Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021

Χριστός Ανέστη και καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι της ηλεκτρονικής εφημερίδας www.volvinews.gr Της Αναλύψεως σήμερα και προ τελευταία ημέρα που ''μεταφέρουμε'' ο ένας στον άλλο το μήνυμα Του Αναστάντα Χριστού μας λέγοντας Χριστός Ανέστη ,χρόνια πολλά υγεία και του χρόνου Πρώτα Ο Θεός να είμαστε καλά και να ξαναζήσουμε φυσιολογικά το μέγα Θαύμα Της ΑΝαστάσεως Του Θεού μας.

Από τις 7.40 π.μ είχαμε ξανά διακοπή ρεύματος στον Σταυρό και ήρθε το ρεύμα πριν άπο λίγο ,δεν ξέρω τι να πω ,δεν ξέρουμε ποιος ευθύνεται αλλά κάποιος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποζιμιώσει τον κόσμο πο έπαθε ζημιά ....

Πάμε όμως να δούμε τις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας ,τα νέα για τον καιρό και τα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 9 Ιουνίου και τέλος θα κλείσω με το τραγούδι της ημέρας .Να σας πω επίσης ότι αύριο όπως γνωρίζετε δεν θα είμαι εδώ θα τα πούμε την Παρασκευή Πρώτα Ο Θεός και εκεί γύρω στις 25 Ιουνίου θα σας αποχαιρετήσω για την καλοκαιρινή σεζόν ,θα είχαμε και κάποιον διαγωνισμό όπως μου είχε αναφέρει η Σούζη Αρχοντή αλλά δεν ξέρω τι έγινε ,τέλος πάντων πάμε να δούμε τι θα δούμε και σήμερα.

Άρση μέτρων: «Κληρώνει» για μουσική στην εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας- Στο τραπέζι τα προνόμια.

Άρση μέτρων: «Κληρώνει» για μουσική στην εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας- Στο τραπέζι τα προνόμια

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων με θέμα την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών που παραμένουν σε ισχύ, για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού. Στο τραπέζι και τα προνόμια για τους πλήρως εμβολιασμένους, για τα οποία γίνεται πολύς λόγος τελευταία. Τι εξετάζεται από ειδικούς και κυβέρνηση. Έρχεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, με αντικείμενο την άρση ή μη των περιοριστικών μέτρων, που είναι ακόμη σε ισχύ.

Τα θέματα που τίθενται σήμερα επί τάπητος είναι η μουσική στην εστίαση, το «άνοιγμα» των εκδηλώσεων σε περισσότερα άτομα (γάμοι, βαφτίσεις), καθώς και η παράταση ή μη του ωραρίου της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η επιτροπή των ειδικών αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για τη λειτουργία της μουσικής σε καφέ, εστιατόρια, beach bars από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό.

Παραμένει η απαγόρευση ύπαρξης όρθιων πελατών στα καταστήματα, καθώς στόχος είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Την ίδια ώρα, αύξηση στους καλεσμένους αναμένεται στις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων από την 1η Ιουλίου. Οι καλεσμένοι θα αυξηθούν από 100 που είναι μέχρι σήμερα σε 200.

 
 

Αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, στο τραπέζι βρίσκεται και η επέκταση του ωραρίου, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η οποία θα ξεκινάει στη 1:30 αντί για τις 00:30 που ισχύει σήμερα.

Για την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών, μίλησε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, στη συνέντευξή του στο Newsbomb.gr την Τρίτη 08/06. Σχετικά με το πότε αναμένεται να επιστρέψει η μουσική στην εστίαση, καθώς και τι θα γίνει με τις εκδηλώσεις, τους γάμους και τις βαφτίσεις, είπε:

Προχωράμε, αλλά δεν έχουμε επανέλθει στην κανονικότητα. Όσο συνάνθρωποι μας βρίσκονται διασωληνωμένοι και όσοι συνάνθρωποί μας νοσούν, θα πρέπει να συνεχίσουμε, να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τους κανόνες. Θα πρέπει να περιμένουμε, σαφώς είναι στο τραπέζι του υπουργείου Ανάπτυξης και το θέμα της μουσικής και το θέμα της εστίασης και το θέμα των δεξιώσεων, αλλά την Τετάρτη θα συνεδριάσει η επιτροπή. Θα πρέπει να περιμένουμε, πάντως οι υποδείξεις τους μας βοήθησαν πολύ και μας έκαναν να έχουμε μία από τις καλύτερες διαχειρίσεις στην Ευρώπη. Σαφώς εμείς θέλουμε να λειτουργήσουν και οι δεξιώσεις, αλλά από εκεί και πέρα, θα πρέπει να αναμένουμε τις αποφάσεις. Η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους έχει πάει πάρα πολύ καλά από την αρχή και είναι πολύ ικανοποιημένοι όλοι», είπε.

Προνόμια για τους πλήρως εμβολιασμένους - Τι εξετάζεται

Παράλληλα, το ζήτημα αναγνώρισης προνομίων ή διευκολύνσεων για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως, απασχολεί και εξετάζεται από ειδικούς και κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής διεμήνυσε πως η συζήτηση περί διευκολύνσεων θα ξεκινήσει, όταν διασφαλιστεί το δικαίωμα όλων των ενηλίκων στον εμβολιασμό.

Ο ίδιος πάντως, εμμέσως πλην σαφώς, άφησε να εννοηθεί, ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, καθώς όπως είπε, «το φθινόπωρο δεν θα μπορεί κανείς να απαγορεύσει σε επιχειρηματία της εστίασης να εξυπηρετεί μόνο εμβολιασμένους».

Στο ζήτημα των προνομίων για τους εμβολιασμένους, αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, στη συνέντευξή του στο Newsbomb.gr, σημειώνοντας πως «όλοι πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν. Πρέπει να φτάσουμε στο σύνολο ή το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού και μετά να συζητήσουμε οτιδήποτε τέτοιο».

Σύμφωνα πάντως με όσα γίνονται γνωστά, ένα από τα πρώτα «προνόμια» που αναμένεται να ενεργοποιηθούν αναμένεται να είναι αυτό της υποχρέωσης διεξαγωγής self test από όσους έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις – ή τη μια αν πρόκειται για το εμβόλιο της Johnson & Johnson – για να πάνε στον χώρο εργασίας τους ή να ταξιδέψουν.

Μια άλλη πρόταση αφορά τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από τους πλήρως εμβολιασμένους αν και το συγκεκριμένο προνόμιο ακόμα προβληματίζει τους ειδικούς οι περισσότεροι εκ των οποίων λένε ότι η μάσκα είναι το τελευταίο μέτρο που θα μας εγκαταλείψει στην μάχη κατά του κορονοϊού.

Ακόμη, συζητιέται το προνόμιο για είσοδο των πλήρως εμβολιασμένων σε εσωτερικούς χώρους καταστημάτων εστίασης ή άλλων δραστηριοτήτων όπως μουσεία, κέντρα διασκέδασης, θέατρα ή σινεμά.

(Εγώ να συμπληρώσω πως ότι του φανεί του λολοστεφανή ...δεν μπορούν να βγάλουν άκρη οι ειδικοί και ταλαιπωρούν για άλλη μια φορά τον κοσμάκη ,επίσης δυστυχώς διχάζουν τους πολίτες και εν τέλει κάνουν υποχρεωτικό το μπόλι ,δημοκρατία λοιπόν γιοκ΄,το έχουμε καταννοήσει εδώ και καιρό απλά τώρα είναι με την σφραγίδα ...Μάσκα ;;;;;;Με την ζέστη που έχει ξεκινήσει θα πε΄φτουμε σαν τα κοτόπουλα κάτω οπότε σου λέει έλα να σου φυτέψω το μπόλι και βγάλε μετά την μάσκα ...Αυτά )

Εργασιακό - Πτωχευτικός Κώδικας -Αντικειμενικές Αξίες: Ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει παντιέρα και ξεκινά «πόλεμο»

Εργασιακό - Πτωχευτικός Κώδικας -Αντικειμενικές Αξίες: Ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει παντιέρα και ξεκινά «πόλεμο»

Να σχηματίσει ένα κοινωνικό μέτωπο το οποίο θα αποτελείται από τις κοινωνικές ομάδες εκείνες που πλήττονται από τη κυβερνητική πολιτική επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτηρίζει «πόλεμο εναντίον της κοινωνίας» ορισμένες από τις κορυφαίες κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Self test: Εξαιρούνται από τον Ιούλιο οι πλήρως εμβολιασμένοι - Τι θα γίνει με τη δωρεάν διάθεση...

