Πέθανε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη...
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

24 Ιουλίου 2023
(0 ψήφοι)

Έφυγε σήμερα 24/07 από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, η Ελληνίδα πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Τον τελευταίο καιρό, η κ.Βαρδινογιάννη νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας και σήμερα άφησε την τελευταία της πνοή.

Η επίσημη ανακοίνωση του Ιδρύματος Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη αναφέρει: "Με βαθύτατη θλίψη, η οικογένεια Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη ανακοινώνει ότι η αγαπημένη σύζυγος, μητέρα και γιαγιά, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο», έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023. Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή θα πραγματοποιηθούν σε στενό οικογενειακό κύκλο".

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ήταν από το 1999 πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των παιδιών και της οικογένειας και κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών. Το 2020 βραβεύτηκε με το βραβείο Νέλσον Μαντέλα από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.Της είχε απονεμηθεί ο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Ευεργεσίας από την Ελληνική Δημοκρατία, ο τίτλος του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής από τη Γαλλική Δημοκρατία και του Αξιωματικού της Λεγεώνας της Τιμής.Ήταν Ιδρύτρια και Πρόεδρος του "Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια", το οποίο μετονομάστηκε σε "Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη", και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ".Συνέδεσε το όνομά της με δομές υγείας όπως το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων Ελπίδα στην Αθήνα για τη φροντίδα παιδιών με καρκίνο.Δραστηριοποιήθηκε επίσης ως: Μέλος Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, της Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη, του Διεθνούς Κέντρου για τα χαμένα και κακοποιημένα παιδιά (ICMEC), του Ιδρύματος Mentor κατά των ναρκωτικών, Ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος "Φως της Αφρικής" με επικεφαλής τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄, Μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου των "Special Olympics Europe-Eurasia" κ.ά ..Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη και απέκτησαν 5 παιδιά!

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top