Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Το Τραγούδι της ημέρας'' Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

14 Δεκεμβρίου 2021
(2 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και να περάσετε όμορφα ότι και να επιλέξετε να κάνετε και όσο το επιτρέπει ο καιρός και πάντα με προσοχή .Τρίτη σήμερα 14 Δεκεμβρίου και δεν ακούσαμε καλά νέα νωρίς το πρωί για τον Γιώργο Τράγκα που έχασε την μάχη με τον ιό μιας και ταλαιπωρήθηκε αρκετά χρόνια άπο τον ζαχαρώδη διαβήτη και δυστυχώς τα ξημερώματα κατέληξε στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες .Άσχετα εαν κάποιος δεν συμφωνούσε μαζί του και με όλα αυτά  που ''ξεστόμιζε'' επιτρέψτε μου να πω ,ήταν ένας εξαίρετος  δημοσιογράφος που έλεγε τα πράγματα με το όνομα τους ...

Ένα άλλο θέμα που μας σοκάρισε χτες ήταν οι καταγγελίες για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο μέλος της ομάδας των Ράδιο Αρβύλα ,πραγματικά δεν ξέρω τι να πω ,δεν ξέρω εαν πρέπει να γράψω κάτι μιας και όλα αυτά είναι άπο μόνα τους απαράδεκτα και καταδικαστέα  ...Πάμε στους πυροβολισμούς που ''έπεσαν'' χτες σε διπλανό χωριό μας όπου δυστυχώς το θύμα μια 50χρονη κατέληξε και ακόμη δεν έχουν συλλάβει την δράστη του τραγικού αυτού συμβάν....Τι να πω πραγματικά δεν ξέρω ,έχουμε σαλέψει τελείως ,δεν ξέρω που αλλού θα πάει όλο αυτό που ζούμε ,πραγματικά σας μας Βοηθήσει Ο θεός και ας μας δείξει Το Έλεος Του...

Πάμε όμως να δούμε τις ειδήσεις της ημέρας και τα νέα για τον καιρό που σχεδόν όλη την εδβομάδα που διανύουμε θα είναι χειμωνιάτικος.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ 

Πέθανε ο Γιώργος Τράγκας. Ο γνωστός δημοσιογράφος δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης στα 72 του χρόνια. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν ο Γιώργος Τράγκας άφησε την τελευταία του πνοή στις 3:10 τα ξημερώματα ενώ νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομειου «Σωτηρία».

Ο Γιώργος Τράγκας

Το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα

Κατέληξε σήμερα, 14.12.2021, και ώρα 03.10 πρωινή ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και επικεφαλής του κινήματος ‘’Ελεύθεροι Άνθρωποι’’ σε ΜΕΘ του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ. Ανεμβολίαστος, εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης covid19 στις 04.12.2021 σε κλινική του νοσοκομείου ‘’Η ΣΩΤΗΡΙΑ’’ ενώ λίγες ώρες αργότερα, λόγω της σοβαρής κατάστασής του διεκομίσθη σε ΜΕΘ του ιδίου νοσοκομείου.

Η περιπέτεια του Γιώργου Τράγκα με τον κορονοϊό

Όλα ξεκίνησαν στις 30 Νοεμβρίου, όταν ο Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ότι νοσεί με κορονοϊό«Χορεύω τανγκό με τον COVID-19 που γελάει σαρδόνια με τα πρόστιμα του Μητσοτάκη», ανακοίνωνε το απόγευμα της Τρίτης ο δημοσιογράφος, ωστόσο τίποτα δεν προμήνυε όλα όσα θα ακολουθούσαν στη συνέχεια.

Λίγες ημέρες αργότερα, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για ραγδαία επιδείνωση της υγείας του, ενώ στις 9 Δεκεμβρίου έγινε γνωστό ότι διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» όπου νοσηλευόταν.

