Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Καλημέρα ,καλημέρα καλή και ευλογημένη Τρίτη και πάμε μαζί σε ένα ακόμη ενημερωτικό και μουσικό ταξιδάκι παρέα πάντα με τους δύο αγαπητούς χορηγούς γιατί δεν ξεχνάμε πως έχουμε μεγάλο διαγωνισμό σε εξέλιξη.Καλημέρα σε όλους τους φίλους της στήλης μας ,καλημέρα και στην ομάδα μας εκεί στο facebook ,καλημέρα και στους δωροθέτες μας τον κύριο Ιωάννη Βαλερή και το Cafe΄''Γλυκό μου Αλάτι'' στην Ασπροβάλτα.

Δεν θέλω να ξεκινάω με απαισιοδοξία το κάνουν πολύ καλύτερα από εμένα τα κανάλια τις τηλεόρασης ,να είστε σίγουροι πως τέλος Φεβρουαρίου και με το πέρας των εκπώσεων θα μας ξανακλείσουν ,μιας και έρχονται Απόκριες και από τα λεγόμενα όλων αυτών των μαίντανών της γραφικής πλέον τηλεόρασης τον Μάρτιο λέει θα έχουμε 1700 κρούσματα την ημέρα ....Καταλαβαίνουμε όλοι πως τα έχουν σχεδιασμένα όλα γιατί πως είναι δυνατόν να δίνουν νούμερα και να ξέρουν τι θα γίνει σε ενάμιση μήνα...Το ξέρουν αγαπητή μου κυρία και κύριε και μας προετοιμάζουν ,άλλωστε το γνωστό ''παγώνη''της τηλεόρασης το διαλαλεί ότι ξεχάστε Το Πάσχα ,από τα Χριστούγεννα ,εν αναμονή λοιπόν του τρίτου lockdown  σε ένα μήνα για να μην γιορταστεί ούτε οι Απόκριες ,ούτε η 25η Μαρτίου και φυσικά ούτε το Άγιο Πάσχα .Μας προετοιμάζουν κατάλληλα λεγοντάς μας πως ο ιός θα μεταλαχθεί 3 φορές και ότι θα είναι πιο μεταδοτικός ...Οπότε και αγράμματος  να είσαι καταλαβαίνεις το  όλο θέμα.

Έχουμε και το άλλο το καινούργιο ,οι μάσκες λέει οι υφασμάτινες δεν ....Δεν μας προστατεύουν όσο οι χειρουργικές ,οι οποίες χειρουργικές σταμάτησαν κατα πολύ να πωλούνται μιας και ο κόσμος στράφηκε περισσότερο στην υφασμάτινη γιατί είναι πιο βολική καθώς πλένεται και σιδερώνεται ...Οπότε τα κέρδη από τις χειρουργικές ....σταμάτησανκαι πρέπει να πουλήσουν και έτσι μπαίνουν πάλι στην ζωή μας μιας και καίγονται να σώσουν την υγεία μας ......Αυτά έχω να σχολιάσω εγώ ,δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα ,έχουμε κουραστεί όλοι ,μας έχουν κουράσει αλλά θέλουν να προστατέψουν την υγείας μας .....Ξέχασα να πω πως τουλάχιστον ενέκριναν το φάρμακο από Έλληνες επιστήμονες που έκαναν μεγάλη έρευνα και η κολχικίνη είναι πλέον το φάρμακο που θα σώσει ζωές .

Για να κλείσω θα σας πω να οπλιστείτε με υπομονή και μην βλέπετε την συγκεκριμένη ώρα κάθε ημέρα αυτούς που τρομάζουν που συνεχίζουν και τρομοκρατούν τον κόσμο ,μας κάνουν μεγάλο κακό και έχετε τα μάτια σας ανοιχτά ,δυστυχώς  αναπαράγουν συνεχώς  τους ίδιους και τους ίδιους λοιμοξιολόγους και ενώ και στην χώρα μας αλλά και παγκόσμια υπάρχουν και άλλοι καταξιωμένοι επιστήμονες με σπουδαία βιογραφικά ,με τεράστιες ώρες3 εργασίας και έρευνας δεν τους βγάζουν στην τηλεόραση .......Γιατί ;;;;;;Αφήνω να απαντήσετε στον εαυτό σας !

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

 - Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Τρίτη με καταιγίδες και χιόνια - Κίνδυνος για πλημμύρες.

