ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

24 Νοεμβρίου 2023
(1 Ψήφος)

Καλημέρα στο αγαπητό μας παρεάκι! Κι αφού επιδιορθώθηκε το θεματάκι που είχα με τον υπολογιστή μου, σας καλημερίζω και σας υποδέχομαι στη μουσική στήλη του Σαββατοκύριακου με τα νέα "καλλιτεχνικής φύσεως" και με τραγουδάκι αγαπημένο! Γιορτινή ημέρα σήμερα, αφού τιμάται η μνήμη της Αγίας Αικατερίνης της Μεγαλομάρτυρος, οπότε χρόνια πολλά με υγεία σε Κατερίνα,Κατίνα,Κάτια,Καίτη!

Γάμος για δύο νέους ηθοποιούς, τον Αργύρη Πανταζάρα (Παράδεισος των κυριών) και την Σίσσυ Τουμάση (Το προξενειό της Ιουλίας). Το νιόπαντρο ζευγάρι επέλεξε την Κωνσταντινούπολη και τον πατριαρχικό ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι για να ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου, εκεί όπου βρέθηκαν ελάχιστοι συγγενείς και φίλοι. Μάλιστα, ο αδερφός του ηθοποιού Νίκος, που είναι και ο φωτογράφος, αποκάλυψε πως το ζευγάρι έκλεισε τον γάμο του από το περασμένο Πάσχα και κατάφερε πολύ καλά να το κρατήσει μυστικό! Ήταν σε πολύ κλειστό οικογενειακό κύκλο, 25 με 26 άτομα άτομα, οικογένεια και ελάχιστοι φίλοι. Η κουμπάρα στον γάμο ήταν μια φίλη της Σίσσυς και του Αργύρη και ήρθε από το εξωτερικό, γιατί μένει εκεί! Η επιλογή του ζευγαριού να παντρευτεί στην Κωνσταντινούπολη δεν ήταν τυχαία, καθώς εκεί γεννήθηκε η μητέρα της Σίσσυς Τουμάση!

Γονείς για πρώτη φορά έγιναν οι ηθοποιοί, Δανάη Μιχαλάκη και ο Γιώργος Παπαγεωργίου και πλέουν σε πελάγη ευτυχίας! Η Δανάη έφερε στον κόσμο με φυσιολογικό τοκετό, ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 2,920 γραμμαρίων σε ιδιωτικό μαιευτήριο των Αθηνών, τα ξημερώματα της Τρίτης 21 Νοεμβρίου. Μητέρα και κόρη χαίρουν άκρας υγείας και απολαμβάνουν τη ζεστασιά του σπιτιού τους! Τρελαμένη από τη χαρά της και η ηθοποιός, γιαγιά πλέον Φιλαρέτη Κομνηνού, η οποία δήλωσε:«Η μικρή γεννήθηκε στα Εισόδια της Παναγίας μας! Νομίζω ότι θα είναι ένα ευλογημένο παιδί και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σας»!

Καλά τα χαρούμενα νέα, υπάρχουν όμως και τα δυσάρεστα...Δύο σημαντικές απώλειες είχαμε στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού, δύο τεράστιες φωνές.. αυτή της Μαίρης Μαράντη και της Βάσως Χατζή! Η Μαίρη Μαράντη, μετά από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο, είχε το προσωνύμιο «Βασίλισσα της Πίστας» και τραγούδησε πολλές μεγάλες επιτυχίες, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970. Η ερμηνεύτρια του υπέροχου τραγουδιού:«Θα πάρω φόρα» στην θρυλική ταινία:«Όλα Είναι Δρόμος», που την απογείωσε και το αγαπούσε μέχρι το τέλος! Η Βάσω Χατζή, η σπουδαία τραγουδίστρια του λαϊκού και δημοτικού τραγουδιού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών. Ξεκίνησε να ασχολείται με το τραγούδι σε ηλικία 17 ετών, όταν ήρθε στην Αθήνα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 άρχισε να ακούγεται περισσότερο το όνομά της στον χώρο κι έκανε τεράστια επιτυχία! Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Ασωπία της Βοιωτίας, εκεί όπου γεννήθηκε. Συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές έδωσαν το παρών, ανάμεσά τους και η Χαρά Βέρρα, ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος με τον εγγονό του, η Γωγώ Τσαμπά, ο Γιάννης Καψάλης και πολλοί άλλοι!

Και κάτι από το παρελθόν...Ο Κώστας Χατζηχρήστος έπαιζε στο θέατρο έναν βοηθό μπακάλη και είχε για αφεντικό τον Βασίλη Αυλωνίτη και πελάτισσα την Έλσα Ρίζου!
Το σκηνικό φυσικά ήταν ένα μπακάλικο. Αρχίζει η παράσταση, κόσμος φουλ κι όπως έλεγε το έργο, μπαίνει μέσα μια πελάτισσα να ψωνίσει φακές...-"Παρακαλώ μια οκά φακές μου βάζετε;" λέει η Ρίζου.-"Βάλε ρε φακές στη μαντάμ", λέει ο Αυλωνίτης ενώ ζαχαρώνει την Έλσα! Κάνει να βάλει φακές ο Χατζηχρήστος, πουυυ οι φακές; Δεν υπήρχαν στη θέση τους. Αργότερα μάθανε ότι ο φροντιστής είχε ξεχάσει να βάλει το σακί με τις φακές στο σκηνικό. Ήταν ένα λάθος και ο Χατζηχρήστος ξαφνιάστηκε...-"Άντε ρε, βάλε φακές στη μαντάμ", του λέει ο Αυλωνίτης και τον κοιτάει παράξενα που καθυστερούσε. Τότε, για να μην κάνει "κοιλιά" το έργο πάει προς την Ρίζου και της λέει προς κατάπληξη του Αυλωνίτη και της Έλσας...-"Ξέρετε μαντάμ, φακές δεν έχουμε"...-"Δεν έχετεεε, γιατίι"; ρωτάει σαν χαμένη η Ρίζου...-"Τα μαμούνια φταίνε. Μπήκαν στο σακί, πήραν μια φακή στον ώμο και φύγαν στον κατήφορο, άντε να τα πιάσεις τώρα εσύ τα μαμούνια"! Για μια στιγμή, κυριάρχησε η σιωπή σε όλο το θέατρο. Μετά ο κόσμος άρχισε να γελάει και να χειροκροτάει, ενώ ο Αυλωνίτης με την Έλσα άρχισαν να γελούν κι αυτοί,
γιατί κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει με τις φακές. Ο Χατζηχρήστος αναγκάστηκε να πει ότι του κατέβαινε, για να σώσει την παράσταση. Έτσι, από μια αμέλεια του φροντιστή γεννήθηκε μια νέα ατάκα, που όποτε την έλεγε χαλούσε κόσμο και στο θέατρο και στον κινηματογράφο!

Αυτά λοιπόν από μένα για σήμερα φίλοι μου αγαπημένοι, να είστε όλοι καλά και πάλι τα χρόνια μου πολλά στις εορτάζουσες και για δώστε λίγο προσοχή παραπάνω στον καιρό, γιατί ακούγεται πως θα χειμωνιάσει απότομα!

Καλό παράδεισο Βάσω Χατζή...

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top