Τις επόμενες ημέρες, ο γνωστός δημοσιογράφος μπήκε στο μηχάνημα τεχνητού νεφρού καθώς επιδεινώθηκε και η νεφρική του λειτουργία και τελικά δεν άντεξε με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Τράγκας

Γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1949, στο Μεταξουργείο. Ο πατέρας του εργαζόταν ως γυναικολόγος. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάσθηκε στο περιοδικό Εικόνες της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες. Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα Βραδυνή, στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών. Υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ επί σειρά ετών, πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ. Εκτός από δημοσιογράφος, στον χώρο του Τύπου διατέλεσε και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».

Σε τηλεοπτικό επίπεδο παρουσίαζε στον παλιό ΣΚΑΪ (νυν Alpha) τις εκπομπές Χωρίς Αναισθητικό και Viva, η οποία μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1, στον καινούργιο ΣΚΑΪ τον Ελεύθερο Σκοπευτή και άλλες εκπομπές. Συμμετείχε επίσης σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, του Νέου Epsilon TV και του παλαιού Epsilon TV (σήμερα Open Beyond)), ως πολιτικός σχολιαστής.

Ο Τράγκας έγινε γνωστός από περιστατικό που συνέβη το 1988, όταν όντας ανταποκριτής του Ελεύθερου Τύπου στο νοσοκομείο Χέρφιλντ του Λονδίνου, πραγματοποιούσε ρεπορτάζ όταν νοσηλευόταν ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου. Στις ανταποκρίσεις του παρουσίαζε την κατάσταση της υγείας του Παπανδρέου ως πολύ χειρότερη σε σχέση με τα επίσημα ιατρικά ανακοινωθέντα του νοσοκομείου και τους ανταποκριτές των υπόλοιπων εφημερίδων. Επίσης σχολίαζε δηκτικά την ερωτική σχέση του πρωθυπουργού με την αεροσυνοδό Δήμητρα Λιάνη. Αυτό δημιούργησε εντάσεις στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα ο ιδιαίτερος γραμματέας του, Μιχάλης Ζιάγκας, αρχικά να επιτεθεί σωματικά με γροθιές στον Τράγκα και στη συνέχεια να τον κυνηγήσει στους κήπους του νοσοκομείου.

Στο ραδιόφωνο διατηρούσε εκπομπή στον αυτοδιαχειριζόμενο Ελλάδα 94.3 ενώ παράλληλα έστησε, μαζί με το περιοδικό Crash που εξέδιδε, τον ιντερνετικό σταθμό Crash Radio. Παλαιότερα είχε εκπομπή στα Παραπολιτικά 90.1 FM και για μία επταετία, στον Real FM 97.8. Η εκπομπή που είχε στον Crash Radio μεταδιδόταν και τηλεοπτικά μέσω του περιφερειακού σταθμού Δίον TV στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ προηγουμένως, η ίδια εκπομπή μεταδιδόταν από το Euro TV (επίσης στην Κεντρική Μακεδονία), ενώ είχε εκπομπή και σε άλλα περιφερειακά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Βεργίνα TV και στο Νέο Epsilon Θεσσαλονίκης.

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Κοπέλες έβγαλαν στη δημοσιότητα μηνύματα που φέρεται να τους έστελνε...

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Οι κοπέλες έβγαλαν στη δημοσιότητα τα μηνύματα που τους έστελνε

Σάλος έχει προκληθεί από το απόγευμα της Δευτέρας (13/12), μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης του revenge porn, για το οποίο κατηγορείται ο Στάθης Παναγιωτόπουλος.

Η εκπομπή της Δευτέρας (13/12) προβλήθηκε και ολοκληρώθηκε σε φορτισμένο κλίμα, με τον Αντώνη Κανάκη και τους συνεργάτες του να είναι σε πολύ δύσκολη θέση και να μην θυμίζουν σε τίποτα την παρέα που συντροφεύει εδώ και πολλά χρόνια τα βράδια των τηλεθεατών.