Καιρός - Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Τρίτη με καταιγίδες και χιόνια - Κίνδυνος για πλημμύρες

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021, νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (26/1) από τα βορειοδυτικά με:

α. κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την αρχή της ημέρας στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, βαθμιαία στη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Από τις απογευματινές ώρες θα επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη και το πρωί της Τετάρτης (27-01-2021) τα Δωδεκάνησα.

β. τοπικά πολύ θυελλώδεις ανέμους, νοτιοδυτικούς στο Αιγαίο και από το απόγευμα βορειοδυτικούς στο Ιόνιο,

γ. χιονοπτώσεις κατά τόπους αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια. Από το βράδυ και ως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (27-01-2021) πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ακόμη και σε πεδινές περιοχές,

δ. σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τις βραδινές ώρες στα βόρεια που την Τετάρτη (27-01-2021) θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα (πτώση 6-8 βαθμούς).

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Ο καιρός σήμερα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, πρόσκαιρα στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια.

Από το βράδυ πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Πολύ θυελλώδεις άνεμοι τοπικά στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια που από το απόγευμα στα βόρεια θα είναι σημαντική.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ θα χιονίσει στα γύρω ορεινά και τη νύχτα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ και σε πεδινές περιοχές.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχες σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Περαιτέρω πτώση αναμένεται απο τις απογευματινές ώρες.

 -Πηγή- Newsbomb.gr

Σαν σήμερα 26 Ιανουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1531 Ισχυρός σεισμός συγκλονίζει τη Λισαβόνα της Πορτογαλίας και αφήνει πίσω του 30.000 νεκρούς.

1564 Ολοκληρώνεται η σύνοδος του Τριδέντου, που εγκαθιστά τη διάκριση μεταξύ Ρωμαιοκαθολικισμού και Προτεσταντισμού. Αναθεματίζονται, ως αιρετικοί, ο Μαρτίνος Λούθηρος και ο Καλβίνος και θεσπίζονται πλήθος κανόνων για τα Μυστήρια της Εκκλησίας.

1699 Υπογράφεται στην Κροατία η Συνθήκη του Κάρλοβιτς, με την οποία τερματίζεται ο Αυστρο-οθωμανικός πόλεμος. Η συνθήκη θα σημάδεψει την αρχή της Οθωμανικής παρακμής και την ανάδειξη της Αυστρίας σε κυρίαρχη δύναμη της κεντρικής Ευρώπης.

1700 Μεγάλος σεισμός, που υπολογίζεται στα 9 Ρίχτερ, σημειώνεται στα ανοικτά των Δυτικών ακτών του Καναδά, ο πιο ισχυρός στην ιστορία της χώρας. Προκαλεί τσουνάμι, που θάβει πολλά παράκτια χωριά ιθαγενών, ενώ προκαλεί θύματα και εκτεταμένες ζημιές στην Ιαπωνία.

1785 Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, από τους ιδρυτές - πατέρες του αμερικανικού έθνους, σε επιστολή προς την κόρη του εκφράζει την αντίθεσή του για την επιλογή του αετού ως συμβόλου των ΗΠΑ. Ο ίδιος προτιμούσε τη γαλοπούλα.

1788 Αρχίζει η ευρωπαϊκή αποίκηση της Αυστραλίας με την άφιξη στόλου 11 πλοίων στο λιμάνι του Σίδνεϊ. Αυτός ο πρώτος στόλος με αρχηγό τον άγγλο Άρθουρ Φίλιπ, καπετάνιο στο Βασιλικό Ναυτικό, φέρνει 1500 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 750 κατάδικων, στη νέα αποικία. Ο Φίλιπ και οι άνδρες του αποβιβάζονται στην ανατολική πλευρά της Αυστραλίας και ιδρύουν το Σίδνεϊ, την πρώτη μόνιμη ευρωπαϊκή αποικία λευκών στην ήπειρο. Η ημέρα αυτή εορτάζεται ως "Η Ημέρα της Αυστραλίας".

1823 Πεθαίνει ο Βρετανός γιατρός Έντουαρντ Τζένερ, ο οποίος ανακάλυψε το πρώτο εμβόλιο κατά της ευλογιάς και έθεσε τα θεμέλια της ανοσολογίας.

1825 Υπογράφεται στο Λονδίνο από τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης Ιωάννη Ορλάνδο και Ανδρέα Λουριώτη και τον Οίκο Ρικάρδο, το δεύτερο δάνειο της Ανεξαρτησίας. Το ονομαστικό κεφάλαιο του δανείου είναι 2.000.000 λίρες, από τις οποίες το καθαρό ποσό περιορίζεται στις 816.000 λίρες.

