''Το Τραγούδι και οι ειδήσεις της ημέρας'' Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

15 Ιανουαρίου 2020
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και για σήμερα Τετάρτη 15 του Γενάρη όπου οι εξελίξεις σε γενικό επίπεδο τρέχουν και εγώ είμαι εδώ κοντά σας για να σας μεταδώσω τις ειδήσεις της ημέρας σε τίτλους έτσι όπως διαμορφώνονται σήμερα.Βέβαια σας έχω στο τέλος και τραγουδάρα και ελπίζω να σας αρέσει και να βρείτε κάποιο ενδιαφέρον σε όλο το άρθρο.Πάμε όμως πρώτα να δούμε τα νέα για τον καιρό όπου ειδικά στα νότια της χώρας θα πεσει πολύ νερό .

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Αγριεύει ο καιρός: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Αγριεύει ο καιρός: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Σε ισχύ είναι από σήμερα Τετάρτη (15/1) το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ.

Στα νότια τοπικές βροχές και στη νότια νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Κρήτη, τις Κυκλάδες (κυρίως στις νότιες) και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6, βαθμιαία τοπικά 7 και στα νότια πελάγη έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ:

Κακοκαιρία προβλέπεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (15-01-2020) στη νότια νησιωτική χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

1. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (15-01-2020)

α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κρήτη, σταδιακά στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

β. Θυελλώδεις άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 8 μποφόρ θα επικρατήσουν βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο.

2. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (16-01-2020) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (17-01-2020)

α. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα την Πέμπτη (16-01-2020) στις Κυκλάδες, την Κρήτη, και τα Δωδεκάνησα.

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (17-01-2020) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

β. Θυελλώδεις άνεμοι με ένταση 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ θα πνέουν την Πέμπτη (16-01-2020) στο νότιο Αιγαίο.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

-Πηγή-Newsbomb.gr

  ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Προκλητική και αντιπαραγωγική

Οι Αμερικανοί καταδικάζουν τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης

«Προκλητικό» και «αντιπαραγωγικό» χαρακτήρισε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ το μνημόνιο κατανόησης της Τουρκίας με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) της Λιβύης, αναγνωρίζοντας ότι οι τουρκικοί ισχυρισμοί αντίκεινται προς το διεθνές δίκαιο, το οποίο προβλέπει ότι τα νησιά έχουν ίδια δικαιώματα με τις ηπειρωτικές περιοχές όσον αφορά την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα.

Νέο Ταμείο

Εξτρα σύνταξη ή εφάπαξ για μισθωτούς κι επαγγελματίες

ΓΣΕΕ και ΣΕΒ προωθούν τη δημιουργία Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου με στόχο την παροχή συμπληρωματικής ασφάλισης.

Σκηνικό... 1914

Μέση Ανατολή : Τα παιχνίδια πολέμου και οι κίνδυνοι για την Ελλάδα

Η αντιπαράθεση Ουάσιγκτον – Τεχεράνης βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της «γεωπολιτικής σκακιέρας», στην οποία εμπλέκονται επίσης η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, τα κράτη του Κόλπου (ιδιαίτερα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ), η Τουρκία, η Συρία, το Ισραήλ και η Ρωσία.

Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε περίπτερο

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δύο άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά προσώπου και υπό την απειλή όπλου, άρπαξαν τις εισπράξεις και διάφορα προϊόντα.

Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε περίπτερο | tanea.gr

«Πες μας τι συζήτησες και με ποιους στις ΗΠΑ»

Άγρια κόντρα Φίλη – Κεραμέως για την πρόσληψη εκπαιδευτικών με πτυχία κολεγίων

Η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα να προσλαμβάνονται στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση, εκπαιδευτικοί με πιστοποιητικά από κολέγια, βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ της υπουργού Παιδείας και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανέφερε τον Παπαγγελόπουλο

Βόμβες Ράικου: Μίλησε για ωμό εκβιασμό και συμβόλαιο θανάτου εναντίον της

Για ωμό εκβιασμό από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκειμένου να ασκήσει διώξεις κατά των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να μιλήσει η Ελένη Ράικου κατά την έναρξη της κατάθεσής της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση Novartis.

Πάγια ρύθμιση

Πώς να ρυθμίσετε τα χρέη σας σε 24 έως 48 δόσεις - Οροι και προϋποθέσεις

Με την ενεργοποίησή της, όλες οι ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών θα «τρέχουν» πάνω στη νέα εφαρμογή.

