''Το Τραγούδι και η ενημέρωση της ημέρας'' Παρασκευή 6 Μα'ι'ου 2022
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

06 Μαϊος 2022
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 
Χριστός Ανέστη ,καλή σας ημέρα ,να περάσετε ένα όμορφο Σαββ/κο μιας και σήμερα είναι Παρασκευή οπότε σε ότι επιλέξετε να κάνετε να περάσετε όμορφα .Πάμε να δούμε την ενημέρωση της ημέρας μιας και πριν λίγο ανακοινώθηκαν αναλυτικά τα μέτρα ελάφρυνσης του ηλεκτρικού  για τα νοικοκυριά και παρακάτω θα δείτε πως θα συμβεί να πάρετε το 60% του ποσού της πρώτης κατοικίας  και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται ,πολλές οι ειδήσεις που μας ενδιαφέρουν όλους και πάμε να ξεκινήσουμε με τα νέα για τον καιρό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Παρασκευή με συννεφιά και τοπικές βροχές - Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο...

Καιρός σήμερα 6/5

Γενικά άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 6 Μαΐου, σε όλη τη χώρα.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, στα ηπειρωτικά εκτός της Θράκης, από το απόγευμα στην Κρήτη και το βράδυ στις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα κυμανθεί από 07 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 08 έως 24 και στη νησιωτική χώρα από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή 6 Μαΐου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Το βράδυ υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση το Σάββατο

Στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, στα νότια πελάγη θα φθάσουν τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές τις μεσημβρινές ώρες. Μετά το απόγευμα γενικά αίθριος
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και το μεσημέρι - απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 08-05-2022
Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανόν στα ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία στάδια που θα μειώσουν ως και 80% την επιβάρυνση – Τα «κλειδιά» για τα €600

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία στάδια που θα μειώσουν ως και 80% την επιβάρυνση – Τα «κλειδιά» για τα €600

Το σχέδιο αυτό θα ξεδιπλωθεί σε τρία στάδια και τρεις διαφορετικούς τρόπους αλλά κοινή συνισταμένη την ανακούφιση των πολιτών όπως θα εξηγήσουν σήμερα στις 8:30 το πρωί οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας.

Η πρώτη φάση του σχεδίου αυτού αφορά την επιστροφή χρημάτων που έχουν ήδη πληρωθεί από τους πολίτες το διάστημα Δεκέμβριος 2021-Μάιος 2022 με έναν μηχανισμό επιστροφής από το κράτος το 60% των επιπλέον επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος με το «ταβάνι» να μπαίνει στα 600 ευρώ και τον εισοδηματικό κόφτη στα 45.000 ευρώ και πάνω βάσει των δηλώσεων για το οικονομικό έτος 2020.

Η δεύτερη φάση του εθνικού σχεδίου στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα εκδηλωθεί το δίμηνο Μαΐου και Ιουνίου οπότε θα επιστραφεί το επιπλέον ποσό της επιβάρυνσης στο 50%.

Τρίτη και τελευταία φάση του εθνικού σχεδίου το σύστημα που θα εφαρμοστεί και το οποίο θα αποσυνδέει τις διεθνείς αυξήσεις του φυσικού αερίου από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, ανεξάρτητα από τις κινήσεις που θα κάνει η ΕΕ βάζοντας έτσι ένα έμμεσο πλαφόν, σταθεροποιώντας τις τιμές για τον καταναλωτή και ουσιαστικά αναστέλλοντας την Ρήτρα Αναπροσαρμογής.

Κατά πληροφορίες που αναφέρει η Καθημερινή το πλαφόν στα οικιακά τιμολόγια θα μπει στα επίπεδα των 145 ευρώ την Μεγαβατώρα για τα οικιακά τιμολόγια και

Επιπλέον αυτών των τριών παρεμβάσεων η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - αλλάζω συσκευή», ενώ το φθινόπωρο μπαίνει σε εφαρμογή και το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για τις επιχειρήσεις.

