ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (18/11/21)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

18 Νοεμβρίου 2021
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Καλημέρα κυρίες μου κύριοι, φίλοι και φίλες του volvinews. Σήμερα εγώ θα σας μεταδώσω το τραγούδι της ημέρας το οποίο έχει ένα ιδιαίτερο νόημα.

 

Ας ριξουμε μια σύντομη ματιά στην σημερινή ειδησειογραφία: 

Σε 60 δόσεις η επιστροφή της κρατικής ενίσχυσης. Άτοκες θα είναι τελικά οι δόσεις για την εξόφληση των επτά κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής, την οποία έλαβαν περίπου 700.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την αρχική πρόβλεψη η επιστροφή των ποσών θα ήταν έντοκη.

Το τελικό ποσό της ενίσχυσης που θα κληθούν να επιστρέψουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες είναι μειωμένο έως και 75% και θα εμφανιστεί στις τυχόν λοιπές οφειλές της επιχείρησης, στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ www.aade.gr στην επιλογή "myAADE/ ο λογαριασμός μου/Προσωποποιημένη πληροφόρηση/ Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή".

Ακίνητα: Ολοταχώς προς νέο ρεκόρ συμβολαιογραφικών πράξεων. Ρεκόρ 10ετίας αναμένεται να καταγράψει μέσα στο 2021 η Ελληνική Στατιστική Αρχή όσον αφορά τον αριθμό των συμβολαιογραφικών πράξεων που θα συναφθούν κατά το τρέχον έτος. Η προδημοσίευση των αντικειμενικών αξιών από τον Ιούνιο, ώστε οι ιδιοκτήτες να γνωρίζουν το ύψος των τιμών ζώνης που θα ισχύσουν από το νέο έτος, η απόφαση της κυβέρνησης να μηδενίσει τον φόρο γονικών παροχών για όλες τις μεταβιβάσεις έως και τα 800.000 ευρώ, η αναστολή της υποχρέωσης έκδοσης της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτηρίου μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά και οι δυσκολίες που προκάλεσε το περσινό lockdown στη λειτουργία των συμβολαιογραφικών γραφείων, με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν φάκελοι σε εκκρεμότητα, έχουν τώρα ως αποτέλεσμα να επικρατεί τεράστια κινητικότητα στα συμβολαιογραφικά γραφεία, η οποία και αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και την τελευταία εργάσιμη του έτους.

Κρίσιμη αλλαγή για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Αλλάζει πορεία το υπουργείο Παιδείας ως προς την κρίσιμη πολιτικά απόφασή του να περιορίσει, από το 2022, δραστικά τις επιλογές που είχαν έως και φέτος στο μηχανογραφικό δελτίο οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες, επανεξετάζεται η εφαρμογή της ρύθμισης που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Η ρύθμιση προσιδιάζει με ό,τι ισχύει στο βρετανικό σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον νόμο 4777/21, οι υποψήφιοι από το 2022 και εφεξής θα έχουν δικαίωμα να δηλώσουν στο μηχανογραφικό τους δελτίο το πολύ το 10% των τμημάτων του επιστημονικού τους πεδίου. Για να τα δηλώσουν όρος είναι οι μονάδες που συγκέντρωσαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις να υπερβαίνουν την ελάχιστη βάση εισαγωγής (ΕΒΕ) κάθε τμήματος. Οπως ορίζει ο νόμος, το ακριβές ποσοστό θα καθοριστεί με απόφαση της υπουργού Παιδείας.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα του νέου συστήματος, μετά την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν μηχανογραφικό, δηλώνοντας πολύ λιγότερα τμήματα σε σχέση με ό,τι ίσχυε έως τώρα. Ο περιορισμός αυτός αναγκάζει τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, ώστε όσοι δεν εισαχθούν σε κανένα τμήμα να υποβάλουν και δεύτερο μηχανογραφικό, στο οποίο θα μπορούν να δηλώσουν τμήματα που έχουν κενές θέσεις μετά τα πρώτα αποτελέσματα. Βασικός όρος φυσικά, να ξεπερνούν το όριο της ελάχιστης βάσης εισαγωγής σε κάθε τμήμα. Στο δεύτερο μηχανογραφικό δελτίο θα υπάρχουν τα τμήματα χαμηλής ζήτησης (διότι σε αυτά θα μείνουν κενές θέσεις) και δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός στον αριθμό των τμημάτων που θα μπορούν να δηλώσουν. Οι βάσεις του δεύτερου μηχανογραφικού θα ανακοινώνονται τέλη Αυγούστου.