Μάλιστα, ο Αντώνης Κανάκης στο φινάλε της εκπομπής, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να σταματήσει η προβολή της. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως πρέπει να παρθούν αποφάσεις, καθώς δεν γίνεται να συνεχιστεί το Ράδιο Αρβύλα με αυτό το κλίμα, τονίζοντας ότι ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» κάτι. Όπως είπε, η τρέχουσα εβδομάδα έτσι κι αλλιώς θα ήταν η τελευταία πριν τα Χριστούγεννα που η εκπομπή θα προβαλλόταν κανονικά, συνεπώς με το νέο έτος θα έχουμε την οριστική απάντηση για το αν θα «κοπεί» ή όχι το Ράδιο Αρβύλα.

Στο Twitter επικρατεί κύμα οργής κατά του Στάθη Παναγιωτόπουλου και τις τελευταίες ώρες κοπέλες έχουν αναρτήσει μηνύματα που φέρεται να τους έχει στείλει, ενώ συνεχίζονται και οι καταγγελίες.

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας; - Το στοίχημα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας; - Το στοίχημα του Νίκου Ανδρουλάκη

Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι εύκολη παρά το γεγονός ότι η νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ ήταν συντριπτική και η συμμετοχή των ψηφοφόρων αρκετά ικανοποιητική - Το μέγα ερώτημα είναι αν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει πάλι κόμμα εξουσίας.

Το μεγάλο στοίχημα του νέου αρχηγού είναι βεβαίως η ανανέωση των προσώπων στο ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ, αλλά και η χάραξη μιας νέας αντιπολιτευτικής στρατηγικής. Να μπορέσει δηλαδή ο Νίκος Ανδρουλάκης να φέρει ξανά στο προσκήνιο το Κίνημα Αλλαγής όχι απλά ως ένα μικρό κόμμα αντίδρασης, αλλά ως ένα κόμμα εξουσίας. Ένα κόμμα που να μπορεί να έχει πρόταση διακυβέρνησης ικανή να ταράξει τον πολιτικό χάρτη. Το όλο εγχείρημα δεν είναι εύκολο και τούτο διότι το «νέο» ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποτινάξει από πάνω του τα αμαρτήματα του παρελθόντος και να μπορέσει να πείσει ότι όντως δεν έχει σχέση με το κακό παρελθόν.

Απογραφή 2021: Για ποιους παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα – Η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ

Απογραφή 2021

Με τη διαδικασία της συνέντευξης από απογραφέα θα συνεχιστεί η απογραφή 2021 καθώς έληξε η προθεσμία για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή με την ΕΛΣΤΑΤ, ωστόσο, να ανακοινώνει ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγα 24ωρα ακόμα για ορισμένες κατηγορίες.

Συγκεκριμένα η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι «η εφαρμογή θα παραμείνει ανοιχτή προς το κοινό για τροποποιήσεις/διορθώσεις μέχρι και την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου» υπενθυμίζοντας ότι για όσους δεν μπόρεσαν για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Εμβολιασμός για κορονοϊό: Εξετάζονται αλλαγές λόγω της μετάλλαξης Όμικρον - Πιο κοντά η 4η δόση;

Εμβολιασμός αλλαγές

Συναγερμό και στην Ελλάδα έχει φέρει η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού με τη χώρα μας να μετράει ήδη πέντε κρούσματα την ώρα που σε χώρες όπως η Βρετανία και η Δανία αναμένεται να γίνει η επικρατούσα μέσα στα επόμενα 24ωρα με τους επιστήμονες να αναζητούν την κατάλληλη φόρμουλα εμβολιασμού που θα φέρει την καλύτερη δυνατή προστασία από την παραλλαγή της covid-19.

Η πρώτη αλλαγή που έχει ήδη αποφασιστεί, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, είναι η δόση στους νοσήσαντες από κορονοϊό να γίνεται στους τρεις μήνες αντί για τους έξι που ισχύει μέχρι σήμερα.

