Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020

Καλημέεερααα...τώρα που κρύωσε λίγο ο καιρός, εεε μια σουπίτσα την θέλουμε! Μια παραδοσιακή ποντιακή σούπα (τανέα όπως την λένε οι πόντιοι) στο πιάτο μας!

Κατηγορία ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Θεσσαλονίκη, 10 Οκτωβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη ένα άτομο στις Σέρρες για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων, όπλων και ναρκωτικών

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΝΕΑ

Στην παραθαλάσσια τότε Πέλλα – Πότε θα είναι επισκέψιμο

Κατηγορία ΓΕΝΙΚΑ

Τι πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι

 

Θέσεις εργασίας άνοιξε η ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη, με τους υποψηφίους να μπορούν να καταθέσουν αίτηση μέχρι τις 14 Οκτωβρίου. 

Κατηγορία ΓΕΝΙΚΑ

Μαγαζιά μέχρι τις 00.30 από απόψε το βράδυ στη Θεσσαλονίκη

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ |b0cb1f

Τα ζευγάρια της γ’ φάσης του κυπέλλου της ΕΠΣΜ με ομάδες Α1 και Α κατηγορίας.

1ος ΟΜΙΛΟΣ:

Καμπανιακός -Κεραυνό Ωραιοκάστρου

Κατηγορία ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ |00a0e3

Μετά από τρία χρόνια ο ΜΑΣ Στίβου επανέρχεται στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Μακεδονίας, δηλώνοντας συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Γ κατηγορίας.

Κατηγορία ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ |00a0e3

Καλημέρα ,καλημέρα όλη μέρα και σήμερα Δευτέρα 12 του μήνα και να ξεκινήσω με την ευχή να έχουμε μια καλή και ήρεμη εβδομάδα μιας και όπως δυστυχώς όλα δείχνουν οι διασωληνωμένοι συνάνθρωποι μας έχουν ξεπεράσει τους 100 και η κυβέρνηση μαζί με τους ειδικούς στον ιο σκέφτονται νέα μέτρα ,θα τα δούμε τις επόμενες ημέρες όμως πως θα εξελιχθεί η κατάσταση και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά.

Χαλάει ο καιρός από σήμερα με βροχές και καταιγίδες καθώς και ισχυρούς ανέμους σχεδόν σε όλη την χώρα σύμφωνα με το δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε χτες η πολιτική προστασία της χώρας μέσω Ε.Μ.Υ ,ήδη βρέχει στην Δυτική χώρα καθώς και εδώ στην Βόρεια Ελλάδα όπου σημειώνονται κατά τόπους καταιγίδες ,χτες ανάρτησα και στην ομάδα στο facebook το σχετικό δελτίο τκαιρού της πολιτικής προστασίας και μπορείτε να δείτε αναλυτικά τι θα επακολουθήσει τις επόμενες ώρες ,μάλιστα η περιοχή μας θα είναι ''στο μάτι'' της κακοκαιρίας .Πάμε όμως και εδώ να δούμε αναλυτικά τα νέα του καιρού και εδώ στην σελίδα μας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Προσοχή τις επόμενες ώρες. Πού θα χτυπήσει η διήμερη κακοκαιρία...

Καιρός: Προσοχή τις επόμενες ώρες. Πού θα χτυπήσει η διήμερη κακοκαιρία...

Ποιες περιοχές θα έχουν τα πιο έντονα φαινόμενα από το μέτωπο ισχυρής κακοκαιρίας που θα περάσει από τη χώρα μας Δευτέρα και Τρίτη.

Για ένα 10ήμερο αναμένονται διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά.

Διαδοχικά περάσματα βαρομετρικών χαμηλών από τη χώρα μας, θα δημιουργήσουν άκρως φθινοπωρινό σκηνικό αυτήν την εβδομάδα. Από το μεσημέρι της Δευτέρας και μέχρι το βράδυ της Τρίτης όλη η χώρα θα δει έντονα φαινόμενα -τοπικά- με ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και χαλαζοπτώσεις, όπως σημείωσε και η ΕΜΥ στο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Στον ακόλουθο προγνωστικό χάρτη του καιρικού προγνωστικού μοντέλου ECMWF, θα δείτε και την πορεία της επερχόμενης κακοκαιρίας που θα επηρεάσει τη χώρα μας Δευτέρα και Τρίτη, αλλά και τα διαδοχικά περάσματα βαρομετρικών χαμηλών τα επόμενα 24ωρα μέχρι και την επόμενη Τρίτη.

