''Το Τραγούδι και οι Ειδήσεις της ημέρας'' Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

04 Δεκεμβρίου 2019
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Καλημέρα ,καλημέρα όλη μέρα και καλός ήρθατε και σήμερα εδώστο ''σπίτι μας'' στην οικογένεια του www.volvinews.gr και στην ενημερωτικομουσική μας στήλη .Χρόνια πολλά να ευχηθώ στο Πυροβολικό σώμα του στρατού ξηράς και φυσικά σε όλες τις Βαρβάρες του ντουνιά μιας και σήμερα Τετάρτη 4 του Δεκέμβρη η Ορθοδοξία μας τιμά την μνήμη της Αγίας Βαρβάρας της μεγαλομάρτυρος ,προστάτιδα του εφνίδιου θανάτου ,και από διάφοες αρρώστιες όπως θα διαβάσετε παρακάτω.

Αγία Βαρβάρα : Ποια ήταν η μεγαλομάρτυς που τιμάται σήμερα; | tanea.gr

Στην ελληνική λαϊκή παράδοση η εορτή της Αγίας Βαρβάρας είναι η πρώτη μιας σειράς τριών συνεχόμενων εορτών, που ονομάζονται συνοπτικά «Νικολοβάρβαρα» και περιλαμβάνουν τις εορτές της Αγίας Βαρβάρας (4 Δεκεμβρίου), του Αγίου Σάββα (5 Δεκεμβρίου) και του Αγίου Νικολάου (6 Δεκεμβρίου). Είναι ταυτισμένη με την έλευση δυνατού κρύου και το μαρτυρούν οι παροιμίες: «Η Βαρβάρα σαβανώνει κι ο Άι Σάββας σαβανώνει», «Τα Αγιονικολοβάρβαρα ή βρέχει ή χιονίζει», «Βαρβαρίτσες, Νικολίτσες, όπου να’σαι μέσα να’σαι» και η ποντιακή «άε Βαρβάρα φύσα, άε Σάββα βρέξον, άε Νικόλα.

Προστάτιδα

Η Αγία Βαρβάρα προστατεύει τα παιδιά που πάσχουν από ευλογιά, επειδή σύμφωνα με μια παράδοση η Βαρβάρα ζήτησε από τον Θεό να προσβληθεί από ευλογιά για να χάσει την ομορφιά της και να μην παντρευτεί ένα ειδωλολάτρη που προόριζε γι’ αυτήν ο πατέρας της. Παλαιότερα, η μολυσματική αυτή ασθένεια «θέριζε» και άφηνε μόνιμα σημάδια στα παιδιά, γι’ αυτό και οι γονείς σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την Αγία Βαρβάρα πρόσφεραν ανήμερα της εορτής της στους πιστούς κόλλυβα, κολλυβόζουμο ή μελόπιτα, που προηγουμένως είχαν ευλογηθεί από τον ιερέα.

Οι Άραβες Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής (Λίβανος, Συρία, Ιορδανία, Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη) γιορτάζουν με ξεχωριστό τρόπο την Αγία Βαρβάρα (Eid il-Burbara). Τα παιδιά, πολλά από αυτά μασκαρεμένα, τριγυρίζουν στα σπίτια και ψάλλουν τα κάλαντα της Αγίας, ενώ η νοικοκυρά του σπιτιού τούς προσφέρει ένα γλύκισμα, που μοιάζει με τα δικά μας κόλλυβα.

Η Αγία Βαρβάρα είναι πολιούχος της Δράμας, της Αργυρούπολης και του Ρεθύμνου. Είναι προστάτιδα του Πυροβολικού σε πολλές χριστιανικές χώρες του κόσμου, στην Ελλάδα από το 1828, και όσων ασχολούνται με τα εκρηκτικά. Σε άλλα κράτη προστατεύει τις μονάδες του Μηχανικού, τους μαθηματικούς, τους ναύτες και τους εργάτες ορυχείων.

Απολυτίκιο της Αγίας Βαρβάρας
Βαρβάραν την Αγίαν τιμήσωμεν
εχθρού γαρ τας παγίδας συνέτριψε
και ως στρουθίον ερρύσθη εξ αυτών,
βοηθεία και όπλω του Σταυρού η πάνσεμνος.