Πώς να ρυθμίσετε τα χρέη σας σε 24 έως 48 δόσεις - Οροι και προϋποθέσεις | tanea.gr

Πηγή-Εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ' διαβάστε περισσότερα...

 

Σαν σήμερα 15 Ιανουαρίου 1906 γεννήθηκε ο Ελληνας μεγιστάνας, Αριστοτέλης Ωνάσης

Σαν σήμερα 15 Ιανουαρίου 1906 γεννήθηκε ο Ελληνας μεγιστάνας, Αριστοτέλης Ωνάσης

Σαν σήμερα 15 Ιανουαρίου1906 γεννήθηκε ο Ελληνας μεγιστάνας, Αριστοτέλης Ωνάσης, το 1996 ο Ανδρέας Παπανδρέου συντάσσει την επιστολή παραίτησης του από πρωθυπουργός, μέσα στο Ωνάσειο, μετά από 56 μέρες στην εντατική.

588 π.Χ: Ο Ναβουχοδονόσορ Β’ της Βαβυλώνας ξεκινά την πολιορκία της Ιερουσαλήμ. Θα την καταλάβει στις 18 Ιουλίου 586 π.Χ. και θα την καταστρέψει.

1559: Η Ελισάβετ Α’ στέφεται βασίλισσα της Αγγλίας στο αβαείο του Γουέστμινστερ.

1759: Εγκαινιάζεται το Βρετανικό Μουσείο, το αρχαιότερο του κόσμου

1820: Ο Ιωάννης Καποδίστριας, εκτιμώντας ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα στον Αγώνα από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών του Τσάρου δεν αποδέχεται την πρόταση του Εμμανουήλ Ξάνθου να αναλάβει την ηγεσία της Φιλικής Εταιρείας

1822: Υπογράφεται η Διακήρυξη της Α’ Εθνοσυνέλευσης για τους σκοπούς του Αγώνα και για την “ανεξαρτησία του έθνους των Ελλήνων” από τον οθωμανικό ζυγό. Συγκροτείται η πρώτη Επαναστατική Ελληνική Κυβέρνηση. Πρόεδρος του Νομοτελεστικού εκλέγεται ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος και ο Δημήτριος Υψηλάντης πρόεδρος του Βουλευτικού.

1822: Η Αϊτή αναγνωρίζει πρώτη στον κόσμο την Επαναστατική Κυβέρνηση της Ελλάδας.

1823: Στον Άγιο Βλάσιο Ευρυτανίας ο Γεώργιος Καραϊσκάκης κατανικάει το στρατό του Ισμαήλ Πασά Πλιάσα που κατευθυνότανε στο Μεσολόγγι. Οι τουρκαλβανοί τρέπονται σε φυγή προς το Αγρίνιο, εγκαταλείποντας 200 νεκρούς και πολλά λάφυρα.

1878: Συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην Αθήνα για την έξοδο της Ελλάδας στον πόλεμο κατά της Τουρκίας (Ρωσοτουρκικός Πόλεμος) καταλήγει σε αιματηρές συγκρούσεις με την αστυνομία. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα τέσσερις νεκρούς διαδηλωτές και πολλούς τραυματίες.

1889: Ιδρύεται στην Ατλάντα των ΗΠΑ, η Coca Cola Company. Προηγουμένως είχε την επωνυμία Pemberton Medicine Company.

1912: Σεισμοί πλήττουν τη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά, με περίπου 35 νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

1934: Σεισμός μεγέθους 8,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλονίζει την περιοχή στα σύνορα Ινδίας και Νεπάλ. 10.700 νεκροί, ο απολογισμός.

1939: Συγκροτούνται επιτροπές για τη μεταφορά των οστών του Ανδρέα Κάλβου στη Ζάκυνθο και την τοποθέτηση προτομής του σε Κέρκυρα και Ιθάκη.

1943: Ολοκληρώνεται το μεγαλύτερο κτίριο γραφείων στον κόσμο. Πρόκειται για το Πεντάγωνο, που αποτελεί την έδρα του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας.

1949: Ο Εθνικός Στρατός ανακαταλαμβάνει τη Νάουσα, που είχαν καταλάβει και λεηλατήσει για 48 ώρες οι αντάρτες του “Δημοκρατικού Στρατού”.

1950: Δημοψήφισμα των Ελλήνων στην Κύπρο διεξάγεται από την Εκκλησία για την ένωση με την Ελλάδα. Υπέρ της ένωσης ψηφίζει το 95,7%.