Self test: Εξαιρούνται από τον Ιούλιο οι πλήρως εμβολιασμένοι - Τι θα γίνει με τη δωρεάν διάθεση

Για το τέλος της δωρεάν διάθεσης των self test από τα φαρμακεία στις 19 Ιουνίου και τη διανομή τους μίλησαν στο Open, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού και ο Γραμματέας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θ. Κοντογεώργης δήλωσε πως το μέτρο των δωρεάν self test θα συνεχιστεί σε εστίαση, τουρισμό και ομάδες που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, ενώ επίσης θα εξαιρούνται οι εμβολιασμένοι από αυτά από τον Ιούλιο.

 

Ακόμα, ο Γραμματέας Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Κουτσούκης ανέφερε πως τους προκαλεί τρομερή εντύπωση που η κυβέρνηση δεν έχει απευθυνθεί σε αυτούς για τα self test.

Από τη μεριά του, ο φαρμακοποιός Θ. Παπαθανάσης τόνισε πως δεν μπορούν να διακινούνται από τα σούπερ μάρκετ, όπως κυκλοφόρησε, ότι θα γίνεται την Τρίτη.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις τους:

 
 
 

Μας «κρέμασε» η κυβέρνηση

Μιλώντας στο MEGA, ο Γιάννης Δαγρές, αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, σημείωσε ότι η συμφωνία που είχε υπογραφεί με την κυβέρνηση για τη δωρεάν διανομή των self-tests έχει λήξει από το τέλος Μαΐου, ενώ είχε δοθεί και μια σιωπηρή παράταση.

«Είχαμε υπογράψει μια συμφωνία σαν κλάδος με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την όλη διαδικασία. Είχαμε συμφωνήσει 4 πράγματα. Από τη δική μας τη μεριά να κάνουμε τη διανομή των δωρεάν τεστ, από κοινού να γίνει η διαδικασία έτσι, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα υγείας και να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργεία των φαρμακείων, από την κυβέρνηση να οριστεί η αμοιβή για εμάς και να ανοίξει η συζήτηση για πιο θεσμικά θέματα που χρονίζουν στον κλάδο μας».

Όπως σημειώνει ο κ. Δαγρές, «το δικό μας το σκέλος το τηρήσαμε και με το παραπάνω, η κυβέρνηση όμως δεν έχει τηρήσει τίποτα από αυτά που υπογράψαμε. Όλα είναι θέμα εμπιστοσύνης, εμείς την τιμήσαμε την υπογραφή μας, η κυβέρνηση δεν την τιμά».

 

Πώς θα γίνεται η διανομή εφεξής

«Η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση 3 τεστ στις ομάδες δικαιούχων (οπως αυτες ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία Εργασιας, Εσωτερικών και Παιδειας) κατα τη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδας», ανάφερε σε ανάρτησή του στα social media ο Άκης Σκέρτσος.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το Σάββατο μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι.

Την επόμενη εβδομάδα θα λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και όλοι οι πολίτες 18-30 ετών.

Όπως σημείωσε ο κ. Σκέρτσος, πολιτική της δωρεάν διάθεσης self test θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού σε ομάδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επομενες ημέρες.

«Σημειώνεται ότι από τις 12/4 που τέθηκε σε εφαρμογή αυτή η πολιτική δημόσιας υγείας έχει καταγραφεί, με την ταυτόχρονη συνδρομή του εμβολιασμού και της στοχευμένης δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ, η ακόλουθη πτώση στους εξής δείκτες:

-73% κρούσματα COVID

-65% νοσηλευόμενοι λόγω COVID

 

0,73 λόγος εισαγωγών προς εξιτήρια στα νοσοκομεία για ασθενείς COVID

-53% μείωση δείκτη θετικότητας»

Η ανάρτηση του κ. Σκέρτσου:

 

Σε δηλώσεις του στο Open, το πρωί της Τρίτης, ο κ. Θανάσης Παπαθανάσης, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, σημείωσε:

«Ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είχαμε λάβει την απόφαση την περασμένη εβδομάδα να επεκτείνουμε το δίμηνο δωρεάν διανομής έως τις 19 Ιουνίου. H συμφωνία που έχουμε κάνει ήταν να καλύπτουμε την κοινωνία μέχρι το τέλος του μήνα. Μέχρι τότε θα είναι ανοιχτές οι πλατφόρμες για δωρεάν self test».

