ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (21/6/22)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

21 Ιουνίου 2022
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Καλημέρες και μουσικα σημερα απο μενα , και απο οτι καταλαβατε αρχιζει το "θερινο προγραμμα" μας  όποτε τις περισσότερες φορές στο τραγουδι της ημερας εμενα θα "τρωτε  στην μαπα" οπως θα έλεγε και κάποιος γνωστος μου. 

Καλο καλοκαιρι μιας και  σήμερα ξεκινα και επισημα το καλοκαιρι, ανεπισημα εμεις το εχουμε ξεκινησει εδω και καιρο ... Θερινό ηλιοστάσιο  , η μεγαλυτερη μέρα αυτης χρονιάς και ετσι για να ξερετε και για το θερινό ηλιοστασιο, να πουμε μερικα πραγματακια. 
μεγαλύτερη μέρα του 2022 θα είναι η Τρίτη 21 Ιουνίου σηματοδοτώντας παράλληλα και την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού, με την πραγματοποίηση του θερινού ηλιοστασίου (περίπου στις 12:13 ώρα Ελλάδας).

Από την Τρίτη και μετά, στο βόρειο ημισφαίριο -όπου ανήκει και η χώρα μας- οι μέρες θα μικραίνουν σταδιακά, στην αρχή ανεπαίσθητα και από τον Αύγουστο πιο αισθητά, ενώ οι νύχτες θα μεγαλώνουν αντίστοιχα. Αντίθετα, για το νότιο ημισφαίριο θα είναι η πρώτη μέρα του χειμώνα (χειμερινό ηλιοστάσιο).

Τα ηλιοστάσια και οι ισημερίες, που ορίζουν αστρονομικά τη διάρκεια των εποχών του έτους, συμβαίνουν επειδή οι ημέρες του έτους δεν έχουν ίση διάρκεια μεταξύ τους. Η αιτία είναι ότι η Γη περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο και ο άξονας περιστροφής της παρουσιάζει κλίση σχεδόν 23,5 μοιρών. Αν δεν υπήρχε αυτή η κλίση, δεν θα υπήρχαν οι εποχές και η μέρα θα διαρκούσε πάντα 12 ώρες, ενώ ο Ήλιος θα ακολουθούσε κάθε μέρα το ίδιο «μονοπάτι» πάνω από τη Γη.
Εξαιτίας όμως της κλίσης του άξονα περιστροφής, τη μισή χρονιά (από την εαρινή έως την φθινοπωρινή ισημερία) το βόρειο ημισφαίριο «γέρνει» προς τον Ήλιο, με αποκορύφωμα στο θερινό ηλιοστάσιο το οποίο συμβαίνει μεταξύ της 20ής και της 22ας Ιουνίου, ενώ την άλλη μισή χρονιά το νότιο ημισφαίριο «γέρνει» περισσότερο προς τον Ήλιο, με αποκορύφωμα στο χειμερινό ηλιοστάσιο.

Αυτα τα ολιγα ετσι ακαδημαικα  να τα ξερετε ... και οπως εγραψε και ο Σεφερης στο ποιημα του Θερινό Ηλιοστασιο ..{ ...  Ο Θαλασσινός άνεμος κι η δροσιά της αυγής, υπαρχουν χωρις να το ζητήσει κανενας ..}  ... τωρα ..τραγουδι  που θα ηθελα να σας καλημερισω με αυτο .. κατι ταιριαστό  πιστευω στην ημέρα σήμερα .... Αλωστε ειναι η μερα της νίκης του φωτος  ... Βασιλής Σκουλας .. λατρευω αυτο το τραγουδι  για σας με την αγαπη μου 

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top