Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019

Αθλητική καλημέρα και καλή μας εβδομάδα.  Πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και  για της ομάδες της Γ Ερασιτεχνικής κατηγορίας οπότε  από δω και στο εξής θα βλέπουμε και τις 3 κατηγορίες και τα αποτελέσματα των ομάδων του Δήμου μας.  Επίσης

Κατηγορία ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ |00a0e3

Καλή σας ημέρα κυρίες μου και κύριοι ,καλημέρα σε όλους ,καλημέρα στους απανταχού Έλληνες και καλή ,ευλογημένη εβδομάδα .Βέβαια με τα τελευταία γεγονότα στην Συρία δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι καλή αλλά εύχομαι τουλάχιστον προσωπικά για τον καθένα μας να είναι μια καλή εβδομάδα.Από νωρίς το πρώι σχεδόν από τα ξημερώματα θα έλεγα ετοιμαζεται σύρραξη όλης της Συρίας ενάντια στην Τουρκία.Τα ΜΜΕ αναφέρουν επίσης ότι μεγάλη θα είναι η εισροή των προσφύγων-μεταναστών αναμεσά τους και τζιχαντιστές.Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και δεν ξέρω τι ''έρχεται''στο άμεσο μέλλον.

Ο καιρός παρά ταύτα είναι άκρως καλοκαιρινός και έτσι θα συνεχίσει και τις επόμενες ημέρες με την θερμοκρασία να φτάνει σε αρκετές περιοχές της χώρας μας στους 30 βαθμούς κελσίου πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την περίοδο που διανύουμε.Δεν σας συζητάω για τις θερμοκρασίες που έχουμε στην Κύπρο ,όπου χτες το θερμόμετρο έδειχνε 37 βαθμούς με αυξημένη την υγρασία 100% .Οπότε και καταλαβαίνετε πόσο έχουμε κουραστεί ψυχολογικά από την  κατάσταση αυτή.Τέλος πάντων πάμε να δούμε τα νέα του καιρού και τι συμβαίνει γενικά στον κόσμο.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 

Μικρό καλοκαίρι - Στους 29 βαθμούς η θερμοκρασία τη Δευτέρα

Καιρός τώρα: Μικρό καλοκαίρι - Στους 29 βαθμούς η θερμοκρασία τη Δευτέρα (pics)

 Γενικά αίθριος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Δευτέρα (14/10) σε όλη τη χώρα - Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα - Ο αντικυκλώνας που "σκεπάζει" την Ευρώπη, θα φέρει στη χώρα μας παρατεταμένη καλοκαιρία.

Για σήμερα, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως στα νότια τμήματα και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα, στην Κρήτη και στο Ιόνιο.

Μέχρι 29 βαθμούς η θερμοκρασία

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 14 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 20 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη 1-2 βαθμούς υψηλότερη), 19 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 29 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Oι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στις Κυκλάδες και το Καρπάθιο τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Θρακικό τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

-Πηγή-NEWSBOMB.GR

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

1862 Το απομεσήμερο ο αθηναϊκός λαός συγκεντρώνεται στην Πλατεία Όθωνος για να πανηγυρίσει την έξωση του Όθωνα. Μετά τη δοξολογία, ο πρόεδρος της Προσωρινής Κυβερνήσεως, Δημήτριος Βούλγαρης, απευθύνεται προς το συγκεντρωμένο πλήθος. Ανάμεσα στα άλλα ακούγονται και τα εξής: «Ας ορκισθώμεν επί της Πλατείας ταύτης, της λαβούσης ήδη το ωραίον της Ομονοίας όνομα, και ας είπη έκαστος εξ ημών: Ορκίζομαι πίστιν εις την πατρίδα και υπακοήν εις τας εθνικάς αποφάσεις».

1863 Ο Σουηδός χημικός, Άλφρεντ Νόμπελ, πατεντάρει την παρασκευή της νιτρογλυκερίνης. Από την εφεύρεσή του αυτή θα κερδίσει πολλά χρήματα, ικανά για να συντηρούν μέχρι σήμερα το Ίδρυμα Νόμπελ, που απονέμει τα ομώνυμα βραβεία.

1912 Μετά από τριήμερες μάχες με τους Τούρκους ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει τη Φιλιππιάδα, στην Άρτα.

.... Την ίδια μέρα, στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ, ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Τίοντορ Ρούσβελτ, τραυματίζεται από σφαίρα, σε μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του. Παρά τον τραυματισμό του, συνεχίζει την προγραμματισμένη ομιλία του.

