''Το Τραγούδι και η ενημέρωση της ημέρας'' Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

08 Φεβρουαρίου 2023
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι αναγνώστες της σελίδας www.volvinews.gr και για σήμερα Τετάρτη 8 του Φλεβάρη όπου η θερμοκρασία είναι πάρα πολύ χαμηλή στην περιοχή μας αλλά και στην ευρήτερη περιοχή της Βόρειας χώρας μας και μπορεί να μην έχουμε χιόνια και ο λαμπερός ήλιος να κάνει την εμφάνιση του αλλά οι αρνητικές θερμοκρασίες που φτάνουν ακόμη και τους -15 σε κάποιες περιοχές επιμένουν και θα επιμένουν μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας που διανύουμε .

Πάμε να δούμε τις ειδήσεις για τον καιρό που δεν θα έχει κανένα φαινόμενο σε κανένα μέρος της Ελλαδας  εκτός της Αττικής της Εύβοιας της Φθιώτιδας και της Κρήτης περισσότερο για τις θερμοκρασίες όχι ότι θα αλλάξει κάτι ,όσο εμείς έχουμε ηλιοφάνεια στην Νότια χώρα θα υπάρχουν πολλά φαινόμενα ,εάν αλλάξει αυτό ίσως δούμε και εμείς να αλλάζει ο καιρός ...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία θα έχουνε αρκετή ηλιοφάνεια εκτός από την Χαλκιδική και κυρίως στα πόδια της, όπου θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες συννεφιές με πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας χιονιού ή χιονόνερου.

Ο βοριάς θα εξασθενήσει και μόνο στα ανοιχτά της Χαλκιδικής θα έχει ένταση 6 με 7 μποφόρ, και η θερμοκρασία στους 1 με 6 βαθμούς Κελσίου.

Χαμηλές έως πολύ χαμηλές θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες και τις επόμενες ημέρες, κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί, ωστόσο από την Παρασκευή τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι την Κυριακή θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 τοπικά νότιο Ιόνιο 7 και από τις βραδινές ώρες 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 5 με 7 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 8 με 10 βαθμούς και στα νότια τοπικά τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά κατά τόπους ολικός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 και από τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον δύο) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις, οι οποίες στα βόρεια θα εκδηλώνονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο και θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα 8 Φεβρουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας.

  • 1692: Ένας γιατρός στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης αποφαίνεται ότι τρία κορίτσια έχουν κυριευτεί από το Σατανά. Η διαπίστωση αυτή θα οδηγήσει αργότερα στο Κυνήγι Μαγισσών του Σάλεμ, όπως θα μείνει στην ιστορία.
  • 1828: Με διάταγμα του Ιωάννη Καποδίστρια καθορίζονται οι ισοτιμίες των ξένων νομισμάτων με το γρόσι, το οποίο αποτελεί ακόμη το κύριο νόμισμα συναλλαγών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το διάταγμα, με το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να πατάξει την αισχροκέρδεια, μία λίρα στερλίνα ισοδυναμεί με 73 γρόσια κι ένα γαλλικό πεντόφραγκο με 13,30 γρόσια.
  • 1833: Με διάταγμα της αντιβασιλείας, η δραχμή αντικαθιστά ως νομισματική μονάδα τον Φοίνικα.
  • 1912: Ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση στην Ελλάδα, με αεροπλάνο τύπου «Νιεπόρ» 50 ίππων. Την ίδια μέρα θα πετάξει για δεύτερη φορά, με συνεπιβάτη τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο.
  • 1981: Η τραγωδία της Θύρας 7 του σταδίου «Καραΐσκάκη». Μετά το τέλος του αγώνα Ολυμπιακού – ΑΕΚ (6-0) οι οπαδοί των ερυθρολεύκων, στην προσπάθειά τους να βγουν έξω από το γήπεδο, βρίσκουν τη Θύρα 7 κλειστή, με αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν. Ο απολογισμός: 21 νεκροί και 32 τραυματίες.
    • 1995: Τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 συντρίβεται στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ρόδου, εξαιτίας βλάβης, αλλά ο χειριστής του διασώζεται, περισυλλέγεται από ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο και μεταφέρεται την Τουρκία. Το τουρκικό αεροσκάφος μετείχε σε σμήνος τεσσάρων F16 που παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.
      • 1405: Κωνσταντίνος ΙΑ’ Παλαιολόγος, ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου. (Θαν. 29/5/1453)
      • 1931: Τζέιμς Ντιν, Αμερικανός ηθοποιός. (Θαν. 30/9/1955)
      • 1941: Νικ Νόλτε, Αμερικανός ηθοποιός.
      • 1980: Φαίη (Σοφία) Σκορδά, Ελληνίδα τηλεπαρουσιάστρια.

