Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Το τραγούδι και η ενημέρωση της ημέρας'' Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου του Αγίου Συμεών
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

03 Φεβρουαρίου 2023
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Καλή σας ημέρα αγαπητοί αναγνώστες και χρόνια πολλά σε εσάς που γιορτάζετε σήμερα 3 Φεβρουαρίου του Αγίου Συμεών αλλά και σε όλες τις μανούλες που γιορτάζαμε χτες στην Ορθόδοξη γιορτή της μητέρας Την Υπαπαντή Του Κυρίου μας ,δύο πολύ μεγάλες γιορτές που μας ανοίγουν τον δρόμο για Τον Χριστό μας και την πίστη μας .

Χαμός όμως με τα ,του καιρού και όχι για εμάς για την Βόρεια Ελλάδα ,δεν υπάρχει αυτό τα τελευταία 15 χρόνια μιας και εμείς γίναμε Νότιοι και οι Νότιοι έγιναν Βόρειοι και δεν υπάρχει κάποιος να μας εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό ,έχω γράψει αρκετά σχόλια σε πολύ γνωστούς μετεωρολόγους οι οποίοι το μόνο που λένε είναι ότι μιας πιάνει ο άνεμος ...να'χαμε να λέγαμε ...Άπο χτες και να με συμπαθάτε μας τα έχουν πρίξει καθώς σφοδρή κακοκαιρία με έντονες χιονοπτώσεις θα χτυπήσουν την χώρα άπο τον Βόλο και νοτιότερα  πιο κάτω θα δείτε και τον χάρτη που μόνο σε εμάς και στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής δεν υπάρχει τίποτε άπο πλευράς φαινομένων,,θα φάμε το πολύ κρύο και  ανέμους ,αυτά για εμάς και την Βόρεια Ελλάδα ,πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι πρόκειται να συμβεί .

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Η «ψυχρή εισβολή» καταφτάνει - Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία...

Καιρός

Εν αναμονή του κύματος βαρυχειμωνιάς που θα σαρώσει τη χώρα. Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, καθώς και τους προγνωστικούς χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Έκτακτη σύσκεψη για τα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να ξεκινήσουν το απόγευμα του Σαββάτου και θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη.

Τα μηχανήματα είναι σε πλήρη ετοιμότητα και γεμάτα αλάτι, ενώ αναμένεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ. Πιθανότατα θα επηρεαστούν Εύβοια, Αττική, Βοιωτία αλλά και πιο νότια.

Σε αναμονή του Έκτακτου Δελτίου από την ΕΜΥ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού αναμένεται να εκδώσει σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθώς έρχονται έντονα φαινόμενα αναμένονται στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο, ωστόσο οι μετεωρολόγοι εξακολουθούν να διαφωνούν για αν θα πέσει πυκνό χιόνι στην Αττική.

Το σημαντικότερο κύμα της κακοκαιρίας το αναμένουμε από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι τη Δευτέρα με Τρίτη περίπου ( για παρακάτω αν και υπάρχουν ενδείξεις για συνέχιση της κακοκαιρίας κατά κύματα, δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε αναλυτικότερα στοιχεία και θα το εξετάσουμε τις επόμενες ημέρες) . Αυτό το κύμα θα φέρει πολλά και επικίνδυνα χιόνια, ισχυρές βροχές - καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, τσουχτερό κρύο αλλά και ισχυρό παγετό που προς τα βόρεια τοπικά ενδέχεται να είναι και ολικός ( θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν όλο το 24ωρο ) .

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σε αυτόν τον τομέα θα είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές - καταιγίδες με έμφαση θαλάσσιες - παραθαλάσσιες εκτάσεις, οι πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως σε ορεινά ημιορεινά ( στην Κρήτη πιθανόν και πιο χαμηλά ) που και εδώ είναι πολύ πιθανόν να λαμβάνουν τη μορφή χιονοκαταιγίδας καθώς και οι τοπικά θυελλώδεις βοριάδες. Φαινόμενα (βροχές - χιόνια) θα συναντήσουμε σαφώς και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, αυτά όμως θα έχουν μικρότερη ένταση και διάρκεια.