 

OI ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Καιρός: Στα «λευκά» η βόρεια Ελλάδα - Δείτε LIVE πού χιονίζει (pics+vids)

Στα λευκά έχουν ντυθεί από το πρωί της Τετάρτης (04/12) πολλές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στα ορεινά και ημιορεινά του νομού Θεσσαλονίκης όπως στον Χορτιάτη, το Φίλυρο, την Εξοχή, το Ασβεστοχώρι και το Ωραιόκαστρο. Ασθενή χιονόπτωση καταγράφουν οι μετεωρολογικοί σταθμοί και στον δρόμο Θεσσαλονίκης- Σερρών, ειδικά στο ύψος του Λαχανά, ενώ το «έστρωσε» στην ορεινή Χαλκιδική.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σήμερα (04/12) το πρωί οι οδηγοί που κινούνται από το 70ο έως το 85ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, όπως και στον επαρχιακό δρόμο Νεοχωρίου – Βαρβάρας (από την Ολυμπιάδα έως τη Βαρβάρα).

Οι πρώτες νιφάδες του 2019 έπεσαν το βράδυ της Τρίτης (03/12) και στα ορεινά της Ξάνθης, της Ροδόπης, του Έβρου και της Φλώρινας, αλλά και στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, στο ύψος του Πολύμυλου.

Σύμφωνα με το meteo.gr, αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες και παγετός καταγράφηκαν στο σύνολο σχεδόν της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ κοντά στους μηδέν βαθμούς πλησίασε η ελάχιστη θερμοκρασία και σε πολλές ακόμη περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης

Mονοψήφιες τιμές δείχνει το θερμόμετρο στις πόλεις της Μακεδονίας. Στις 8 το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε μηδέν βαθμούς στην Κοζάνη, τέσσερις βαθμούς στην Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη και πέντε στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Μετεωρολογικό Σταθμό Μακεδονίας της ΕΜΥ.

«Στις 03:30 άρχισε η χιονόπτωση. Από τη διασταύρωση του Χορτιάτη και πέρα, σε όλες τις κοινότητες έπεσε καλό χιόνι, κατά τις 07:00 το πρωί είδαμε μία ύφεση. Δεκαοκτώ εκχιονιστικά είχαμε έξω και ρίξαμε 150 τόνους αλάτι» ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Ο κ. Καϊτεζίδης διευκρίνισε ότι «όλα τα σχολεία στον Δήμο λειτουργούν κανονικά, όλοι οι δρόμοι είναι καθαροί και οι συγκοινωνίες διεξάγονται κανονικά. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επιφυλακή μέχρι να υποχωρήσει η κακοκαιρία, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται σε όλα τα κοινοτικά καταστήματα για ό,τι χρειάζοντα

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Σταθμού Μακεδονίας το ψυχρό μέτωπο που εγκαταστάθηκε από χθες (03/12) πάνω από τη δυτική, κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη σταδιακά θα αποχωρήσει από το μεσημέρι. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σημαντικά προβλήματα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά ορεινά λίγα χιόνια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 με εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

https://www.facebook.com/login.php?skip_api_login=1&api_key=966242223397117&signed_next=1&next=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsharer%2Fsharer.php%3Fu%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.facebook.com%252FSakisArnaoutoglouForecasts%252Fvideos%252F572359353564940%252F%26display%3Dpopup%26ref%3Dplugin%26src%3Dvideo&cancel_url=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdialog%2Fclose_window%2F%3Fapp_id%3D966242223397117%26connect%3D0%23_%3D_&display=popup&locale=el_GR 

Πηγή-Newsbomb.gr

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Τι έρχεται

Ασφαλιστικό : Ποιοι συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι είναι κερδισμένοι

Οι νέοι συνταξιούχοι, των οποίων η σύνταξη υπολογίστηκε με βάση τα νέα, αντισυνταγματικά πλέον, ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου, εκτιμώνται σε περίπου 110.000

Στο Λονδίνο

Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν με «ανοιχτά χαρτιά»

Με ανοιχτά χαρτιά, αλλά και συγκεκριμένες θέσεις αναφορικά με την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας προσέρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή -ιδιαίτερα κρίσιμη- συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο.

Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν με «ανοιχτά χαρτιά» | tanea.gr

Τραγωδία στο Ίλιον : Τι λέει ο πατέρας για την καταγγελία – «Κάποιος κακόβουλος είπε ψέματα»

Απάντηση στις καταγγελίες περί παραμέλησης ανηλίκου, πήρε ο τραγικός πατέρας που έχασε το 2,5 ετών παιδί του από ασφυξία, όταν αυτό κρύφτηκε σε αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κρεβάτι.

Ο μοναχικός δρόμος του

ΣΥΡΙΖΑ : Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με πρώτο το Νίκο Παππά

Παρότι ο Νίκος Παππάς και συμμάχους έχει αλλά και έντονη δραστηριότητα επιδεικνύει, για πολλούς δεν είναι ακριβώς τόσο κοντά στον πυρήνα των αποφάσεων του Αλέξη Τσίπρα.

Στις 10 Ιανουαρίου

Αναδρομικά : Οι συνταξιούχοι διεκδικούν έως 7.340 ευρώ

Η μείζων σύνθεση της Ολομέλειας του ΣτΕ, λόγω της όλως εξαιρετικής σπουδαιότητας της υπόθεσης, καλείται να κρίνει εκ νέου τα νομικά ζητήματα που κρίθηκαν με τις αποφάσεις 2287/2015 και 2288/2015.

Κοινωνικό μέρισμα : Χριστουγεννιάτικο δώρο 500-1.000 ευρώ σε 200.000 νοικοκυριά

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το περίγραμμα και ο υπουργός Οικονομικών, αφού ενημερώσει πρώτα τους δανειστές και πάρει από αυτούς το «πράσινο φως» (τυπικό μεν, αναγκαίο δε) θα δώσει τις λεπτομέρειες για τους δικαιούχους και για τα ποσά που θα λάβουν.

Κοινωνικό μέρισμα : Χριστουγεννιάτικο δώρο 500-1.000 ευρώ σε 200.000 νοικοκυριά | tanea.gr

ΠΗΓΉ-Εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ'' διαβάστε περισσότερα...

 

Σαν σήμερα 4 Δεκεμβρίου 1944 ξεκινούν τα Δεκεμβριανά

1534: Ο σουλτάνος Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής καταλαμβάνει τη Βαγδάτη.

1601: Οι Τούρκοι σουβλίζουν ζωντανό τον αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου στη Θεσσαλία Σεραφείμ, καθώς και άλλους ιεράρχες.

1619: Οι Άγγλοι άποικοι γιορτάζουν για πρώτη φορά στο Νέο Κόσμο την Ημέρα των Ευχαριστιών.

1791: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της βρετανικής εφημερίδας Observer, της πιο παλιάς κυριακάτικης εφημερίδας στον κόσμο.

1877: Ο Τόμας Έντισον γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που δοκιμάζει την ικανότητα της εφεύρεσής του – του φωνόγραφου- να καταγράφει και να αναπαράγει την ανθρώπινη φωνή.

1881: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλο της εφημερίδας Λος Άντζελες Τάιμς.

1894: Ο Τζορτζ Πάρκερ πατεντάρει την πένα διαρκείας. Με την επωνυμία Lucky Curve γίνεται η πρώτη μεγάλη επιτυχία της εταιρείας του.

1903: Παραιτείται η κυβέρνηση Δημήτριου Ράλλη. Η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ανατίθεται στο Γεώργιο Θεοτόκη.

1907: “Γυμναστικά”: Αίμα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρόκειται για τις φοιτητικές ταραχές που σημειώνονται το Νοέμβριο του 1907, εξαιτίας της υποχρεωτικής παρακολούθησης και εξέτασης των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο μάθημα της γυμναστικής, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στις πτυχιακές και διδακτορικές εξετάσεις. Ο Υπουργός Παιδείας αποφασίζει το κλείσιμο του ιδρύματος. Ανακρίσεις και εντάλματα συλλήψεων.

