Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

27 Μαρτίου 2022
(1 Ψήφος)

Καλή σας ημέρα φίλοι κ φίλες μου...Σήμερα η Κυριακή μας είναι της Σταυροπροσκυνήσεως, μια ημέρα νίκης και χαράς για την Χριστιανοσύνη! Ο Τίμιος Σταυρός αποτελεί σύμβολο του Χριστιανισμού με ιδιαίτερη σημασία και γι' αυτό το λόγο, κάθε χρόνο έχει καθιερωθεί μία ημέρα στην οποία οι πιστοί συνηθίζουν να προσκυνούν τον Σταυρό.
Ένα έθιμο που συνηθίζεται είναι, όλοι οι πιστοί να λαμβάνουν από την εκκλησία λουλούδια (τα λεγόμενα κι ως σταυρολούλουδα), τα οποία όταν επιστρέψουν σπίτι τους συνήθως τα τοποθετούν στο εικονοστάσι τους δίπλα από το καντήλι. Εκτός από λουλούδια, οι πιστοί συνήθως παίρνουν και κλαδί από δεντρολίβανο.  Άλλο έθιμο που τα παλαιότερα χρόνια ήταν ιδιαίτερα γνωστό, περιλάμβανε το "σεργιάνι" των παιδιών στα σπίτια του χωριού για να μαζέψουν ξύλα και αυγά. Τα παιδιά στέκονταν έξω από την πόρτα των σπιτιών και τραγουδούσαν: "Χαίρε Τίμιε Σταυρέ χαρά των προφητών, να μας δώσεις εν’ αυγό για να φύγω από δω."

Μύρισε άνοιξη για τα καλά πλέον και με την αλλαγή της ώρας η μέρα θα μας φαίνεται ακόμα μεγαλύτερη κι έτσι το κέφι για βολτούλες περισσότερο...Ρολογάκια μια ώρα μπροστά λοιπόν και ξεκινάμε...

Ο αγαπητός μουσικός καλλιτέχνης Μανώλης Λιδάκης, σε ανάρτησή του στα Social Media, έκανε γνωστό ότι αυτές τις ημέρες θα βρίσκεται στην Κρήτη για λόγους υγείας! Συγκεκριμένα, ο κ. Λιδάκης δήλωσε ότι πρέπει να κάνει ένα πολύ σοβαρό χειρουργείο, το οποίο ενδέχεται να έχει ως συνέπεια να μην τραγουδήσει ξανά. Ο τραγουδιστής έκανε έκκληση στους διαδικτυακούς του φίλους να μην νιώσουν οίκτο για εκείνον, ζητώντας τους να του στέλνουν θετική ενέργεια. Ο κ. Λιδάκης μέσα από το μήνυμά του φάνηκε αισιόδοξος για τη δοκιμασία που πρόκειται να αντιμετωπίσει γράφοντας:«Θα βγω νικητής κι από αυτή τη μάχη!».

Ο γνωστός τραγουδιστής Τριαντάφυλλος μίλησε με ιδιαίτερη τρυφερότητα για την σύζυγό του Δήμητρα και δηλώνει ερωτευμένος μαζί της: «Είμαστε 15 χρόνια μαζί. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, μεγαλώνει πολύ ωραία τον γιο μας Νικόλα και είναι ηρωίδα για μένα. Έχει το ιατρείο, ξυπνάει πρωί, την αγαπάει ο κόσμος γιατί τους προσέχει. Βασικά είμαι πολύ χαρούμενος που έχω αυτή τη γυναίκα. Είμαι πολύ καλά και είμαι ακόμα ερωτευμένος, για εκείνη δεν ξέρω αν είναι!». Επίσης εξομολογήθηκε πως όταν έφυγε για το Survivor, ο γιος του νόμιζε ότι τον είχε εγκαταλείψει: «Την πρώτη μέρα που μπήκα στο σπίτι, με περίμενε και η αγκαλιά που μου έδωσε ήταν…! Δεν έχω ξανανιώσει ποτέ έτσι στη ζωή μου. Με είχε σφιχτά αγκαλιά 5 λεπτά. Το παιδί νόμιζε ότι τον άφησα...όταν έφυγα του εξήγησα ότι πάω σε μια παραλία εδώ δίπλα, απλά δεν θα μπορώ να έρχομαι. Είναι μικρός, τώρα γίνεται 6 ετών και δεν κατάλαβε, πήγαμε σε ειδικό»!

Ο τηλεοπτικός «Μάνθος Φουστάνος» Βασίλης Κούκουρας, εκτός από τη σειρά του MEGA: "Συμπέθεροι από τα Τίρανα", αυτή την περίοδο ασχολείται με την δουλειά του ασφαλιστή και την κάνει επαγγελματικά, με επάρκεια και διαπιστευμένη κατάσταση! Είναι πολύ δοσμένος σε αυτό, γιατί του αρέσει πολύ αυτό που κάνει!

Και κάτι από το παρελθόν:  Το 1971, ο Γιάννης Δαλιανίδης και ο Φίνος αποφασίζουν να γυρίσουν μια ταινία εμπνευσμένη από την μόδα της εποχής που ήταν τα καλλιστεία, αλλά και από τον μύθο των Ελλήνων εφοπλιστών που ήταν στη μεγάλη τους ακμή. Τίτλος της: «Η αμαρτία της ομορφιάς». Ήταν η χρονιά που ο Φίνος ανακάλυψε μια νέα ηθοποιό, την Μπέτυ Λιβανού στην οποία εμπιστεύθηκε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η όμορφη ηθοποιός μάλιστα, έμεινε στην Φίνος Φιλμ μέχρι το τέλος της ζωής του Φίνου, το 1977. Μαζί της στην ταινία ο Νίκος Γαλανός, ζεν πρεμιέ της εποχής, αλλά και η σπουδαία Τασσώ Καββαδία, σε έναν ακόμα ρόλο κακιάς, που αυτή τη φορά όμως ξεπερνούσε κάθε προηγούμενο! Όπως λένε τα στοιχεία της Φίνος Φιλμ, η Τασσώ Καββαδία, αν και είχε αποφασίσει να μην ξαναπαίξει το ρόλο της κακιάς που συνήθιζε να ερμηνεύει μέχρι τότε, δέχτηκε να γίνει κακιά πεθερά εισπράττοντας την τριπλάσια αμοιβή από αυτή που συνήθως έπαιρνε! Η ταινία στην πρώτη της προβολή, στις 11 Δεκεμβρίου του 1972, έκοψε 126.930 εισιτήρια και ήρθε 13η σε 64 ταινίες της περιόδου!

Τελειώσαμε λοιπόν και γι' αυτό το Σαββατοκύριακο, εύχομαι να είστε όλοι καλά όπου κι αν είστε, ότι κι αν κάνετε..καλή εβδομάδα!

 

Ρούλα Παναγιωτίδου

Τελευταία άρθρα από τον/την Ρούλα Παναγιωτίδου