''Το Τραγούδι και οι ειδήσεις της ημέρας ''Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

21 Νοεμβρίου 2019
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και χρόνια πολλά ,μεγάλη γιορτή σήμερα για την Ορθοδοξία μιας και Γιορτάζουμε Τα Εισόδια Της Θεοτόκου ,χρόνια πολλά λοιπόν σε όλους μας και ιδιαίτερα στις Ένοπλές Δυνάμεις και να μας έχει Η Παναγία μας γερούς και υπό Την Σκέπην Της.

Εισόδια της Θεοτόκου: Τι ακριβώς γιορτάζουμε σήμερα, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου;

Τα Εισόδια της Θεοτόκου αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθόδοξης Πίστης και τιμώνται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, η συγκεκριμένη ημέρα είναι αφιερωμένη στηνΥπεραγία Θεοτόκο. Οι γονείς της Παρθένου Μαρίας ήταν ο Ιωακείμ και η Άννα, οι οποίοι μέχρι τα βαθιά τους γεράματα δεν είχαν αποκτήσει παιδί. Υποσχέθηκαν, λοιπόν, στο Θεό πως αν τους χαρίσει ένα παιδάκι, μόλις γίνει τριών ετών θα το αφιερώσουν στο ναό Του.

Το κοριτσάκι που απέκτησαν οι ευσεβείς αυτοί άνθρωποι το ονόμασαν Μαρία. Όταν η Μαρία έγινε τριών ετών, οι γονείς της την οδήγησαν στην εκκλησία. Αυτή η είσοδος της Μαρίας στο ναό ονομάστηκε «Εισόδια της Θεοτόκου».

Εκεί την υποδέχτηκε ο Αρχιερέας Ζαχαρίας, ο οποίος την οδήγησε στο ιερό του Ναού, στα Άγια των Αγίων. Σύμφωνα με τις Γραφές, η Παναγία παρέμεινε συνολικά δώδεκα χρόνια στο ναό.

Όλο αυτό το διάστημα ο αρχάγγελος Γαβριήλ προμήθευε την Παναγία με τροφή ουράνια. Εξήλθε από τα Άγια των Αγίων, όταν έφθασε η ώρα του Θείου Ευαγγελισμού.

Για την Εκκλησία, η σημερινή ημέρα συνιστά μεγάλη γιορτή, ενώ διαβάζονται και ψάλλονται τα εξής ηχηρά στιχάρια:

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’.
Σήμερον τῆς εὐδοκίας Θεοῦ τὸ προοίμιον, καὶ τῆς τῶν ἀνθρώπων σωτηρίας ἡ προκήρυξις ἐν Ναῷ τοῦ Θεοῦ, τρανῶς ἡ Παρθένος δείκνυται, καὶ τὸν Χριστὸν τοῖς πᾶσι προκαταγγέλλεται. Αὐτῇ καὶ ἡμεῖς μεγαλοφώνως βοήσωμεν, Χαῖρε τῆς οἰκονομίας τοῦ Κτίστου ἡ ἐκπλήρωσις.

Κοντάκιον
Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεὶς.
Ὁ καθαρώτατος ναὸς τοῦ Σωτῆρος, ἡ πολυτίμητος παστὰς καὶ Παρθένος, τὸ Ἱερὸν θησαύρισμα τῆς δόξης τοῦ Θεοῦ, σήμερον εἰσάγεται, ἐν τῷ οἴκῳ Κυρίου, τὴν χάριν συνεισάγουσα, τὴν ἐν Πνεύματι θείῳ· ἣν ἀνυμνοῦσιν Ἄγγελοι Θεοῦ· Αὕτη ὑπάρχει σκηνὴ ἐπουράνιος.