Πρόγραμμα «Νέων Αγροτών»: Πότε λήγει η προθεσμία αιτήσεων. Ανοικτή είναι η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων για το πρόγραμμα των «Νέων Αγροτών» (υπομέτρο 6.1 του ΠΑΑ), συνολικού προϋπολογισμού 420 εκατ. ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως και την Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021. Τα βασικά στοιχεία του προγράμματος:

Το μέγεθος της γεωργικής τους εκμετάλλευσης, που θα δηλωθεί στο ΟΣΔΕ του έτους 2021, εκπεφρασμένο ως τυπική απόδοση, πρέπει να είναι στις ηπειρωτικές περιοχές, από 14.000 έως 100.000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων το μέτρο απευθύνεται σε ενήλικες που δεν έχουν υπερβεί το 41ο έτος της ηλικίας τους και που εγκαθίστανται για πρώτη φορά σε γεωργική εκμετάλλευση κατά το δεκαοκτάμηνο που προηγείται της υποβολής του αιτήματος στήριξης.

Για την ένταξη υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Πληροφορικό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, αίτηση και επιχειρηματικό σχέδιο με διάρκεια από 3 έως 4 έτη.

Η ενίσχυση θα καταβληθεί σε δύο δόσεις. Η πρώτη θα πιστωθεί με την ένταξη του δικαιούχου στο μέτρο, αφορά το 70% του συνολικού ποσού ενίσχυσης, ενώ η δεύτερη δόση πληρώνεται κατά την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου.

Οι δικαιούχοι πρέπει να αποκτήσουν την ιδιότητα του επαγγελματία γεωργού και να την διατηρήσουν για μία τετραετία από την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού τους σχεδίου, ενώ θα πρέπει να υπαχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και να παραμείνουν σε αυτό για μία τετραετία από την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού τους σχεδίου. Η κατανομή

Η κατανομή της δημόσιας δαπάνης ανά Περιφέρεια, έχει γίνει λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων κριτηρίων, τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση, τη νησιωτικότητα, την ορεινότητα, την υποεκτίμηση της ενδοπεριφερειακής σημασίας του πρωτογενούς τομέα λόγω της παρουσίας, στην ίδια Περιφέρεια, ενός ισχυρού δευτερογενούς τομέα, καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης των πυρόπληκτων περιφερειών, που προέκυψε από τις εκτεταμένες πυρκαγιές σε αγροτικές εκτάσεις το καλοκαίρι του 2021.

Η κατανομή της δημόσιας δαπάνης ανά Περιφέρεια έχει ως εξής:

Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης 37.300.000 ευρώ

Κεντρικής Μακεδονίας 62.200.000 ευρώ

Δυτικής Μακεδονίας 30.500.000 ευρώ

Θεσσαλίας 44.500.000 ευρώ

Στερεάς Ελλάδος 37.900.000 ευρώ

Ηπείρου 33.200.000 ευρώ

Ιονίων Νήσων 11.700.000 ευρώ

Δυτικής Ελλάδος 44.100.000 ευρώ

Πελοποννήσου 39.500.000 ευρώ

Αττικής 10.800.000 ευρώ

Νοτίου Αιγαίου 12.000.000 ευρώ

Βορείου Αιγαίου 19.000.000 ευρώ

Κρήτης 37.300.000 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ 420.000.000 ευρώ

Και ας προχωρήσουμε τώρα στα του διαγωνισμού μας και στον χορηγό μας ο  οποίος είναι το κατάστημα με βιολογικά προ'ι'όντα εξαιρετικής ποιότητας και βραβευμένα  '' Athena's Rose The Deli Store'' στην Ασπροβάλτα. Μπορείτε να συμμετέχετε εφόσον είστε μέλη της ομάδας μας στο facebook καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα στην στήλη με την Ρούλα Παναγιωτίδου βρίσκοντας ''Το Τραγούδι της ημέρας'' κάνοντας σχόλια και like σε κάθε ανάρτηση. Το κατάστημα Athena's Rose The Deli Store'' στην Ασπροβάλτα Μ.Αλεξάνδρου 9 σας δίνει την δυνατότητα να κερδίσετε εξαιρετικής ποιότητας προ'ι'όντα δικής τους καλλιέργειας ,ο τυχερός λοιπόν θα απολαύσει : 2 μπουκάλια παρθένο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας ''Sermyli'' και ένα βάζο πράσινες ελιές (πάλι βιολογικής καλλιέργειας) 500 ml .

Λοιπόν τραγουδάκι για σήμερα από τρείς μεγαλους καλλιτέχνες που μιλάει για τις κοινωνικές μας σχέσεις που είναι απλά πίσω από μια οθόνη πλέον δυστυχώς. Για σας με την αγάπη μου. { .....Πόση μοναξιά χωράει σε μια οθόνη, Κι ας μαζεύεστε να φαίνεστε πολλοί, Δυστυχώς η μπαταρία μας τελειώνει, Όσο οι άνθρωποι δεν έχουν επαφή, Πόσοι ακολουθούνε πια τα όνειρα σας, Και ποια όνειρα εσείς ακολουθείτε, Πόσα σ’ αγαπώ χωρούν στα κινητά σας, Κι έτσι ακίνητα αγαπάτε ότι βρείτε....}  Απίστευτοι στίχοι .... 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top