H επιστροφή των 600 ευρώ

Η συγκεκριμένη επιδότηση είναι «ζεστό» χρήμα και οι δικαιούχοι μπορούν να την ξοδέψουν με όποιο τρόπο θέλουν. Σημειώνεται πως για το συγκεκριμένο ποσό δεν υπάρχει δέσμευση για αποπληρωμή των λογαριασμών ρεύματος αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη οποιωνδήποτε αναγκών. Δηλαδή είτε να κάνουν ανάληψη των χρημάτων είτε να αποπληρώσουν οποιαδήποτε υποχρέωση μέσω του τραπεζικού τους λογαριασμού. Η ενίσχυση αφορά την περίοδο Δεκεμβρίου – Μάϊου και υπολογίζεται στο 60% όλων των πρόσθετων επιβαρύνσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταβολή των αναδρομικών θα γίνεται κατόπιν υποβολής αιτήσεων απο τους δικαιούχους - υπολογίζονται σε 5,5 εκατομμύρια - σε ηλεκτρονική πλατφόρμα και μετά από διασταύρωση των στοιχείων των αιτούντων.

Προκειμένου να υπολογίσουν οι καταναλωτές το ποσό που δικαιούται για το διάστημα Δεκεμβρίου – Μαΐου θα πρέπει να αφαιρούν από τη συνολική ρήτρα αναπροσαρμογής την επιδότηση που έχουν ήδη λάβει. Και τα δύο στοιχεία αναγράφονται στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Για παράδειγμα εάν για τη συγκεκριμένη περίοδο η ρήτρα αναπροσαρμογής έφτανε αθροιστικά τα 2.000 ευρώ και η ληφθείσα επιδότηση ήταν 1.000 ευρώ, επί των 1.000 ευρώ της επιβάρυνσης που απομένει ο καταναλωτής θα λάβει 600 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Σε περίπτωση που η ρήτρα αναπροσαρμογής ανήλθε στα 3.000 ευρώ και το ποσό της επιδότησης ήταν 1.200 ευρώ, το 60% των 1.800 ευρώ της καθαρής επιβάρυνσης που απομένει δεν οδηγεί σε επιδότηση 1.080 ευρώ, καθώς ο «πήχης» είναι τα 600 ευρώ. Επομένως ο συγκεκριμένος καταναλωτής θα λάβει 600 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Λογαριασμοί ρεύματος: Το 98,4% των φορολογουμένων με πρώτη κατοικία θα λάβουν την αποζημίωση.

Κύρια κατοικία δηλώνουν 4.674.858 φορολογούμενοι

Το 98,4% των φορολογουμένων με πρώτη κατοικία αφορά το σχήμα της ειδικής αποζημίωσης για τους λογαριασμούς ρεύματος που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, καθώς μόλις το 1,6% των φορολογουμένων στην Ελλάδα έχει ατομικό εισόδημα πάνω από 45.000 ευρώ και ως εκ τούτου εξαιρείται από το ευνοϊκό μέτρο.

Εάν υποθέσουμε πως ένα τετραμελές νοικοκυριό που διαμένει σε διαμέρισμα 95 τ.μ. είχε πρόσθετη επιβάρυνση 100 ευρώ το μήνα στο λογαριασμό ρεύματος από τη ρήτρα αναπροσαρμογής και επιδοτήθηκε με 40 ευρώ το μήνα. Η Πολιτεία έρχεται να καλύψει το 60% της τελικής επιβάρυνσης (60 ευρώ), ήτοι θα δώσει αποζημίωση 36 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως για όλο το διάστημα κατανάλωσης από το Δεκέμβριο 2021 έως το Μάιο 2022, στον ατομικό τραπεζικό λογαριασμό κάθε ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή, στο όνομα του οποίου εκδίδεται ο λογαριασμός, θα πιστωθούν 216 ευρώ (36x6).

Ένα νοικοκυριό που διαμένει σε μεζονέτα είχε το διάστημα από το Δεκέμβριο 2021 έως και τον Μάιο 2022 πρόσθετη επιβάρυνση από τη ρήτρα αναπροσαρμογής, μετά και την επιδότηση, 220 ευρώ το μήνα στο λογαριασμό ρεύματος. Αυτό δεν θα αποζημιωθεί για τα 792 ευρώ, που είναι το 60% της συνολικής επιβάρυνσης του για το εν λόγω διάστημα, αλλά θα λάβει τα 600 ευρώ που είναι το πλαφόν που έθεσε η κυβέρνηση.