Ὁ Οἶκος
Τῶν ἀπορρήτων τοῦ Θεοῦ καὶ θείων μυστηρίων, ὁρῶν ἐν τῇ Παρθένῳ, τὴν χάριν δηλουμένην, καὶ πληρουμένην ἐμφανῶς, χαίρω, καὶ τὸν τρόπον ἐννοεῖν ἀμηχανῶ τόν ξένον καὶ ἀπόρρητον, πῶς ἐκλελεγμένη ἡ ἄχραντος, μόνη ἀνεδείχθη ὑπὲρ ἅπασαν τὴν κτίσιν, τὴν ὁρατὴν καὶ τὴν νοουμένην. Διό, ἀνευφημεῖν βουλόμενος ταύτην, καταπλήττομαι σφοδρῶς νοῦν τε καὶ λόγον, ὅμως δὲ τολμῶν, κηρύττω καὶ μεγαλύνω· Αὕτη ὑπάρχει σκηνὴ ἐπουράνιος.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 

Έκτακτο δελτίο καιρού: Συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες - Επιδείνωση από το απόγευμα

Έκτακτο δελτίο καιρού: Συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες - Επιδείνωση από το απόγευμα

Σε πλήρη ισχύ είναι από την Τρίτη το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ - Ραγδαία μεταβολή έχει παρουσιάσει ο καιρός, με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σε αρκετές περιοχές 

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

ΠΕΜΠΤΗ (21/11)

α. Κατά διαστήματα η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

β. Από τις απογευματινές ώρες και από τα νοτιοδυτικά η Πελοπόννησος, η δυτική Κρήτη, αργά το βράδυ οι Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

Ο καιρός σήμερα

Βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, και βαθμιαία από το απόγευμα στην Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις πρωινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ανατολικά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα θαλάσσια έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

-Πηγή- Newsbomb.gr-

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ 

Πρωτοβουλίες

Κτηματολόγιο : Τι είναι ο διαπιστευμένος μηχανικός για άρση της γραφειοκρατίας

Ο θεσμός του διαπιστευμένου μηχανικού θα εφαρμόζεται, όπως προαναφέρθηκε, σε όλες τις περιοχές όπου έχει ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο και η υλοποίησή του - με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος - δρομολογείται για το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Υπουργείο Εσωτερικών

Δημόσιο : Τι αλλάζει στις άδειες και στην κινητικότητα των υπαλλήλων

Οσον αφορά τους κύκλους κινητικότητας, αυτοί μειώνονται από τρεις σε δύο, με τον πρώτο κύκλο να αρχίζει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου κάθε έτους

.

Πλασματικά έτη

Συντάξεις : Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι βγαίνουν νωρίτερα από την εργασία τους

Για τις αιτήσεις εξαγοράς πλασµατικών ετών που θα υποβληθούν µέχρι τα τέλη ∆εκεµβρίου το κόστος εξαγοράς υπολογίζεται στο 16,67% επί των συντάξιµων αποδοχών του υπαλλήλου τον µήνα υποβολής της εξαγοράς.

Πιάστηκαν στα χέρια

ΑΣΟΕΕ: Εισβολή αντιεξουσιαστών και επεισόδια σε συνέλευση φοιτητών

Ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στη γενική συνέλευση φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου προκαλώντας ένταση και επεισόδια.

Ζήτησε επιμερισμό βαρών

Μητσοτάκης: Με 500 πρόσφυγες καθημερινά η Ελλάδα έφτασε στα όριά της

«Ο επιμερισμός των βαρών και η αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό και προσφυγικό δεν μπορεί να μένει κενό γράμμα, αλλά πρέπει να είναι μια ουσιαστική πολιτική που θα παρέχει υποστήριξη στις χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ».

Συνάντηση

Γιατί ευχαρίστησαν οι ομογενείς από την Αλβανία τον Αλ. Τσίπρα

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ένωσης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας /Ομόνοια και του κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Κοινωνικό μέρισμα

Ερχεται «δωράκι» 500 εκατ. ευρώ τα Χριστούγεννα

Χρήστος Σταϊκούρας και Θεόδωρος Σκυλακάκης κάνουν αυτές τις ημέρες «ταμείο» λίγο πριν από την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2020 και την επόμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να λάβει τις αποφάσεις αναφορικά με τους δικαιούχους των έξτρα χριστουγεννιάτικων παροχών.

