Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019

Καλημέρεςςςςςςςς ηλιολουστες και καλοκαιρινες ..ελπιζω μεχρι και το τελος της μερας !  Αλλο ενα ποντιακο σήμερα παλιουτσικο αλλα  κλασικό ...

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24

Καλή σας ημέρα αγαπητοί μου αναγνώστες και χρόνια πολλά .Πέμπτη σήμερα 6 του μήνα όπου είναι μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας μας ,''Η Ανάλυψη Του Κυρίου μας'' στους ουρανούς .Πάμε να δούμε λοιπόν τι γιορτάζουμε σήμερα: Μετά το Πάσχα, 39 ημέρες, τιμάται η εορτή της Αναλήψεως. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός μετά την λαμπροφόρο Ανάστασή Του από τους νεκρούς, δεν εγκατέλειψε αμέσως τον κόσμο, αλλά συνέχισε για σαράντα ημέρες να εμφανίζεται στους μαθητές Του (Πράξ.1,3).

Της Αναλήψεως: Αυτές οι μεταναστάσιμες εμφανίσεις Του προς αυτούς είχαν πολύ μεγάλη σημασία.

Έπρεπε οι πρώην δύσπιστοι και φοβισμένοι μαθητές να βιώσουν το γεγονός της Αναστάσεως του Διδασκάλου τους και να αποβάλλουν κάθε δισταγμό και ψήγμα απιστίας για Εκείνον.

Την τεσσαρακοστή λοιπόν ημέρα, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Λουκά, ο Κύριος τους μαθητές του «εξήγαγε έξω έως τη Βηθανία», στο όρος των Έλαιών όπου συνήθως προσηύχετο.

«Και αφού σήκωσε τα χέρια του, τους ευλόγησε». (Λουκά 24,50) και «ευλογώντας τους, εχωρίσθηκε απ’ αυτούς και εφέρετο πρός τα πάνω, στον ουρανό» μέχρι που τον έχασαν από τα μάτια τους.

Και μετά αφού Τον προσκύνησαν επέστρεψαν στην Ιερουσαλήμ με χαρά μεγάλη και έμεναν συνεχώς στο ναό υμνολογώντας και δοξολογώντας το Θεό.

Ανάληψη του Κυρίου: Ο ευαγγελιστής Μάρκος, περιγράφοντας πιο λακωνικά το θαυμαστό και συνάμα συγκινητικό γεγονός, αναφέρει πως μετά από την ρητή αποστολή των μαθητών σε ολόκληρο τον κόσμο κηρύττοντας και βαπτίζοντας τα έθνη, «ανελήφθη εις τον ουρανόν και εκάθισεν εκ δεξιών του Θεού.

Αυτή η ευλογία είναι πια η αρχή της Πεντηκοστής.

Ο Κύριος ανέρχεται για να μας στείλει το παράκλητο Πνεύμα, όπως λέγει το τροπάριο της εορτής:

«Ανυψώθηκες στη δόξα, Χριστέ Θεέ μας, αφού χαροποίησες τους μαθητές σου με την επαγγελία του Αγίου Πνεύματος και βεβαιώθηκαν από την ευλογία σου».

Η Ανάληψη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού αποτελεί αναμφίβολα το θριαμβευτικό πέρας της επί γης παρουσίας Του και του απολυτρωτικού έργου Του.

«Ανελήφθη εν δόξη» για να επιβεβαιώσει την θεία ιδιότητά Του στους παριστάμενους μαθητές Του.

Για να τους στηρίξει περισσότερο στον τιτάνιο πραγματικά αγώνα, που Εκείνος τους ανάθεσε, δηλαδή τη συνέχιση του σωτηριώδους έργου Του για το ανθρώπινο γένος.

Μπορεί να κάθισε στα δεξιά του Θεού στους ένδοξους ουρανούς, όμως η παρουσία Του εκτείνεται ως τη γη και ως τα έσχατα της δημιουργίας.

Άφησε στη γη την Εκκλησία Του, η οποία είναι το ίδιο το αναστημένο, αφθαρτοποιημένο και θεωμένο σώμα Του, για να είναι το μέσον της σωτηρίας όλων των ανθρωπίνων προσώπων, που θέλουν να σωθούν.

Νοητή ψυχή του σώματός Του είναι ο Θεός Παράκλητος, «το Πνεύμα της αλήθείας» (Ιωάν. 15,26), ο Οποίος επεδήμησε κατά την αγία ημέρα της Πεντηκοστής σε αυτό, για να παραμείνει ως τη συντέλεια του κόσμου.

Η σωτηρία συντελείται με την οργανική συσσωμάτωση των πιστών στο θεανδρικό Σώμα του Χριστού.

Αυτό εννοούσε, όταν υποσχόταν στους μαθητές Του: «ιδού εγώ μεθ’ υμών ειμί πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος» (Ματθ.28,20).