1828 Ο Ιωάννης Καποδίστριας ορκίζεται στο Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας, προσωρινή έδρα της κυβέρνησής του, ως ο πρώτος Κυβερνήτης του Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους.

1871 Ιδρύεται στο Λονδίνο το Rugby Football Union. Σκοπός της δημιουργίας του είναι η διαφοροποίηση του ράγκμπι από το ποδόσφαιρο.

1895 Πέθανε ο ρομαντικός ποιητής του 19ου αιώνα, Αχιλλέας Παράσχος (πραγματικό όνομα Νασάκης ή Νασίκογλου), κορυφαίος εκπρόσωπος της Α' Αθηναϊκής Σχολής

1936 Το ΚΚΕ μπαίνει για πρώτη φορά στη Βουλή με το σχήμα του "Παλλαϊκού Μετώπου" 

1942 Ο λαός της Αθήνας, με πρωτοπόρους έξι χιλιάδες ανάπηρους του ελληνοϊταλικού πολέμου, κατεβαίνει σε μαχητική διαμαρτυρία για την επιβίωση.

1944 Πραγματοποιείται μεγάλη απεργία των δημοσίων και τραπεζικών υπαλλήλων στην Αθήνα με αίτημα την χορήγηση τροφίμων και την παύση της τρομοκρατίας.

1952 "Μαύρο Σάββατο" στο Κάιρο. Οι μαζικές διαδηλώσεις των Αιγυπτίων επεκτείνονται στο Κάιρο, με εκτεταμένους εμπρησμούς εκατοντάδων κτιρίων, βρετανικών κυρίως συμφερόντων. Με σύνθημα «η Αίγυπτος στους Αιγυπτίους» οι επαναστάτες καίνε ξένες τράπεζες, γραφεία εταιρειών, ξενοδοχεία, κινηματογράφους και κέντρα διασκέδασης.

1956 Τελετή έναρξης των 7ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Κορτίνα Ντ' Αμπέτσο της Ιταλίας.

1992 Ο πρόεδρος, Μπόρις Γέλτσιν, ανακοινώνει ότι η Ρωσία παύει να στοχεύει με τα πυρηνικά της όπλα πόλεις των ΗΠΑ.

1992 Η ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου, "Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού", παίρνει το πρώτο Κρατικό Βραβείο Κινηματογράφου.

1993 Ο Βάτσλαβ Χάβελ εκλέγεται πρόεδρος της Τσεχικής Δημοκρατίας.

1995 Ο υπουργός Εξωτερικών, Κάρολος Παπούλιας, ματαιώνει την επίσκεψή του στο Άουσβιτς, ύστερα από την επιμονή της Πολωνίας να αναρτηθεί η σκοπιανή σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από την απελευθέρωση των κρατουμένων του ναζιστικού στρατοπέδου.

1998 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, αρνείται σε απευθείας τηλεοπτική συνέντευξη από το Λευκό Οίκο, ότι είχε οποιαδήποτε σεξουαλική σχέση με τη μαθητευόμενη υπάλληλο, Μόνικα Λεβίνσκι.

2001 Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ισοπεδώνει το μεγαλύτερο μέρος του ινδικού κρατίδιου Γκουχαράτ, σκοτώνοντας περί τις 20.000 άτομα.

2003 Πέθανε ο Βαλέρι Μπρούμελ, ρώσος αθλητής του άλματος εις ύψος, που κατέρριψε 6 φορές το παγκόσμιο ρεκόρ και κατέκτησε ένα χρυσό κι ένα αργυρό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες

2005 Η Κοντολίζα Ράις γίνεται η πρώτη έγχρωμη, που αναλαμβάνει το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

2007 Νέος πρόεδρος της UEFA εκλέγεται ο παλαίμαχος Γάλλος ποδοσφαιριστής, Μισέλ Πλατινί.

