Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020

Καλησπέρα πέρα ως πέρα και καλό μήνα σε όλους μας με υγεία .Δεκέμβριος λοιπόν με τα πρώτα χιόνια ήδη να έχουν κάνει την εμφάνιση τους σε διάφορες περιοχές της χώρας Φλώρινα ,χιονοδρομικά κεντρα (που φέτος δεν θα χαρούμε με αυτούς που έχουμε μπλέξει ), Ξάνθη ,Ροδόπη και εδώ κοντά μας στον Σοχό ,ελπίζουμε όμως να δούμε και μια άσπρη μέρα μεταφορικά και κυριολεκτικά και εμείς οι υπόλοιποι .Ας είναι ο μήνας Δεκέμβριος αυτός που θα μας φέρει το αληθινό Φως και την αλήθεια για όλα αυτά που ζούμε ....Να βγούν στην αλήθεια όλα ,το τι συμβαίνει και είμαστε κλεισμένοι μέσα ,το τι γίνεται με τα διπλά κρούσματα που επιτέλους έχει επέμβει ο εισαγγελέας ,τι είναι αυτό το εμβόλιο που οι μισοί της κυβέρνησης λένε ότι δεν θα είναι υποχρεωτικό αλλά οι άλλοι μισοί δηλώνουν εν μέσω πλυν σαφώς ότι δεν θα μπορέις να κάνεις τίποτα εαν δεν έχεις το πιστοποιητικό εμβολιασμού και εννοώ δεν θα μπορείς να ταξιδέψεις ,δεν θα μπορείς να βρείς δουλειά ,δεν θα μπορείς να γράψεις το παιδί σου στο σχολείο κτλ ,κτλ ,κτλ ...

Ας βγουν λοιπόν στο φως όλα όσα έχουμε απορίες και να είναι για το καλό όλων μας ....Και επειδή δεν θέλω να χαλάσω το Χριστουγεννιάτικο κλίμα να σας πω για τον Εορταστικό μας διαγωνισμό που είναι μια ευγενική προσφορά του αγαπητού κυρίου Ιωάννη Βαλερή ,δημοτικού συμβούλου στον δήμο Βόλβης και ξανά υποψηφίου για την δημαρχεία.Ο κύριος Βαλερής είναι γνωστός για το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο και για τα βαθιά αισθήματα που τρέφει για τον συνάνθρωπο του και θα σας πω πως είναι πολλές οι φορές που τον έχουμε κοντά μας και εννοώ με τα διάφορα δώρα αξίας που έχει προσφέρει και στο παρελθόν μέσα από τους διαγωνισμούς που έχουμε κάνει και αρκετοί ήταν οι φίλοι της σελίδας μας που παρέλαβαν πολλά δώρα αξίας ,εξάλλου λίγο πολύ ξέρετε ο ένας τον άλλο και μπορούν αυτοί που έχουν κερδίσει στο παρελθόν να σας πουν την αλήθεια .

Αστρολογικός οδηγός για Χριστουγεννιάτικα δώρα - αστρολογία

Βέβαια και εμείς μέσα από τους διαγωνισμούς πήραμε και τα εύσημα αλλά και την ταμπέλα των ''μαύρων προβάτων''εννοώ εγώ και οι συνεργάτες μου ,ότι κάνουμε μικροπολιτική κτλ κτλ και θα το ξαναπώ πως εγώ  2 χρόνια έφυγα από την πατρίδα ,ξενυτεύτικα  με την οικογένεια μου για να μπορέσουμε να περάσουμε καλύτερα από οικονομικής πλευράς , μιας και ο κόσμος ξεχνάει και ξεχνάει πολύ ,τέλος πάντων για να μη γίνομαι συνεχώς κουραστική εδώ δεν κάνουμε καμία διαφίμηση με πολιτικές σκοπιμότητες ,τον κύριο Βαλερή τον προβάλουμε γιατί πολύ απλά θέλησε και τον ευχαριστούμε πολύ ,να χαρίσει τα δώρα του μέσα από την μουσική μας στήλη ,αυτά και πάμε παρακάτω να δούμε τα νέα για τον καιρό και τα γεγονότα που συνέβησαν ''σαν σήμερα'',καθώς επίσης και το τι θα κερδίσετε εαν λάβετε μέρος στον εορταστικό μας διαγωνισμό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Προσοχή! Ερχεται και νέα κακοκαιρία από Τετάρτη...