Απολυτίκιο

Ανελήφθης εν δόξη, Χριστέ ο Θεός ημών, χαροποιήσας τους μαθητάς, τη επαγγελία του Αγίου Πνεύματος· βεβαιωθέντων αυτών δια της ευλογίας, ότι συ ει ο Υιός του Θεού, ο λυτρωτής του κόσμου.

Αυτά για την μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης .Πάμε να δούμε και τις κυριότερες ειδήσεις σε τίτλους καθώς και τα νέα του καιρού όπου φαίνεται ότι έρχεται τελικά το καλοκαίρι και στην Ελλάδα.

Κοντά στα 2 ευρώ

Το μεγάλο κόλπο με τις τιμές της αμόλυβδης που πληρώνουμε ακριβά

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση τιμή λιανικής πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης στις 31 Μαΐου ήταν στα 1,642 ευρώ το λίτρο και από την αρχή του χρόνου έχει αυξηθεί κατά 16,5 λεπτά το λίτρο, καθώς στις 4 Ιανουαρίου είχε διαμορφωθεί στα 1,477 ευρώ το λίτρο.

Λάθος υπολογισμός

Ζητούν πίσω τα αναδρομικά από χιλιάδες απόστρατους

Η εκκαθάριση των πληρωμών στους απόστρατους και λοιπούς συνταξιούχους ειδικών μισθολογίων έδειξε ότι έλαβαν περισσότερα χρήματα από όσα έπρεπε και τώρα το Δημόσιο τα ζητάει πίσω.

Αρθρο - φωτιά του Μητροπολίτη Σεραφείμ για τον Ποινικό Κώδικα

Ἡ βλαπτική ἑπομένως συνέπεια τῆς βλασφημίας καί τῆς καθυβρίσεως εἶναι σαφῶς ἀποδείξιμη ἐκ τῶν συνεπειῶν καί ἀποτελεσμάτων της ἐνώπιον τῆς Δικαιοσύνης, εἶναι ad hoc ἡ διακινδύνευση τῆς διατηρήσεως τῆς θρησκευτικῆς εἰρήνης καί τῆς κοινωνικῆς συνοχῆς καί ἡ ἀποτροπή τῆς κακουργηματικῆς θρησκευτικῆς αὐτοδικίας.

Όργιο ρουσφετιού: Διορίζουν θυγατέρες, κάνουν προσλήψεις και μετατάξεις

Στον ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν να συζητούν μόνοι στη Βουλή τις ρουσφετολογικές διατάξεις καθώς όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, πλην του Ποταμιού, αποχώρησαν από κάθε κοινοβουλευτική διαδικασία.

Απαγορευμένη λέξη

Μπαλάφας προς ΕΡΤ: Οχι στη λέξη «επίδομα», ναι στη «13η σύνταξη»

Άλλες εποχές θύμισε ο Γιάννης Μπαλάφας με τις υποδείξεις στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ να λένε «13η σύνταξη» κι όχι «επίδομα» την παροχή στους συνταξιούχους.

Δεύτερη γεώτρηση ετοιμάζει η Τουρκία

Σύγκρουση στο Αιγαίο φοβούνται οι ΗΠΑ

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξήγησε ότι η Ουάσινγκτον καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της έντασης. «Ευελπιστούμε θερμά και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε ότι οι νατοϊκοί μας σύμμαχοι δεν θα έρθουν σε σύγκρουση. Αυτό δεν ωφελεί κανέναν…»

πηγή-ΤΑ ΝΕΑ 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 

Καλός καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας. Εξαίρεση η Βόρεια Ελλάδα και τα ηπειρωτικά ορεινά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα.

Βελτιωμένος καιρός, αρκετή ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά. Τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στη Μακεδονία, στη Θράκη, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, πιθανόν και στη Στερεά.

Άνεμοι, μεταβλητοί, στα πελάγη 3-5 Μποφόρ. 

Θερμοκρασίες, στη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 29, στη Νότια από 14 έως 31 και στις νησιωτικές περιοχές από 15 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά, το απόγευμα στα γύρω ορεινά λίγες βροχές. Άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 Μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια με συννεφιά, το απόγευμα πιθανή βροχή στα βόρεια. Άνεμοι μεταβλητοί, 3-5 Μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς.

pemptis-6-ioynioy-2019.png

Την Παρασκευή, καλός καιρός, ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά στις περισσότερες περιοχές.  Εξαίρεση τα βόρεια ορεινά με λίγες βροχές τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι βορειοδυτικοί, στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Το Σάββατο και την Κυριακή, καλός και ζεστός καιρός με ηλιοφάνεια και λίγη συννεφιά σε όλη τη χώρα. Στα βόρεια ορεινά είναι πιθανές λίγες βροχές το απόγευμα. Άνεμοι βορειοδυτικοί, στα πελάγη 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα φθάσει τοπικά και τους 33 με 35 βαθμούς.