«Η συμφωνία που έχουμε κάνει είναι ότι θα καλύπτουμε την κοινωνία μέχρι τέλος του μήνα. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα οι πλατφόρμες να είναι ανοιχτές. Σταματά η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία. Είναι μία απόφαση που είναι εις γνώση της πολιτείας. Η συμφωνία που υπήρχε ήταν για τους δύο μήνες. Η συμφωνία εκπνέει αυτές τις μέρες», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, τα self test δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν στα φαρμακεία. Ωστόσο, θα μπορεί κάποιος να τα προμηθευτεί επί πληρωμή, έναντι 5 ή 6 ευρώ.

 

Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

«To Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ, 1 για τη διάθεση αποκλειστικά στην εκπαιδευτική κοινότητα και 3 κατά, την διάθεση των δωρεάν Self tests μέχρι και την 19η Ιουνίου 2021, για την πληρέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού και ειδικά για τις ανάγκες των μαθητών λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Μετά την ημερομηνία αυτή οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετα, καθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self tests.

Από την Δευτέρα 7/6/2021 μέχρι και το Σάββατο 12/6 /2021 θα διατεθούν 3 Self tests για τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, που θα αφορούν στο διάστημα 7/6 μέχρι 30/6 σύμφωνα με απόφαση των Συναρμόδιων Υπουργείων.

Επίσης από την Δευτέρα 14/6/2021 έως και το Σάββατο 19/6/2021 θα διατεθούν 3 Self Tests για την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό).

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα να προμηθευτούν Self tests και οι μαθητές του Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων και οι μαθητές του Δημοτικού για την λήξη του εκπαιδευτικού έτους».

Η ψυχολόγος που δεν ήταν ψυχολόγος και οι Μασόνοι - Πόσα κιλά τρέλα κουβαλάμε τελικά;

Η ψυχολόγος που δεν ήταν ψυχολόγος και οι Μασόνοι - Πόσα κιλά τρέλα κουβαλάμε τελικά;

Παρακολουθώ τα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές και βλέπω ότι ασχολούνται νυχθημερόν με μια κυρία «ψυχολόγα» η οποία τελικά δεν είναι «ψυχολόγα» αλλά είναι μαία και μασόνος.

Και τελικά είναι να λες: «καλύτερα να πάρουμε τα βουνά». Ο τόπος συγκλονίζεται καθημερινά από εγκλήματα, ληστείες, ξυλοδαρμούς, νεκρούς από την πανδημία και οι εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης έχουν κάνει focus στην κυρία υπνωτίστρια η οποία ήταν λέει στο Διεθνές Μεικτό Τεκτονικό Τάγμα και τη φωνάζανε «μαμή» και ήταν μαία και μετά ανακάλυψαν ότι δεν ήταν γιατρός και τρέχα γύρευε και Νικολό καρτέρει…

Και να σου σε ζωντανή σύνδεση ο Μασόνος 33ου βαθμού, ο Μεγάλος Διδάσκαλος να μας λέει ότι «ήταν παντρεμένη με γιατρό γυναικολόγο. Είχε γιο γιατρό. Ήξερε γυναικολογία απ’ έξω και ανακατωτά. Είχαμε μία ολόκληρη Στοά με γιατρούς μέσα, δεν μπορούσαν να την καταλάβουν ότι είναι μαία. Υπήρχαν κάποιες υπόνοιες, από το Τάγμα των ”Δελφών”, οι οποίοι την αποκαλούσαν… μαμή».

Και τι μας νοιάζουν όλα αυτά ρε αδέρφια;

Βρήκατε ευκαιρία να μας κάνετε διαφήμιση στους μασόνους και στις στοές; Έλεος δηλαδή.