Καιρός: Προσοχή! Ερχεται και νέα κακοκαιρία από Τετάρτη...

Περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένεται κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Αλλάζει ο καιρός. Νέο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να προκαλέσει περαιτέρω επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας από την Τετάρτη και κυρίως από την Πέμπτη το μεσημέρι, με βροχές, ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Το τσουχτερό κρύο που επικρατεί σήμερα θα «μαλακώσει» από την Πέμπτη. Σάκης ΑρναούτογλουΤάσος Αρνιακός και ΕΜΥ καταγράφουν τα δεδομένα για την εξέλιξη του καιρού στη χώρα μας.

Στα δυτικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στην
Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στο Ιόνιο όπου θα
εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα
ανατολικά ηπειρωτικά με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική
Θεσσαλία.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με
σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα
ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΠΕΜΠΤΗ 03-12-2020

Στο Ιόνιο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και στα ηπειρωτικά (πλην της
ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) προβλέπονται νεφώσεις με
τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και κυρίως στα
θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το
απόγευμα στο Ιόνιο θα ενταθούν.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο
βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές
διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Πηγή-Dokari.gr

 

Σαν σήμερα 1 Δεκεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Τι συνέβη στον κόσμο και στην Ελλάδα σαν σήμερα 1 Δεκεμβρίου

1640 Η Πορτογαλία επανακτά την ανεξαρτησία της από την Ισπανία, ύστερα από κατοχή 60 ετών.

1664 Η Πορτογαλία αποκτά την ανεξαρτησία της από την Ισπανία.

1761 Γεννήθηκε η Γαλλίδα γλύπτρια κέρινων ομοιωμάτων, Μαρί Τισό, δημιουργός του μουσείου Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο

1792 Γεννήθηκε ο στρατιωτικός, λόγιος και αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας, Αλέξανδρος Υψηλάντης

1797 Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη ο Ρήγας Φεραίος μαζί με το συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό.

1818 Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μυείται στη Φιλική Εταιρία.

1834 Ο Όθωνας και η κυβέρνηση εγκαθίστανται στην Αθήνα, τη νέα πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.

1835 Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο μεγαλύτερος παραμυθάς του κόσμου, εκδίδει το πρώτο βιβλίο του.

1860 Ο Κάρολος Ντίκενς δημοσιεύει στο περιοδικό All The Year Round το πρώτο κεφάλαιο του μυθιστορήματός του "Μεγάλες Προσδοκίες".

1866 Πέθανε ο Ουαλός τοπογράφος, Τζωρτζ Έβερεστ, το όνομα του οποίου δόθηκε στο όρος Έβερεστ, το υψηλότερο της Γης

1891 Ο Καναδός γυμναστής Τζέιμς Νάισμιθ δημιουργεί ένα νέο παιχνίδι και το ονομάζει μπάσκετ-μπολ.

1893 Η Ελλάδα πτωχεύει. Ο πρωθυπουργός Χαρίλαος Τρικούπης δηλώνει στη Βουλή: "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν".