Δείτε καρέ καρέ την εξέλιξη της επερχόμενης σοβαρής κακοκαιρίας που θα χτυπήσει τη χώρα μας Δευτέρα και Τρίτη, αλλά και το δεύτερο κύμα που θα επηρεάσει αρκετές περιοχές την Πέμπτη, με τον καιρό να διορθώνεται από την Παρασκευή, όπως καταγράφει τα δεδομένα το καιρικό προγνωστικό μοντέλο GFS.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχεται ραγδαία επιδείνωση με καταγίδες και χαλάζι

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

  1. Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (12-10-2020) μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης (13-10-2020), το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.
  2. Από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, η υπόλοιπη Πελοπόννησος και Μακεδονία, η Θράκη, η Θεσσαλία και οι Σποράδες, με εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης και από τα δυτικά.
  3. Από τη νύχτα της Δευτέρας και μέχρι το πρωί της Τρίτης, πρόσκαιρα η ανατολική Στερεά και η Εύβοια.
  4. Από τις πρωινές και μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
  5. ΑΤΤΙΚΗ
    Καιρός: Αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.
    Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, μετά το μεσημέρι ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 6 με 7 και το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες.
    Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4, από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ.
    Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

  6. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
    Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από τις απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Μακεδονία.
    Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
    Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε 4 με 6 και το βράδυ σε 6 με 7 και στο Θρακικό τοπικά 8 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Aπό 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή-Newsbomb.gr -Dokari.gr

Σαν σήμερα 12 Οκτωβρίου - Τα σημαντικότερα γεγονότα

322 π.Χ. Αυτοκτόνησε ο Αθηναίος ρήτορας και πολιτικός, Δημοσθένης, πίνοντας ποσότητα μελάνης, στον ναό του Ποσειδώνα, στην Καλαυρία του Σαρωνικού, τον σημερινό Πόρο. Εκεί είχε καταφύγει για να μη συλληφθεί από τους Μακεδόνες του Αντίπατρου

539 π.Χ. Ο βασιλιάς της Περσίας, Κύρος ο Μέγας, καταλαμβάνει τη Βαβυλώνα και απελευθερώνει τους Εβραίους, που βρίσκονται στην πόλη για 70 χρόνια εξόριστοι από την Ιουδαία.

1492 Ανακάλυψη της Αμερικής: Ο Χριστόφορος Κολόμβος φτάνει στις ακτές του «Νέου Κόσμου». Η μέρα αυτή θεωρείται - και εορτάζεται - ως η μέρα ανακάλυψης της Αμερικής.

1826 Ο Νικόλαος Κριεζιώτης επικεφαλής 450 ανδρών πετυχαίνει χωρίς απώλειες να μπει στην Ακρόπολη των Αθηνών για να ενισχύσει την φρουρά που πολιορκεί ο Κιουταχής.

1830 Γεννήθηκε ο Ανδρέας Συγγρός, Έλληνας επιχειρηματίας, πολιτικός και εθνικός ευεργέτης. (Θαν. 13/2/1899)

 1862 Ο Όθωνας και η Αμαλία αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την Ελλάδα. Στις 9 μ.μ. αποπλέουν από το λιμάνι του Πειραιά, εσπευσμένα, για την Τεργέστη, με το πολεμικό σκάφος «Σκύλλα».

1920 Πέθανε από στρεπτόκοκκο μετά από δήγμα πιθήκου ο Βασιλιάς της Ελλάδος, Αλέξανδρος Α'

1924 Γεννήθηκε ο συνθέτης, Μίμης Πλέσσας.

1928 Γεννήθηκε η Δόμνα Σαμίου, Ελληνίδα ερμηνεύτρια και ερευνήτρια του δημοτικού τραγουδιού, με διεθνή αναγνώριση. (Θαν. 10/3/2012)

 1933 Περιέρχεται στη δικαιοδοσία του αερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης από τον αμερικανικό στρατό το νησί του Αλκατράζ, το οποίο μεταβάλλεται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.

1935 Γεννήθηκε ο κορυφαίος Ιταλός τενόρος, Λουτσιάνο Παβαρότι

1937 Γεννήθηκε η ηθοποιός, Μάρθα Βούρτση

1939 Απερατώνονται οι εργασίες αναστήλωσης του Ναού της Απτέρου Νίκης.

1940 Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος: Στη Ρουμανία, οι δυνάμεις των Ναζί μπαίνουν στο Βουκουρέστι.