Έχει γίνει ένα αποτρόπαιο έγκλημα, δολοφονήθηκε μια 20χρονη μητέρα ενός μικρού παιδιού και τα κανάλια μας έχουν πρήξει τα συκώτια με την κυρία ψυχολόγα αν ήταν 33ου ή 32ου βαθμού και τον κακό τους τον καιρό.

Τι προσφέρει στην ενημέρωση του ελληνικού λαού όλη αυτή η σαπουνόπερα ακόμα δεν έχω καταλάβει.

Αντί να κοιτάξουν να εξιχνιάσουν τα εγκλήματα και να περιορίσουν την ωμή βία που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία μας διαφημίζουν τους σαλτιμπάγκους με τα σιρίτια και τις Μεγάλες Στοές.

Ανυπομονώ να δω πόσο χαμηλά θα πέσουν ορισμένοι…

Αν δεν μπορεί το Κράτος να μας φυλάει, μπορούμε εμείς…

Αν δεν μπορεί το Κράτος να μας φυλάει, μπορούμε εμείς…

Κάθε μέρα και ένα έγκλημα. Κάθε μέρα και κάτι. Πλέον δεν είσαι πουθενά ασφαλής. Ούτε καν μέσα στο σπίτι σου. Δεν λέμε έξω απ’αυτό… Εκεί πια είναι η Κόλαση του Δάντη.

Τελευταία νέα: Στη Βούλα σάτυρος και σεσημασμένος για ληστείες αυνανιζόταν μπροστά σε παιδάκια… Στα Γλυκά Νερά ένας ανώμαλος επιτέθηκε σε 16χρονη για να τη βιάσει. Στην Αγιά Μαρίνα στο Κορωπί Πακιστανοί έπεσαν σαν αγέλη λύκων σε ένα κορίτσι 25 χρονών την έσκισαν τα ρούχα και επιχείρησαν να τη βιάσουν σε… live μάλιστα μετάδοση με τα κινητά τους… Δεν βάζω στη σούμα το ξεκαθάρισμα λογαριασμών που γίνεται στη Μαφία, ούτε την υπόθεση της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά… Γιατί λέμε για όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες! Όχι… δέκα μέρες πριν!

Προφανώς και η κατάσταση είναι πια εκτός ελέγχου. Προφανώς και το Κράτος δεν μπορεί ή δεν θέλει να κάνει κάτι. Γιατί το παράδειγμα της Γεωργίας όπου μέσα σε ένα… βράδυ η Κυβέρνηση μετέτρεψε το πιο επικίνδυνο Κράτος της Ευρώπης σε… παιδική χαρά, αποδεικνύει πως όποιος θέλει μπορεί! Απλά εδώ είτε μας… τρώει ο πολιτισμός (βλ. Νόμος Παρασκευόπουλου κλπ), είτε κάπου θέλουμε να τρέφουμε τον φόβο… Για λόγους που δεν είναι της παρούσης.

Λοιπόν, ακούστε να δείτε όσοι κυβερνήσατε, κυβερνάτε ή θέλετε να κυβερνήσετε τούτο τον τόπο: Αν δεν μπορείτε εσείς να προστατέψετε τα παιδιά μας, τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας, θα το πράξουμε εμείς. Θα βρούμε τον τρόπο. Πάντα βρίσκεις άμα θέλεις…

Το να φοβόμαστε να αφήσουμε τα παιδιά να πάνε μια βόλτα ή για ένα μπάνιο πάντως αποκλείεται να συμβεί… Όσους εγκληματίες και αν ελευθερώσετε με νομικά τερτίπια, όσους ανώμαλους ή απολίτιστους και αν… εισάγετε στην Ελλάδα στο όνομα του (ψευδο)ανθρωπισμού σας… Τρόποι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν για τον πατέρα, τον σύζυγο, τον σύντροφο να προστατέψει αυτούς που πρέπει.

Κι όσο εσείς δεν κάνετε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα για να νικήσετε το κακό, τόσο εμείς οι… απλοί πολίτες, θα προετοιμαζόμαστε ώστε οι κόρες μας να μπορούν να ζουν χωρίς φόβο.

Με όποιο κόστος και τίμημα. Αυτά.

