Ρούλα Παναγιωτίδου

Ρούλα Παναγιωτίδου

Καλήν εσπέραν άρχοντες! Σήμερα θα σας πω τα νέα με το μεσημεριανό σας πιάτο, χωρίς καφέ! Λοιπόν φίλοι μου, βαδίζουμε σιγά σιγά προς την Καθαρά Δευτέρα και η σημερινή Κυριακή (της Απόκρεω) είναι η τελευταία μέρα που τρώμε κρέας. Η εβδομάδα μεταξύ της Κυριακής της Απόκρεω και της Κυριακής της Τυρινής είναι οι μέρες που τρώμε ψάρι, τυρί, γάλα και αυγά. Η εβδομάδα που θα αρχίσει ονομάζεται "της Τυροφάγου" ή "λευκή εβδομάδα", καθώς οι πιστοί δεν καταναλώνουν κρέας, για να προετοιμαστούν για τη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής.

Καλησπέρααα πέρα ως πέραα και καλό μήνα σε όλους! Η Κυριακή μας σήμερα, δεύτερη Κυριακή του Τριωδίου, είναι του Ασώτου Υιού και φυσικά όλοι ξέρουμε την παραβολή αυτή που θέλει να μας διδάξει πως ο Θεός (Πατέρας) μας αγαπά όλους το ίδιο, περιμένει την μετάνοια μας και μας αφήνει ελεύθερους για να ζήσουμε σωστά! Όταν βέβαια εμείς συμπεριφερόμαστε με "ασωτία" και απληστία, μας αφήνει να γνωρίσουμε την πραγματική αδυναμία της φύσης μας και να διδαχθούμε τις συνέπειες από την κατάχρηση της ελευθερίας μας! Όταν όμως μετανοούμε και γυρίζουμε σε Εκείνον, τότε μας δέχεται με μεγάλη χαρά, μας καθιστά συγκληρονόμους της Βασιλείας Του από την αρχή και μας «ασφαλίζει» αιώνια μέσα στην αγκαλιά Του!

Καλησπέρα και καλό μεσημέρι φίλοι μου! Εχτές δεν κατάφερα να είμαι μαζί σας λόγω δουλειάς, σήμερα όμως θα αναπληρώσω το κενό! Η Κυριακή μας σήμερα είναι του Τελώνου και του Φαρισαίου και είναι η πρώτη Κυριακή του Τριωδίου! Τριώδιο ονομάζεται το Λειτουργικό Βιβλίο της Εκκλησίας, το οποίο περιλαμβάνει τους Ύμνους των Κυριακών, από σήμερα μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο πρίν την Τελετή της Αναστάσεως. Ονομάζεται έτσι διότι οι περισσότεροι Κανόνες του Όρθρου (πρωινή Ακολουθία) περιέχουν τρείς Ωδές, ενώ συνήθως περιέχουν εννέα Ωδές!

Καλησπέρααα σας, σήμερα τα "κουτσομπολιά" μας και το τραγούδι μας θα τα πούμε με τον απογευματινό καφέ...

Kαλημέρα φίλοι μου, καλώς ήρθατε και σήμερα στο μουσικό μας παρεάκι και στο Volvinews!

Καλή σας ημέρα φίλοι μου! 10 του Φλεβάρη και να ευχηθούμε χρόνια πολλά και καλά, με υγεία στους εορτάζοντες-ουσες!

Ο Άγιος Χαράλαμπος γεννήθηκε στη Μαγνησία της Μικράς Ασίας το 89 μ.Χ. περίπου και πέθανε σε ηλικία 113 ετών. Ήταν ιερέας στη Μαγνησία της Μικράς Ασίας και τα στοιχεία που υπάρχουν για τη ζωή του είναι λίγα. Μαρτύρησε την περίοδο που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι μεγάλοι διωγμοί της Χριστιανοσύνης. Συνελήφθη από τον έπαρχο της Μαγνησίας Λουκιανό, που εξαπέλυσε ο αυτοκράτορας Σεπτίμιος Σεβήρος. Βασανίστηκε σκληρά και αποκεφαλίστηκε σε ηλικία 113 ετών (202 μ.Χ.), πιθανώς στην Αντιόχεια του Μαίανδρου. Ο Άγιος Χαράλαμπος προστάτης των ασθενών, απεικονίζεται σε πολλές εικόνες να πατά την πανώλη, η οποία παρουσιάζεται σαν ένα τερατόμορφο γύναιο που ξερνάει καπνούς από το στόμα. Σε άλλες εικόνες ο άγιος κρατεί από τα μαλλιά ένα μαύρο δαίμονα, προσωποποίηση της πανούκλας! Είχε επιτελέσει πολλά θαύματα και επίσης υπάρχουν αναφορές, ότι μετά από λιτανείες της θαυματουργής εικόνας του Αγίου σε περιόδους ανομβρίας, ερχόταν βροχή ανακουφίζοντας τις καλλιέργειες!

Καλημέρα όλη μέρα και καλή Κυριακή!

Καλή σας ημέρα φίλοι μου και καλό μήνα να έχουμε! 3 του Φλεβάρη και χρόνια πολλά σε αυτούς που γιορτάζουν σήμερα: Συμεών, Συμεωνία, Σταμάτης και Σταματία!

Καλή σας ημέρα φίλοι μου...Ξεκινήστε την μέρα σας δυναμικά, με καλή διάθεση και μην αφήνετε κανέναν να σας την χαλάει!

Καλημερούδιααα φίλοι μου! Να αγαπάτε, να ελπίζετε και να χαμογελάτε! Ότι αξίζει στη ζωή είναι τα μικρά πράγματα, που δίνουν μεγάλες χαρές! Άντε λοιπόν, καφεδάκι ανά χείρας και πάμε να ξεκινήσουμε...

Σελίδα 1 από 75
Top