Εκθεση της ΕΕ

Παρατείνεται για τέσσερις μήνες ο «νόμος Κατσέλη»

Η έκθεση προβλέπει επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, με βελτίωση της ποιότητας των δημοσίων οικονομικών, αποτέλεσμα της στοχευμένης μείωσης φορολογικών συντελεστών από την Κυβέρνηση.

Πηγή-Εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ''διαβάστε περισσότερα...

 

''ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ,ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ...ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Σαν σήμερα 21 Νοεμβρίου 1990 τελείωσε ο «Ψυχρός Πόλεμος» μεταξύ ΝΑΤΟ και Συμφώνου της Βαρσοβίας

Σαν σήμερα 21 Νοεμβρίου 1990 τελείωσε ο «Ψυχρός Πόλεμος» μεταξύ ΝΑΤΟ και Συμφώνου της Βαρσοβίας

164 π.Χ: Ο Ιούδας Μακκαβαίος αναστυλώνει το Ναό της Ιερουσαλήμ. Το γεγονός εορτάζεται ετησίως από τους Ιουδαίους στη γιορτή του Χανουκά.

1783: Υψώνεται στον παρισινό ουρανό το πρώτο επανδρωμένο αερόστατο. Εφευρέτες τα αδέλφια Ιωσήφ Μιχαήλ και Ιάκωβος Στέφανος Μογκοφλιέ. Επιβάτες ο γάλλος φυσικός Ζαν Φρανσουά Πιλάτρ δε Ροζιέ και ο μαρκήσιος Ντ’ Αρλάντ. Η περιπλάνηση τους διαρκεί 25 λεπτά.

1791: Ο Συνταγματάρχης Ναπολέων Βοναπάρτης προάγεται σε Αρχιστράτηγο και αναλαμβάνει την αρχηγία του Στρατού της Γαλλικής Δημοκρατίας.

1864: Δημοσιεύεται ο νέος εκλογικός νόμος στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Ως μέσο ψηφοφορίας καθιερώνεται το σφαιρίδιο αντί του ψηφοδελτίου, λόγω του μεγάλου αναλφαβητισμού στην Ελλάδα.

1871: Ο αμερικανός Μόουζες Γκέιλ πατεντάρει τον αναπτήρα.

1904: Τα πρώτα μηχανοκίνητα λεωφορεία κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους του Παρισιού, αντικαθιστώντας τις ιππήλατες άμαξες.

1915: Ισχυρή αγγλογαλλική ναυτική μοίρα καταλαμβάνει τη Μήλο, θέλοντας να πιέσει τον βασιλιά Κωνσταντίνο να εξέλθει στον πόλεμο με την πλευρά της «Αντάντ».

1916: Το πλωτό αγγλικό νοσοκομείο “Βρετανικός” και αδελφό πλοίο του “Τιτανικού” βυθίζεται από γερμανική νάρκη στο στενό της Κέας. Από τους 1.134 επιβαίνοντες χάνονται 30 άτομα, 21 μέλη του πληρώματος και 9 μέλη του ιατρικού προσωπικού, ενώ 1.104 θα διασωθούν.

1932: Στη Γερμανία, ο Χίτλερ δεν δέχεται το αξίωμα του καγκελάριου με περιορισμένες αρμοδιότητες, που του πρότεινε ο πρόεδρος Χίντενμπουργκ..

1940: Β’ παγκόσμιος Πόλεμος: Οι Έλληνες με το Γ’ Σώμα Στρατού, υπό τον στρατηγό Τσολάκογλου, και το συγκρότημα “Κ” του στρατηγού Κοσμά,καταλαμβάνουν τα υψώματα του Ιβάν και της Μοράβας, εξαιρετικής στρατηγικής σημασίας για την προέλαση στην Κορυτσά.

1945: Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του γαλλικού γυναικείου περιοδικού ELLE.

1963: Η ελληνική σημαία κατέχει την 5η θέση στην παγκόσμια ναυτιλία.