1953: Ο Αριστοτέλης Ωνάσης αγοράζει το καζίνο του Μόντε Κάρλο.

1959: Καθιερώνονται το κιλό και το μέτρο ως αποκλειστικά μέσα μέτρησης κατά τις ελληνικές συναλλαγές.

1961: Ο Ανδρέας Παπανδρέου αποδέχεται πρόταση του Κωνσταντίνου Καραμανλή να οργανώσει το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών και επιστρέφει οικογενειακώς στην Ελλάδα. Εγκαθίσταται στο Ψυχικό και αναλαμβάνει Πρόεδρος του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών και Σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδας.

1968: Έπειτα από διεθνείς πιέσεις, η Χούντα χορηγεί διαβατήριο στον Ανδρέα Παπανδρέου.

1969: Εντοπίζεται νεολιθικός οικισμός κοντά στη Θήβα.

1972: Η Μαργαρίτα στέφεται βασίλισσα της Δανίας.

1973: Ο αμερικανός πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον διατάζει κατάπαυση του πυρός στο Βιετνάμ, κατόπιν της επιτευχθείσας συμφωνίας με τους βορειοβιετναμέζους.

1977: Εμπρησμός του κινηματογράφου “Αττικόν” στον Πειραιά από την τρομοκρατική οργάνωση “Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας”.

1996: Ο Ανδρέας Παπανδρέου συντάσσει την επιστολή παραίτησης του μέσα στο Ωνάσειο, μετά από 56 μέρες στην εντατική. Παραιτείται από το αξίωμα του πρωθυπουργού, ενώ παραμένει πρόεδρος του κινήματος και ζητά από την Κεντρική Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσουν άμεσα στην εκλογή νέου πρωθυπουργού.

1997: Στην Αλβανία καταρρέει «παρατραπεζικό σύστημα», με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν άγριες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

2000: Για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία της, η Ελλάδα ανατιμά το νόμισμά της. Με απόφασή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η δραχμή ανατιμάται κατά 3,5% έναντι του ευρώ.

2001: Ξεκινά τη λειτουργία της η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, δημιουργία του αμερικανού επιχειρηματία Τζίμι Γουέλς.

2009: Αμερικανοί επιστήμονες ανακοινώνουν ότι ανακάλυψαν σαφείς ενδείξεις ότι υπάρχει μεθάνιο στον πλανήτη Άρη και διατυπώνουν την υπόθεση ότι υπάρχει ζωή στον εν λόγω πλανήτη.

2010: Η Digea αρχίζει τη μετάδοση ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος από την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη.

2010: Την ίδια μέρα λαμβάνει χώρα η μεγαλύτερη σε διάρκεια δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου της τρίτης χιλιετίας. Διαρκεί 11 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα.

  Πηγή-Thepressroom.gr

Αυτά για σήμερα αγαπητές μου κυρίες και αγαπητοί κύριοι ,όπως έγραψα και στον πρόλογο μου ελπίζω να τα δρίσκεται ενδιαφέροντα όλα αυτά που σας ''μεταδίδω''και σήμερα .Θα ήθελα επίσης να πω στους ''επικριτές''τους κακούλιδες ότι εδώ αφιερώνουμε χρόνο τον  πολύτιμο χρόνο που δεν έχουμε ,εδώ ''δουλεύουμε ''παρόλο που γίνεται αντιγραφή-επικόλληση ,δεν είμαστε ούτε δημοσιογράφοι ,ούτε έχουμε σπουδάσει το αντικείμενο ,είμαστε εδώ γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε στο να σας μεταδίδουμε με όποιο τρόπο θεωρούμε σωστά ,τα νέα και τις ειδήσεις της ημέρας.Αυτά για τους κακούλιδες που ψάχνουν συνεχώς αφορμή να ''πεταχτούν''και να σχολιάσουν με άσχημο τρόπο το οτιδήποτε.Λοιπόν πάμε παρακάτω και πάμε στο τραγούδι της ημέρας που εύχομαι να σας αρέσει.Να περάσετε όμορφα σε ότι επιλέξετε να κάνετε ,ραντέβού αύριο πάλι Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε ,μη ξεχνάτε να ''φοράτε''το χαμόγελο σας ,μη το ξεχνάτε ,φτιάξτε και την δική σας ημέρα αλλά και των άλλων με ένα απλό χαμόγελο στα χείλι σας....Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

 

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top