''Το Τραγούδι της Νύχτας'' Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2020
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

07 Ιανουαρίου 2021
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Καλησπέρα ,καλησπέρα πέρα ως πέρα από τον Βορρά μέχρι και τον Νότο όπως λέει και ο αγαπημένος μας τραγουδιστής Μπιλ Καρράς ,7 Ιανουαρίου σήμερα του Αγίου Ιωάννου Του Προδρόμου και να ευχηθώ στον χορηγό και δωροθέτη μας κύριο Ιωάννη Βαλερή χρόνια καλά ,χρόνια πολλά να έχετε υγεία ,και δύναμη για το έργο που έχετε αναλάβει και στην τοπική  αυτοδιοίκηση αλλά και στα κοινωνικά θέματα και να επιτευχθούν όλοι σας οι στόχοι.

Ο άγιος Ιωάννης υπήρξε ο τελευταίος και μεγαλύτερος από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης. Ονομάζεται «Πρόδρομος», γιατί με το κήρυγμα και με το έργο του εσήμανε τον ερχομό του Ιησού Χριστού και «Βαπτιστής», διότι βάπτιζε τους ανθρώπους στον Ιορδάνη ποταμό και βάπτισε και τον Ιησού Χριστό. Το βάπτισμα του Προδρόμου ήταν μία συμβολική πράξη καθαρμού εκείνων, που πήγαιναν σ’ αυτόν να εξομολογηθούν, ήταν όμως και ο τύπος του βαπτίσματος του Ιησού Χριστού, γι’ αυτό και ο Ιωάννης έλεγε: «Εγώ μεν εβάπτισα υμάς εν ύδατι, αυτός βαπτίσει υμάς εν Πνεύματι Αγίω» (Μάρκου α΄, 8)

Ο Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής είναι από τους δημοφιλέστερους αγίους στην Ελλάδα. Θεωρείται προστάτης και φύλακας των νοσούντων από ελονοσία. Το όνομά του αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα βαφτιστικά ονόματα. Μεγάλος αριθμός εκκλησιών και ξωκλησιών φέρουν το όνομά του, καθώς και εκατοντάδες οικισμοί. Η μνήμη του τιμάται από τον Χριστιανισμό έξι φορές τον χρόνο. Ξεχωριστή θέση κατέχει η 7η Ιανουαρίου, όπου τιμάται από την Εκκλησία μας η σύναξή του, μία μέρα μετά τη βάφτιση του Θεανθρώπου.Μέχρι τα τριάντα του χρόνια, ζει ασκητική ζωή στην έρημο της Ιουδαίας, αφιερωμένη ολοκληρωτικά στην προσευχή, τη μελέτη και την πνευματική και ηθική τελειοποίηση. Το ρούχο του ήταν από τρίχες καμήλας, στη μέση του είχε δερμάτινη ζώνη και την τροφή του αποτελούσαν ακρίδες και άγριο μέλι. Με μορφή ηλιοκαμένη, σοβαρός, αξιοπρεπής και δυναμικός, ο Ιωάννης φανέρωνε αμέσως φυσιογνωμία έκτακτη και υπέροχη. Είχε όλα τα προσόντα μεγάλου και επιβλητικού κήρυκα του θείου λόγου. Έτσι, με μεγάλη χάρη κήρυττε «τα πλήθη». Κατακεραύνωνε και χτυπούσε σκληρά τη φαρισαϊκή αλαζονική έπαρση. Γενικά, η διδασκαλία του συνοψίζεται στη χαρακτηριστική φράση του: «Μετανοείτε· ήγγικε γαρ ή βασιλεία των ουρανών», προετοιμάζοντας, έτσι, το δρόμο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού για το σωτήριο έργο Του. Όταν ο Χριστός άρχισε τη δημόσια δράση του, ο κόσμος άφηνε σιγά-σιγά τον Ιωάννη και ακολουθούσε Αυτόν. Η αντιστροφή αύτη, βέβαια, θα προκαλούσε μεγάλη πίκρα και θα γεννούσε αγκάθια ζήλειας και φθόνου σ’ έναν, εκτός χριστιανικού πνεύματος, διδάσκαλο ή φιλόσοφο. Αντίθετα, στον Ιωάννη προκάλεσε μεγάλη χαρά και ευφροσύνη. Η γιορτή αυτή του Ιωάννου του Προδρόμου, για τον όποιο ο Κύριος είπε ότι κανείς άνθρωπος δε στάθηκε μεγαλύτερος του, καθιερώθηκε τον 5ο μ.Χ. αιώνα.

Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλους ,σε όσους έχετε στην οικογένεια σας γιατί ως γνωστόν σπίτι χωρίς Γιάννη ...Προκοπή δεν κάνει ! Χρόνια πολλά να πω και από εδώ στο παιδί μου ,στην κόρη μου ,στην princess  μου και να σας ευχαριστήσω όλους για τις ευχές που μου στείλατε σήμερα ,για τα τηλ ,για όλα τα μηνύματα ,να είστε όλοι καλά και να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία.

Kαι πάμε στα ,του διαγωνισμού μας .....Χτες λοιπόν σας ανακοίνωσα την έναρξη του νέου μας διαγωνισμού με χορηγό και δωροθέτη για άλλη μια φορά του δημοτικό σύμβουλο και ξανά υποψήφειο για την δημαρχεία του δήμου Βόλβης κυρίου Ιωάννη Βαλερή ο οποίος σας προσφέρει άλλα 10 δώρα που θα δείτε παρακάτω ,έχω όμως την χαρά να φιλοξενώ στην μουσική στήλη και το κατάστημα ''Γλυκό μου Αλάτι'' στην Ασπροβάλτα στην αρχή περίπου στον πεζόδρομο μπαίνοντας στην Ασπροβάλτα όπου οι ιδιοκτήτες σας προσφέρουν 5 κέικ σε στρόγγυλη φόρμα για να γλυκαθεί και η ατμόσφαιρα αλλά και ο ουρανίσκος μας.Οπότε τα δώρα που θα κληρώσουμε γίνονται αυτόματα 15 και σας περιμένουμε στην ομάδα μας στο facebook για να δηλώσετε συμμετοχές κάτω από κάθε ανάρτηση με το τραγούδι της νύχτας και της ημέρας (το Σαββ/κο με την Ρούλα Παναγιωτίδου) αφήνοντας απλά τα σχόλια σας ,το ξαναλέω μόνο σχόλια θα μπαίνουν στην κλήρωση όχι μπαρμπαδέλια ,καρδούλες κτλ που νε μεν είναι υπέροχα αλλά θέλουμε άμεση επαφή μαζί σας ,να μας μιλάτε όκ ;;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Θερμή εισβολή την Κυριακή, ψυχρή με χιόνια από Τετάρτη. Τι λέει ο Τάσος Αρνιακός

Ο καιρός έχει βαλθεί να... τρελάνει κόσμο, καθώς την Κυριακή θα έχουμε θερμή εισβολή και από Τετάρτη ψυχρή με χιόνια. Ο Τάσος Αρνιακός είναι ξεκάθαρος...

Ο έμπειρος μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ομολογουμένως όχι συχνό φαινόμενο, εμφάνισης θερμής εισβολής στην καρδιά του χειμώνα.

Καιρός: Βίαιη σύγκρουση αερίων μαζών και ψυχρή εισβολή 14-17 Ιανουαρίου...

Από την άλλη ο Κλέρχος Μαρουσάκης λέει τα εξής-

ΜΕ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΖΕΣΤΗ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η πρώτη ισχυρή θερμή εισβολή για το νέο έτος. Στον πρώτο χάρτη μπορούμε να παρατηρήσουμε την μετατόπιση της πολύ θερμής αέριας μάζας από την Αφρική την ίδια ώρα που το σύνολο της Ευρώπης επηρεάζεται από πολικές αέριες μάζες.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ 28 ΒΑΘΜΟΥΣ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Οι νοτιάδες που αναμένεται να επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο στη χώρα αναμένεται να λειτουργήσουν σαν καταβάτες στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη. Μάλιστα αν επαληθευτούν τα προγνωστικά δεν αποκλείεται ο υδράργυρος να φτάσει ή και να ξεπεράσει τους 28 βαθμούς κελσίου στη βόρεια Κρήτη.

ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΥΟ ΕΠΟΧΕΣ

Όπως μπορούμε να δούμε στον δεύτερο χάρτη την Κυριακή η χώρα μας θα χωριστεί σε δύο τμήματα. Από την Θεσσαλία και πιο βόρεια αναμένουμε χειμωνιάτικο καιρό με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 12 με 14 βαθμούς, νοτιότερα όμως θα επικρατούν ανοιξιάτικες προς καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες.
Υπολογίζουμε ότι οι θερμοκρασιακές διαφορές μεταξύ βορειοδυτικής ηπειρωτικής χώρας και νότιας θαλάσσιας ίσως ξεπεράσουν και τους 20 βαθμούς κελσίου.

ΖΕΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΛΑΣΠΟΒΡΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ

Μπορεί η εβδομάδα να μας αφήσει με την πρώτη ισχυρή θερμή εισβολή για το 2021, δεν θα απουσιάζουν όμως και οι βροχές οι οποίες τοπικά θα εκδηλώνονται σαν λασποβροχές εξαιτίας της μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης. Στον τελευταίο μας χάρτη μπορείτε να δείτε σε ποιες περιοχές αναμένουμε βροχές. Αυτές θα εστιάζονται στα δυτικά κεντρικά και βόρεια όπως επίσης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Περισσότερο έντονα τα φαινόμενα στη βορειοδυτική Ελλάδα όπου θα χιονίσει και στα βουνά.

Μπορεί ο υδράργυρος να θυμίσει προχωρημένη Άνοιξη τις επόμενες ημέρες, δεν θα πρέπει όμως να μας ξεγελάσει αυτή η εξέλιξη μιας και στο διάστημα 14 με 17 Ιανουαρίου αναμένουμε πολικές αέριες μάζες που θα φέρουν χιόνια ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Εκτιμούμε ότι η κακοκαιρία που θα μας επηρεάσει σε αυτό το χρονικό διάστημα είναι πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα στη χώρα μιας και θα λάβει χώρα μια βίαιη σύγκρουση αερίων μαζών με διαφορετικά θερμοϋγρομετρικά χαρακτηριστικά.

Καλό είναι να υπάρχει μία ετοιμότητα.

Πηγή-Newsbomb.gr/Dokari .gr

Σαν σήμερα 7 Ιανουαρίου 2009 πέθανε η τραγουδίστρια, Μαρία Δημητριάδη

Σαν σήμερα 7 Ιανουαρίου 2009 πέθανε η τραγουδίστρια, Μαρία Δημητριάδη

Τα σημαντικότερα γεγονότα στον κόσμο και την Ελλάδα και έγιναν σαν σήμερα στις 07/01, όπως το “έγκλημα του αιώνα” που συγκλόνισε την Ελλάδα το 1931, όπως επίσης το 1944 αυτοκτόνησε ο ποιητής Ναπολέων Λαπαθιώτης. Το 2009 πέθανε η τραγουδίστρια, Μαρία Δημητριάδη.

421…. Μεγαλοπρεπώς τελούνται στην Κωνσταντινούπολη οι γάμοι του Αυτοκράτορα Θεοδοσίου Β’ με την Αθηναΐδα, κόρη του φιλοσόφου Λεοντίου. Λίγο πριν το μυστήριο η μετέπειτα Αυγούστα είχε βαπτισθεί χριστιανή με το όνομα Ευδοκία.

1186…. Ο αυτοκράτωρ του Βυζαντίου Ισαάκιος Β’ Άγγελος Κομνηνός, με στρατηγό τον Αλέξιο Βρανά, κατατροπώνει σε μεγάλη μάχη κοντά στο Στρυμόνα τους Νορμανδούς, οι οποίοι βάδιζαν κατά της Κωνσταντινούπολης μετά την κατάληψη του Δυρραχίου και της Θεσσαλονίκης.

1826…. Ο Ανδρέας Μιαούλης σπάει τον αποκλεισμό του Ιμπραήμ και μεταφέρει πολεμοφόδια στο πολιορκημένο Μεσολόγγι.

1837…. Ιδρύεται στην Αθήνα η Αρχαιολογική Εταιρεία, με πρωτοβουλία του Ιάκωβου Ρίζου Νερουλού, του βαρόνου Κ. Μπέλιου και άλλων εκλεκτών ελλήνων της εποχής.

1838…. Ψηφίζεται νόμος για την παραχώρηση γης στους οπλαρχηγούς και πολεμιστές του Αγώνα.

1839…. Ο Φρανσουά Αραγκό, ο διάσημος επιστήμονας και πολιτικός, ανακοινώνει επίσημα σε ομιλία του στη Γαλλική Ακαδημία των Επιστημών, την “ανακάλυψη” της φωτογραφίας από τον Λουί-Ζακ Νταγκέρ.

