Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Τραγούδι και οι ειδήσεις της ημέρας''Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

15 Οκτωβρίου 2019
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

Κόσμε μου ,κοσμάκι μου ,λαέ μου καλημέρα όλη μέρα και σήμερα Τρίτη 15 του Οκτώβρη .Καλημέρα στους απανταχού Έλληνες ,καλημέρα με χαμόγελα ,με αισιοδοξία ,μην αφήνετε κανέναν να ''χαλάσει''την μέρα σας ,μην αφήνετε τίποτα μα επιρεάσει αρνητικά την διάθεση σας ,πάρτε βαθιά ανάσα ,φτιάξτε ένανδυνατό καφέ και μάζι μαζί να ξεκινήσουμε άλλο ένα μουσικό και ενημερωτικό ταξιδάκι.

Καλοκαιρία λοιπόν στην χώρα και τις επόμενες ημέρες με την θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ,πάμε να δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 

Aίθριος και... καλοκαιρινός θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τρίτη (15/10) σε όλη τη χώρα - Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα - Ο αντικυκλώνας που "σκεπάζει" την Ευρώπη, θα φέρει στη χώρα μας παρατεταμένη καλοκαιρία

Για σήμερα, Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 περιμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες οι ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενδεχομένως τοπικά πυκνές.

Μέχρι 31 βαθμούς η θερμοκρασία

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 25 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 28, στην Ήπειρο από 9 έως 28 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 30, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 27, και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 27 βαθμούς, αλλά τοπικά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Oι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές ομίχλες κυρίως στη Μακεδονία τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή-NEWSBOMB.GR

Σαν σήμερα 15 Οκτωβρίου - Τα σημαντικότερα γεγονότα.

1582 Ο πάπας Γρηγόριος ΙΓ' "πετά" 10 μέρες από το έτος 1582 και περνά από την 4η Οκτωβρίου στην 15η. Εισάγεται έτσι το Γρηγοριανό ημερολόγιο, που έρχεται να αντικαταστήσει το Ιουλιανό, με το οποίο "χάνονταν" τρεις μέρες κάθε 400 χρόνια.

1608 Γεννιέται ο Ιταλός φυσικομαθηματικός Εβαντζελίστα Τοριτσέλι, εφευρέτης του βαρόμετρου.

1815 Εξορίζεται στο νησί της Αγίας Ελένης ο Ναπολέων Βοναπάρτης.

1837 Ιδρύεται η Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας ("Σχολείο των Τεχνών")

1878 Υπογράφεται η Σύμβαση (Χάρτα) της Χαλέπας, μεταξύ της Οθωμανικής κυβέρνησης και της Επαναστατικής Συνέλευσης των Κρητών, με την οποία η Κρήτη αποκτούσε ουσιαστικά καθεστώς αυτονομίας.

1894 Συλλαμβάνεται με την κατηγορία της κατασκοπίας ο γαλλοεβραίος λοχαγός, Άλφρεντ Ντρέιφους, τον οποίο υπερασπίζεται ο Γάλλος συγγραφέας Εμίλ Ζολά με το περίφημο "Κατηγορώ" του. Η "υπόθεση Ντρέιφους" μένει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη δικαστική πλάνη.

1902 Ο γερμανός αρχαιολόγος Ρούντολφ Έρτικ ανακαλύπτει το Ασκληπιείο της Κω, έπειτα από τριετείς ανασκαφές.

1914 Στις ΗΠΑ, ψηφίζεται από την επιτροπή του Κογκρέσου ο Νόμος Κλέιτον, που επιτρέπει στα οργανωμένα εργατικά συνδικάτα την κήρυξη απεργίας και τη διοργάνωση διαδηλώσεων.

1917 Εκτελέστηκε σε ηλικία 38 ετών από τους Γάλλους η θρυλική πόρνη πολυτελείας και χορεύτρια ανατολικών χορών, Μάτα Χάρι, μετά την καταδίκη της για κατασκοπία υπέρ των Γερμανών.

1940 Κάνει πρεμιέρα στους αμερικάνικους κινηματογράφους η ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν "Ο Δικτάτορας".