Πηγή-Thepressroom.gr

 Πάμε όμως στα ,του διαγωνισμού όπου βρίσκεται σε εξέλιξη και θα μπορείτε να λαμβάνετε μέρος ως και της 6 Φεβρουαρίου το πρωί μιας και το απόγευμα Πρώτα Ο θεός θα έχουμε την μεγάλη μας κλήρωση.Οι όροι γνωστοί ,κάτω από κάθε μουσική ανάρτηση που βλέπετε στην ομάδα μας στο facebook ( εκεί διεξάγεται ο διαγωνισμός στην ομάδα μας) πατάτε το like σας και αφήνετε τα σχόλια σας ,καθημερινά ως και το πρωινό της εκτής Φεβρουαρίου.Τα δώρα είναι 15 και τα ξέρετε ,μεγάλα δώρα και όμορφα δώρα που θα σας προσφέρουν με πολύ χαρά τα 10 ο αξιότιμος κύριος Ιωάννης Βαλερής και τα 5 το Cafe 'Γλυκό μου Αλάτι ''στην Ασπροβάλτα ( στον πεζόδρομο ,πρώην πιτσαρία Γιώτης).

Τα δώρα αναλυτικά είναι τα εξής πρώτα από το Cafe ''Γλυκό μου Αλάτι'' όπου θα σας προσφέρουν 5 Κείκ σε στρογγυλή φόρμα ,χειροποίητα και σπιτικά για να τα απολαύσετε άμεσα .Με το που θα ανοίξει και η εστίαση θα μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας σε ένα φιλίκο περιβάλλον και με θέα τον Στρυμονικό κόλπο .Στο Cafe ''Γλυκό μου Αλάτι'' την τιμητική τους έχουν και να γλυκά ,παραδοσιακά γλυκά ταψιού ,χειροποίητα και με αγνά υλικά ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο .Επίσης οι κρέπες γλυκές και αλμυρές ,καθώς και οι λουκουμάδες σερβιρονται ζεστά ,της στιγμής και με ολόφρεσκα αγνά υλικά ,παγωτά και φυσικοί χυμοί περιμένουν για να σας δροσίσουν φυσικά τους ζεστούς μήνες .Αυτά τα υπέροχα σας προτείνουμε για το Cafe 'Γλυκό μου Αλάτι ''και ευχόμαστε να ανοίξει γρήγορα και η εστίαση για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τον καφέ μας και όλες τις λιχουδιές που προσφέρει το κατάστημα.

Πάμε τώρα και στα 10 μεγάλα δώρα που θα σας προσφέρει με πολύ χαρά ο δημοτικός σύμβουλος και ξανά υποψήφιος για την δημαρχία με τον συδυασμό''Τα πάντα για την Βόλβη'' κύριος Ιωάννης Βαλερής.

1) Χαρτονόμισμα των 50 ευρώ ( παράκληση από τον κύριο Βαλερή το ποσό αυτό να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε κατάστημα Έλληνα επιχειρηματία του δήμου Βόλβης )

1) 20δραχμο ακυκλοφόρητο του 1960

1) Γυναικείο αυθεντικό Ιταλικό παντελόνι Benetton 

1) 5λιτρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1) Μπουκάλι Κρασί 

1) 5λιτρο Ηλιέλαιο

3) Παιδικά Σακίδια πλάτης γεμάτα αναλώσιμα ( μαρκαδόρους ,τετράδια ,ξύλινες μπογιές κτλ) 

1) και 1 Πλήρες δερμάτινο σετ γραφείου.

Αυτά είναι τα 10 μεγάλα δώρα που θα σας προσφέρει ο κύριος Βαλερής που είναι και ιδρυτής των κοινωνικών παντοπωλείων του δήμου Βόλβης και κάθε μήνα διενείμει στους δικαιούχους τα απαραίτητα για να ζήσουν.Το ελαιόλαδο ,το ηλιέλαιο και το κρασί προέρχονται από το κοινωνικό παντοπωλείο Στίβου που ενεργοποιήθηκε και διένειμε σε 15 οικογένειες στις 30/12/2020.

Μείνετε συντονισμένοι ,έχουμε πολλά όμορφα πράγματα στο μέλλον για εσάς όπως μου αποκάλυψε χτες η Σούζη Αρχοντή ,νέους διαγωνισμούς και πολλά δώρα ,απλά το μόνο που θέλουμε από εσάς είναι να μας στηρίζετε καθημερινά και να γινόμαστε μια μεγάλη μουσική παρέα εκεί στην ομάδα μας στο Facebook.Αυτά από εμένα και για σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου και να πω χρόνια πολλά για χτες που παρέλειψα και ζητώ συγνώμη ,που ήταν του Αγίου Γρηγορίου .Μαζί αύριο Πρώτα Ο Θεός ή πρωί ή βράδυ ,μέχρι τότε από αυτά που ακούτε να πιστεύετε τα μισά όπως λέει και η γνωστή παροιμία .Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔA

 

Top