Παράλληλα η κυρία Θεοδωρίδου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η τέταρτη δόση να γίνεται κάθε χρόνο, σε ετήσια, δηλαδή, βάση όπως συμβαίνει με το εμβόλιο για την γρίπη. «Δηλαδή να θεωρηθούν οι τρεις δόσεις που κάνουμε τώρα ως ο βασικός εμβολιασμός και να γίνει μια δόση στον χρόνο, ως επαναληπτικός» εξήγησε η Μαρία Θεοδωρίδου διευκρινίζοντας, πάντως, ότι η απάντηση της βασίζεται σε εικασίες δεδομένου ότι ο επιστημονικός κόσμος περιμένει απαντήσεις για την κάλυψη που παρέχουν τα υπάρχοντα εμβόλια για τον κορονοϊό έναντι της μετάλλαξης Όμικρον.

Για την ώρα, πάντως, αυτό που έχει ανακοινωθεί δημοσίως για την τέταρτη δόση είναι ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να χορηγηθεί πρώτα στους ανοσοκατεσταλμένους.

Πληροφορίες που μεταφέρει ο Ελεύθερος Τύπος αναφέρουν ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, εκτός από το πότε θα γίνεται η τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, εξετάζει, επίσης, το ενδεχόμενο στους νοσήσαντες να γίνονται πλέον δύο δόσεις εμβολίου προκειμένου να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι.

 
 

Το τρίτο σκέλος των αλλαγών στον εμβολιασμό που εξετάζουν τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αφορά το ενδεχόμενο να χορηγηθεί τρίτη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό και στους ανήλικους με την Μαρία Θεοδωρίδου να δηλώνει ότι τα μέλη της επιτροπής θα διατυπώσουν τις δικές τους συστάσεις σε σύντομο χρόνο.

Επίδομα παιδιού - ΟΠΕΚΑ: Νωρίτερα θα πληρωθεί η 6η δόση - Δείτε την ημερομηνία.

Επίδομα παιδιού Λεφτά

 Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου έκλεισε προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21-Επίδομα Παιδιού, όπως άλλωστε συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν δέχεται νέες αιτήσεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της έκτης διμηνιαίας δόσης.

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

31 Δεκεμβρίου

Η συγκεκριμένη έκτη και τελευταία δόση του έτους 2021 θα καταβληθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου 2021, ήτοι την 31η Δεκεμβρίου, μαζί με το σύνολο των επιδομάτων.

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr,με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Χαλκίδα: Γονείς έκαψαν βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά για τον κορονοϊό που μοιράστηκε σε όλους τους μαθητές δημοτικών σχολείων σε όλη την χώρα .

Βιβλίο Ευγένιος Τριβιζάς για κορονοϊό

Αίσθηση προκάλεσαν οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης και δείχνουν γονείς στη Χαλκίδα να καίνε βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα eviathema.gr το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Κυριακής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας πίσω από τα δικαστήρια της Χαλκίδας.

Σε βίντεο φαίνονται διαδηλωτές ανάμεσα στους οποίους και γονείς να έχουν τοποθετήσει έναν μεταλλικό κάδο και μέσα του να καίνε το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά, το οποίο αφορά την περίοδο της πανδημίας και το οποίο μοιράστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στα σχολεία.

Στον ίδιο κάδο οι διαδηλωτές έκαψαν, επίσης, φωτοτυπίες του νόμου 4682 καθώς και μάσκες και rapid test υποστηρίζοντας ότι η κίνησή τους έγινε για συμβολικό σκοπό και χαρακτηρίζοντας το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά ως μέσο προπαγάνδας.

photo

photo

Γιώργος Παπαδάκης: Γιατί δεν βγήκε στον αέρα από το στούντιο του «Καλημέρα Ελλάδα»

Γιώργος Παπαδάκης

Μια διαφορετική εικόνα συνάντησαν το πρωί της Τρίτης όσοι συντονίστηκαν με τον ΑΝΤ1 για να δουν το «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη καθώς αντί για τον γνωστό δημοσιογράφο στο στούντιο ήταν οι παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής το Σαββατοκύριακο στον ΑΝΤ1, Νίκος Ρογκάκος και Παναγιώτης Στάθης.

