ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

05 Δεκεμβρίου 2021
(1 Ψήφος)

Καλημέρα και πάλι φίλοι μου...Εορταστικός μήνας, χαρείτε τον όσο μπορείτε και μπείτε σε Χριστουγεννιάτικη διάθεση, αφού μας χωρίζουν μόλις 20 μέρες! Τα Χριστούγεννα δεν είναι για παιδάκια μόνο...! Σήμερα λοιπόν είναι η γιορτή του Αγίου Σάββα κι εύχομαι χρόνια πολλά σε Σάββα και Σαββούλα! Ο Άγιος Σάββας διέθετε κύρος, πνευματική ακτινοβολία, ασκητικά κατορθώματα, ήταν άνθρωπος εμπιστοσύνης κι όταν στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων πατριάρχης ήταν ο Ηλίας, ο Άγιος Σάββας ήταν υπόδειγμα φιλανθρωπικής και κοινωνικής προσφοράς για τους συνανθρώπους του. Προσπαθούσε πάντα να βρίσκει τρόπους, ώστε να βοηθάει αποτελεσματικά τους φτωχούς και τους δυστυχισμένους συνανθρώπους της περιοχής του. Σε δική του πρωτοβουλία οφείλεται το γεγονός ότι δημιουργήθηκαν μοναστήρια, νοσοκομεία, υδραγωγεία, αρτοποιεία και άλλα που ήταν χρήσιμα για την περίθαλψη, την προστασία, και την ψυχική και πνευματική υγεία. Όλοι οι φτωχοί της περιοχής του αλλά και από άλλες περιοχές που μάθαιναν για την ύπαρξη του Αγίου, πρόστρεχαν στα μέρη που διάβαινε με σκοπό να του δείξουν την ευγνωμοσύνη τους και την αγάπη τους, για όλα αυτά που έκανε για εκείνους!

Όταν ήταν 8 χρονών ζήτησε από τον ηγούμενο του μοναστηριού να τον κάνει μοναχό. Πράγματι, μετά και από την συγκατάθεση των θείων του ο νεαρός Σάββας έγινε μοναχός. Στην μοναχική ζωή ο Σάββας αποδείχτηκε πιο σοφός από πολλούς γέροντες που ζούσαν χρόνια στο μοναστήρι. Περιφρονούσε τα υλικά αγαθά και νήστευε για πολλές μέρες. Μια μέρα μάλιστα που είδε μπροστά του μια μηλιά και θέλησε να φάει ένα μήλο, σκέφτηκε τον Αδάμ και την Εύα και το προπατορικό αμάρτημα και αμέσως πέταξε από τα χέρια του το μήλο που μόλις είχε κόψει. Λέγεται, ότι ο φούρναρης του μοναστηριού κάποια μέρα που είχαν βραχεί τα ρούχα του, τα έβαλε στο φούρνο να στεγνώσουν και τα ξέχασε εκεί με αναμμένο τον φούρνο. Όταν λοιπόν θυμήθηκε ότι τα ρούχα του βρίσκονταν ακόμα μέσα στο φούρνο, προσπάθησε να τα βγάλει αλλά ήταν αδύνατον γιατί έκαιγε πάρα πολύ ο φούρνος. Ο Σάββας όμως που πήγε για να τον βοηθήσει, μπήκε μέσα στον αναμμένο φούρνο και περνώντας μέσα από τις φλόγες έβγαλε τα ρούχα άθικτα και ο ίδιος βγήκε χωρίς το παραμικρό κάψιμο. Ο Άγιος Σάββας έμεινε στη Μονή των Φλαβιανών έως ότου έγινε δεκαοκτώ ετών. Πάντα ήθελε να επισκεφθεί τα Ιεροσόλυμα για να δει τον τόπο που πέρασε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Έτσι αποφάσισε να ζητήσει από τον ηγούμενο του μοναστηριού να τον ευλογήσει και να φύγει. Ο ηγούμενος από την άλλη, επειδή συμπαθούσε πολύ τον άγιο δεν έδινε την άδεια του για να φύγει. Ο Θεός όμως έστειλε έναν Άγγελό του ο οποίος είπε στον ηγούμενο: "Άφησε τον Σάββα να πάει όπου επιθυμεί". Το άλλο πρωί ο ηγούμενος έδωσε άδεια στον Σάββα για να αναχωρήσει και μάλιστα τον ευλόγησε. Έτσι σε ηλικία δεκαοχτώ ετών ο άγιος Σάββας πήγε στα Ιεροσόλυμα. Η φήμη του ήταν τέτοια, που μοναχοί από άλλα μοναστήρια έρχονταν για να τον συναντήσουν, ο ίδιος όμως αναζητούσε να πάει στην έρημο!  Ο Άγιος Σάββας τον χειμώνα του έτους 533 μ.Χ.αρρώστησε και πέθανε σε ηλικία 94 ετών. Αυτά για να γνωρίζουμε και λίγα πράγματα για τους Αγίους μας και τώρα να περάσουμε στα δικά μας...

Ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η αγαπημένη τραγουδίστρια Ευρυδίκη, την ανάγκασε να ακυρώσει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της σε Ελλάδα και Κύπρο.Τις τελευταίες 10 μέρες αντιμετωπίζει ένα σοβαρό    πρόβλημα, με οξύ τραυματισμό ακοής που προκλήθηκε από βαρότραυμα κατά τη διάρκεια πτήσης. Μετά από σύσταση των γιατρών της λοιπόν, έπρεπε να ακυρώσει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της, έως ότου επουλωθεί το τραύμα!

Μια τεράστια αγκαλιά άνοιξε χθες το βράδυ για τον Γιώργο Αλκαίο, ο οποίος έκανε τη δυναμική του επιστροφή μετά από χρόνια! Σίγουρα γνώριζε ότι είχε λείψει στους θαυμαστές του, παρ' όλο που μετά από μια σημαντική απώλεια για κείνον, είχε επιλέξει να ζει απομονωμένος στον προσωπικό του παράδεισο στη Μήλο! Οι θαυμαστές του κατέστησαν σαφές το μήνυμα πως τον θέλουν ενεργό στα καλλιτεχνικά πράγματα, ανοίγοντας μια μεγάλη αγκαλιά για να τον υποδεχτούν. Εκείνος φανερά συγκινημένος για αυτό το κύμα αγάπης που δέχτηκε, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα δημόσια ευχαριστώντας τους πάντες!

Και κάτι από το παρελθόν: Ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς, ήταν στο γραφείο του Φίνου (Finos Film) και μιλούσανε για δουλειές, οπότε τον παίρνει ο θυρωρός και του λέει: "Είναι ο Κώστας Χατζηχρήστος στο τηλ.". Ο Φίνος του είπε να πει πως δεν είναι εκεί κι ότι θα λείπει! Μετά από λίγο τον ξαναπαίρνει ο θυρωρός και του λέει: "Είναι στο τηλέφωνο ο κ. Χατζηχρήστος και θέλει να σας μιλήσει" και πάλι του απαντάει: "Δεν είμαι εδώ πες του". Μετά ο Φίνος γύρισε στον Κ.Βουτσά και του λέει: "Έχει κάνει τόσες ταινίες, έχει φθαρεί, τι να τον κάνω;"...και τον έδιωξε! Ο Βουτσάς σαστισμένος, φοβήθηκε μήπως του κάνει το ίδιο κάποτε και έφυγε από τον Φίνο με την δικαιολογία ότι ο Δ.Παπαμιχαήλ έπαιρνε 300.000 δραχμές στην ταινία κι αυτός 250.000. Ο Φίνος τότε, του έκανε μήνυση και πήγανε στα δικαστήρια! Όταν αρρώστησε ο Φίνος, ο Βουτσάς πήγε στο νοσοκομείο και του λέει η γυναίκα του η Τζέλα: "Φταις κι εσύ που έγινε έτσι ο Φίνος, που αρρώστησε". Ο Βουτσάς το θεώρησε λογικό να στεναχωρηθεί ο άνθρωπος, αλλά έπρεπε να κοιτάξει κι εκείνος την καριέρα του!

Αυτά λοιπόν από εμένα για το Σαββατοκύριακο, να έχετε μια καλή εβδομάδα και χρόνια πολλά για αύριο που η εκκλησία τιμά τον Άγιο Νικόλαο!


K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top