ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

18 Μαρτίου 2023
(1 Ψήφος)

Καλημέρα αγαπητοί μου...Η Κυριακή μας σήμερα είναι της Σταυροπροσκυνήσεως, που πρόκειται για κινητή γιορτή και γι αυτό το λόγο κάθε χρόνο πέφτει σε διαφορετική ημερομηνία! Σήμερα λοιπόν, γιορτάζουμε και τιμούμε το σύμβολο του Σταυρού. Ο Χριστός μας σταυρώθηκε και πέθανε πάνω στο σταυρό, έως ότου να αναστηθεί τρεις ημέρες αργότερα. Από τότε, ο σταυρός αποτελεί σύμβολο του Χριστιανισμού με ιδιαίτερη σημασία! Τα παλαιότερα χρόνια υπήρχε ένα έθιμο, το "σεργιάνι" των παιδιών στα σπίτια του χωριού για να μαζέψουν ξύλα και αυγά. Τα παιδιά στέκονταν έξω από την πόρτα των σπιτιών και τραγουδούσαν: "Χαίρε Τίμιε Σταυρέ, χαρά των προφητών, να μας δώσεις εν’ αυγό για να φύγω από δω!"

Ο "αετός" και ηγέτης της ΑΕΚ, ο θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου και της Εθνικής, ο Μίμης Παπαϊωάννου έφυγε σε ηλικία 81 ετών και το μεσημέρι της Παρασκευής οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία. Η σορός του Μ.Παπαϊωάννου τέθηκε από τις 9:00 το πρωί σε λαϊκό προσκύνημα. Συγγενείς, φίλοι, παλαίμαχοι παίκτες της ΑΕΚ αλλά και άλλων ομάδων, αλλά και απλοί θαυμαστές του, πέρασαν από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στη Νεά Φιλαδέλφεια ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο της “OPAP Arena”, για να πουν το ύστατο “χαίρε” στον θρύλο της ΑΕΚ. Οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν τον ύμνο της ομάδας, που τον είχε τραγουδήσει ο ίδιος ο Μ.Παπαϊωάννου και φώναζαν “αθάνατος”, λέγοντας έτσι το δικό τους συγκινητικό αντίο προς τον θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Πολύς λόγος γίνεται εδώ και καιρό για το ποιο θα είναι τελικά το τηλεοπτικό μέλλον του Νίκου Μουτσινά. Τις τελευταίες ώρες ωστόσο, οι φήμες για αποχώρησή του από το κανάλι του Φαλήρου έχουν γίνει πιο έντονες, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που υποστήριξαν πως ο ΣΚΑΪ είναι εκείνος που δε θέλει να συνεχίσει τη συνεργασία του με τον παρουσιαστή. Ο Νίκος Μουτσινάς, παρακολουθώντας όσα λέγονται για τον ίδιο, αποφάσισε να πάρει θέση μέσα από την εκπομπή του ξεκαθαρίζοντας πως το γεγονός πως του χρόνου δεν θα παρουσιάζει κάποια εκπομπή, είναι μια καθαρά δική του απόφαση:«Δεν το θέλω καθόλου αυτή τη στιγμή αυτό που θα κάνω, αλλά είναι ανάγκη να βγω να μιλήσω γιατί έχει γίνει μια παρεξήγηση. Κάπως έχει ακουστεί ότι με διώχνουν από τον ΣΚΑΪ, εκτός αν δε μου το έχουν πει και κάνω τον βλάκα αυτή τη στιγμή. Αλήθεια, συνήθως δε μιλάω γι’αυτό αλλά θα μιλήσω αυτή τη στιγμή και θα πω ότι δεν ισχύει καθόλου. Είναι μια δική μου απόφαση να μην κάνω δική μου εκπομπή του χρόνου… Θα τα πω και παρακάτω απλά ήταν κάπως απότομο και άγριο αυτό που έγινε και επειδή ο κόσμος γενικά είναι σε μια ένταση με όλα αυτά που συμβαίνουν ή δε συμβαίνουν, για το συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχει λόγος, γιατί δεν είναι αλήθεια» είπε ο Νίκος Μουτσινάς.