Προκειμένου να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις οι δύο δημοσιογράφοι συνδέθηκαν αμέσως με το σπίτι του Γιώργου Παπαδάκη ο οποίος ανέλαβε να εξηγήσει γιατί ο ίδιος και οι συνεργάτες του δεν ήταν στο στούντιο για το «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως είπε ο Γιώργος Παπαδάκης βρέθηκε κρούσμα κορονοϊού στην οικογένεια του συμπαρουσιαστή του «Καλημέρα Ελλάδα», Γιώργου Γρηγοριάδη.

Κακοκαιρία: Έρχονται διαδοχικές ψυχρές εισβολές με πολικές αέριες μάζες από τη Ρωσία...

Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας με ψυχρές εισβολές

Για διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας με ψυχρές εισβολές έκανε λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Το πολύ κρύο θα είναι το χαρακτηριστικό του καιρού για σήμερα, Τρίτη, με βροχές στα ανατολικά, χιόνια στα χαμηλά σε ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να κάνει λόγο για «διαδοχικές ψυχρές εισβολές που μας βάζουν σε χειμερινό μοτίβο».

Όπως εξήγησε «η Ελλάδα επηρεάζεται από τον συνδυασμό χαμηλών πιέσεων προς το νότιο Αιγαίο με τις υψηλές προς τα βόρεια Βαλκάνια» που θα έχουν ως αποτέλεσμα «από τις επόμενες ώρες να δούμε ανέμους έως και 8 μποφόρ στο Αιγαίο».

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες περνάνε πάνω από θαλάσσιες εκτάσεις παίρνουν υγρασία και για αυτό εκδηλώνονται βροχές στις παραθαλάσσιες περιοχές».

‘Οσον αφορά τον καιρό των επόμενων ημερών ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι «αύριο Τετάρτη δεν αλλάζει το καιρικό μοτίβο, χωρισμένη στα δύο η Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά, καλύτερο καιρό στα δυτικά και βόρεια με πολύ κρύο».

«Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νοτιανατολικό Αιγαίο ενώ την Παρασκευή δεν περιμένουμε αξιόλογα φαινόμενα. Το Σαββατοκύριακο, όμως, έρχεται μια νέα ψυχρή αέρια μάζα που θα φέρει επιδείνωση του καιρού στην ανατολική Ελλάδα με χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα και βοριάδες σε ξηρά και θάλασσα».

«Πρόκειται για μια δεύτερη πολική αέρια μάζα από τη Ρωσία που μέσα στο Σαββατοκύριακο θα επηρεάσει την Ελλάδα προκαλώντας σημαντική πτώση της θερμοκρασίας με χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα ενώ για τα Χριστούγεννα θα πάμε σε πιο ήπιο καιρό» κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Με βοριάδες, χιόνια και καταιγίδες η Τρίτη - Πόσο θα φτάσει η θερμοκρασία

Καιρός σήμερα 14/12

Στα ανατολικά προβλέπονται τοπικές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 10 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 14 βαθμούς και μόνο την ανατολική νησιωτική χώρα θα φθάσει κατά τόπους τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1000 μέτρα).
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία στα ανατολικά 7 και τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά και ημιορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία παροδικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή-Newsbomb.gr ( διαβάστε περισσότερα)

 

Σαν σήμερα 14 Δεκεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν σήμερα 14 Δεκεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1287 Υποχωρούν τα θαλάσσια φράγματα στην Ολλανδία, με αποτέλεσμα οι πλημμύρες να προκαλέσουν το θάνατο 50.000 ανθρώπων

 

1503 Γεννήθηκε ο Νοστράδαμος, Γάλλος φυσικός και αστρονόμος, διάσημος για τις προφητείες του

1799 Πέθανε ο Τζορτζ Ουάσινγκτον, ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ

1822 Η Ιερά Συμμαχία καταδικάζει την Ελληνική Επανάσταση, θεωρώντας τη διακήρυξή της «αυθάδη και αδεξία»

1825 Ξεσπά στη Ρωσία η εξέγερση των Δεκεμβριστών, η οποία γρήγορα καταστέλλεται από τον Τσάρο. Η εξέγερση των Δεκεμβριστών, κατέχει σημαντική θέση στην ιστορία του επαναστατικού κινήματος της Ρωσίας. Συνδεόταν με την ωρίμανση των προϋποθέσεων της αστικής επανάστασης στη Ρωσία. Ηταν η πρώτη ανοιχτή ένοπλη εξέγερση με σκοπό της συντριβή της απολυταρχίας και την κατάργηση της δουλοπαροικίας. Ο Λένιν τοποθετεί τους Δεκεμβριστές στην αρχή της περιόδου του επαναστατικού κινήματος.

1911 Γεννήθηκε ο  Γεώργιος Ιβάνοφ, κολυμβητής και υδατοσφαιριστής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, που εκτελέστηκε κατά τη διάρκεια της κατοχής, εξαιτίας της αντιστασιακής δράσης του. Προς τιμήν του, το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ηρακλή φέρει το όνομά του (Ιβανόφειο).

1901 Διεξάγεται το πρώτο τουρνουά πινγκ πονγκ, στο Λονδίνο

1914 Ιδρύεται στην Αθήνα η Ένωση Συντακτών, με πρόεδρο τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Ιωάννη Κονδυλάκη. Το 1947 θα μετονομασθεί σε ΕΣΗΕΑ

1918 Οι γυναίκες της Βρετανίας ψηφίζουν για πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές.

1939 Η ΕΣΣΔ διαγράφεται από την Κοινωνία των Εθνών λόγω της εισβολής της στη Φινλανδία

1943 Πέθανε ο Τζον Χάρβεϊ Κέλογκ, Αμερικανός γιατρός, πρωτοπόρος της υγιεινής διατροφής και δημιουργός των κορν-φλέικς

1955 Το ΑΚΕΛ τίθεται εκτός νόμου από τους Βρετανούς.

1962 Το Μάρινερ 2 της NASA γίνεται το πρώτο διαστημικό σκάφος που πετάει στην Αφροδίτη.

1978 Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ επιβάλλει εμπάργκο πετρελαίου κατά της Ν. Αφρικής, εξαιτίας του απαρτχάιντ

1987 Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Σταυρίδης

2000 Οι χρυσοί Ισπανοί παραολυμπιονίκες του μπάσκετ καλούνται να επιστρέψουν τα μετάλλια αφού διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν καμία πνευματική αναπηρία.

2008 Ο Τζορτζ Μπους κάνει το τελευταίο του ταξίδι ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο Ιράκ και σε συνέντευξη Τύπου στη Βαγδάτη ο δημοσιογράφος Μουνταντάρ αλ Ζαϊντί του πετάει δύο παπούτσια ίς να τον πετύχει

Πηγή-Thepressroom.gr

  Αυτά για σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 με τα άσχημα να επικρατούν και σε κάποιες περιπτώσεις να μας βάζουν σε βαθιές σκέψεις και το αποτέλεσμα δυστυχώς να μην έχουμε την διάθεση που πρέπει Τις Άγιες Ημέρες που έρχονται ....Ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά να μπούμε στο πνεύμα Των Χριστουγέννων με καλή διάθεση με όμορφα συναισθήματα ,με ψυχική διάταση ,με θετικές σκέψεις ...Κάντε το σωστό ,κάντε το για τον εαυτό σας και για την οικογένεια σας ,ας σοβαρευτούμε επιτέλους και ας ακούσουμε τους επιστήμονες , μην φοβάστε τίποτε μόνο Τον Θεό ....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

 

 

Μαρία Μπακατζά

Τελευταία άρθρα από τον/την Μαρία Μπακατζά