1914 Ελληνικό στρατιωτικό τμήμα, κατ' εντολή της Αντάντ, εισέρχεται στη βόρειο Ήπειρο για να επιβάλλει την τάξη, καθώς στην Αλβανία επικρατεί χάος.

1933 Η Γερμανία αποχωρεί από την Κοινωνία των Εθνών και αναγγέλλει την αποχώρησή της από τη διάσκεψη για τον αφοπλισμό και τη θέλησή της να μη λάβει πια μέρος σε συνομιλίες σχετικά με το θέμα αυτό.

1944 Αυτοκτόνησε πίνοντας δηλητήριο ο αρχιστράτηγος Έρβιν Ρόμελ, γνωστός και ως "αλεπού της ερήμου" για τις επιχειρήσεις του στη Βόρεια Αφρική κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Είχαν αποκαλυφθεί οι επαφές του με τους συνωμότες που είχαν αποπειραθεί να δολοφονήσουν τον Χίτλερ και του είχε δοθεί η επιλογή μεταξύ δίκης και αυτοκτονίας.

1960 Ο ημιεπαγγελματισμός και οι ελεύθερες μεταγραφές καθιερώνονται στην Ελλάδα με κυβερνητική απόφαση. Θα ισχύσουν από την ποδοσφαιρική περίοδο 1961-62.

1962 Στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου, ξεσπά η αποκληθείσα «Κρίση των Πυραύλων», όταν αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου U-2 φωτογραφίζει σοβιετικά πυρηνικά όπλα στην Κούβα.

1964 Απαλλάσσεται από τα καθήκοντα του Πρώτου Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΣΕ και του προέδρου του Ανωτάτου Σοβιέτ ο Νικίτα Σεργκέγιεβιτς Χρουστσόφ. Στη θέση του Α’ Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΣΕ εκλέγεται ο Λεονίντ Μπρέζνιεφ

.... Την ίδια μέρα, το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στον αμερικανό ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

1966 Στον Καναδά, εγκαινιάζεται ο υπόγειος σιδηρόδρομος του Μόντρεαλ, με 26 σταθμούς και 3 γραμμές.

1976 Ο Γιώργος Καματερός κάθεται στο σκαμνί για το «θαυματουργό νερό» του, που υποτίθεται ότι θεραπεύει τον καρκίνο.

1993 Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παραιτείται από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ήττα του στις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου.

1995 Πέθανε η Ελένη Βλάχου, Ελληνίδα δημοσιογράφος και εκδότρια της εφημερίδας «Καθημερινή». (Γεν. 18/12/1911)

1994 Απονέμεται το Νόμπελ Ειρήνης στους Γιασέρ Αραφάτ, Γιτζάκ Ράμπιν και Σιμόν Πέρες, για τη "Συμφωνία του Όσλο", σχετικά με την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

2001 Λήγει το 6ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, με την επανεκλογή του Κώστα Σημίτη ως προέδρου του κόμματος. Ζητάει "καθαρή και δυνατή εντολή" και λαμβάνει το 71,11% των ψήφων.

.... Την ίδια μέρα, οι Ταλιμπάν ανακοινώνουν ότι είναι έτοιμοι να παραδώσουν τον Οσάμα μπιν Λάντεν σε μια τρίτη χώρα εάν και εφόσον σταματήσουν οι Αμερικανοί τους βομβαρδισμούς στο Αφγανιστάν.

2004 Πέθανε  ο ηθοποιός, τραγουδιστής και σόουμαν, Βλάσης Μπονάτσος.

2010 Απεγκλωβίζεται και ο τελευταίος μεταλλωρύχος στη Χιλή. Σώοι και αβλαβείς και οι 33 Χιλιανοί, που για 69 ημέρες παρέμειναν στα έγκατα της γης, σε βάθος 622 μέτρων.

Πηγή-Thepressroom.gr

''Οι ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ''ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Μετρό : Πότε η Θεσσαλονίκη θα... μπει στις ράγες

Μετρό : Πηγές από την Αττικό Μετρό λένε πως ο τεχνικός στόχος (αν δεν γίνουν ενστάσεις) είναι ολόκληρο το έργο να έχει τελειώσει τον Απρίλιο του 2023.

