Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και καλή μας εβδομάδα ,Δευτέρα σήμερα 21 Φεβρουαρίου και η μέρα ξεκινάει με ανοιξιάτικη διάθεση αλλά άπο αύριο Τρίτη μας τα χαλάει ο καιρός με πτώση της θερμοκρασίας ,βροχές ,καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά που θα μας δείξουν ότι ο χειμώνας ακόμη είναι εδώ ,άλλωστε σας το είχα γράψει την προηγούμενη εβδομάδα για αυτήν την αλλαγή του καιρού και πάμε να δούμε αναλυτικά το τι πρόκειται να συμβεί .

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Μαρουσάκης: Έρχονται βροχές από Τρίτη – Νέα ψυχρή εισβολή στις αρχές Μαρτίου.

Καιρός – Μαρουσάκης: Έρχονται βροχές από Τρίτη – Νέα ψυχρή εισβολή στις αρχές Μαρτίου

Για την αλλαγή του καιρού από την Τρίτη λόγω ενός βαρομετρικού χαμηλού που έρχεται από την κεντρική Ευρώπη μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιώντας ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν και μια ψυχρή εισβολή τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου «το πρώτο 10ημερο και μετά να πάμε ουσιαστικά στην άνοιξη».

Για την κακοκαιρία που θα χτυπήσει την χώρα μας την Τρίτη και την Τετάρτη ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι θα φέρει αρκετές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Ωστόσο την Τσικνοπέμπτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και η κακοκαιρία θα περιοριστεί προς τα νότια και το νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Ειδικά για την Τρίτη ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές σε αρκετές περιοχές καθώς η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από δυτικά και βόρεια και θα εξαπλωθεί προς τα ανατολικά και νότια.

Την Πέμπτη, όμως, ο καιρός βελτιώνεται και από Παρασκευή θα έχουμε πρόσκαιρη βελτίωση «γιατί από το Σάββατο έρχεται ένα κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία το οποίο θα στρέψει τους ανέμους σε νοτιάδες» κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για την πρόγνωση του καιρού των επόμενων ημερών.

Με σκόνη και 20 βαθμούς η Δευτέρα - Τα τελευταία στοιχεία για την Τσικνοπέμπτη...

Καιρός σήμερα 17/2

Γενικά αίθριος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα, Δευτέρα (21/2) σε όλη τη χώρα.

Ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και από το βράδυ και στη Μακεδονία.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

 
 

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 17 με 19 και κατά τόπους στα νότια τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Το βράδυ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Μακεδονία. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΕΜΠΤΗ 24-02-2022 (ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ)
Στα βορειοδυτικά λίγες τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα σταματήσουν. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.

Πηγή-Newsbomb.gr

  ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

 

Ουκρανική κρίση: Μπάιντεν εναντίον Πούτιν με φόντο το κρίσιμο ραντεβού - Η σύγκρουση δύο κόσμων...

O Tζο Μπάιντεν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Την ώρα που η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία παραμένει έκρυθμη, η Σύνοδος Κορυφής Μπάιντεν-Πούτιν -με τη μεσολάβηση του Μακρόν- προσφέρει αχτίδα αισιοδοξίας για τον τερματισμό της κρίσης. Η διπλωματική μάχη όμως συνεχίζεται και η ισορροπία δυνάμεων  αλλάζει συνεχώς. 

«Euroferry Olympia»: Ώρες αγωνίας για τους 10 αγνοούμενους - Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες...

«Euroferry Olympia»: Ώρες αγωνίας για τους 10 αγνοούμενους - Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες

Έχουν συμπληρωθεί τέσσερα 24ώρα από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο Euroferry Olympia, με τον χρόνο πλέον να μην είναι σύμμαχος των σωστικών συνεργείων που δίνουν πραγματική μάχη, λεπτό προς λεπτό, για τον εντοπισμό των 10 αγνοούμενων.

Η ακρίβεια φέρνει παράταση στο μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ σε καφέ, μεταφορές, τουρισμό...

Η ακρίβεια φέρνει παράταση στο μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ σε καφέ, μεταφορές, τουρισμό

Τρόπους για να ελαφρύνει όσο το δυνατόν την ακρίβεια που σαρώνει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις αναζητά η κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται και η προσπάθεια να διατηρηθεί το μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ σε καφέμεταφορές και τουριστικό πακέτο.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο εκπνέει στα τέλη Ιουνίου με την κυβέρνηση να αναζητά από τώρα τον τρόπο και τους πόρους προκειμένου οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ να διατηρηθούν μέχρι τα τέλη του 2022 δεδομένου ότι η εκτίμηση που υπάρχει είναι το κύμα ακρίβειας θα διατηρηθεί για αρκετό καιρό ακόμα.

Ο οικονομικός στόχος είναι να εξοικονομηθούν 70 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να διατηρηθεί το πακέτο αυτό του μειωμένου ΦΠΑ δεδομένου ότι ο έτερος στόχος για επίτευξη πρωτογενούς ελλείμματος 1,4% του ΑΕΠ στο τέλος του έτους είναι αδιαπραγμάτευτος.

Η εκτίμηση, πάντως, που υπάρχει είναι ότι το μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ θα διατηρηθεί τελικά για όλο το 2022 με απώτερο στόχο να μονιμοποιηθεί από το 2023.

Καρδίτσα: Απήγαγαν 26χρονη, την κακοποίησαν και την απείλησαν με «ροζ» βίντεο...