Για να το σχηματοποιήσουμε καλύτερα η κυβέρνηση έθεσε ως «οροφή» για την αποζημίωση που θα δώσει τα 165,5 ευρώ πρόσθετης μηνιαίας επιβάρυνσης (μετά την επιδότηση) για κάθε λογαριασμό ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή πρώτης κατοικίας. Στο επίπεδο αυτό, το 60% της καλυπτόμενης επιβάρυνσης διαμορφώνεται στα 100 ευρώ τον μήνα, ήτοι η εξαμηνιαία αποζημίωση φτάνει στο πλαφόν των 600 ευρώ.

Συντάξεις: Ξεκινούν οι «fast track» διαδικασίες για την έκδοσή τους εντός 3 μηνών...

Με εγκύκλιο του διοικητή του ΕΦΚΑ δίνονται κατευθύνσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του φορέα, για να εφαρμόσουν τις σχετικές προβλέψεις του νόμου 4921/2022 (άρθρα 48-54).

Όπως έχει υπογραμμίσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, οι δύο αυτοί νέοι θεσμοί έρχονται να προστεθούν στα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής συντάξεων και έχουν ήδη αποδώσει καρπούς, κάτι που αποτυπώνεται, μεταξύ άλλων, στο ρεκόρ όλων των εποχών στην έκδοση κύριων συντάξεων το 2021 και στη μείωση των εκκρεμών συντάξεων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η επιτάχυνση των συντάξεων θα γίνει μέσω της αξιοποίησης των πληροφοριών που ήδη διαθέτει ο ΕΦΚΑ, κυρίως στα ηλεκτρονικά του αρχεία και των δηλώσεων και των στοιχείων που προσκομίζουν οι ασφαλισμένοι, τα οποία τεκμαίρονται κατ' αρχήν ως αληθινά (αρχή της εμπιστοσύνης προς τον διοικούμενο). Η επαλήθευση των στοιχείων και των δηλώσεων θα γίνει, μετά την έκδοση των συντάξεων για όλες τις συντάξεις fast track και τις συντάξεις εμπιστοσύνης.

Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών για κλιματιστικά και ψυγεία: Τα 6 βασικά σημεία...

Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών για κλιματιστικά και ψυγεία: Τα 6 βασικά σημεία

Την έναρξη του προγράμματος «Ανακυκλώνω - αλλάζω συσκευή» τις επόμενες εβδομάδες ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των εξαγγελιών του για το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης στο οποίο ξεχωρίζει η παρέμβαση για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Στο επίκεντρο του προγράμματος «Ανακυκλώνω - αλλάζω συσκευή» θα βρεθούν ενεργοβόρα κλιματιστικά και ψυγεία για τα οποία θα υπάρξει σημαντική επιδότηση προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να προχωρήσουν στην απόσυρσή τους.

Τα χρήματα του προγράμματος «Ανακυκλώνω - αλλάζω συσκευή» θα δοθούν ως άμεση επιδότηση για αγορά ηλεκτρικών συσκευών συγκεκριμένων προδιαγραφών κατανάλωσης με στόχο έως το καλοκαίρι να έχουν αντικατασταθεί εκατοντάδες χιλιάδες κλιματιστικά μηχανήματα παλαιάς τεχνολογίας με καινούργια, καθώς καταναλώνουν 30% – 40% λιγότερο ρεύμα από εκείνα της περασμένης δεκαετίας.

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο συνολικός προϋπολογισμός του νέου προγράμματος ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ.
Τα βασικά σημεία του προγράμματος είναι τα εξής:

- Τα ωφελούμενα νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν έως και τρεις (3) ηλεκτρικές συσκευές.

- Από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν 200.000 νοικοκυριά.

- Τα ποσοστά επιδότησης θα κυμανθούν από 30% έως 50% ανά νοικοκυριό, ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα. Για την αξιολόγηση των αιτήσεων θα ισχύσουν κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, με το ετήσιο εισόδημα να αποτελεί το σημαντικότερο από αυτά. Προτεραιότητα θα δοθεί σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες και σε πολύτεκνους.

- Εκτιμάται ότι θα αντικατασταθούν και θα ανακυκλωθούν περισσότερες από 380.000 ενεργοβόρες συσκευές.

