Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Το Τραγούδι και οι ειδήσεις της ημέρας ''Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

10 Δεκεμβρίου 2019
(2 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

Καλημέρα ,καλημέρα όλη μέρα και λίγο μετά τις 10.00 π.μ είμαι εδώ κοντά σας με λίγη καθυστέρηση αλλά είμαι εδώ και σας στέλνω την αγάπη μου και τις ευχές μου για μια γλυκιά ημέρα ,να περάσετε όμορφα σε ότι και αν επιλέξετε να κάνετε.Εν όψη της κακοκαιρίς με το όνομα ''Διδώ''η περιφέρειες και οι δήμοι είναι σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο ,ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην χρειαστεί καμία βοήθεια και απλά η κακοκαιρία να περάσει...και να φύγει χωρίς προβλήματα.Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού και τις ειδήσεις της ημέρας σε τίτλους.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Αυτές τις περιοχές θα «σαρώσει» η κακοκαιρία «Διδώ» την Τρίτη

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, η Διδώ, επηρεάζει τη χώρα μας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (9/12) - Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα που θα συνοδεύουν τη Διδώ κατά το διήμερο της Τρίτης - Τετάρτης, θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι.

Επισημαίνεται ότι στο σύνολο της κακοκαιρίας, σε αρκετές περιοχές θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται από τις
πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική
Στερεά (κυρίως τις παράκτιες περιοχές), την Πελοπόννησο, την Κρήτη,
σταδιακά στις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης
της Αττικής), την Εύβοια, από το απόγευμα στη Θεσσαλία, τις
Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στα νησιά του
ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα από τις νυχτερινές ώρες θα
εξασθενήσουν.

Καιρός: Χωρίς... χειμώνα μέχρι τα Χριστούγεννα! Η πρώτη εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου.

Δεν είναι καλά τα μέχρι τώρα δεδομένα για όσους ονειρεύονται Χριστούγεννα με χιόνια και κρύο... Τι λέει ο Σάκης Αρναούτογλου!

Σε πλήρη εξέλιξη η εκδήλωση της κακοκαιρίας σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ποιες περιοχές θα έχουν τα πιο έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες και πού θα χιονίσει; Τι καιρό θα έχουμε τα Χριστούγεννα; Δείτε όσα λέει ο Σάκης Αρναούτογλου στο Dokari.gr.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

  ''OI ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ''

Νέο νομοσχέδιο

Ασφαλιστικό : Ολες οι μεγάλες ανατροπές σε συντάξεις και εισφορές

Τι θα περιλαμβάνεται στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή τον Ιανουάριο.

Προκλήσεις δίχως τέλος

Ύψωσαν τουρκική σημαία σε νησίδα στο Διδυμότειχο [Εικόνα]

Προκαλούν για μια ακόμα φορά οι Τούρκοι στον Έβρο, κλιμακώνοντας την απαράδεκτη επιθετική τους στάση τον τελευταίο καιρό και τις κινήσεις εναντίον της Ελλάδας.

Τι λέει ο υπουργός Εσωτερικών

Πυροβολισμοί σε νοσοκομείο στην Τσεχία με «πολλά θύματα»

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά θύματα από επεισόδιο με πυροβολισμούς σε νοσοκομείο της πόλης Οστράβα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων CTK.

Ανησυχία στην ΕΕ

Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών ΕΕ για Τουρκία – Λιβύη: Προβληματική η συμφωνία

Ανησυχία εξέφρασαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών κάνοντας λόγο για «προβληματική» συμφωνία που υπέγραψαν Τουρκία – Λιβύη. Ρητή καταδίκη και στήριξη της Ελλάδας και της Κύπρου ζήτησε ο Νίκος Δένδιας

.

Τέλη κυκλοφορίας 2020 : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Διορία μέχρι τέλος Δεκεμβρίου για τα τέλη κυκλοφορίας

Ασφαλιστικό

Ποιοι δικαιούνται να βγουν τώρα σε σύνταξη σε ηλικίες από 55 έως 60 ετών

Το τελευταίο δίμηνο του 2019 παρατηρείται αυξημένη φυγή στη σύνταξη, με πάνω από 25.000 νέες αιτήσεις.

Επιστολή στον ΟΗΕ

Χαστούκι στον Ερντογάν από την Λιβύη: Ακυρη η συμφωνία

«Παράνομη οντότητα» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση της Λιβύης, η οποία υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκουίλα Σαλέχ Εϊσά.

Επαναπατρίζονται

Η Τουρκία απέλασε 11 Γάλλους τζιχαντιστές του ISIS

«Η απέλαση ξένων τρομοκρατών μαχητών συνεχίζεται. Στο πλαίσιο αυτό, 11 Γάλλοι πολίτες στέλνονται πίσω», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Πηγή του υπουργείου διευκρίνισε ότι η απέλασή τους έγινε σήμερα το πρωί.

Πηγή-Εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ''

Σαν σήμερα 10 Δεκεμβρίου 1963 ο ποιητής Γιώργος Σεφέρης παίρνει το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Σαν σήμερα 10 Δεκεμβρίου 1963 ο ποιητής Γιώργος Σεφέρης παίρνει το Νόμπελ Λογοτεχνίας

1520: Ο Μαρτίνος Λούθηρος καίει δημόσια την Παπική Βούλα Exsurge Domine, η οποία καταδίκαζε τις θέσεις του και τον καλούσε να τις αποκηρύξει.

1817: Η περιοχή του Μισισιπή γίνεται η 20η Πολιτεία των ΗΠΑ.

1832: Η Σάμος αναγνωρίζεται από τον σουλτάνο Μαχμούτ Β’ ως αυτόνομη ηγεμονία, υποτελής στην Τουρκία και υπό την εγγύηση των τριών Μεγάλων Δυνάμεων (Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας).