Πανελλαδικές - Πανελλήνιες 2021: Μέχρι πότε πρέπει να γίνει το πρώτο self test για τους υποψήφιους

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλήνιες εξετάσεις που και φέτος λόγω πανδημίας θα διεξαχθούν με αυστηρά μέτρα προστασίας για υποψήφιους και καθηγητές.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 14 Ιουνίου 2021 ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια και μια ημέρα αργότερα, στις 15 Ιουνίου 2021, στα Επαγγελματικά Λύκεια.

Οι υποψήφιοι, καθώς και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων, θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test).

Το πρώτο test για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα γίνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021. Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Τα δύο πρώτα δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ για τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διατίθενται στους υποψηφίους από τα φαρμακεία έως και το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021.

Υποψήφιοι, εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr και υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση, κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο κάθε ημέρα εξετάσεων.

Τι γίνεται σε περίπτωση θετικού τεστ

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν rapid-test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στη πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, ο υποψήφιος/εκπαιδευτικός λαμβάνει σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και προσέρχεται στο εξεταστικό κέντρο.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις το Σεπτέμβριο, κατόπιν αίτησής τους, προσκομίζοντας το αποδεικτικό του εργαστηριακού αποτελέσματος. Ως προς τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν στη διεξαγωγή των εξετάσεων, σε περίπτωση επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος, θα υπάρχει πρόβλεψη αντικατάστασης.

 Σε περίπτωση που κάποιος από τους διαμένοντες στο ίδιο σπίτι με υποψήφιο/-α βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, ο/η υποψήφιος/-α μπορεί να συμμετέχει στις Πανελλαδικές εξετάσεις με την επίδειξη αρνητικού εργαστηριακού αποτελέσματος (PCR ή rapid-test).

- Σε περίπτωση που κάποια περιοχή της χώρας χαρακτηριστεί «κόκκινη» εν μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων, οι εξετάσεις θα συνεχίζονται κανονικά με την προσκόμιση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test) από υποψήφιους και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Πανελλήνιες 2021: Λοιπά μέτρα

Κατά την διάρκεια των εξετάσεων, θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας από υποψηφίους, εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό εντός των εξεταστικών κέντρων και στους εξωτερικούς χώρους τους, και εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό (επαρκής φυσικός αερισμός των αιθουσών, αποφυγή συγχρωτισμού, τήρηση αποστάσεων και προσωπικών κανόνων υγιεινής-χρήση αντισηπτικού καθώς και σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών).

Κατά την εξέταση του μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» επιτρέπεται η χρήση πνευστών και κρουστών οργάνων, ωστόσο θα πρέπει να τηρείται απόσταση τριών μέτρων μεταξύ εξεταζομένων και εξεταστών πίσω από το παραβάν, και τα μουσικά όργανα θα πρέπει μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης κάθε υποψηφίου να καθαρίζονται με απολυμαντικό υγρό.

Για τις πρακτικές δοκιμασίες ΤΕΦΑΑ τόσο τα όργανα εξέτασης όσο και ο βοηθητικός εξοπλισμός απολυμαίνονται πριν από κάθε χρήση, ενώ τηρείται απόσταση μεταξύ των υποψηφίων στους χώρους προετοιμασίας ή προθέρμανσης.

Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, συνιστάται στους συγγενείς των υποψηφίων να μην συνωστίζονται έξω από το χώρο του εξεταστικού κέντρου.

Σαρηγιάννης: Πότε είπα ψέματα για τα κρούσματα - Είχα υπολογίσει έως και 25.000 την ημέρα......

Τεστ κορονοϊός κρούσματα

Στην ομολογία ότι είπε ψέματα όσον αφορά την εκτίμησή του για τον αριθμό των κρουσμάτων προχώρησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Στην αποκάλυψη ότι κάποια στιγμή είπε ψέματα για τον αριθμό των κρουσμάτων προκειμένου «να μην τρομοκρατηθεί ο κόσμος» προχώρησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Έχω πει και ψέματα ώστε να μην τρομοκρατηθεί ο κόσμος. Είχα υπολογίσει ότι θα φτάσουμε τα 25.000 κρούσματα την ημέρα, αλλά είχα πει ότι θα φτάσουμε έως τα 5.000, γιατί ο στόχος μου δεν είναι να σπέρνω πανικό. Ο σκοπός είναι να ενημερώσω τους αρμόδιους για να πάρουμε μέτρα νωρίτερα» εξήγησε το σκεπτικό της στάσης του σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μακεδονία.