1913 Η Κρητική Πολιτεία ενσωματώνεται στη ελληνική επικράτεια. Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος κατέρχονται στα Χανιά και υψώνουν την ελληνική σημαία στο φρούριο Φιρκά, στο λιμάνι των Χανίων. Με την συμβολική αυτή πράξη επισημοποιείται η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

1913 Η αυτοκινητοβιομηχανία Ford εισάγει την πρώτη γραμμή παραγωγής στα εργοστάσιά της, καινοτομία που επιτρέπει τη μαζική παραγωγή και μειώνει το κόστος (Φορντισμός). Πηγή έμπνευσης για το Χένρι Φορντ αποτέλεσαν τα βιομηχανικά σφαγεία του Σικάγου.

1918 Ανακηρύσσεται το Βασίλειο των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων, η μετέπειτα Γιουγκοσλαβία.

1922 Ο Τούρκος ηγέτης Ισμέτ Πασάς διατάζει να εξοριστούν ένα εκατομμύριο Έλληνες, από την Τουρκία.

1931 Αρχίζει η δίκη εναντίον των αντιπολιτευόμενων εφημερίδων σχετικά με τη δημοσίευση ειδήσεων, που κλονίζουν την εμπιστοσύνη προς το εθνικό νόμισμα

1934 Οι λιγνιτωρύχοι του Παγγαίου κατεβαίνουν σε απεργία διαμαρτυρίας κατά της παράνομης σύλληψης και παραπομπής σε δίκη 13 συναδέλφων τους. Η αστυνομία επιτίθεται με βιαιότητα κατά των απεργών, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας άλλους 13. Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους απεργούς κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι των Σερρών. Η απεργία κράτησε 13 μέρες

1944 Οι υπουργοί που ανήκουν στο ΕΑΜ αποσύρονται από την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Γεωργίου Παπανδρέου. Δύο ημέρες αργότερα θα ξεσπάσουν τα λεγόμενα «Δεκεμβριανά».

1945 Ιδρύεται στο Παρίσι η Παγκόσμια Δημοκρατική Ομοσπονδία Γυναικών.

1948 Συνέρχεται το Β' Συνέδριο της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από 37 χώρες, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας.

1948 Το επιτραπέζιο παιχνίδι Σκραμπλ λαμβάνει δίπλωμα ερευσιτεχνίας.

1953 Εκδίδεται το περιοδικό PlayBoy από τον Χιου Χέφνερ.

1982 Κυκλοφορεί το άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον "Θρίλερ". Θα γνωρίσει τη μεγαλύτερη επιτυχία από κάθε άλλο άλμπουμ της ποπ μουσικής, καθώς θα πουλήσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια αντίτυπα.

1988 Η Μπεναζίρ Μπούτο εκλέγεται πρωθυπουργός του Πακιστάν και γίνεται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός ενός μουσουλμανικού κράτους.

1989 Η Βουλή της Ανατολικής Γερμανίας καταργεί τον καθοδηγητικό ρόλο του κομμουνιστικού κόμματος στην πολιτική ζωή της χώρας.

1990 Η Βρετανία ενώνεται με την ηπειρωτική Ευρώπη για πρώτη φορά μετά την εποχή των παγετώνων, όταν άγγλοι και γάλλοι εργάτες που εργάζονται για την κατασκευή του τούνελ της Μάγχης συναντώνται σε βάθος 40 μέτρων κάτω από την επιφάνεια του αγγλικού καναλιού.

1993 Πεθαίνει σε ηλικία 130 ετών, στην πόλη Ρίβας της Νικαράγουας, η Χοσεφίνα Σαναρουσία, η οποία είχε επιβιώσει 33 κυβερνήσεων.

1999 Πέθανε ο σοβιετικός άλτης και παγκόσμιος ρέκορντμαν του ύψους, Βλαντιμίρ Γιαστσένκο.

2001 Η ΤWA πραγματοποιεί την τελευταία της πτήση, πριν από την εξαγορά της από την American Airlines.