1834: (ν.ημ.) Ο βασιλιάς Όθωνας και οι επίσημες ελληνικές Αρχές εγκαθίστανται στην Αθήνα, καθιστώντας την ουσιαστικά τη νέα πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.

1893: (ν.ημ.) Ο Χαρίλαος Τρικούπης “πιστώνεται” στη Βουλή των Ελλήνων την ιστορική φράση “Δυστυχώς επτωχεύσαμεν”, με την οποία διακηρύσσει επίσημα την αδυναμία της Ελλάδας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους ξένους πιστωτές της.

1898: Υπογράφεται η Συνθήκη των Παρισίων, με την οποία λήγει ο Ισπανοαμερικανικός Πόλεμος και τερματίζεται η ισπανική παρουσία στην αμερικανική ήπειρο και τον Ειρηνικό. Οι αμερικανοί ως νικητές παίρνουν τα νησιά Γκουάμ και Πουέρτο Ρίκο, με 20.000.000 δολάρια αποκτούν τις Φιλιππίνες, ενώ η Κούβα καθίσταται ανεξάρτητο κράτος.

1900: Υπογράφεται από τον Ύπατο αρμοστή της Κρητικής πολιτείας Πρίγκιπα Γεώργιο ο νόμος 265 με τον οποίο ιδρυεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

1901: Στη Στοκχόλμη, απονέμονται για πρώτη φορά τα βραβεία Νόμπελ.

1902: Ολοκληρώνεται επίσημα το φράγμα του Ασουάν στον ποταμό Νείλο, το μεγαλύτερο φράγμα στον κόσμου

1941: Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ιαπωνία εισβάλλει στη Μαλαισία, στο Χονγκ- Κονγκ και στις Β. Φιλιππίνες.

1948: Υιοθετείται από τον ΟΗΕ η Διεθνής Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

1953: Το Νόμπελ Λογοτεχνίας απονέμεται στο βρετανό συντηρητικό πολιτικό Ουίνστον Τσόρτσιλ, για την επιδεξιότητά του στην ιστορική και αυτοβιογραφική περιγραφή των γεγονότων και τη ρητορική του.

1963: Το Νόμπελ Λογοτεχνίας απονέμεται στον ποιητή Γιώργο Σεφέρη. Ο διπλωμάτης και ποιητής Γιώργος Σεφέρης υπήρξε ο πρώτος Έλληνας που τιμήθηκε με Νόμπελ και συγκεκριμένα με το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Από τη δεκαετία του ‘50 η ποίηση του Σεφέρη ήταν γνωστή και αναγνωρισμένη στο εξωτερικό. Το 1955 και το 1961 ήταν υποψήφιος για το Νόμπελ. Δύο χρόνια αργότερα, οι φήμες έδιναν κι έπαιρναν στην Αθήνα ότι θα ήταν αυτός ο νικητής. Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν το μεσημέρι της 24ης Οκτωβρίου, όταν έφθασε στην Αθήνα το τηλεγράφημα της Σουηδικής Ακαδημίας, που ανήγγειλε τη χαρμόσυνη είδηση. Ο Σεφέρης είχε κερδίσει το βραβείο «για το υπέροχο λυρικό ύφος του, που είναι εμπνευσμένο από ένα βαθύ αίσθημα για το ελληνικό πολιτιστικό ιδεώδες». Η Σουηδική Ακαδημία είχε ξεπληρώσει ένα χρέος της προς την Ελλάδα, καθώς στο παρελθόν είχε παρακάμψει τις υποψηφιότητες του Νίκου Καζαντζάκη και του Άγγελου Σικελιανού.

1979: Ο αργεντινός Χουάν Ραμόν Ρότσα μεταγράφεται στην περίοδο του Δεκεμβρίου στον Παναθηναϊκό ως Γιάννης Μπουμπλής κατά παράβαση της νομοθεσίας, που απαγορεύει τις μεταγραφές αλλοδαπών.

1991: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μάαστριχτ εγκρίνει τη συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και θέτει τις βάσεις για μια κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας, στενότερη συνεργασία σε θέματα δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων και δημιουργία μιας οικονομικής και νομισματικής ένωσης που θα περιλαμβάνει ένα ενιαίο νόμισμα.

1992: Στην Αθήνα πραγματοποιείται ογκώδες συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

1994: Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στον ηγέτη της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) Γιάσερ Αραφάτ, τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Γιτζάκ Ράμπιν και τον υπουργό Εξωτερικών, Σιμόν Πέρες.

2008: Στον ανακριτή οδηγούνται οι δύο κατηγορούμενοι ειδικοί φρουροί για το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και μετά την απολογία τους προφυλακίζονται. Μέτρα για την ανακούφιση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τα έκτροπα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις ανακοινώνει ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. 24ωρη απεργία πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Πηγή-Thepressroom.gr

Σήμερα Τρίτη 10 του Δεκέμβρη σας έχω επίσης πολύ ωραίο τραγουδάκι φυσικά από τα παλιά ,εύχομαι να σας αρέσει 

εύχομαι να το απολάυσετε όπως και την σημερινή ημέρα .Να περνάτε όμορφα ,να μπαίνετε σε Γιορτινό κλίμα ,να είστε χαμογελαστοί και χαρούμενοι και να έχετε μόνο θετικές σκέψεις εν όψη Χριστουγέννων.Εμείς μαζί αύριο Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε...Αγαπήστε πρώτα τον εαυτό σας και μετά τους άλλους....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Μαρία Μπακατζά

Τελευταία άρθρα από τον/την Μαρία Μπακατζά