1944 Απελευθέρωση της Αθήνας: Η Αθήνα απελευθερώνεται από τους Γερμανούς. Τα γερμανικά στρατεύματα εγκαταλείπουν την πόλη. Ο λαός της πρωτεύουσας κατεβαίνει στους δρόμους και πανηγυρίζει την υποστολή της σβάστικας από την Ακρόπολη, ύστερα από 1.264 μέρες σκλαβιάς.

Σαν σήμερα 12 Οκτωβρίου - Τα σημαντικότερα γεγονότα

1953 Το ελληνικό Υπουργικό Συμβούλιο εγκρίνει συμφωνία με τις ΗΠΑ, βάσει της οποίας θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.

1968 Τελετή έναρξης των 19ων Ολυμπιακών Αγώνων στην πόλη του Μεξικού.

1984 Η βρετανίδα πρωθυπουργός, Μάργκαρετ Θάτσερ γίνεται στόχος δολοφονικής επίθεσης. Βόμβα του ΙΡΑ " κόβει" στα δύο το Γκράντ Οτέλ στο Μπράιτον, όπου διαμένει η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ και μέλη του υπουργικού συβουλίου της, που βρίσκονται εκεί για το ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος. Σκοτώνονται 5 άτομα και ακρωτηριάζονται ή τραυματίζονται βαριά πολλά άλλα, συμπεριλαμβανομένου και του Υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νόρμαν Τέμπιτ.

1992 Στην Αίγυπτο, σεισμός 5,9 Ρίχτερ συγκλονίζει το Κάιρο, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 400 ατόμων και τον τραυματισμό 4.000. Το επίκεντρο, του καταστροφικότερου σεισμού, που έπληξε ποτέ τη χώρα δεν είναι πολύ μακριά από τις μεγάλες πυραμίδες της Γκίζας και τη Σφίγγα.

2002 Σφοδρότατη έκρηξη πλήττει την τουριστική περιοχή Κούτα Μπιτς του Μπαλί. Τρομοκράτες πυροδοτούν βόμβες σε δύο κέντρα διασκέδασης με αποτέλεσμα 202 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και περισσότεροι από 300 να τραυματιστούν, στην πλειοψηφία τους νεαροί Αυστραλοί τουρίστες. Την Αλ Κάιντα, "υποπτεύονται" οι αρχές της χώρας, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Αυστραλία.

2003 Ο Μικαέλ Σουμάχερ γίνεται ο πρώτος πιλότος, που κατακτά 6 πρωταθλήματα Φόρμουλα και καταρρίπτει το ρεκόρ των 5 τίτλων του Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, που κρατούσε από το 1957.

2011 Πεθαίνει ο Αμερικανός προγραμματιστής Ντένις Ρίτσι, δημιουργός μεταξύ άλλων της γλώσσας προγραμματισμού C, κ.α..

Πηγή-Thepressroom.gr

 Με δυνατούς σεισμούς ξύπνησαν οι κάτοικοι στην Κρήτη καθώς η πρώτη σεισμική δόνηση έγινε στις 03:30 τα ξημερώματα και ήταν μεγέθους 5,1 Ρίχτερ, 26 χιλ. νοτιοανατολικά της Σητείας. Στη συνέχεια σημειώθηκαν 9 ακόμα σεισμοί με τον μεγαλύτερο 5,2 Ρίχτερ στις 7:10 το πρωί. Το φαινόμενο δεν εμπνέει ανησυχία και φυσικά το παρακολουθούμε»είπε ο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας.

Φυσικά και θα σχολιάσω αυτά που γίνονται στην μεγαλόννησο την Κύπρο μας καθώς χτες βράδυ περί τα 200 άτομα συγκεντρώθηκαν  στο οδόφραγμα της Δερύνειας.Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν ρόπαλα και ελληνικές σημαίες, φορούσαν κουκούλες ενώ ακούστηκαν συνθήματα, «Η Κύπρος είναι Ελληνική».

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρενέβη η Αστυνομία. Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, η αστυνομική παρουσία στο σημείο είναι ισχυρή, με τα μέλη της δύναμης να διεξάγουν έρευνες για διακρίβωση των γεγονότων.Να ευχηθούμε φυσικά να πάνε όλα καλά και εκεί γιατί πραγματικά ο κόσμος ''βράζει''από θυμό για το ψευδοκράτος και όχι μόνο.