Καρδίτσα: Απήγαγαν 26χρονη, την κακοποίησαν και την απείλησαν με «ροζ» βίντεο

Αίσθηση έχει προκαλέσει η υπόθεση revenge porn που εκτυλίχθηκε στην Καρδίτσα με θύμα μια 26χρονη η οποία έκανε και τη σχετική καταγγελία στις αρχές.

Όπως περιέγραψε η 26χρονη όλα συνέβησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου 19 Φλεβάρη 2022 με την ίδια να μιλά για ξυλοδαρμό, εκβιασμό και σεξουαλική κακοποίηση.

Τζόκερ: Στη Μυτιλήνη το τυχερό δελτίο - Με 10 ευρώ κέρδισε 8,7 εκατομμύρια ευρώ.

Τζόκερ: Στη Μυτιλήνη το τυχερό δελτίο - Με 10 ευρώ κέρδισε 8,7 εκατομμύρια ευρώ

 Μετά από 17 συνεχόμενα τζακποτ, το αστρονομικό ποσό έφτασε σε επίπεδα-ρεκόρ και παρά τα εκατομμύρια στήλες που παίχτηκαν σε όλη τη χώρα, ένας υπερτυχερός «τίναξε» την μπάνκα στον αέρα.

Πηγή-Newsbomb.gr

  

Σαν σήμερα 21 Φεβρουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν σήμερα 21 Φεβρουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

 1913 «Τα πήραμε τα Γιάννινα…». Ο ελληνικός Στρατός κυριεύει το οχυρωμένο Μπιζάνι και απελευθερώνει τα Γιάννενα από τους Τούρκους. Υπογράφεται το πρωτόκολλο παράδοσης της πόλης και οι άνδρες του τουρκικού στρατού, περίπου 30.000, παραδίδονται στον Ελληνικό Στρατό και θεωρούνται αιχμάλωτοι πολέμου.

1431  Αρχίζει η δίκη της Ιωάννας της Λωραίνης, στο Ρουέν της Γαλλίας, έδρα της αγγλικής κυβέρνησης κατοχής.

1848  Οι Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ένγκελς δημοσιεύουν στο Λονδίνο το «Κομουνιστικό Μανιφέστο», τη Βίβλο του Κομουνισμού.

1878 Εκδίδεται στις ΗΠΑ ο πρώτος τηλεφωνικός κατάλογος. Οι σελίδες του περιλαμβάνουν 50 ονόματα.

1879 Οι εργάτες των βυρσοδεψείων της Σύρου κατεβαίνουν σε απεργία.

1915  Ο Ελευθέριος Βενιζέλος παραιτείται από πρωθυπουργός, κατόπιν διαφωνίας του με τον βασιλιά Κωνσταντίνο για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το γεγονός σηματοδοτεί την αρχή του εθνικού διχασμού.

1916 Ο γερμανικός στρατός ξεκινά επίθεση εναντίον του γαλλικού οχυρού στο Βερντέν. Στη μάχη αυτή, που υπήρξε μια από τις κρισιμότερες και αιματηρότερες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, έχασαν τη ζωή τους 434.000 Γερμανοί και 543.000 Γάλλοι στρατιώτες.

1930 Oι Γερμανοί αρχίζουν την κατασκευή του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

1947 Στη Νέα Υόρκη ο Έντουν Λαντ παρουσιάζει την πρώτη φωτογραφική μηχανή, που βγάζει στιγμιαίες φωτογραφίες, την Πόλαροϊντ.

1965 Δολοφονείται στη Νέα Υόρκη ο ηγέτης των Μαύρων Πανθήρων Μάλκολμ Χ (πραγματικό όνομα: Μάλκολμ Λιτλ), ο οποίος υπήρξε μια από τις ηγετικές φυσιογνωμίες του αγώνα για τα δικαιώματα των αφροαμερικανών στις ΗΠΑ.

1958 Ο Αγγλος εικαστικός Τζέραλντ Χόρτομ σχεδιάζει το γνωστό σήμα της ειρήνης με το διχαλωτό σχήμα.

1968 Η ΕΣΣΔ καταγγέλλει στον ΟΗΕ τη Χούντα ότι παραβιάζει κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα, διώκοντας και βασανίζοντας τους αντιπάλους της.

1972 Πραγματοποιείται η ιστορική επίσκεψη του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρίτσαρντ Νίξον στην Κίνα, όπου συναντάται με το Μάο Τσε Τουνγκ.

1973  Οι φοιτητές καταλαμβάνουν τη Νομική την περίοδο της Επταετίας.

1985 Η «17 Νοέμβρη» δολοφονεί στην οδό Τσακάλωφ στο Κολωνάκι τον εκδότη της εφημερίδας «Απογευματινή» Νίκο Μομφεράτο και τον οδηγό του Παναγιώτη Ρουσέτη.

2014 Πέθανε ο Σάκης Μπουλάς, τραγουδιστής και ηθοποιός. (Γεν. 11/3/1954)

-Πηγή-Thepressroom.gr

Και κάπως έτσι με το τραγούδι της ημέρας σας αποχαιρετώ για σήμερα Δευτέρα 21 του Φλεβάρη και ανανεώνω το ραντεβού μας για αύριο Τρίτη 22 του μήνα Πρώτα Ο Θεός ,χαρείτε λοιπόν την σημερινή ανοιξιάτικη ημέρα γιατί άπο αύριο θα μας τα κάνει ''μούσκεμα'' ο καιρός οπότε κάντε  βόλτα στην φύση και απολαύστε τις ομορφιές της ζωής σε απλά πράγματα .Να είστε καλά ,να χαμογελάτε ,να προσεύχεστε και να αισιοδοξείτε ....Φιλιά στα μούτρα σας ....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 

 

 

 

 

 

Top