1946 Πέθανε αυτοκτόνησε καταπίνοντας δηλητήριο ο Χέρμαν Γκέριγκ, ο δεύτερος ισχυρότερος άνδρας της ναζιστικής Γερμανίας, ελάχιστες ώρες πριν την προγραμματισμένη εκτέλεση του για εγκλήματα πολέμου

1951 Χορηγείται άδεια επιστροφής, από τους τόπους εξορίας τους, στους εκλεγέντες αριστερούς βουλευτές.

1954 Αρχίζει η κατασκευή υπόγειων διαβάσεων για τους πεζούς κάτω από την πλατεία Ομονοίας.

1962 Ξεσπά η Κρίση των Πυραύλων. Ο αμερικανός πρόεδρος Τζον Φ. Κένεντι πληροφορείται την παρουσία πυραυλικών βάσεων στην Κούβα, από φωτογραφίες αναγνωριστικών αεροπλάνων.

1969 Η πρώτη τηλεοπτική μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα από ελληνικό έδαφος γίνεται από την ΕΡΤ από το Καυτατζόγλειο Στάδιο στον αγώνα Ελλάδα- Ελβετία (4-1), για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Μεξικού, με γκολ των Κούδα, Μποτίνου (2) και Σιδέρη- και περιγραφή του Γιάννη Διακογιάννη.

1980 Η Ελλάδα νικά τη Δανία 1-0 (Κούης) στην Κοπεγχάγη. Οι εκπληκτικές αποκρούσεις του τερματοφύλακα Νίκου Σαργκάνη στον αγώνα του χαρίζουν το προσωνύμιο "Φάντομ".

1980 Πέθανε ο αθλητής του δεκάθλου Απόστολος Νικολαΐδης, που διετέλεσε και πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, της ΕΛΠΑ και του Παναθηναϊκού.

1990 Εκλέγεται δήμαρχος Αθηναίων ο Αντώνης Τρίτσης με 50,12%. Η Μελίνα Μερκούρη λαμβάνει το 45,93% των ψήφων.

1990 Ο 50χρονος Πελέ ανακοινώνει ότι θα διεκδικήσει την Προεδρία της Βραζιλίας.

1990 Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

1991 Την εθνική της κυριαρχία διακηρύττει η Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.

1993 Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται από κοινού στον Πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Φρεντερίκ ντε Κλερκ και στον ηγέτη του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου Νέλσον Μαντέλα για το έργο τους σχετικά με τον τερματισμό του Απαρτχάιντ και τον εκδημοκρατισμό της χώρας.

1995 Περνούν τα σύνορα προς την Ελλάδα, οι πρώτοι πολίτες της ΠΓΔΜ στο πλαίσιο της εφαρμογής της ενδιάμεσης συμφωνίας, που προβλέπει ελεύθερη διακίνηση ατόμων και αγαθών μεταξύ των δύο χωρών.

1995 Στο Ιράκ, διεξάγεται το πρώτο λαϊκό δημοψήφισμα μετά την κατάργηση της μοναρχίας το 1958, στο οποίο ο Σαντάμ Χουσεΐν είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την ανανέωση της θητείας του στην προεδρία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 99,96% τάσσεται υπέρ της ανανέωσης.

1999 Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στην εθελοντική οργάνωση "Γιατροί Χωρίς Σύνορα".

Πηγή-THEPRESSROOM.GR

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ 

Στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό του πολιούχου το κειμήλιο του Ποντιακού Ελληνισμού με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τη Γενοκτονία των Ποντίων.Στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό του πολιούχου το κειμήλιο του Ποντιακού Ελληνισμού με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Με την έλευση της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου ξεκινούν οι εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης για τους εορτασμούς του πολιούχου Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη.Με την έλευση της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου ξεκινούν οι εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης για τους εορτασμούς του πολιούχου Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη.
Η εικόνα  'εφτασε  στις 05.00 το απόγευμα στο μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού στην πλατεία Αγίας Σοφίας και  την υποδεχθεί ο μητροπολίτης Άνθιμος, καθώς και πλήθος κόσμου.Η εικόνα  έφτασε ι στις 05.00 το απόγευμα στο μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού στην πλατεία Αγίας Σοφίας και θα την υποδεχθεί ο μητροπολίτης Άνθιμος, καθώς και πλήθος κόσμου.
Στη συνέχεια η εικόνα μεταφέρθεικε λιτανευτικώς στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου όπου τελέστηκε ί η επίσημη Δοξολογία όπου και θα παραμείνει για λαϊκό προσκύνημα καθ' όλη την εορταστική περίοδο.
Η εικόνα θα συνοδεύεται από τον μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανία κ.κ. Παντελεήμονα και έρχεται προκειμένου να τομηθεί η μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου που χάθηκαν πριν από έναν αιώνα ακριβώς όταν και συνετελέσθη η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Πηγή:
https://mail.voria.gr/article/i-ikona-tis-panagias-soumela-ti-deftera-sti-thessaloniki