1887…. Ο Τόμας Στίβενς γίνεται ο πρώτος άνθρωπος, που ολοκληρώνει το γύρο του κόσμου με ποδήλατο. Ξεκίνησε το ταξίδι του τον Απρίλιο του 1884 και κάλυψε 13.500 μίλια.

1913…. Οι ελληνικές δυνάμεις αρχίζουν την επίθεσή τους στο Μπιζάνι για την κατάληψη των Ιωαννίνων. …. Την ίδια μέρα, ο αμερικανός Γουίλιαμ Μπάρτον πατεντάρει την πρώτη μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση που μετατρέπει τα βαρύτερα αποστάγματα του πετρελαίου σε βενζίνη.

1914 Γεννιέται ο Γιάννης Σπάρτακος, έλληνας πιανίστας και συνθέτης ελαφράς μουσικής, από τους πρωτοπόρους της τζαζ στη χώρα μας. Μεγάλη επιτυχία του το τραγούδι «Θα σε πάρω να φύγουμε», που ως «Greek Bolero» έγινε παγκόσμιο σουξέ από την ορχήστρα του Ξαβιέ

1929…. Η Ελληνική Συνομοσπονδία Υπαλλήλων διοργανώνει μεγάλη διαδήλωση εναντίον του νομοσχεδίου περί ιδιωνύμου αδικήματος της κυβέρνησης Βενιζέλου. ….. Την ίδια μέρα, ο Ταρζάν κάνει την πρώτη εμφάνισή του σε κόμικ στριπ.

1931…. Το “έγκλημα του αιώνα” αναστατώνει την Ελλάδα: Δολοφονείται στον ύπνο του ο μεγαλοεργολάβος Δημήτρης Αθανασόπουλος, από την πεθερά του και τον ανιψιό της, με τη βοήθεια της γυναίκας του και της υπηρέτριας του σπιτιού. Οι δράστες τεμαχίζουν το πτώμα, το κάνουν δέματα και τα πετούν στον Ιλισό.

1972 Πέθανε η στιχουργός, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

1977…. Οι λιμενικές αρχές εντοπίζουν και κατάσχουν 11 τόνους χασίς επί του υπό Κυπριακή σημαία Μ/S “Γκλόρια” στον Ισθμό της Κορίνθου. Η υπόθεση θα γίνει λαϊκό τραγούδι από το Βασίλη Τσιτσάνη, με τίτλο “Το βαπόρι απ’ την Περσία”.

1989…. Ο Ακιχίτο διαδέχεται τον πατέρα του Χιροχίτο και γίνεται 125ος Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας.

1990…. Ο κεκλιμένος Πύργος της Πίζας στην Ιταλία κλείνει για πρώτη φορά μετά από 800 χρόνια τις πύλες του στους τουρίστες, λόγω έργων αποτροπής κατάρρευσης.

1998…. Το διαστημόπλοιο Lunar Prospector εκτοξεύεται και μπαίνει σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι. Αργότερα θα ανακαλύψει παγωμένο νερό στη επιφάνεια του φεγγαριού.

1999…. Στην Γερουσία των ΗΠΑ αρχίζει η διαδικασία με το ερώτημα της καθαίρεσης του αμερικανού προέδρου Μπίλ Κλίντον λόγω της υπόθεσης «Μόνικα Λεβίνσκι». Η διαδικασία γίνεται για πρώτη φορά έπειτα από 130 χρόνια.Ο αμερικανός πρόεδρος θα αθωωθεί αργότερα.

2004…. Ο Κώστας Σημίτης ανακοινώνει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στις 7 Μαρτίου. Το κόμμα θα κατέβει στις εκλογές με αρχηγό το Γιώργο Παπανδρέου, ενώ μέχρι τότε ο Κ.Σημίτης παραμένει στην πρωθυπουργία της χώρας.

2009…. Ανασχηματισμό της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή ανακοινώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Εκτός κυβέρνησης μένει ο “τσάρος της οικονομίας” Γιώργος Αλογοσκούφης, ενώ σαρωτικές είναι οι αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο.