- Η μέση εξοικονόμηση ενέργειας που θα έχει το κάθε νοικοκυριό εκτιμάται στις 1.000 KWh τον χρόνο. Αυτό σημαίνει πως ένα νοικοκυριό με μεσαία κατανάλωση, έως και 5.000 KWh τον χρόνο, αναμένεται να πετύχει έως και 25% εξοικονόμηση ενέργειας. Στις περιπτώσεις μεγαλύτερης χρήσης, το ποσοστό μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και το 40%.

- Από την εξοικονόμηση αυτή, εκτιμάται ότι οι πολίτες θα δουν μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών τους από 150 έως 300 ευρώ τον χρόνο.

Κινήσεις πανικού και πολλά θολά σημεία βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη.

Κινήσεις πανικού και πολλά θολά σημεία βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη

: Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα κρατούσαν «μικρό καλάθι» από την πρώτη κιόλας στιγμή που το Μέγαρο Μαξίμου διέρρευσε στον Τύπο την πρόθεση του να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών του ρεύματος.

Ως ημίμετρα, τα οποία όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα των αυξήσεων των τιμών του ηλεκτρικού, αλλά αντίθετα επιβραβεύουν την αισχροκέρδεια των εταιριών παραγωγής ενέργειας, χαρακτηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ τις εξαγγελίες που έκανε το απόγευμα της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

14ο Συνέδριο της ΝΔ: Με κοινωνική ατζέντα στα χέρια του ο Μητσοτάκης ανοίγει τις εργασίες.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, λόγω των διεθνών συγκυριών και των αστάθμητων παραγόντων που ταλανίζουν τη χώρα δεν έχει έναν κλειστό κομματικό χαρακτήρα και θα έλεγε κανείς ότι δεν έχει και περιθώρια για παλαιού τύπου κομματικές φιέστες εκτός κλίματος. Το συνέδριο της ΝΔ θα εστιάσει στην κοινωνική ατζέντα, σε όσα έγιναν και σκεπάζονται σε ένα βαθμό από τη συγκυρία, και σε όσα σχεδιάζει να ολοκληρώσει η κυβέρνηση πριν από τη λήξη της θητείας της. Το βασικό σύνθημα θα είναι ότι η ΝΔ έχει δώσει εδώ και 3 χρόνια πολλά περισσότερα από όσα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να κρατήσει όρθια την κοινωνία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ τα υποσχέθηκε, αλλά εμείς ότι λέμε το κάνουμε», αυτό θα είναι το θεματικό κέντρο των δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος θα έχει απόψε το απόγευμα στην ομιλία του, ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα του: «Αναστέλλω την ρήτρα αναπροσαρμογής, κόβω μαχαίρι τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και επιστρέφω χρήματα στον λαό».

Συντάξεις Ιουνίου 2022: Αυτές είναι οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία...

Πληρωμές - Συντάξεις

Από την Τετάρτη 25 Μαΐου θα ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων του Ιουνίου 2022. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022.

Αλλαγές στις ημερομηνίες καταβολής μηνιαίων κύριων συντάξεων ΕΦΚΑ έχει φέρει ο Νόμος 4611/2019 που ψηφίστηκε το Μάιο του 2019.

Oι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

  • Την Τετάρτη 25 Μαΐου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)
  • Την Πέμπτη 26 Μαΐου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Ιουνίου 2022 θα πληρωθούν ως εξής

  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022
  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Μαΐου 2021
  • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022
  • Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022
  • Το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022
  • Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022
  • Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τρίτη 31 Μαΐου 2021
  • Επικουρικές Συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ
    Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση.
    Ως εκ τούτου οι επικουρικές συντάξεις μηνός Ιουνίου του 2022 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.
  •   
  • Eurovision 2022: Το ξεκάθαρο φαβορί για την πρώτη θέση – Ψηλά η Ελλάδα.

  • Eurovision 2022: Το ξεκάθαρο φαβορί για την πρώτη θέση – Ψηλά η Ελλάδα (videos)
  • Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή της 66ης Eurovision και τον τελικό της 14ης Μαίου που θα διεξαχθεί στο «Pala Olimpico» του Τορίνο έχει ξεκινήσει.
  • Οι αποστολές των χωρών που θα συμμετάσχουν -αρχικά- στα ημιτελικά ήδη βρίσκονται στη γειτονική μας χώρα και κάνουν τις πρόβες τους και μετά από αυτές το «τοπίο» έχει αρχίσει να γίνεται πιο ξεκάθαρο για τις χώρες που θα πρωταγωνιστήσουν φέτος, ανάμεσά τους και η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη.
  • Ο πρώτος ημιτελικός στον οποίο θα δούμε την 25χρονη θα διεξαχθεί την Τρίτη (10/5), ενώ ο δεύτερος όπου θα διαγωνιστεί η Κύπρος με την Ανδρομάχη και το τραγούδι «Ela», την Πέμπτη (12/5).