  -Πηγή-Thepressroom.gr

Και πριν κλείσω το άρθρο για να δείτε πόσο θέλουν να μας φοβερίσουν πριν λίγο στο star έδειχνε σε πλάνα τους τάφους που έχουν ανοίξει στην Θεσσαλονίκη ......Όπως ο ΕΥαγγελάτος έτσι και η Μάρα τώρα προσπαθεί ή μάλλον προσπαθούν να μας κάνουν να τρελαθούμε ,να φοβηθούμε ,να τα κάνουμε πάνω μας ...αυτό γουστάρουν και αυτό επιδιώκουν να μας τρελάνουν από τον φόβο.....Χρονιάρες ημέρες έρχονται και αυτοί το βιολί τους .....Μην το βάζετε κάτω φίλες και φίλοι ,μη φοβάστε αυτό που θέλουν να μας περάσουν ,στον φόβο μας ποντάρουν αλλά κάνουν μεγάλο λάθος ,μην ανοίγετε την τηλεόραση εν ώρα ειδήσεων ,θέλουν να μας τρελάνουν ,μην τους βλέπετε θα έρθει η ωρα που δεν θα τους ξέρει ούτε η μάνα τους !

 Και επειδή δεν θέλω να νευριάσω και άλλο και έχω πολλά να πω ,θα το κλείσω εδώ το θέμα και θα σας αφιερώσω ένα  All time classic, διαχρονικό στην Ελληνικήν , Χριστουγεννιάτικο τραγούδι που μιας και μπήκε ο καινούργιος μήνας ,ο μήνας Των Εορτών είναι αυτό που μου έρχεται πρώτο στο μυαλό ,βέβαια θα το ξανακούσουμε κοντά στις γιορτές μιας και είναι από τα ωραιότερα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια .Να πω πως 9 θα είναι οι τυχεροί μας φίλοι -μέλη που θα κερδίσουν τα εξής δώρα από την ευγενική χορηγία του κυρίου Ιωάννη Βαλερή και είναι τα παρακάτω-

3 οι τυχεροί που θα κερδίσουν το Γεύμα των Χριστουγέννων ( Γαλοπούλα ,γλυκά ,ποτά και φρούτα)

3 οι τυχεροί που θα κερδίσουν από ένα 5λιτρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 

και 3 οι τυχεροί που θα κερδίσουν από μια κασετίνα αντίκα με ασημένια νομίσματα ακυκλοφόρητη και μοναδική του 1963-1964

όπως βλέπετε τα δώρα είναι για 9 φίλους -μέλη της ομάδας μας στο facebook μιας και εκεί διαξέγεται ο μεγάλος μας διαγωνισμός και τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να πάρετε μέρος είναι απλά και κατανοητά ,κάθημερινά λοιπόν που βλέπετε την ανάρτηση με το ''τραγούδι της νύχτας'' ή το τραγούδι της ημέρας το Σαββ/κο κάνετε like και αφήνετε το σχόλιο σας ,καθημερινά από Δευτέρα ως και Κυριακή μέχρι και της 22 Δεκεμβρίου Πρώτα Ο Θεός που θα γίνει η μεγάλη μας κλήρωση ζωντανά.

Πάρτε μέρος και καλή επιτυχία σε όλους σας.Αυτά από εμένα ,χαρείτε το τραγούδι που επέλεξα σήμερα για εσάς και απολαύστε όσο καλύτερα γίνεται και αυτήν την βραδυά.Να είστε όλοι καλά ,να έχετε έναν ευλογημένο μήνα και ένα ήρεμο βράδυ Τρίτης .Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

 

 

Διαδικτυακά φέτος η διοργάνωση

Διακεκριμένα στελέχη της Silicon Valley και διαπρεπείς επιστήμονες διεθνούς επιπέδου,
Κατηγορία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ |393185

Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων ευρώ, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα και πρόκειται να διαρκέσει 2 μήνες.

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΝΕΑ

Με στόχο την προβολή της Θεσσαλονίκης στην αγορά του Βελγίου,

Κατηγορία ΓΕΝΙΚΑ
Top