ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 30/1/21
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

29 Ιανουαρίου 2021
(1 Ψήφος)

Καλημερούδια αγαπημένο παρεάκι μου! Σήμερα 30 Ιανουαρίου είναι (ή ήταν να πω...έτσι όπως έχουμε μπλέξει), η μεγάλη γιορτή των σχολείων και των μαθητών, αφού τιμώνται οι Τρεις Ιεράρχες! Η διδασκαλία τους για ορθόδοξη ασκητική, μυστηριακή ζωή, ελληνική παιδεία, αλληλεγγύη, κοινοκτημοσύνη και βαθιά αγάπη έμπρακτη στον Θεό και τον Άνθρωπο, τους έκανε περισσότερο αγαπητούς! Οι τρεις Ιεράρχες είναι ο Μέγας Βασίλειος, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος ο Θεoλόγoς. Σπούδασαν στις πιο μεγάλες σχολές της εποχής τους, αγάπησαν το Χριστό και τα Ελληνικά Γράμματα, βοήθησαν τους φτωχούς και όλους όσους είχαν την ανάγκη τους! Ο Βασίλειος ίδρυσε νοσοκομεία, ορφανοτροφεία, σχολεία και για το σπουδαίο αυτό έργο του η εκκλησία μας τον ονόμασε Μέγα. Ο Ιωάννης είχε το χάρισμα να μιλά πολύ όμορφα και γι’ αυτό ονομάστηκε Χρυσόστομος. Ο Γρηγόριος έπεισε τους ανθρώπους ότι ο Χριστός είναι Θεός, γι’ αυτό και ονομάστηκε Θεολόγος.

Γιααα πάμε τώρα στα δικά μας...Τί γίνεται βρε παιδιά με τις καταγγελίες ηθοποιών κι όχι μόνο, για λεκτική ή σεξουαλική κακοποίηση? Σωρίες καταγγελιών για τον Γ.Κιμούλη και τώρα για τον Κ. Σπυρόπουλο! Πολλοί βέβαια αναρωτιούνται γιατί τώρα και το θεωρούν "της μόδας"! Ο γνωστός παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος απαντά λοιπόν: «Σε όσους και όσες λένε για τις καταγγελίες των θυμάτων από οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση "μα γιατί τώρα και όχι τότε", υπενθυμίζω την περίπτωση της πρώην γυναίκας μου Σοφίας Παυλίδου που κατήγγειλε την ίδια στιγμή την επίθεση που δέχτηκε από τον συνάδελφό της Μάνο Παπαγιάννη. Υπήρχε ιατρική γνωμάτευση, υπήρχαν μάρτυρες, υπήρχαν όλα κι όμως οι περισσότεροι φοβήθηκαν ή απέφυγαν να στηρίξουν τη Σοφία και το θέμα έληξε εκεί»!

Ο Γιώργος Λιανός διανύει μία από τις πιο όμορφες περιόδους στη ζωή του καθώς, τόσο τα επαγγελματικά όσο και τα προσωπικά του πάνε από το καλό στο καλύτερο. Ο ίδιος παρουσιάζει τώρα το «Survivor» και πρίν το «The Voice», ενώ πρόκειται να γίνει και για τέταρτη φορά μπαμπάς. Η σύντροφός του Κωνσταντίνα Καραλέξη, διανύει το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της και όπως είναι αναμενόμενο τόσο ο Γιώργος όσο και η Κωνσταντίνα πλέουν σε πελάγη ευτυχίας.

Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Πόπη Τσαπανίδου θα γίνει γιαγιά! Ανακοίνωσε το χαρμόσυνο γεγονός και σύγκρινε τις δικές της εγκυμοσύνες με αυτήν της κόρης της, λέγοντας πως η χαρά της είναι πολλαπλάσια και αποκτά άλλες προεκτάσεις, αφού όπως είπε η ίδια:"Η φροντίδα, η στοργή που νιώθεις για το μωρό σου, που ξαφνικά παύει να είναι μωρό και γίνεται γυναίκα και κάνει δική της οικογένεια και έχει ένα μωρό μέσα στο σώμα της να μεγαλώσει, είναι άλλο πράγμα, μου το έλεγαν και δεν το πίστευα"!

Και κάτι από το παρελθόν:

Η ηθοποιός Χλόη Λιάσκου είναι γνωστή στο κοινό από τη συμμετοχή της στα περίφημα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη και της Φίνος Φιλμ. Το ξανθό κορίτσι με το καλλίγραμμο σώμα ενσάρκωνε συνήθως τη μικρότερη αδελφή ή την κοπέλα του Κώστα Βουτσά. Οι δύο ηθοποιοί εκτός από συμπρωταγωνιστές στις αγαπημένες ταινίες, που παρακολουθούμε ευχάριστα μέχρι σήμερα, είχαν και μια ξεχωριστή σχέση στη ζωή τους. Ο Κώστας Βουτσάς, όπως έχει αναφέρει η Χλόη Λιάσκου σε συνέντευξή της, ήταν εκείνος που την ανακάλυψε όταν εκείνη σπούδαζε στη σχολή χορού Ζουρούδη. Ο ηθοποιός συνεργαζόταν ήδη με τη Φίνος Φιλμς και την περίοδο εκείνη ο Φιλοποίμην Φίνος, αναζητούσε νέα πρόσωπα για να εμπλουτίσει τη «χρυσή» ομάδα των ηθοποιών του. Ο Κ.Βουτσάς επισκεπτόταν συχνά τη συγκεκριμένη σχολή χορού, μιας και εκεί φοιτούσε και η τότε κοπέλα του και μετέπειτα σύζυγός του Έρρικα Μπρόγερ. Όταν είδε τη Λιάσκου κατάλαβε πως είχε βρει το πρόσωπο που θα έκανε καριέρα στη Φίνος Φιλμς. Η ανήλικη κοπέλα βρέθηκε στα στούντιο της εταιρίας, όπου έκανε δοκιμαστικό και ενθουσίασε τους υπεύθυνους. Αμέσως υπέγραψε συμβόλαιο, που τότε ήταν αποκλειστικό και εντάχθηκε στο ενεργητικό της Φίνος Φιλμς. Η πρώτη ταινία στην οποία εμφανίστηκε δεν ήταν μιούζικαλ, αλλά το κοινωνικό δράμα «Νόμος 4000». Η Λιάσκου έχει ένα μικρό ρόλο στον οποίο ενσαρκώνει τη μαθήτρια και όπως έχει αναφέρει η ίδια, στα γυρίσματα φορούσε την κανονική της ποδιά και κρατούσε την κανονική της μαθητική τσάντα, αφού ήταν μαθήτρια και στη ζωή. Η ηθοποιός εκτός από το υποκριτικό της ταλέντο, κέρδιζε πάντα το κοινό και με την όμορφη εμφάνισή της. Ωστόσο η ίδια δεν θεωρούσε τον εαυτό της «ωραίο θηλυκό»! Το πραγματικό της όνομα ήταν αυτό της γιαγιάς της, δηλαδή Καλλιόπη. Ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος ήταν εκείνος που της έδωσε το καλλιτεχνικό όνομα Χλόη κι επίσης την έπεισε να βάψει τα μαλλιά της ξανθά! Όταν τελείωσε το σχολείο η Λιάσκου αποφάσισε να φοιτήσει σε Δραματική Σχολή, ώστε να γίνει κι επίσημα ηθοποιός. Η απόφασή της βρήκε αντίθετη τη μητέρα της, που τη μεγάλωνε μόνη της και φοβόταν τους κινδύνους του καλλιτεχνικού χώρου. Ο πατέρας της είχε φύγει από τη ζωή όταν εκείνη ήταν πολύ μικρή και η ηθοποιός μεγάλωσε με τη μητέρα και τη γιαγιά της....Παρά τις δυσκολίες στα παιδικά της χρόνια, η Λιάσκου όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω όταν η μητέρα της δεν την άφησε να σπουδάσει ηθοποιός, αλλά παντρεύτηκε και έναν καθηγητή της. Η μητέρα της θύμωσε τόσο πολύ, που δεν πήγε στο γάμο και η ηθοποιός αναγκάστηκε να πάρει δικαστική άδεια για να παντρευτεί, αφού ήταν ακόμη ανήλικη. Από τον γάμο της με τον Λάμπρο Κωστόπουλο, απέκτησε δύο παιδιά και παρόλο που έγινε μητέρα σε πολύ νεαρή ηλικία, αφοσιώθηκε στην οικογένειά της!

Αυτάααα φίλοι μου για το Σαββατάκι μας και κλείνοντας υπενθυμίζω τον διαγωνισμό μας με δώρα αξίας, από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο κ.Βαλερή και το καφέ-ζαχαροπλαστείο "Γλυκό μου αλάτι" στην Ασπροβάλτα, στον πεζόδρομο με θέα την μαγευτική θάλασσα! Εκεί ακριβώς συνδυάζεται το γλυκό με το αλμυρό, μιας και μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας ή τον χυμό σας με νόστιμες κρέπες, τόστ, λουκουμάδες, πάστες, γλυκά ταψιού και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας! 5 πεντανόστιμα κέικ για εσάς από το "Γλυκό μου αλάτι" και 10 δώρα από τον κ.Βαλερή, ο οποίος για ακόμη μία φορά, με μια πράξη αγάπης και επιβράβευσης της αριστείας της μαθητικής νεολαίας, θεσμοθετεί τρεις υποτροφίες σε ισάριθμους πρωτεύσαντες της τρίτης λυκείου και των τριών λυκείων του Δήμου Βόλβης, Η καταβολή υπό μορφή χρηματικής υποτροφίας, θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, με την υπόδειξη των διευθυντών των τριών λυκείων! Για όλους εσάς λοιπόν, προσφέρει: 1 ασημένιο 20δραχμο του 1960 ακυκλοφόρητο, 1 πλήρες δερμάτινο σετ γραφείου, 1 γυναικείο παντελόνι αυθεντικό της γνωστής εταιρείας Benetton, 3 παιδικά σακίδια πλάτης γεμάτα με τα απαραίτητα, 1 5lt έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 1 5lt ηλιέλαιο, 1 Μπουκάλι Κρασί και 1 χαρτονόμισμα των 5Ο ευρώ για να καταναλωθεί σε οποιοδήποτε επαγγελματία-καταστηματάρχη του δήμου Βόλβης!

Aγαπημένος Αντώνης Βαρδής και καλό Σαββατόβραδο να έχετε!

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top