    Ας πάμε στην Αμάντα που θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Die Together». Τα προγνωστικά των στοιχηματικών εταιρειών, κατατάσσουν την ελληνική αποστολή αυτή τη στιγμή στην 6η θέση, ενώ πριν μερικές ημέρες είχε βρεθεί ακόμα και στην τρίτη. Οι αποδόσεις αλλάζουν συνεχώς, όμως τα προγνωστικά δείχνουν πως η Ελλάδα θα τερματίσει ανάμεσα στις θέσεις 3-6.

  • Από την άλλη, η Ανδρομάχη φαίνεται πως οριακά θα περάσει από τον δεύτερο ημιτελικό, καθώς τα προγνωστικά δείχνουν πως θα πάρει την 8η με 9η θέση ανάμεσα στις δέκα χώρες που θα πάρουν το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό. Αν βρεθεί εκεί, οι αποδόσεις δείχνουν αυτή τη στιγμή πως θα πάρει την 16η θέση, όμως χθες (4/5) βρέθηκε ακόμα και στην 18η.
  •  Ας πάμε τώρα στις χώρες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν και πρώτα σε εκείνη που θεωρείται το ακλόνητο φαβορί. Αυτή είναι η Ουκρανία, με το folk-rap συγκρότημα Khalush Orchestra και το τραγούδι «Stefania».
Πηγή-Newsbomb.gr (διαβάστε περισσότερα )

 

Σαν σήμερα, 6 Μαΐου 2010 η Βουλή ψηφίζει το πρώτο Μνημόνιο

Σαν σήμερα, 6 Μαΐου 2010 η Βουλή ψηφίζει το πρώτο Μνημόνιο

6 Μαΐου 2010 η Βουλή ψηφίζει το πρώτο Μνημόνιο. Με 172 ψήφους υπέρ και 121 κατά, υπερψηφίζεται επί της αρχής του το νομοσχέδιο για τα έκτακτα οικονομικά μέτρα στην Ελλάδα. Ο Αντώνης Σαμαράς διαγράφει από τη ΝΔ τη Ντόρα Μπακογιάννη, επειδή υπερψήφισε το νομοσχέδιο. Στο ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος τους βουλευτές Σοφία Σακοράφα, Γιάννη Δημαρά και Βασίλη Οικονόμου, οι οποίοι δήλωσαν «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία.

1682: Η βασιλική αυλή της Γαλλίας μεταφέρεται στις Βερσαλλίες. Ο Λουδοβίκος ΙΔ’, εγκαθίσταται στα ανάκτορα των Βερσαλλιών.

1825: Το Νεόκαστρο (Πύλος) παραδίδεται στον Ιμπραήμ, ο οποίος γίνεται κυρίαρχος της Μεσσηνίας.

1889: Ανοίγει για το κοινό στο Παρίσι ο Πύργος του Άιφελ.

1912: Στη Βρετανία, η Βουλή των Κοινοτήτων απορρίπτει με 266 ψήφους κατά και 219 υπέρ το αίτημα για χορήγηση του δικαιώματος ψήφου στις γυναίκες.

1926: Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας γνωστοποιεί ότι στο εξής θα χορηγούνται δάνεια και στις γυναίκες.

1930: Έξι χιλιάδες άτομα χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας σεισμού, που χτυπά τη Βιρμανία και ισοπεδώνει την πόλη Πέγκου.

1941: Ο Χίτλερ εξυμνεί την ανδρεία των Ελλήνων. Σε λόγο του που εκφωνεί στο Ράιχσταγκ, αναφέρει: «Η ιστορική δικαιοσύνη με υποχρεώνει να διαπιστώσω ότι από όλους τους αντιπάλους, τους οποίους αντιμετωπίσαμε, ο Ελληνικός Στρατός πολέμησε με ύψιστο ηρωισμό και αυτοθυσία».