Η Γεωργία Μπίκα, η κοπέλα που ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2022, δικαιώθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά του ελληνικού κράτους! Η καταγγελία της τότε είχε προκαλέσει πανικό, λόγω της εμπλοκής γνωστών προσώπων της συμπρωτεύουσας! Στο στάδιο όμως της ανάκρισης, οι ισχυρισμοί της δεν αποδείχθηκαν κι αργότερα ο 27χρονος κατηγορούμενος για το βιασμό της, απαλλάχθηκε με βούλευμα του Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης το οποίο έκανε δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέως, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα όσα κατέθεσε η εγκαλούσα «αποτελούν μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη»! Από τη στιγμή που η Ελληνική Δικαιοσύνη έβαλε την υπόθεση στο αρχείο απαλλάσσοντας από την κατηγορία του βιασμού τον γόνο γνωστής επιχειρηματικής οικογενείας, η 24χρονη διά του δικηγόρου της Νίκου Διαλυνά προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Με μία πρώτη απόφαση του, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κάνει παραδεκτή την προσφυγή της νεαρής κοπέλας και αποδέχεται πως υπάρχει νομικό ζήτημα και ισχυρή και επαρκής αιτιολόγηση εκ μέρους της, όσον αφορά την τεκμηρίωση των επιχειρημάτων της. Αποδέχεται δηλαδή, πως ευσταθεί η αιτιολόγηση των κατηγοριών για μία σειρά από ολιγωρίες και λανθασμένες ενέργειες, αλλά και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά με συστηματική επίδειξη αμέλειας εκ μέρους των αστυνομικών, ιατροδικαστικών και δικαστικών Αρχών στην Ελλάδα, σχετικά με την υπόθεση του βιασμού της. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με αυτήν του την απόφαση και κατά την πάγια διαδικασία που ακολουθείται, εισηγείται την δυνατότητα «φιλικού διακανονισμού» με την απόδοση κάποιας αποζημίωσης εκ μέρους του ελληνικού κράτους! Ήδη η Γεωργία Μπίκα απέρριψε κάθε σκέψη για φιλικό διακανονισμό και αποδοχή αποζημιώσεως, αφού αυτό που θέλει είναι η πλήρης δικαίωσή της από την Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη. Η υπόθεση λοιπόν εισήλθε στη δεύτερη φάση της διαδικασίας όπως προβλέπεται από τις διατάξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέδωσε έναν πρακτικό οδηγό με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να καταστεί παραδεκτή μία προσφυγή στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Στον οδηγό αυτό επισημαίνεται πώς το 92% των προσφυγών που κατατίθενται απορρίπτονται ως απαράδεκτες. Αυτή η λεπτομέρεια καταδεικνύει πως τα στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στην προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα είναι τόσο αξιόπιστα και οι παραλήψεις των ελληνικών αρχών τόσο εξώφθαλμες, που η προσφυγή αυτή έγινε αποδεκτή εντασσόμενη στο ισχνότατο 8% των παραδεκτών προσφυγών!

Και κάτι από το παρελθόν...Η ταινία:"Ούτε γάτα ούτε ζημιά" γυρίστηκε το 1955 σε σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου. Πρωταγωνιστούσαν ο Βασίλης Λογοθετίδης, ο Μίμης Φωτόπουλος, η Ίλυα Λιβυκού και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Στην ταινία υπάρχει και μια σκηνή, όπου ο Λάμπρος Κωνσταντάρας έπρεπε να οδηγήσει. Ο Αλέκος Σακελλάριος ζήτησε από τον φροντιστή, Παντελή Παλιεράκη, να του βρει ένα σπορ διθέσιο αμάξι για τις ανάγκες της σκηνής. Εκείνος ύστερα από πολύ ψάξιμο, κατάφερε να βρει ένα πολύ ωραίο αυτοκίνητο, το οποίο θα του το δάνειζε ένα φίλος. Πριν το δανείσει ρώτησε: "Δε πιστεύω να πάθει τίποτα;" Και ο Παλιεράκης με σιγουριά του απάντησε: “Μα τι λες τώρα”; Μια σκηνούλα θα κάνουμε και θα το επιστρέψουμε". Το γύρισμα ξεκίνησε και σύμφωνα με το σενάριο έπρεπε να το οδηγεί ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Ο Λάμπρος όμως δεν ήξερε τίποτα από οδήγηση. Στα μακριά πλάνα μπορούσε να τον ντουμπλάρει κάποιος άλλος, αλλά στα κοντινά έπρεπε να φαίνεται ότι το οδηγεί ο Κωνσταντάρας. Ο Παλιεράκης πρότεινε να το σπρώξουν. Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας του απάντησε χαρακτηριστικά: "Έλα ρε που δεν ξέρω να το πάω από εδώ μέχρι εκεί. Και μη μου κολλάτε πολύ γιατί θα την παρατήσω τη σκηνή". Το αμάξι ήταν ένα σπορ διθέσιο μάρκας MG και ανέβαζε γρήγορα στροφές. Έπρεπε να πατήσει το γκάζι ελαφριά μέχρι ένα σημείο. Εκείνος όμως έβαλε μπρος, χωρίς να βάλει ταχύτητα και πάτησε με δύναμη όλο το γκάζι. Ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος, έσπασαν τα πιστόνια, οι κύλινδροι, το κάρτερ. Χύθηκαν τα λάδια και το αμάξι έσβησε και δεν ξαναπήρε μπρος. Τότε το πήγαν σε όλα τα συνεργεία της Αθήνας για να το φτιάξουν, αλλά δεν υπήρχαν ανταλλακτικά για τη μηχανή. Έτσι κάλεσαν τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου στην εταιρεία του Φίνου και ο ίδιος του είπε: "Πόσο κάνει το αμάξι να στο πληρώσουμε;". Έτσι του έδωσε 40.000 δραχμές και το αγόρασε. Αργότερα το έφτιαξε με ανταλλακτικά από την Αγγλία και το οδηγούσε για ένα διάστημα ο ίδιος ο Φίνος. Αλλά ο Σακελλάριος και ο Τσιφόρος του έκαναν καζούρα και του κολλάγανε: "Τώρα τι παριστάνεις; Το τεκνό κάνεις;" κι έτσι λοιπόν, το πούλησε!

Nα έχετε μια καλή Κυριακή κι ακόμα μια καλύτερη εβδομάδα!

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top