Σύμφωνα με τον ίδιο η άβολη αυτή στιγμή ήταν «τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου που συζητούσαμε για το 2ο κύμα. Εκεί αν δεν λαμβάναμε μέτρα θα είχαμε φτάσει σε πολλές χιλιάδες κρούσματα».

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ διατηρεί, όπως λέει, προσωπική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο γνωρίζονται από την Αμερική.

«Είμαστε γνωστοί με τον Κυριάκο. Ήτανε στο Stanford και έκανε master όταν ήμουν στο Berkeley. Είναι δύο χρόνια πιο μικρός από μένα. Ήμασταν στον ίδιο σύλλογο ελληνοαμερικανικών επιστημόνων της Καλιφόρνιας. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση» είπε και τόνισε ποιες στιγμές τον συμβουλεύεται ο πρωθυπουργός.

«Σε βασικές καμπές. Η τελευταία στιγμή ήταν στο τέλος του Μάρτη, που του έστειλα ένα πακέτο μέτρων και εφαρμόζονται. Επίσης, παίρνω την ευθύνη του lockdown στις 2 Ιανουαρίου, γιατί του έστειλα προειδοποίηση. Το βράδυ της παραμονής της πρωτοχρονιάς, έστειλα email και ειδοποίησα για τις προβλέψεις. Γελούσα εκείνη την ώρα, γιατί φαντάστηκα θα σκέφτονται “καλά, ζωή δεν έχει αυτός ο άνθρωπος;”» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι αν υπάρξει τέταρτο κύμα αυτό θα είναι στα μέσα Νοεμβρίου με την κορύφωσή του στα τέλη του ίδιου μήνα και θα τελειώσει σχετικά νωρίς.

«Υπάρχει βέβαια επιστημονική αβεβαιότητα για το αν θα υπάρξουν στελέχη του ιού που θα ξεπερνούν την ανοσία. Αν μείνουμε στα στελέχη που ξέρουμε ή παρόμοια, το πλάτος της καμπύλης κορύφωσης θα είναι πιο στενό τον Νοέμβριο. Δηλαδή, θα κολλήσουν λιγότεροι λόγω φυσικής ανοσίας και των εμβολιασμών» δηλώνει χαρακτηριστικά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

 Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Βροχές και καταιγίδες σε όλα τα ηπειρωτικά - Κίνδυνος για πλημμύρες...

Καιρός σήμερα 9/6

Σε πλήρη ισχύ είναι και σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου, το Έκτακτο Δελτίου Καιρού από την ΕΜΥ - Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, καθώς και τους προγνωστικούς χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, σήμερα Τετάρτη σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Σήμερα, Τετάρτη (09-06-2021) τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Επισημαίνεται πως τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Ο καιρός σήμερα

Στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά προβλέπονται βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους στα ηπειρωτικά και κυρίως στην Πελοπόννησο θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από χαλαζοπτώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τετάρτη 9 Ιουνίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Όλες οι ειδήσεις και τα νέα για τον καιρό είναι άπο το site Newsbomb.gr 

Σαν σήμερα 9 Ιουνίου 2012 πέθανε η Ζωρζ Σαρή, ηθοποιός και από τους σπουδαιότερους συγγραφείς παιδικών βιβλίων.

Σαν σήμερα 9 Ιουνίου 2012 πέθανε η Ζωρζ Σαρή,  ηθοποιός και από τους σπουδαιότερους συγγραφείς παιδικών βιβλίων

1815 Ολοκληρώνονται οι εργασίες του Συνεδρίου της Βιέννης, το οποίο υπό την προεδρία του αυστριακού πολιτικού, Κλέμενς φον Μέτερνιχ, προσπάθησε να αναδιατάξει τον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης, μετά την ήττα του Ναπολέοντα.

1870 Πέθανε ο Άγγλος μυθιστοριογράφος, Κάρολος Ντίκενς

1883 Ο πρώτος ηλεκτρικός σιδηρόδρομος τίθεται σε λειτουργία στο Σικάγο.