1964: Το πρώτο δυστύχημα στην Πολεμική Αεροπορία με αεροσκάφος τύπου F-104 Starfighter,που κατέπεσε στην περιοχή της Οινόης, λόγω κράτησης του κινητήρα. Νεκροί και οι δύο πιλότοι.

1968: Κατά τη διάρκεια του «Γαλλικού Μάη», 1000 άτομα τραυματίζονται σε συγκρούσεις αστυνομικών και φοιτητών.

1976: 989 νεκροί από σεισμό τη βορειοανατολική Ιταλία.

1980: Ντεμπούτο του Νίκου Γκάλη στην Εθνική Ελλάδας στον αγώνα εναντίον της Σουηδίας (71-79) στο Βεβέ της Ελβετίας για το Προολυμπιακό Τουρνουά.

1994: Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Αγγλίας και ο γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Μιτεράν, εγκαινιάζουν τη σήραγγα Chunnel, το υπόγειο τούνελ κάτω από τη θάλασσα της Μάγχης, που ενώνει τη Γαλλία με τη Βρετανία.

2001: Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ γίνεται ο πρώτος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, που επισκέπτεται μουσουλμανικό τέμενος, στη Δαμασκό.

2004: Φτάνει στην Αθήνα για διήμερη επίσημη επίσκεψη ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν, προκειμένου να συζητήσει με την ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

2007: O Παναθηναϊκός αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ για τέταρτη φορά στην ιστορία του. Στον τελικό του φάιναλ-φορ που έγινε στο ΟΑΚΑ της Αθήνας επικράτησε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 93-91. Την ίδια μέρα, ο Νικολά Σαρκοζί εκλέγεται Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

2008: Η έκρηξη του ηφαιστείου Τσαϊτέν στη Χιλή αναγκάζει 4.500 άτομα να φύγουν από τη γύρω περιοχή.

2012: Διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Κανένα κόμμα δεν κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία εδρών της Βουλής κι έτσι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ανέθεσε διερευνητικές εντολές στους αρχηγούς των τριών πρώτων κομμάτων κατ’ επιταγήν του Συντάγματος. Και οι τρεις απέτυχαν να σχηματίσουν κυβέρνηση και επέστρεψαν τις εντολές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνάντησε όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων στις 13, 14 και 15 Μαΐου για να προσπαθήσει να σχηματιστεί κυβέρνηση. Όταν και αυτή η προσπάθεια απέτυχε, στις 16 Μαΐου κλήθηκε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος να σχηματίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα διεξαγάγει εκλογές. Οι εκλογές διεξήχθησαν στις 17 Ιουνίου από την υπηρεσιακή κυβέρνηση Παναγιώτη Πικραμμένου.

Πηγή-Thepressroom.gr

\

Να κλείσω το άρθρο κάνοντας και ένα σχόλιο με όλα αυτά που τάζουν στον Ελληνικό λαό οι κυβερνώντες και να πω πως καλλιεργούν ένα αίσθημα ασφάλειας και περιμένουμε όι άμεσα εμπλεκόμενοι να δείξουν τελικά στον Ελληνικό λαό ότι επιτέλους κάποιος νοιάζεται ,επιτέλους κάτι πάει να δουλέψει σωστά ,περιμένουμε λοιπόν όλοι να δούμε τι θα γίνει με το πακέτο ελάφρυνσης που εξαγγέλθηκαν πριν άπο λίγο άπο τους αρμόδιους υπουργούς.

Και φυσικά θα σας αποχαιρετήσω με το τραγούδι που η Ελλάδα θα ''πάει'' Eurovision στο Τορίνο της Ιταλίας στις 14η Μα'ι'ου με την πανέμορφη Αμάντα με το ''Die together'' ,ένα πολύ δυνατό τραγούδι που πραγματικά αξίζει μια πάρα πολύ καλή θέση και γιατί όχι και την πρωτιά .Να περάσετε όμορφα ,ένα χαλαρό και ήρεμο Σαββ/κο ,να γεμίσετε τις μπαταρίες σας και να χαμογελάτε όσο μπορείτε γιατί το χαμόγελο και είναι δωρεάν και φτιάχνει την μέρα σου ....Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top