Γράφει ο Μιχάλης Σιούτας για την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ

1821 Ξεκινά η μάχη του Δραγατσανίου στη Μολδοβλαχία, μεταξύ των επαναστατικών δυνάμεων της Φιλικής Εταιρίας (υπό τον αρχηγό της Αλέξανδρο Υψηλάντη) και των στρατευμάτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η μάχη ολοκληρώθηκε την επόμενη μέρα με αποφασιστική νίκη της τελευταίας, που σήμανε και το τέλος της επανάστασης στη Μολδοβλαχία.

1822 Ο Κωνσταντίνος Κανάρης πυρπολεί την τουρκική ναυαρχίδα του Καρά Αλή στη Χίο.

1850 Ο Λιβάις Στράους παρουσιάζει το πρώτο παντελόνι τζιν.

1903 Γεννιέται ο Αρμένιος μουσικός Αράμ Χατσατουριάν, ένας από τους κορυφαίους σοβιετικούς μουσικούς του 20ου αιώνα. Μεταξύ άλλων, ο Α. Χατσατουριάν τιμήθηκε δύο φορές με το Βραβείο Στάλιν (Κρατικό Βραβείο της ΕΣΣΔ), 2 επίσης φορές με το Βραβείο Λένιν, ενώ το 1954 του απονεμήθηκε ο τίτλος του «Καλλιτέχνη του Λαού της Σοβιετικής Ένωσης».

1907 Η γερμανική εταιρία Henkel λανσάρει το πρώτο απορρυπαντικό με το όνομα Persil.

1923 Στη Διάσκεψη της Λοζάνης καθορίζονται οριστικά τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ορίζεται το μέσο του ρου του ποταμού Έβρου. Η Άγκυρα ανακαλεί κάθε αντίρρηση για παραχώρηση στην Ιταλία του Καστελόριζου.

1931 Γεννήθηκε η Κική Δημουλά, Ελληνίδα ποιήτρια.

1933 Νέα δολοφονική απόπειρα κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου, αυτή τη φορά στην Αθήνα, την ώρα που βρίσκεται μαζί με τη σύζυγό του Έλενα στο αυτοκίνητο, επιστρέφοντας στο σπίτι τους από την Κηφισιά, όπου το ζεύγος Δέλτα τους είχε παραθέσει δείπνο.

1933 Στις ΗΠΑ, ανοίγει τις πύλες του ο πρώτος drive-in κινηματογράφος, στο Κάμντεν του Νιου Τζέρσι.

1943 Οι Ιταλοί κατακτητές εκτελούν στο Κούρνοβο 106 κρατουμένους από το στρατόπεδο της Λάρισας. 

1944 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Ξεκινά η απόβαση των Συμμαχικών στρατευμάτων στις Γαλλικές ακτές της Νορμανδίας, ανοίγοντας έτσι το δεύτερο μέτωπο στην Ευρώπη. 

1960 Πέθανε ο δρομέας Χρήστος Μάντικας, κορυφαία μορφή των βαλκανικών αγώνων.

1969 Δραπετεύει από τις στρατιωτικές φυλακές Μπογιατίου ο Αλέκος Παναγούλης. Επικηρύσσεται αμέσως με 500.000 δραχμές.

1984 O Σοβιετικός μαθηματικός Αλεξέι Παζίτνοφ παρουσιάζει το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι - παζλ «Tetris». Η ονομασία του προέρχεται από το ελληνικό αριθμητικό πρόθημα «τέτρα-» και τη λέξη «τένις».

1987 Η Στέφι Γκραφ, 9 ημέρες πριν κλείσει τα 18, γίνεται η νεότερη παγκόσμια πρωταθλήτρια του Ρολάν Γκαρός με τη νίκη της στον τελικό επί της Μαρτίνα Ναβρατίλοβα με 6-4, 4-6, 8-6.

1992 Τιμάται η πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια, Καλλιρρόη Παρέν, με τα αποκαλυπτήρια της προτομής της στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

1995 Η Νότια Αφρική καταργεί τη θανατική ποινή.

πηγή-THEPRESSROOM.GR

Αυτά για σήμερα Πέμπτη 6 Ιουνίου Της Αναλήψεως Του Κυρίου μας .Ήθελα να σας πω ότι χτες δεν κατέστει δυνατόν να βρίσκομαι εδώ μιας και είχα εξωτερικές δουλειές που δεν μπορούσαν να ''περιμένουν'',οπότε και δεν εμφανίστηκα ,σήμερα όμως είμαι εδώ ,είμαι κοντά σας έστω νοητά και σας εύχομαι χρόνια πολλά και να είμαστε γεροί και του χρόνου να ξανά ακούσουμε το ''ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ'' .Επίσης εύχομαι να περάσετε μια γλυκιά ημέρα γεμάτη όμορφες ειδήσεις .Το τραγούδι της ημέρας σας το αφιερώνω εξαιρετικά μιας και όπως σας είπα πιο πάνω το καλοκαίρι της επόμενες ημέρες -ώρες ενδεχομένος ,έρχεται και στην Ελλάδα μας ,ακούστε λοιπόν και ...γουστάρετε και εσείς μαζί μου .....Φιλιά στα μούτρα σας......ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

 

 

Top