1898 Υπογράφεται συμφωνία, με την οποία η Κίνα παραχωρεί το Χονγκ Κονγκ στη Βρετανία για 99 χρόνια. Η συμφωνία έληξε το 1997 και από την 1η του Γενάρη 1998 το Χονγκ Κονγκ επέστρεψε στην Κίνα.

1913 Γεννήθηκε ο Πάτρικ Στέπτοου, Άγγλος μαιευτήρας, που έφερε με τη μέθοδό του στον κόσμο το πρώτο παιδί του σωλήνα

1920 Ο Αρχιστράτηγος Λεωνίδας Παρασκευόπουλος κηρύσσει την έναρξη των επιθέσεων του ελληνικού στρατού στη Μικρά Ασία.

1926 Η δικτατορική κυβέρνηση Πάγκαλου απονέμει το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος στον φασίστα δικτάτορα της Ιταλίας Μπενίτο Μουσολίνι.

1930 Συνωστισμός σημειώνεται στην οδό Ερμού της Αθήνας και διακοπή της συγκοινωνίας από το πλήθος, που συγκεντρώνεται για να θαυμάσει τη Μις Ευρώπη, Αλίκη Διπλαράκου.

1931 Η Κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου πετυχαίνει την ψήφιση του περί Τύπου Νόμου 5060, που στοχεύει στον περιορισμό της σκανδαλοθηρικής δημοσιογραφίας κατά του πολιτικού κόσμου.

1934 Ο Ντόναλντ Ντακ κάνει το κινηματογραφικό ντεμπούτο του, ως πρωταγωνιστής στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Η μικρή σοφή πουλάδα».

1940 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Νορβηγία παραδίνεται στη Γερμανία.

1967 Τα ισραηλινά στρατεύματα φτάνουν στη διώρυγα του Σουέζ, κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών.

1983 Στη Βρετανία, η "σιδηρά κυρία" Μάργκαρετ Θάτσερ σαρώνει στις βουλευτικές εκλογές, κερδίζοντας 42,4% των ψήφων, έναντι 27,6% των Εργατικών.

1990 Στο κατάμεστο στάδιο "Μεάτσα" του Μιλάνου γίνεται η επίσημη έναρξη του "Μουντιάλ '90", του Παγκόσμιου Ποδοσφαιρικού Κυπέλλου.

1991 Οι επιστήμονες καταγράφουν την ισχυρότερη ηλιακή έκρηξη μέσα στον 20ό αιώνα.

1995 Στο Πακιστάν και την Ινδία, κύμα καύσωνα 50 βαθμών Κελσίου προκαλεί το θάνατο σε 150 άτομα.

1995 Εγκαινιάζεται το κλειστό γήπεδο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων ΟΑΚΑ με το Ακρόπολις '95. Τον επόμενο μήνα θα φιλοξενήσει την πρώτη του μεγάλη διοργάνωση, το Eurobasket.

1999 Με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με 14 ψήφους υπέρ και μία αποχή (Κίνα), το Κοσσυφοπέδιο μετατρέπεται σε διεθνές προτεκτοράτο και τίθεται υπό την «προσωρινή διοίκηση της διεθνούς κοινότητας».

2012 Πέθανε η Ζωρζ Σαρή, Ελληνίδα ηθοποιός και από τους σπουδαιότερους συγγραφείς παιδικών βιβλίων στη χώρα μας. (Γεν. 23/5/1925)

-Πηγή-Thepressroom.gr

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου ,αναμένουμε το απόγευμα τις ανακοινώσεις για την μουσική στην εστίαση καθώς και το έκτακτο δελτίο καιρού για να δούμε ενα επιρεάσει την περιοχή μας ,χτες πάντως μας πέρασε η καταιγίδα ξόφαλτσα ...Να περάσετε μια όμορφη Τετάρτη ,να προσέχετε πολύ γενικά και αόριστα και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την ερχόμενη Παρασκευή Πρώτα Ο Θεός ,χρόνια πολλά σε όλους υγεία και κάθε ευτυχία και προσευχή παιδιά ,μην  ξεχνάτε Τον Θεό ,τον έχουμε όλοι μας ανάγκη .....Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 


 

 

 

Top