      Θάνατοι

      • 1921: Πιοτρ Κροπότκιν, Ρώσος πρίγκιπας, από τους σημαντικότερους θεωρητικούς του αναρχικού κινήματος. (Γεν. 9/12/1842)
      • 1972: Μάρκος Βαμβακάρης, ρεμπέτης. (Γεν. 10/5/1905)
      • 1980: Νίκος Ξυλούρης, Έλληνας τραγουδιστής και λυράρης. (Γεν. 7/7/1936)

-Πηγή-Enikos.gr

 

'Οπως θα είδατε στην στήλη του καιρού επέλεξα να κοινοποιήσω αυτά που ενδιαφέρουν τον Βόρειο τομέα της χώρας μας ,βλέπουμε συνεχώς ότι η κακοκαιρία με το όνομα  Μπάρμπαρα συνεχίζει να σφυροκοπά με πολύ χιόνι τα μέρη που προ ανέφερα ,πριν λίγο να φανταστείτε η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο με χιόνια στις ίδιες περιοχές ,και δυστυχώς δεν παίρνουμε καμία απάντηση ,γιατί εδώ και 5 ημέρες αφού θα συνεχιστούν τα φαινόμενα μέχρι σχεδόν και την ερχόμενη Παρασκευή ,και δεν παίρνουμε απαντήσεις στις ερωτήσεις μας -γιατί ο χιονιάς είναι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο-όσο και εαν προσπάθησα ,όσα μηνύματα και να έστειλα απάντηση δεν παίρνω και δεν παίρνω όχι μόνο εγώ πολύς κόσμος άπο τα Βόρεια  ρωτάει το ίδιο αλλά δεν ....

Οπότε το μυαλό μας πάει σε διάφορα σενάρια και εκεί θα μείνει ...Αυτά για σήμερα σας εύχομαι να περάσετε μια όμορφη Τετάρτη ,ξέχασα να αναφέρω πως χτες ''κουνηθήκαμε'' άπο σεισμό 4,6 ρίχτερ εκεί λίγο πριν της 1.00 μ.μ με επίκεντρο την Σιθωνία και  εστιακό βάθος 15 km προκάλεσε να πούμε την αλήθεια κάποιον φόβο σε όλους μας αφού πριν λίγες ώρες ο μεγάλος σεισμός σε Τουρκία-Συρία μας συγκλόνισε και συνεχίζει να μας συγκλονίζει οπότε ήταν φυσικό να υπάρξει μια ανησυχία άπο  όλους μας ή τουλάχιστον άπο αυτούς που καταλάβανε τον σεισμό .

Ακούσαμε διάφορους καθηγητές που ερευνούν τους σεισμούς και όλοι είπαν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας στην χώρα μας μιας και το συγκεκριμένο ρήγμα δεν δίνει ,δεν έχει δώσει ποτέ μεγαλύτερο σεισμό .

Καλά να περάσετε σε ότι επιλέξετε να κάνετε και να θυμάστε ότι αυτός που δίνει απ'την καρδιά του φαίνεται ...αυτός που δίνει για να ''εξαγοράσει'' την φιλία ,την αγάπη ,την συμπόνια σας, το κάνει με σκοπό και μπορεί εσείς να μην το βλέπετε αλλά το βλέπουν οι άλλοι ....Δώσε άπο την καρδιά σου και όχι με σκοπιμότητα γιατί ένα ''δώρο'' είναι ωραίο αλλά ποιος ο σκοπός;;;  Φιλιά στα μούτρα σας .....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top