ΜΝΗΜΕΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

24 Αυγούστου 2014
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

mikrasiaΚάθε τέτοια εποχή η ίδια πίκρα για όσους έχουν μικρασιατική ρίζα. Τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου -είτε με το παλιό, είτε με το νέο ημερολόγιο, διαφορά 13 ημερών- ξαναζούν τα παιδιά των «λησμονημένων πατρίδων» τις εικόνες της Καταστροφής

που στοιχειώνουν για πάντα τη μνήμη. Επιστρέφουν, νοερά, πίσω στον ξεριζωμό των προγόνων τους, των καταδικασμένων σε αιώνια προσφυγιά συνυφασμένη με τον πόνο και τον καημό μετά τον βίαιο εκπατρισμό τους.

Μετάγγιση μνήμης δεν χρειάζεται στους απογόνους των πρώτων προσφύγων που τώρα έχουν φθάσει την πέμπτη γενιά! Γιατί θυμόμαστε, γιατί δεν ξεχνάμε και οι Σύλλογοι μας κάνουν ότι είναι δυνατόν να μην ξεχαστεί τίποτα και από τη νέα γενιά ! Ο Μικρασιατικός πολιτιστικός Σύλλογος Ασπροβάλτας « Ελλήσποντος» διοργανώνει και φέτος όπως κάθε χρόνο μια εκδήλωση αφιερωμένη στις χαμένες μας πατρίδες. Μνήμες από την μικρασιατική καταστροφή, μνήμες από το τόπο που έφυγαν οι παππούδες μας, φωτογραφίες και βίντεο, αλλά και χορό και τραγούδι όλα με ένα κοινό παρανομαστή: τη Μικρά Ασία. Στο αμφιθέατρο της παραλίας στην Ασπροβάλτα την Τρίτη 26 Αυγούστου και ώρα 21:00 σας περιμένουμε να τιμήσουμε όπως πρέπει αυτή τη μέρα.

Οι πρόσφυγες έφυγαν από τη φωτιά με τα ρούχα που φορούσαν, όσο ζουν οι Μικρασιάτες, ζει και η πατρίδα και μετά από αυτούς, ζει στα παιδιά τους, περνάει στο αίμα μας, στη συνείδηση μας! Και έτσι θα συνεχίζεται ! Η μικρασία μπορεί να αποτελεί μια «χαμένη πατρίδα» που πέρασε στα κεφάλαια της ιστορίας. Όμως λένε ότι τον τόπο τον κάνουν οι άνθρωποι. Η Μικρασία είναι για μας η βιωμένη μνήμη, είναι οι ιστορίες των παππούδων μας, οι οικογενειακές φωτογραφίες , προπάντων όμως είναι μια παράδοση ζωντανή που βρίσκει έκφραση στις μικρές και στις μεγάλες στιγμές της ζωής μας. Είναι κομμάτι της ψυχής μας!

MIKRASIATIKI

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top