1974: Ο ΙRA τοποθετεί βόμβες σε 2 παμπ του Μπέρμιγχαμ στην Αγγλία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 θαμώνες. Θα συλληφθούν 6 άτομα, θα καταδικασθούν ισόβια, αλλά χρόνια μετά θα αθωωθούν. («Οι 6 του Μπέρμιγχαμ»)

1990: Υπογράφεται στο Παρίσι ιστορική συμφωνία μεταξύ των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ και του Συμφώνου της Βαρσοβίαςβάζοντας έτσι τέρμα στον Ψυχρό Πόλεμο. Οι ηγέτες των χωρών-μελών της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη υιοθετούν την «Χάρτα των Παρισίων για μια Νέα Ευρώπη».

1994: Με δίχτυα τυλίγουν τις πρεσβείες της Γαλλίας και της Ιταλίας στην Αθήνα, μέλη της Greenpeace για να διαμαρτυρηθούν για τη χρήση αφρόδικτων, που σκοτώνουν χιλιάδες δελφίνια κάθε χρόνο στη Μεσόγειο.

1995: Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών που διεξάγεται στην Κίνα, ο Πύρρος Δήμας θριαμβεύει με 2 χρυσά, 1 αργυρό και 1 παγκόσμιο ρεκόρ, σηκώνοντας 212 κιλά στο ζετέ. Ο Κάχι Καχιασβίλι σαρώνει στα 99 κιλά με 2 χρυσά, 1 χάλκινο, 3 πανελλήνια ρεκόρ και ισοφάριση του παγκοσμίου ρεκόρ στο ζετέ, ο Βαλέριος Λεωνίδης κερδίζει 3 αργυρά, ο Βίκτωρ Μήτρου 2 χάλκινα, η Γιώτα Αντωνοπούλου 3 χάλκινα στα 83 κιλά και η Μαρία Χριστοφορίδου 1 χάλκινο μετάλλιο.

2010: Ιδρύεται το νέο κόμμα της πρώην υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, Δημοκρατική Συμμαχία, στο θέατρο Badminton.

Πηγή-THEPRESSROOM.GR

Αυτά και για σήμερα Πέμπτη 21 Νοεμβρίου Γιορτή Της Παναγίας μας ,και πριν σας αφιερώσω την σημερινή μουσική μου επιλογή θα ήθελα να σας πω πως μάλλον θα αλλάξω την ώρα της ''μετάδοσης''του άρθου και από τις 10.00π.μ θα μπαίνει στις 11.30 ,ή 12.00 το μεσημέρι .Δυστυχώς δεν προλαβαίνω να κάνω τις δουλειές μου ,τις  εξωτερικές μου δουλειές είναι πολύ δύσκολο να τις κάνω μιας και οι μετακινήσεις θέλουν αρκετή ώρα επειδή οι αποστάσεις είναι μακρυά .Έτσι λοιπόν δεν προλαβαίνω και τρέχω σαν την χαζή για να τα προλάβω όλα τα ,της οικογένειας μου ,οπότε μάλλον θα τα λέμε μαζί κοντά στο μεσημέρι.Αυτά από εμένα ,από Δευτέρα Πρώτα Ο Θεός να γίνει αυτή η αλλαγή να το περιμένετε αγαπητέ μου κόσμε ,όσο για σήμερα ,περάστε όμορφα ,προσοχή με την κακοκαιρία ,στολίστε σιγά ,σιγά τα Χριστουγεννιάτικα σας και με το χειμωνιάτικο σκηνικό ...νιώστε τα Χριστούγεννα δίπλα σας......Το σημερινό τραγούδι είναι από την αγαπημένη μου δεκαετία του 1980 ,τραγουδάρα φυσικά ,και ακούστε ...Πολλοί θα νοσταλγήσετε εκείνα τα όμορφα χρόνια ....τις Ντισκο ,τις βάτες ,τα μηχανάκια ,τα αθώα φλερτ ,τα χρωματιστά κολάν οι μεγάλοι κρίκοι στα αυτιά ,τα σταράκια με την σπορτέξ κάλτσα η οποία φαινόταν γιατί είχε  αρκετό κενό το παντελόνι από το παπούτσι ,και άλλες πολλές αναμνήσεις που εύχομαι να σας τις ''περάσει''το τραγούδι.

Καλά να περνάτε σε ότι επιλέξετε να κάνετε αυτήν την ημέρα ....Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top