2009 Πέθανε η τραγουδίστρια, Μαρία Δημητριάδη

-Πηγή-Thepressroom.gr

Όπως λοιπόν σας έγραψα και ποιο πάνω 2 είναι οι χορηγοί της μουσικής μας στήλης και δωροθέτες 15 δώρων του διαγωνισμού μας που ξεκίνησε χτες 6 Ιανουαρίου και θα λήξει στις 6 Φεβρουαρίου Πρώτα Ο Θεός ,πάμε αναλυτικά να δούμε τα δώρα που σας προσφέρουν και ξεκινάω με τον αξιότιμο κύριο Ιωάννη Βαλερή που επέλεξε με πολύ χαρά να σας προσφέρει τα εξής δώρα-

1 Ασημένιο 20δραχμο του 1960 ακυκλοφόρητο

1 Πλήρες Δερμάτινο σετ Γραφείου 

1 Γυναικείο Ιταλικό παντελόνι αυθεντικό της γνωστής εταιρείας Benetton 

3 παιδικά Σακίδια πλάτης γεμάτα με αναλώσιμα ( μαρκαδώρους ,μπλοκ ζωγραφικης ,τετράδια κτλ )

1 5λιτρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 5λιτρο Ηλιέλαιο 

1 Μπουκάλι Κρασί 

Και ένα χαρτονόμισμα των 5Ο ευρώ ( με παράκληση από τον κύριο Βαλερή να ξοδευτεί σε οποιοδήποτε Έλληνα επαγγελματία -καταστηματάρχη του δήμου Βόλβης)

Τα είδη διατροφής (ελαιόλαδο-Ηλιέλαιο-Κρασί) προέρχονται από το κοινωνικό παντωπολείο Στίβου του συνδυασμού 'Τα Πάντα Γαι την Βόλβη'' που ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά και διένειμε στις 30/12 σε 15 οικογένειες βασικά αγαθά και ήδη πρώτης ανάγκης.

Αυτά λοιπόν είναι τα 10 δώρα που επέλεξε για εσάς ο κύριος Ιωάννης Βαλερής και τον ευχαριστούμε για άλλη μια φορά που είναι στην μουσική μας παρέα και χαρίζει χαμόγελα και χαρά σε αρκετούς φίλους της ομάδας μας.

Έχουμε όμως την τιμή να έχουμε στην παρέα μας το Cafe ''Γλυκό μου Αλάτι'' στην Ασπροβάλτα στον πεζόδρομο οπου υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσατε να απολαύσετε εκτός από τον υπέροχο καφέ σας ,λουκουμάδες και κρέπες και διάφορα άλλα γλυκίσματα με αγνά υλικά και πολύ αγάπη που προσφέρουν εκεί οι ιδιοκτήτες αλλά πάνω απ΄'ολα το γλυκό χαμόγελο τους και η χαρά που σας βλέπουν στον χώρο τους ,όλα αυτά όμως θα τα απολαύσουμε μετά την απαγόρευση και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και εύχομαι να είναι γρήγορα γιατί θέλω να πιω ένα καφεδάκι από τα χεράκια της αγαπημένης μου κυρίας Μαρίας Γκρατζάκη.5 Κείκ  λοιπόν σε στρογγυλή φόρμα είναι τα δώρα που προσφέρουν οι αγαπητοί ιδιοκτήτες του ''Γλυκό μου Αλάτι''.

Ευχαριστούμε πολύ και τους δύο χορηγούς και ευχαριστούμε και όλους εσάς που δίνετε καθημερινά το δυναμικό σας παρών και μας κάνετε πολύ χαρούμενους που συμμετέχετε συστηματικά και με πολύ χαρά όπως βλέπουμε στους διαγωνισμούς μας ,συνεχίστε και δεν θα χάσετε ,όλα για το κοινό μας γίνονται και θα γίνουν και άλλα στο άμεσο μέλλον αρκεί να δηλώνετε την αγάπη σας και να αναγνωρίζετε την δουλειά μας.

Σήμερα λοιπόν επέλεξα ένα δυνατό τραγούδι που θα σας αφιερώσω με πολύ αγάπη ,και σε εσάς και στους δύο χορηγούς της μουσικής μας στήλης ,ένα τραγούδι σταθμός για όσα ζούμε ,ένα τραγούδι για όλους εκείνους που νιώθουν φτωχοί ,που είναι φτωχοί ,που τους πτώχευσαν κάποιοι άλλοι ..Ένα τραγούδι για εκείνους που το νιώθουν σαν καρφί στο πετσί τους .Δεν θα γονατίσουμε Ποτέ ,δεν θα σκύψουμε ποτέ το κεφάλι και δεν θα προσκυνήσουμε κανέναν εκτός Του Θεού ...Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top