ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

13 Μαρτίου 2022
(1 Ψήφος)

Καλημέρα φίλοι μου και φίλες, μα τί ωραίες εικόνες ήταν αυτές που είδαμε έστω και λίγο, από τις χιονισμένες περιοχές του Δήμου! Μαγικές εικόνες με την θάλασσα και το χιόνι που δύσκολα βλέπει κανείς! Εχθές των Αγίων Θεοδώρων δεν κατάφερα να είμαι μαζί σας, οπότε οφείλω ένα χρόνια πολλά στους εορτάζοντες-ουσες...Και σήμερα όμως μεγάλη θρησκευτική γιορτή, η Κυριακή της Ορθοδοξίας που αποτελεί ιδιαίτερη χριστιανική γιορτή σε ανάμνηση της οριστικής αναστήλωσης των ιερών και σεπτών εικόνων στη Βασιλεύουσα, από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα το 842 μ.Χ. Πρόκειται για μια ημερομηνία σταθμό για την Ορθόδοξη Εκκλησία καθώς αποτελεί την αρχή του τέλους της μεγάλης διαμάχης ανάμεσα στους εικονομάχους και τους εικονολάτρες, που δίχασε τους Χριστιανούς του Βυζαντίου για πολλά χρόνια. Αυτή η ημέρα καθιερώθηκε για να γιορτάζεται και να τιμάται η αναστήλωση των εικόνων και η επικράτηση της διάσωσης όλων των ιερών κειμηλίων της εκκλησίας. Από τότε καθιερώθηκε από τους Χριστιανούς και τον κλήρο, η γιορτή της Ορθοδοξίας να τιμάται την Πρώτη Κυριακή της νηστείας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής δηλαδή 42 ημέρες πριν την Κυριακή του Πάσχα!

Τα τελευταία χρόνια, ο πρώην παίκτης του "Survivor" Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος) έχει επικεντρωθεί στα παιδιά, δημιουργώντας το σωματείο «Φύλακας Άγγελος». Ο Γιώργος μοιράζεται πια τον χρόνο του μεταξύ Σκιάθου και Αθήνας, μιας και τα γραφεία του σωματείου βρίσκονται στην Αθήνα. Σκοπός του σωματείου όπως λέει και ο ίδιος, είναι η παροχή κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου σε ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα στα κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά. Επίσης ο "Φύλακας Άγγελος" μέσα από τις δράσεις του, φροντίζει για την δημιουργία κατάλληλων χώρων υποδοχής κακοποιημένων παιδιών σε μεγάλα αστικά κέντρα. Παράλληλα, ο Γ.Αγγελόπουλος ξεκίνησε και σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και παιδοψυχολογίας! Ο ίδιος μίλησε για τις σπουδές και το πτυχίο του:«Ξεκινώντας με τον "Φύλακα Άγγελο", όταν δημιουργήθηκε για τα κακοποιημένα παιδιά, έκρινα πως πρέπει να υπάρχει και ένα επιστημονικό υπόβαθρο για να μπορείς να οργανώσεις και να διευθύνεις έναν τέτοιο φορέα», είπε και συνέχισε λέγοντας:«Βρίσκομαι στη μέση των σπουδών μου.Σε συνδυασμό με το εμπειρικό επίπεδο που έχω χρόνια ως επιχειρηματίας, αποφάσισα να σπουδάσω Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Στην πορεία όμως με κέρδισε η αγάπη που έχω με τα παιδιά, γι' αυτό έχω αποφασίσει πως μόλις πάρω το πτυχίο μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, θα συνεχίσω τις σπουδές μου στην παιδοψυχολογία»!

Δύσκολες ώρες περνάει ο αγαπημένος Τάκης Ζαχαράτος από τον χαμό του πολυαγαπημένου του πατέρα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από επιπλοκές του κορονοϊού το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Ο Τάκης είχε μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν για την οικογένειά του, λέγοντας για τους γονείς του ότι από την αρχή τον στήριξαν σε αυτό που είχε επιλέξει να κάνει ως επάγγελμα και μάλιστα ο πατέρας του πάντα του έλεγε το πόσο ταλέντο έχει και τον θαύμαζε! Ο Δημήτρης Ζαχαράτος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 89 ετών, από επιπλοκές του Covid-19 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου νοσηλευόταν ήδη με κορονοϊό. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο ίδιος διέμενε στο ίδρυμα της «Αγίας Σκέπης». Εκεί νόσησε απο κορονοϊό και τελικά η καρδιά του δεν άντεξε!

Ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς "έφυγε" τα ξημερώματα της Πέμπτης 10 Μαρτίου, σε ηλικία 83 ετών.Ο πρώην πρόεδρος του ALPHA βρισκόταν σε ιδιωτική κλινική από το 2019 κι έδινε την δική του μάχη από την οποία τελικά δεν βγήκε νικητής. Σύσσωμος ο ελληνικός επιχειρηματικός, αλλά και μιντιακός κόσμος, εξέφρασε τα συλληπητηριά του για τον χαμό του «βασιλιά των deals», όπως τον αποκαλούσαν ανταγωνιστές και φίλοι. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει τη Δευτέρα 14 Μαρτίου στην Ύδρα το αγαπημένο του νησί, έπειτα από επιθυμία του ίδιου του αποθανόντα, ενώ η ταφή του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο 1ο Νεκροταφείο στον οικογενειακό τάφο, όπου είναι θαμμένοι οι γονείς του. Μάλιστα, επιθυμία της οικογένειας είναι η κηδεία να γίνει σε κλειστό κύκλο. Η Βίκη Χατζηβασιλείου τον αποχαιρέτησε λέγοντας πως ο Δ.Κοντομηνάς αγάπησε πολύ τις μπίζνες, τη χλιδή, τον Alpha, τις γυναίκες, τους "κόλακες"... Ήταν τεράστιος στον τρόπο που εργαζόταν, στη δοτικότητα στους αγαπημένους του, στην πολυτέλεια στους χώρους που του ανήκαν, όμως "έφυγε" 30 κιλά στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου εντελώς μόνος, χωρίς ούτε έναν συνεργάτη, ούτε μια σύντροφο, ούτε έναν συγγενή! Ο Νίκος Μαστοράκης επίσης, αναφέρει πως ο Δ.Κοντομηνάς μόνος του αποξένωσε όλους τους φίλους, ευνόησε και πλήρωσε ακριβά σχέσεις επαγγελματικές και προσωπικές με ανάξιους και ανάξιες! Όλα αυτά, επειδή είχε μια “πτέρνα” που την εκμεταλλεύονταν μερικοί επί χρόνια: πίστευε ό,τι του έλεγαν χωρίς να το ερευνήσει, έπαιρνε κεφάλια, “απέλυε” ερωμένες και μόνο στην ιδέα που κάποιος στο τέλος της ημέρας, θα του έλεγε κάτι ανεπιβεβαίωτο, ασαφές, συκοφαντικό. Έτσι ο άνθρωπος που θα μπορούσε να έχει γίνει θρύλος, πέθανε μόνος του σε μια μοναξιά που ήταν αποκλειστικά δικό του έργο!

Και κάτι απο το παρελθόν: Ο Βασίλης Αυλωνίτης είχε ένα αρρωστημένο πάθος, τον ιππόδρομο. Ο εθισμός του ήταν τόσο μεγάλος, που παρά τις τεράστιες επιτυχίες του στο θέατρο και το σινεμά, δεν του έμενε δραχμή. Προσπάθησε να τον βοηθήσει η αγαπημένη του φίλη Γεωργία Βασιλειάδου η οποία τον φώναζε "κεφάλα", αλλά δεν τα κατάφερε. Οι υποσχέσεις και οι όρκοι γινόντουσαν θεατρικός αυτοσχεδιασμός και τα χρέη του μεγάλωναν πιο γρήγορα και από τη δημοφιλία του. Έτσι, αναγκάστηκε να ζητάει δουλειές στο σινεμά, κυρίως ρολάκια-ξεπέτες σε σαχλαμάρες, που όμως του έδιναν τα χρήματα για το σανό των αλόγων! Γι αυτό τον λόγο οι επιτυχίες του στον κινηματογράφο, δεν ήταν ανάλογες του ταλέντου του. Ακόμη και τη μεγαλύτερη επιτυχία του: "Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο" την πήρε κόντρα στον Φίνο, που πίστευε ότι δεν έπρεπε να πάρει τον ρόλο του Παυλάρα, επειδή είχε παίξει εκείνη την εποχή σε κάποιες χαζοταινίες. Ο Αυλωνίτης όμως τον διέψευσε πανηγυρικά! Πολλές φορές έπεσε θύμα και της ανεπάρκειας των σκηνοθετών ή της επιλογής να τον φορτώνουν με άσκοπες ατάκες και γκριμάτσες, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τους «Γαμπρούς της Ευτυχίας», θέλοντας να ικανοποιήσουν το κοινό που ήθελε σε κάθε σκηνή τον Αυλωνίτη. Ακόμη και σε μέτριες ταινίες, ο ηθοποιός κατάφερνε αβοήθητος από σενάριο και σκηνοθέτη, να κλέβει καρδιές. Έζησε πίκρες, ταλαιπωρήθηκε από κάκιστα σενάρια και σκηνοθέτες, αλλά έφυγε δικαιωμένος από την αγάπη του κόσμου, αφήνοντας πίσω του ορισμένες μεγαλειώδης εμφανίσεις και δύο παιδιά όταν το 1970, ένα κρυολόγημα εξελίχθηκε σε βρογχοπνευμονία η οποία νίκησε την ταλαιπωρημένη υγεία του!

Αυτά λοιπόν, από εμένα για σήμερα...να έχετε μια καλή Κυριακή και μια καλή συνέχεια στην εβδομάδα σας!

 

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top