοψήφισμα (65,5% υπέρ) την ένταξή της στην ΕΟΚ.

1984 Ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, Αθανάσιος Νάσιουτζικ, κατηγορείται από την αστυνομία για τη δολοφονία του συναδέλφου του Θανάση Διαμαντόπουλου.

1986 Πραγματοποιείται απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ινδού πρωθυπουργού Ρατζίβ Γκάντι, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία της μητέρας του Ιντιρα Γκάντι. 

1988 Τελειώνουν στη Σεούλ οι 24οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

1990 Προφυλακίζεται ο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Κοσκωτά πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας.

1991 Πέθανε  ο Οικουμενικός Πατριάρχης Δημήτριος Α'

1997 Υπογράφεται η "Συνθήκη του Άμστερνταμ". Πρόκειται για τη νέα συνθήκη-διάδοχο του Μάαστριχ για την ευρωπαϊκή ενοποίηση.

1998 Πέθανε  η δημοσιογράφος και συγγραφέας, Λιλή Ζωγράφου.

2001 Χρεοκοπεί η ελβετική αεροπορική εταιρεία "Swissair". H διοίκησή της ζητά την άμεση χορήγηση πακέτου έκτακτης οικονομικής βοήθειας, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της.

2002 Ο Ντέμης Νικολαΐδης, με 26 τέρματα, γίνεται ο πρώτος σκόρερ για ελληνική ομάδα στα Κύπελλα Ευρώπης, ξεπερνώντας τον Δημήτρη Σαραβάκο (24 τέρματα) με το γκολ που πετυχαίνει στο ΑΕΚ- Ρεάλ Μαδρίτης (3-3) για τους ομίλους του Champions League.

Πηγή-THEPRESSROOM.GR

Και μιας και μας μπήκε ο Οκτώβριος θα σας αφιερώσω ένα τραγούδι γεμάτο αισιοδοξία ,ναι ,ναι γιατί θέλουμε ο μήνας να κυλήσει όμορφα και ομαλά.Αυτά από εμένα αγαπητε μου λαέ ,αγαπητό κοινό -ακόλοιθοι της μουσικής στήλης ,μαζί αύριο Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε......Να θυμάστε ότι τα απωθημένα είναι απωθημένα ,φροντίστε όσοι τα έχετε να τα βγάζετε έξω από την ψυχή σας με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δημιουργείτε πρόβλημα στους άλλους ,είναι απωθημένα συσωρευμένα το καταλαβαίνω αλλά σας φαίνεται και καθώς σας φαίνεται σας κάνει να αλλάζετε άρδην τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα σας ,οπότε και φέρεστε σαν ''παιδάκια''καλύτερα να έχουμε μια αξιοπρέπεια και να διαχωρίζουμε τις φιλικές μας ή γενικά τις προσωπικές μας σχέσεις από τα απωθημένα γιατί αλλιώς ....φαίνεται η ζήλεια ,η κακία ίσως ,ο φθόνος ,η τάχα μου υπεροψία ,καλύτερο θα είναι να βγάλετε απ'έξω τις όποιες προσωπικές σας σχέσεις ,δεν σας κάνει καλό ,ούτε σε εσάς αλλά ούτε και στους άλλους που πλέον σας βλέπουν με ''άλλο μάτι''....Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

 

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top