Μεσοσταθμικά 10%

ΕΝΦΙΑ : Το σχέδιο της κυβέρνησης για νέα μείωση του φόρου

ΕΝΦΙΑ :Η μείωση δεν θα είναι οριζόντια αλλά στοχευμένη με παρεμβάσεις στην κλίμακα υπολογισμού του βασικού φόρου που θα περιορίσουν τις επιβαρύνσεις οι οποίες θα προκύψουν από την ευθυγράμμιση των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές

Μεσοσταθμικά 10%

ΕΝΦΙΑ : Το σχέδιο της κυβέρνησης για νέα μείωση του φόρου

ΕΝΦΙΑ :Η μείωση δεν θα είναι οριζόντια αλλά στοχευμένη με παρεμβάσεις στην κλίμακα υπολογισμού του βασικού φόρου που θα περιορίσουν τις επιβαρύνσεις οι οποίες θα προκύψουν από την ευθυγράμμιση των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές

Μεγέθους 3,8 βαθμών

Σεισμός στη Ζάκυνθο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός έγινε αισθητός στη Ζάκυνθο, χωρίς να σημειωθούν ζημιές και τραυματισμούς.

Σεισμός στη Ζάκυνθο | tanea.gr

Για λόγους ασφαλείας

Νέοι κανονισμοί λειτουργίας σε λούνα παρκ και παιδότοπους

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την προστασία των παιδιών θέτει το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Νέοι κανονισμοί λειτουργίας σε λούνα παρκ και παιδότοπους | tanea.gr

Αυστηρά μέτρα λειτουργίας σε λούνα παρκ και παιδικούς πολυχώρους φέρνουν οι διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Σκοπός είναι να μην χαθεί άδικα και άλλο παιδί.

Άλλωστε, είναι νωπή η μνήμη του 14χρονου κοριτσιού που σκοτώθηκε όταν εκσφενδονίστηκε από το «χαλί».

«Ψάχνοντας είδαμε ότι υπάρχει συναρμοδιότητα πολλών διαφορετικών υπουργείων και πολλών διαφορετικών δημοσίων φορέων. Έχουμε ήδη στήσει μια κοινή επιτροπή για να εξετάσουμε όλο το θεσμικό πλαίσιο, να τον εκσυγχρονίσουμε και να φτιάξουμε ένα τέτοιο πλαίσιο που να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα μεν των επιχειρήσεων αλλά και την απόλυτη ασφάλεια για τα παιδιά μας» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι προτάσεις της επιτροπής, όπως αναφέρει το Star αναμένονται σε ένα μήνα και φέρνουν περιοδικούς ελέγχους στους χώρους παιδικής αναψυχής που μέχρι σήμερα απουσιάζουν.

Αλλαγές εδώ και τώρα ζητούν και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των λούνα παρκ.

Καλοδεχούμενο… αποκαλεί τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας και ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο το κοριτσάκι στο Βόλο.

Ποιοι έχουν προβάδισμα

Την Τετάρτη ξεκινούν οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά από τις 16 έως και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στην ειδική εφαρμογή που υπάρχει στην ιστοσελίδα minedu.gov.gr. Τα κριτήρια.

ΟΝΝΕΔ Πεντέλης : Παραιτήθηκε η πρόεδρος για το παραλήρημα κατά προσφύγων

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από μία παραληρηματική ανακοίνωση κατά προσφύγων, με αποδέκτη το υπ. Προστασίας του Πολίτη, η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης οδηγήθηκε σε παραίτηση με συνοπτικές διαδικασίες.

Εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου μετά την έκρηξη στο Ιρανικό τάνκερ

Το πετρέλαιο στις ασιατικές αγορές εκτοξεύθηκε κατά 2%

Εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου μετά την έκρηξη στο Ιρανικό τάνκερ | tanea.gr

Πηγή-Εφημερίδα''ΤΑ ΝΕΑ''

Τέλος για σήμερα Δευτέρα 14 του Οκτώβρη ,να περάσετε όσο πιο όμορφα γίνεται ,να έχουμε μια ευλογημένη εβδομάδα ,να ακούμε μόνο καλά γεγονότα και να χαμογελάμε όσο το δυνατόν περισσότερο ,είναι η καλύτερη ,θετική ενέργεια ,επίσης κάντε κάτι για τον εαυτό σας ,σηκωθείτε από τους καναπέδες ,αφήστε για λίγο το διαδύκτιο ,γυμναστείτε ,περπατήστε ,κάντε κάτι για εσάς ,τώρα που ο καιρός είναι καλός εκμεταλευτείτε τον και παράλληλα φροντίστε τον εαυτό σας ,θα δείτε τι ωραία που θα νιώθετε μετά.Μαζί αύριο Τρίτη στις 15 του μήνα Πρώτα Ο Θεός.Μέχρι τότε ....Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

 

Top