Ο καιρός σήμερα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια και θα φθάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 14 βαθμούς και στα νότια κατά τόπους τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ορεινά-ημιορεινά κυρίως της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας χιονοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες. Από τις βραδινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέου.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες τοπικά 6 πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες. Από τις βραδινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέου.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από τις μεσημβρινές ώρες 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση το Σάββατο

Αυξημένες νεφώσεις αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές και από το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και στα κεντρικά. Από τις απογευματινές ώρες χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα και θα φθάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 15 βαθμούς και στα νότια κατά τόπους τους 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 05-02-2023
Στα δυτικά και βόρεια νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα ορεινά - ημιορεινά της βόρειας χώρας χιονοπτώσεις με πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας όπου από το απόγευμα θα είναι κατά περιόδους πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από βορά προς νότο της τάξεως των 6 βαθμών. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ολικός.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 3 Φεβρουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν σήμερα 3 Φεβρουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1815 Τίθεται σε λειτουργία το πρώτο εργοστάσιο τυριού στην Ελβετία.

1830 Υπογράφεται το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, το οποίο αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία της Ελλάδας.

1874 Γεννιέται η Αμερικανίδα πρωτοποριακή συγγραφέας Γερτρούδη Στάιν. Άσκησε μεγάλη επιρροή στον κόσμο των τεχνών και των γραμμάτων του 20ου αιώνα, τόσο με την πένα της, όσο και με την ισχυρή προσωπικότητα της.

1908 Ο Γιώργος Καλαφάτης ιδρύει τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Αθηνών (ΠΟΑ), ο οποίος αργότερα μετονομάστηκε σε Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος (ΠΑΟ).

1929 Ιδρύεται η Ενωτική Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας.

1931 Στην Κινέττα των Μεγάρων, κρατικά όργανα σκοτώνουν μέσα στο καλύβι του το φτωχό αγρότη Χριστόπουλο ή Μωραΐτη, γιατί χρωστούσε φόρους στο κράτος. Οι δολοφόνοι βάζουν, στη συνέχεια, φωτιά στο καλύβι και εξαφανίζονται.

1952 Ο ραδιοσταθμός των Παρισίων μεταδίδει ότι ο Σύνδεσμος Σουηδών Λογοτεχνών πρότεινε τον Νίκο Καζαντζάκη για το λογοτεχνικό βραβείο Νόμπελ.

1959 Δύο από τους πρωτοπόρους του ροκ εν ρολ, ο Μπάντι Χόλι και ο Ρίτσι Βάλενς, σκοτώνονται σε αεροπορικό δυστύχημα, στην Αϊόβα των ΗΠΑ. Η μέρα αυτή έμεινε γνωστή ως "Η Μέρα, που Πέθανε η Μουσική".

1966 Προσεληνώνεται το μη επανδρωμένο σοβιετικό διαστημόπλοιο «Λούνα 9». Είναι η πρώτη ομαλή προσεδάφιση στη Σελήνη, που άνοιξε τον δρόμο για τις επανδρωμένες πτήσεις των Αμερικανών.

1969 Το Παλαιστινιακό Εθνικό Κογκρέσο επιλέγει τον Γιάσερ Αραφάτ στην ηγεσία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

1989 Πέθανε ο ελληνικής καταγωγής αμερικανός σκηνοθέτης και ηθοποιός, Τζων Κασσαβέτης.

1992 Στις Βρυξέλλες, έξω από το κτίριο της ΕΟΚ, 1.000 διαδηλωτές από την ΠΓΔΜ πραγματοποιούν συγκέντρωση, διεκδικώντας την αναγνώριση από τους "12" της ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας τους με το όνομα "Μακεδονία".

1994 Κατά την διαδικασία επανόδου του στην Γη, το αμερικανικό διαστημόπλοιο «Discovery» εκρήγνυται, μεταφέροντας πέντε Αμερικανούς αστροναύτες και ένα Ρώσο κοσμοναύτη.

2003 Παραιτείται από Πρόεδρος της Τσεχίας ο Βάτσλαβ Χάβελ

-Πηγή-Thepressroom.gr

 

Αυτά για σήμερα Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και σας εύχομαι να περάσετε ένα όμορφο και ήρεμο Σαββ/κο ,εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την ερχόμενη Τρίτη Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε να είστε καλά και να χαμογελάτε ...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΟ ΣΑΒΒ/ΚΟ 

 

 

Μαρία Μπακατζά

Τελευταία άρθρα από τον/την Μαρία Μπακατζά