1913: Υπογράφεται στη Φλωρεντία από τις Μεγάλες Δυνάμεις το ομώνυμο πρωτόκολλο, με το οποίο καθορίζονται τα σύνορα του νεοδημιουργηθέντος αλβανικού κράτους. Στους όρους του περιλαμβάνεται και η απόδοση της Βορείου Ηπείρου (περιοχές Χειμάρρας, Αγίων Σαράντα, Δελβίνου, Τεπελενίου και Αργυροκάστρου) από την Ελλάδα. Οι Μεγάλες Δυνάμεις, οι οποίες μετείχαν στη συνδιάσκεψη (Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία, Γερμανία, Αυστροουγγαρία), θέτουν ως μοναδικό κριτήριο γι’ αυτή τους την απόφαση τη γλώσσα.

1920: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του βασιλιά Κωνσταντίνου σημειώνεται στο Μιλάνο. Οι συλληφθέντες καταθέτουν ότι διατελούσαν σε επαφή και με άλλους συνενόχους και σκόπευαν να τοποθετήσουν βόμβες στην αμαξοστοιχία, στην οποία επέβαινε ο βασιλιάς.

1944: Μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα για τα θύματα της 3ης Δεκεμβρίου 1944. Ακολουθούν νέα επεισόδια και συμπλοκές, με 100 νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Ο Σκόμπι κηρύσσει στρατιωτικό νόμο στην Αθήνα και κάνει συσκότιση για να αντιμετωπιστεί η ανταρσία.

1952: Σύννεφο ομίχλης σκεπάζει το Λονδίνο. Σε συνδυασμό με τη μόλυνση του αέρα θα προκαλέσει τους επόμενους μήνες το θάνατο τουλάχιστον 12.000 ανθρώπων.

1959: Στη Φλόριντα των ΗΠΑ, ο πίθηκος Σαμ επιστρέφει από το διάστημα, ανοίγοντας το δρόμο για τον άνθρωπο.

1971: Στην Ελβετία το Καζίνο του Μοντρέ φλέγεται από ένα πυροτέχνημα που πέταξε κάποιος κατά τη διάρκεια συναυλίας του Φρανκ Ζάπα. Το περιστατικό εμπνέει τους Deep Purple, που γράφουν το πιο γνωστό κομμάτι τους Smoke on the Water. Δείτε το βίντεο κλιπ από live συναυλία των Deep Purple:

1977: Ο Ζαν Μπεντέλ Μποκάσα, πρόεδρος της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, ανακηρύσσεται σε αυτοκράτορα με το όνομα Μποκάσα Α’.

1991: Η αμερικανική αεροπορική εταιρία Panamerican διακόπτει οριστικά τις δραστηριότητές της λόγω πτώχευσης.

Πηγή-Thepressroom.gr

Αυτά από εμένα σήμερα Τετάρτη 4 του Δεκέμβρη και ελπίζω να βρίσκετε ενδιαφέρον και σήμερα το άρθρο .Χαίρομαι και ζηλεύω ταυτόχρονα με τον καιρό στην Βόρεια Ελλάδα ,βλέπετε ...είμαι χιονόφιλος ,είμαι παιδί του χειμώνα και πραγματικά ζηλεύω αφάνταστα όλο το χειμωνιάτικο σκηνικό .Χαρείτε λοιπόν το χιόνι ,όπως αναφέρεται από την περιφέρεια δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα οπότε βγείτε και χαρείτε το χιόνι με προσοχή βέβαια ,γιατί βλέπω ότι τα βουνά του δήμου μας και των διπλανών δήμων είναι χιονισμένα οπότε .....καλό χιονοπόλεμο αγαπητοί μου φίλοι.

Με το πιο όμορφο σκηνικό σας αποχαιρετώ για σήμερα και σας εύχομαι να περνάτε όμορφα και να έχετε όλοι σας υγεία .Χριστουγεννιάτικο τραγούδι σήμερα και μέχρι τις Εορτές θα ακούσε συχνά-πυκνά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια ,ξένα και Ελληνικά .Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

 

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top