Και πριν κλείσω το άρθρο να πω δυο πράγματα για τον ιό καθώς σε εφαρμογή τίθενται από σήμερα Δευτέρα (12/10) οι τροποποιήσεις σε επί μέρους κανόνες που ίσχυαν σχετικά με τα μέτρα προστασίας από την νόσο Covid-19.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τροποποιήσεις που κρίθηκαν αναγκαίες λόγω της αλλαγής των καιρικών συνθηκών το φθινόπωρο και τον χειμώνα και της αύξησης του επιδημιολογικού κινδύνου που προκαλεί ο συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους.

Με βάση τον χάρτη υγειονομικής προστασίας και ασφάλειας που παρουσιάστηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας εντάσσονται πλέον σε επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας με αντίστοιχες δέσμες μέτρων που ισχύουν για όλους.

Πιο συγκεκριμένα εντάσσονται στα εξής επίπεδα:

  • Επίπεδο 1 - Ετοιμότητας
  • Επίπεδο 2 - Επιτήρησης
  • Επίπεδο 3 - Αυξημένης Επιτήρησης
  • Επίπεδο 4 - Αυξημένου Κινδύνου.

Τι ισχύει από σήμερα σε όλη την Ελλάδα

 
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό, σε όλα τα επίπεδα συναγερμού για όλη την χώρα.
  • Περιορίζεται το ωράριο λειτουργίας της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας σε όλα τα επίπεδα συναγερμού, δηλαδή σε όλη την χώρα, σε όλη την επικράτεια.
    Πιο συγκεκριμένα, οι παραπάνω επιχειρήσεις δεν θα λειτουργούν από τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα ως τις 05:00 το πρωί, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 1.
    • Από τις 12:30 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 2.
      Aπό τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 το πρωί στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3.
    • Στις συναθροίσεις σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, ορίζεται ανώτατο όριο χωρίς εξαιρέσεις τα 100 άτομα για τις περιοχές στο επίπεδο 1, τα 50 άτομα για τις περιοχές στο επίπεδο 2 και τα 9 άτομα στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3.
    • Τίθενται αναλογικοί κανόνες τετραγωνικών και πληρότητας σε συνέδρια, χώρους λατρείας και μουσεία.
    • Τίθενται αυστηρά όρια πληρότητας σε θέατρα, σινεμά και συναυλίες, που είναι τα εξής: 65% στο επίπεδο 1, 50% στο επίπεδο 2, 30% στο επίπεδο 3.
    • Τα όρια πληρότητας στην εστίαση καθορίζονται σε 80% για το επίπεδο 1, 65% για το επίπεδο 2 και 50% για το επίπεδο 3.
    • Προβλέπεται χρήση μάσκας στα γυμναστήρια για το προσωπικό, αλλά και τους αθλούμενους, αναλόγως του επιπέδου συναγερμό.
    • Σε τι επίπεδο έχει κατανεμηθεί η κάθε περιφερειακή ενότητα

    • Αναλυτικά έχουν κατανεμηθεί ως εξής:

      • Επίπεδο 1: Άνδρος, Αρκαδία, Άρτα, Δράμα, Έβρος, Ευρυτανία, Ηλεία, Θάσος, Θεσπρωτία, Ιθάκη, Ικαρία, Καβάλα, Κάλυμνος, Κάρπαθος- Κάσος, Κεφαλληνία, Λασίθι, Λευκάδα, Λήμνος, Μεσσηνία, Μήλος, Ρέθυμνο, Σέρρες, Σποράδες, Σύρος, Τήνος, Φωκίδα, Χανιά
      • Επίπεδο 2: Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Βοιωτία, Γρεβενά, Εύβοια, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κιλκίς , Κορινθία, Κως, Λακωνία, Λάρισα, Μαγνησία, Νάξος, Ξάνθη, Πάρος, Πιερία, Πρέβεζα, Ροδόπη, Ρόδος, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Χαλκιδική, Χίος.
      • Επίπεδο 3: Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κέα- Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Κοζάνη, Λέσβος, Μύκονος, Νήσοι Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Τρίκαλα.
      • Αυτά από εμένα ,καλή και ήρεμη εβδομάδα να έχουμε ,μεγάλη προσοχή σήμερα και αύριο για τον καιρό που χαλάει άμεσα ,δεν κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις εαν δεν είναι ανάγκη μεγάλη ,προσέχουμε για να έχουμε ...Μαζί και πάλι αυριο Τρίτη Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε απολαύστε την σημερινή ,μουσική μου επιλογή ,χαμογελάστε ,προσευχειθείτε και όλα θα πάνε καλά. Φιλιά στα μούτρα σας..ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ.

 

 

 

Top