 

Ο ISIS είναι εδώ

Τρόμος στην Ευρώπη για πιθανή «ανάσταση» των Τζιχαντιστών

Τους φόβους ήρθε να εντείνει ακόμα περισσότερο η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει και τους περίπου 1.000 αμερικανούς στρατιώτες που απέμεναν στη Βόρεια Συρία.

Φθηνότερο από πέρυσι

Πετρέλαιο θέρμανσης : Πόσο πωλείται σήμερα

Η τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης είναι περίπου 11% φτηνότερη σε σύγκριση με την αντίστοιχη τιμή του Οκτωβρίου του 2018.

Σάμος : Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Σύρων και Αφγανών στο κέντρο υποδοχής

Στο κέντρο υποδοχής της Σάμου Αφγανοί συγκρούστηκαν με Σύρους.

Του πέταξαν πέτρες

Ενταση στη Λέσβο : Κάτοικοι εμπόδισαν το πλοίο OPEN ARMS να δέσει στο λιμάνι

Το πλοίο OPEN ARMS της οργάνωσης «Proactiva» επιχειρούσε τους τελευταίους μήνες στη Μεσόγειο διασώζοντας πρόσφυγες και μετανάστες.

Ενταση στη Λέσβο : Κάτοικοι εμπόδισαν το πλοίο OPEN ARMS να δέσει στο λιμάνι | tanea.gr

Φρικτό θέαμα

Βόλος : Άγρια κακοποίηση σκύλου – Έδεσαν πέτρες και τον πέταξαν στη θάλασσα

Φρίκη προκαλεί άλλο ένα περιστατικό με κακοποίηση ζώου αυτή τη φορά στον Βόλο. Άγνωστος έδεσε πέτρες σε σκύλο και τον πέταξε στη θάλασσα με αποτέλεσμα να πνιγεί. Το σοκαριστικό θέαμα του νεκρού σκύλου είδε μια περαστική που ειδοποίησε τις Αρχές.

Βόλος : Άγρια κακοποίηση σκύλου – Έδεσαν πέτρες και τον πέταξαν στη θάλασσα | tanea.gr

Στουρνάρας : Το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τη Ρωσία να τυπώσει δραχμές

«Ο Ρώσος πρόεδρος εκμυστηρεύτηκε στον τότε πρόεδρο Ολάντ ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε υποβάλει αίτημα στη ρωσική για την εκτύπωση δραχμών, επειδή δεν διέθετε τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για να το κάνει» αποκαλύπτει ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας για τις δραματικές στιγμές του πρώτου εξαμήνου του 2015

Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος χαιρετίζει την απόφαση της ΕΕ για κυρώσεις στη Τουρκία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης δήγλωσε ότι ΕΕ με τις σημερινές της αποφάσεις, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα και ενισχύει την προσπάθειά μας για αποτροπή και τερματισμό των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας.

Πηγή-Εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ''

Και επειδή σήμερα έχω μεγάλα κέφια και γιατί όλοι έτσι πρέπει να είμαστε ακόμη και αν υπάρχουν διάφορα προβλήματα δεν ξεχνάμε να Προσευχηθούμε Στον Θεό για να Είναι δίπλα μας και να μας Βοηθάει.Πάμε λοιπόν με ένα δυνατό κομμάτι σήμερα γιατί κυρία μου θέλω να ανοίξεις την ένταση και να κουνήσεις το κορμί σου .Μαζί αύριο Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε ........Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

Μαρία Μπακατζά

Τελευταία άρθρα από τον/την Μαρία Μπακατζά